|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Co do Messiego- proszę o newsa o jego wypowiedz na temat kasy. Ja Ci podam linki w których twierdzi, że kocha Barcę i nie odejdzie z niej. To samo Iniesta i Xavi, oni się utożsamiają z tym klubem. Więc skończ pisać te frustracje. Wiem, że boli Cie forma Realu i musisz się wyżyć. A mnie to nawet cieszy, jak fan Realu cierpi z tego powodu. Barca na tronie Barca w potrójnej koronie! Boli i ma boleć. VeB! Szkoda, że fan Realu się tak ciśnie , a kibice MU mieli odwagę pogratulować i przyznać, kto był lepszy i dla nich podziękowania. nie zauważyłeś, że prawie całe forum z Ciebie leje? ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Barca wiecej meczy miała do rozegrania, po drugie jaka jest przewaga Barcelony nad 2 i 3 drużyną
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak blamaz z Numancią 1:0 w pierwszej kolejce ależ mi blamaż, czy 3;4 z Atletico, puknij sie w łep. Wpisz sobie słowo blamaż do słownika i zobacz co oznacza. Blamaz to Real zaliczył 2-6 u siebie to jest blamaż. Bayern nie jest cieniutki
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dream Team i Galacticos byli kochani za finezję a nie siłę, tak samo jak aktualna Barca. Więc widzę, że masz małe pojęcie i tylko się wydurniasz. Poczytaj jak piszą o Barcie, że gdy tylko straci piłkę to od razu robi pressing, aby ja odzyskać (więc jednak gra finezję gdy ma piłkę i jest siłowa gdy jej nie ma ). Ty na serio masz jakieś problemy na punkcie Barcelony Zauważyłem, że to nie moje forum, ale również nie Twoje co? ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeszcze co do Messiego.
On nie odejdzie z Barcelony, a wiesz czemu....bo to wiecej niż klub. Oni mu zycie uratowali jak był małym chłopcem, ale dla Ciebie to nic. Jakby nie Barcelona to nie byłby w tym miejscu co jest. Zreszta Barcelona jest jednym z najbogatszych i zapłaci tyle Messiemu że bedzie szczęsliwy. Już teraz zarabia najwiecej, a dla niego kasa sie nieliczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Weźcie go w końcu zbanujcie, tego się czytać nie da -_-
Wolfsburg jest lepszy od Barcelony, nie wiedzieliście o tym? Messi i Iniesta czmychną tylko jak zobaczą wielką kasę (na pewno jej nie mają w Barcelonie ... ), a najlepszy futbol to nie techniczny w jaki gra Barcelona tylko np taki ---> http://www.youtube.com/watch?v=0tN2jFZvT8U To sie dopiero fajnie ogląda, nie? A nie takie szybkie podania, kombinacyjna piłka ... to dla dzieci z podwórka ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Z atletycznymi obroncami MU robili co chcieli na metrze kwadratowym nawet jakich bylo trzech. Ja w wykonani Barcy nie widzialem zadnej sily oni po prostu z pilka robili co chcieli co nie pasowalo Mu bo liczyli na przejecia i kontry ale niestety piki nie mogli odebrac a jak juz to zaraz byl presing i max trzy podania i pilka wracala do Barcy. Wczoraj Barca pokozala cale piekno futboolu, to co kibic ogladajacy pilke kocha najbardziej czyli polot i finezje bez zbednych fauli, slepych atakow przepychanek. Oni sie poprostu bawili pilka jak dzieci na boisku pod blokiem i robili to z pasja i to jest esensja pilki noznej ![]() ,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
cel osiągnięty, co nie? wygrali? wygrali. To po co te siniaki co mecz w LM to Ty dajesz taki pokaz że boki zrywać. Każsdy potrafi obiektywnie ocenić mecz, nawet kibice ManUtd, tylko nie jakiś Real-Rasta-Fan. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Niech najlepszym argumentem obalającym tezę Banasika, że siła jest najważniejsza będzie ta sytuacja z pierwszej połowy, w której Messi powalony został przez aż 3 atletów, a po ułamku sekundy był już na nogach z piłką niezmiennie przyklejoną do stopy i gonił na bramkę MU. To było piękne.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Obawiam się, że prędko tego co w niej najpiękniejsze nie pojmiesz więc dyskusja z Tobą staje się bezcelowa. Z całym szacunkiem Banasik. Miłego dnia.![]() |
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Zostawcie chłopaka. Jednemu się podoba to, drugiemu tamto.
Dla Was esencja futbolu to gra Barcelony, dla innych (w tym również dla mnie) futbol bardziej siłowy połączony ze świetną techniką, w którym biega się tam i z powrotem, na pełnej szybkości, gra z pierwszej piłki bez miliona podań w środku pola i takiego dreptania oraz zawodów "kto ilu obrońców przejdzie". Czyli bardziej ManUtd. Niemniej FCB to jednak w tej chwili chyba bez dwóch zdań najlepsza drużyna. Wygrała zasłużenie. PS. Strasznie mnie śmieszy jak w telewizorze panowie mówili o antyfutbolu Chelsea. Nie lubie ich, ale oni na FCB mieli sposób, który te wszystkie wygibasy techniczne Barcelony czynił w zasadzie nieprzydatnymi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
A co do Chelsea to miał bym takie samo zdanie jak 'panowie w tv' ,gdyby w Londynie zagrali tak jak w Barcelonie.Jak wiemy zagrali świetny mecz i gdyby nie pan w czerni i kupe szczęścia do tego, prawdopobnie mielibyśmy angielski finał.Ale mieliśmy taki jak mieliśmy - wd mnie to akurat dobrze bo spotkały się bezapelacyjnie 2 najlepsze drużyny w przekroju całego sezonu i jedna rozjechała drugą. Co ciekawe Guardiola wyciągnął wnioski z męczarniami z Chelsea i Barca dostosowała się do gry z Angolami, grając raz tak raz tak. Sam finał nie był wielkim widowiskiem ale bardzo często tak właśnie jest. 7 kotów - jeśli obecny futbol polega na szczęściu to jak to jest że po raz kolejny 4 angielskie zespoły są w komplecie w ćweirćfinale i 3 w półfinale, a w finale spotykają się, obiektywnie rzecz biorąc 2 najlepsze teamy tego sezonu ? - kupili karnet ze szczęściem , czy co
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 28.05.2009 o godz. 12:27.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
Doznałem oświecenia! Od dziś jak jakiś debil będzie próbował mi wmówić, że piłka nożna to gra polegająca na strzeleniu jednego gola więcej niż przeciwnicy będzie ode mnie słyszał stanowcze i zdecydowane NIE. Dzięki banasik chłopie. Dzięki tobie wiem, że w piłce nożnej nie chodzi o wygranie Ligi Mistrzów, Copa del Rey czy La Liga tylko o pojeżdżeniu na dupach i narobieniu siniaków sobie i przeciwnikom. Jeśli kiedyś zostanę prezesem klubu to wydrukuję sobie to co napisałeś, przybiję na ścianie a moje transfery to będą: Mistrz Olimpijski w bobsleju (od jeżdżenia na dupie) a na atak Gołota z Tysonem (od siniaków). P.S. Możesz liczyć na worek dobrego zioła jak zdobędę LM ![]() ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Angielskie zespoly sa obecnie zajebiste. Maja najlepszych pilkarzy, najlepiej oplacanych, maja najbrdziej wyrownana lige swiata, w kazdym meczu trza zapierdalac. A szczescie jest potrzebne i wiele sie na tym opiera. jak mogl wygladac wczorajszy mecz bez 2 glupich bledow Rio i Vidica ? Gdyby ulamek wczesniej do pilki wystartowal Park - po wolnym Ronaldo ? Gdyby Ronaldo wlazl strzal po dlugim - a takich goli w lidze strzelil kilkanascie ? Barcelona wygrala zasluzenie - bez 2 zdan. Ale to MU moglo wczoraj wychodzic wszystko a FCB nic. Nawet przy takim samym obrazie gry. Roznica umiejetnosci na takim poziomie nie istnieje. A szczsecie ? My chyba wiemy o tym najlepiej. Bo w Europie go nie mamy.
Bez swojej sily Messi by gowno zdzialal. Zostal by wczoraj wylaczony w 5min. Ma oczywiscie bajeczna technike, ale jego gra opiera sie na niesamowitej motoryce i sile. To ze jest wzrostu siedzacego psa nic nie zmienia. bardzo podonie gra Tevez, ale ustepuje Messiemu pod wzgledem czysto pilkarskim. Owen dysponowal podobna technika i niezgorsza szybkoscia, ale przewrcal go wiatr. Aha, odnosnie szczesci. najswiezsze: Barcelona w Londynie. To wlasnie byl przyklad czystego farta, bo samograj Guardioli sztycha nie robil z kapitalnie ustawiona Chelsea. Ale oczywiscie chlopcy wklejajacy Etoo i Robbena do klaserow z gum do zucia beda pisac o antyfutbolu...
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 28.05.2009 o godz. 12:49.
![]()
Boia chi molla !
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wygrała najlepsza druzyna na świecie. Wygrała wszystko co możliwe. Chelsea miała szansę-została wyeliminowana-więc o czym mowa? Man Utd w bezpośrednim pojedynku przegrał- o czym dyskusja kto jest lepszy , skoro widać. Real miał szansę- został zdmuchnięty po dwakroć. Nikt się z nimi nie równał,a piszący teraz ,że angielska piłka lepsza ,bo łączy i technike Barcy i siłe z która Barca na dłuższą metę nie dała by sobie rady,to właśnie polecam przykład przytoczony wcześniej,kiedy o Messiego rozbili sie Vidic I Ferdinand,a ten wstał i biegł dalej. Gdyby nawet ta siła w Man Utd była to rady jednak nie dała. A technika? Jak napisali w angielskiej prasie- Pyk,pyk,pyk i po meczu. Oto jest technika. Jedyne na co mogą sie malkontenci powoływać to, że sędzie źle gwizdał, że pogda do dupy itp. , co tylko naraża was na smieszność. Banasik przeszedł siebie samego już dawno. Wpadł w wir myśli splątanych we włąsnym umyśle ,zgubił się gdzieś po środku,wyjść z tego nie potrafi,ale ani myśli przestać pisać. Zreszta jak już z Wolfsburgiem wyjeżdża albo Bordeaux ,no to pozostaje mu tylko życzyć szybkiego powrotu do stanu z przed 2-6.
Ostatnio edytowane przez slaskWKSslask : 28.05.2009 o godz. 13:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Swoją drogą ciekawi mnie na ile procent możliwości zagrała Barca w Krakowie. Jak ich tak oglądałem w LM i lidze hiszpańskiej to wydawało mi się, że chyba na 10%
![]() ![]()
W życiu ważne są tylko chwile...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ta.. Może wcale ich tu nie było ? ![]()
Nie pytaj mnie o nią, znasz ją doskonale,
Nie pytaj co Tobie da lecz co Ty możesz zrobić dla niej, Codziennie w innym stanie ją spotykasz Lecz czujesz tylko dumę gdy ktoś o Wisłę Cie zapyta... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
wydaje mi się że grali na luzie, a po stracie gola mocno przycisneli, czego efektem były te sceny dantejskie pod naszą bramką, które chyba wszyscy pamiętamy ale na szczęscie nic nie wbili ![]() ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
7 kotów - fajnie że wyjaśniłeś bo w takim wypadku to mam bardzo podobne zdanie.Szczęście/dyspozycja dnia/sędzia - dziwie się ludziom co stawiają grubą kasę na takie mecze bo to już lepiej chyba do kasyna pójść
![]() A na ile procent grała z nami Barca? - wynik rywalizacji był jasny, więc ich priorytetem było zagrać tak by nie połapać jakiś kontuzji itp - z drugiej strony podobnie mieli w meczu z Bayernem a jednak nie przegrali. Ogólnie to najbardziej warta nic nie dająca wygrana Wisły w pucharach ,w całej historii klubu.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 28.05.2009 o godz. 13:51.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Manchester przegrał mecz w 2 miejscach: środku pola i głowach.2 głupie błedy- 2 gole. Nie rozumiem, jak zespół, który był w stanie podnieśc sie z 0-2 na 5-2 (wiem, że to tylko Tottenham) nie był w stanie podnieść się po jednej bramce Barcy. Co do środka pola- myślę, że w United niezbędny jest ktoś taki jak Iniesta, Xavi, Lampard czy Gerrard, kto by rozprowadzał piłki do napadu. Barcelona w tym sezonie prezentowała się znakomicie. W meczu była lepsza. Mam nadzieję że w przyszłym roku United pokaże klasę i wygra CL.
ToTylkoJa, Krissu54- Wam i reszcie prawdziwych kibiców Barcy chiałbym pogratulować udanego sezonu, udanego wczorajszego meczu. I liczę w przyszłym roku na rewanż Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez grzechu1991 : 28.05.2009 o godz. 14:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
. Bez odbioru ![]()
Ostatnio edytowane przez Zieniu17 : 28.05.2009 o godz. 14:59.
![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
||||
|
To forum mojego klubu, więc nie wiem "o co kaman"
Tak, czmychną, mają duży szmal, ale gdy wejdzie perspektywa bycia jeszcze bogatszym i "liźnięcia" innej, może lepszej ligi to się skuszą, jak każdy piłkarz. Po raz któryś mówię - futbol siłowy to nie tylko brutalne faule, to walka bark w bark do upadłego, a nie brandzlowanie się z piłką w środku pola.
Mecz piłkarski to mecz walki, a nie popierdółka. A poza tym - masz coś do tego, że jestem Rasta? Coś ci się w takim stylu życia nie podoba?
Tylko worek? ![]() |
|||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
(wiem, ze jestem naiwny patrzac na twoj "poziom", ale coz...).P.S - Chlopak chce zakazac wyglaszania swoich opinii w naszym kraju i na tym forum..."ciekawe" podejscie .
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 28.05.2009 o godz. 16:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
Jeszcze raz? Prosze: Pisałeś, że Barca sobie nie radzi z poukładaną drużyną-->Chelsea. co jest parodią, bo właśnie nie wiem czy sobie to uświadomiłeś, ale FC Barcelona awansowała kosztem Chelsea, co za razem oznacza uwaga!!! Ze Barcelona sobie poradziła. Więc próbujesz wszystkim wmówić, że to co jest białe wygląda na czarne. Później ośmieszyłeś się po raz drugi, pisząc, że Uwaga!!! Obiektywnie patrząć Manchester będzie do przerwy prowadził 2:0! A ja się pytam skąd Ty to możesz wiedzieć? Przed meczem to każdy może, a jak widać coś Ci nie wyszło z tym obiektywizmem. I żeby było jasne, nie uważam, że się ośmieszasz z powodu słabej gry Manchesteru, tylko z powodu twojej pewności co do wyniku meczu przed jego rozpoczęciem. Co innego gdybyś typował, ale Ty "obiektywnie" stwierdziłeś, że Manchester do przerwy puknie 2:0. Ot cała tajemnica. Każdy ma prawo do własnego zdania i nigdzie nie napisałem, że to w jakikolwiek sposób dyskredytuje, a, że Ty widzisz akurat coś czego w tym miejscu nie ma, to już tylko i wyłącznie Twój problem.
Ostatnio edytowane przez Zieniu17 : 28.05.2009 o godz. 17:13.
![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Współczesny piłkarz patrzy na Kasę
Piszesz że Wolsburg zasługuje na LM. Chłopie ogarnij sie bo mi słabo. Spójrz na poziom Bundesligi w tym sezonie. Wolsburg przegrał 7 razy. Nie wyjeżdzaj mi z tekstami typu ze Barcelona 5 bo 2 razy przegrała jak miała mistrza, a poza tym grała na 3 frontach, a ten Twój Wolsburg wygrał pare razy i już Lm mu sie należy. Dwa lata temu VFB wygrało lige i co zwojowali w LM. Nic. Poza tym jaka piłkę grał Wolsburg Co do stylu Barcelony jakbyś miał pojecie o piłce to byś zauważył jak walczyli np. Puyol lub jak pracował w obronie Iniesta i Xavi. To samo dotyczy Rooney'a. Nie wiem jakiego klubu jesteś kibicem ale chyba Realu, bo tylko tłumaczy ta zawiść. Tyle że Real gra podobnie do Barcy. I jak tu Cię rozumieć chłopcze A jesli chodzi o styl w jakim Barcelona zdobyła Puchary, to może przerzuć sie na skoki narciarskie. Tam sie liczy styl. Wole oglądać drużynę która strzela ok. 30 bramek w LM, bo piłka polega na strzelaniu bramek. Widać angole o tym zapomnieli. Niech wymyśla grę bez bramek, wtedy bedziesz miał to co chcesz.
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 28.05.2009 o godz. 17:55.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak, Barca pomogła Messiemu i to bardzo. Lionel powiedział, że chce zakończyć tu swoją karierę. Odejdzie tylko wtedy, gdy klub go nie będzie chciał, sam z siebie tego nie uczyni. I nie pisz, że dla wszystkich liczy się tylko kasa, bo tak nie jest. Maldini miał wiele ofert swego czasu, ale nigdy nie zdradził Milanu. To samo Wielu innych piłkarzy. Takiego Iniestę i Xaviego każdy by chciał, ale oni nie mają nawet zamiaru odchodzić. Nie przelewaj swojej wyobraźni na rzeczywistość. Myślisz, że Raul mogłby się 'sprzedać' i odejśc z Realu np do MC za większą pensję? Nie sądzę. Sam pwoiedział, że prędzej zakończy karierę, niż odejdzie do innego zespołu. Raul i Iker to dwaj piłkarze, których szanuję. Jedyni z Madrytu grzechu1991 dzięki za graty. Pozdro
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 28.05.2009 o godz. 19:01.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wszyscy piłkarze, mówią, że zostaną, dopóki ich zespół jest na szczycie - przyjdzie kryzys Barcelony, np. brak miejsca w LM lub ogólnie w pucharach to będą spieprzać gdzie pieprz rośnie, taka brutalna prawda
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|