|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
To może lepiej tytułu nie przyznawać?
Najmniej wpadek - czyli chyba zasłużyliśmy? ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
ale do czego teraz pijesz?
nikt nie zasłużył na tytuł, ale zodbędziemy go my, bo graliśmy katastrofalnie tylko w 5-6 meczach w seoznie, LEgia i Lech miała więcej wpadek i to decyduje o mistrzu. Obiektywnie patrząc to w LM nic nie zdziałamy bez transferów i diametralnej zmiany gry względem ligi EDIT: pod jakim względem absurdalna? podaj argumenty, bo twój post jest jak narazie "niedokończony"
Ostatnio edytowane przez banasik : 27.05.2009 o godz. 23:16.
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Do tego co zacytowałeś.
Absurdalna wypowiedź dla mnie. EDIT: Cytat:
Cytat:
I żeby nie było. Nie lubię ani jednych ani drugich. Ale teraz jadąc po Barcelonie to strasznie pierniczysz chłopie.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 27.05.2009 o godz. 23:24.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1. dla MU to był najbardizje frajerski pojedynek w tym seoznie w meczu z bezpośrednim rywalem, który pokazał, ze ma na niego patent, że potrafi pokonać hegemona, mimo to MU sie podniosło, coć nie grało super efektownie, lecz efektownie.
w tym cytacie chodziło o mit najlepszej obrony MU 2. ale przykładów słabej gry barcelony można mnożyć, w moim odczuciu równają się one i wychodzi na 0, te wyniki się liczą, ale barcelona pokazała również swój wyjebany styl w przegranych meczach z numancia, atletico, remisie z betisem itp |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Tak reasumując to dla ciebie Barcelona gra chuja a wygrywa te mecze przez fart, siły wyższe, czy przez co?
Wymień jedną drużynę która jak gra to zasługuje na zwycięstwa i w tym sezonie zasłużyła na mistrzostwo swojego kraju ewentulanie triumf w innych rozgrywkach ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Odpowiem za niego - Real Madryt w świetle potrójnej korony
![]() A tak poważnie - w Niemczech bezwzględnie zasłużył Wolfsburg, w Hiszpanii Barca, w Holandii Alkmaar i w Anglii Manchester. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
proszę - VfL Wolfsburg
ktoś wymieniał ich w gronie faworytów? Nie. wskoczyli na fotel mistrza z drugiego szeregu, wprawdzie meili wpadki, ale w ich przypadku nie było żadnego "mitu" na "wspaniały atak, obronę ze stali, wy****isty środek pola", oni po prostu grali swoje cały sezon Co nie oznaczy że nie towarzyszyło im szczęście |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
banasik to kto dla Ciebie powinien wygrac lige mistrzow, wygrac mistrzostwo w swoim kraju ?
Mam wrazenie, ze przez ta zolc ktora z Ciebie wyplywa pod adresem Barcelony, sam juz nawet nie wiesz o czym piszesz |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli Wolfsburg będzie grał w LM tak jak w Bundeslidze to widzę ich w gronie faworytów LM
to moje zdanie, ale kwestionujcie je jak chcecie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Aha i zasłużyła na to mistrzostwo bo nie była faworytem...
No to idelanym Mistrzem Polski w przyszłym sezonie powinnien być Piast Gliwice. Też nikt na nich nie będzie stawiał... ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zasłużyla na mistrzostwo dlatego, że POMIMO nie bycia faworytem w tak silnej lidze i wizji walki o srodek tabeli potrafili wygrywać z potęgami ligi i wydymać w końcówce BAyern Monachium, tak trudno to zrozumieć, kolego MatMario?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Matko Polko. Poddaję się. Barca jednak jest słaba. Banaisk mnie przekonał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() Tak przeczytałem ostatnie strony tego tematu to powiedz mi jeżeli MU i FCB grały dno dna to jaka drużyna według ciebie gra tak jakbyś chciał? Może Real ? slaskWKSslask Barcelona jest rzeczywiście słaba wygrała przecież tylko LM.Ba nie umią grać siłowo agresywnie tylko podają sobie piłkę jak jakieś pipki... A Wolfsburg to będzie główny faworyt LM chyba na nich postawię ![]()
Ostatnio edytowane przez FajQ : 27.05.2009 o godz. 23:59.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wolfsburg (10 znaków)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
A pare postów wcześniej pisałeś ,że znasz się na piłce. Ładnie to tak kłamać?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Aha czyli Liverpool nie gra ofensywnie i z polotem? Tylko siłowo jedzie?
Edit; banasik niestety zmienil posta o swoich ulubionych typach najlepiej grajacych druzyn. Poczatkowo byl to Wolfsburg, Bordeux oraz Liverpool...
Ostatnio edytowane przez buldus : 28.05.2009 o godz. 01:25.
![]()
Moje Sety klubowe
NOWY SET! Buldus Hit Mix Vol 1! http://buldus.przeklej.pl//
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja też zostałem przkonany. Od dziś nie oglądam ani ligi angielskiej ani hiszpańskiej, dziś zostałem uświadomiony o co chodzi w piłce nożnej. Tylko liga niemiecka i może rumuńska bo tak pracuje nasz były strateg Dan Petrescu. U niego też było konsekwentnie strzelić na 1:0 i obrona.
Nad łóżkiem wieszam plakat Pepe bo on jest mega konsekwentny i nieustępliwy. Ale czemu nikt nie daje kartek za zbyt dużą liczbę podań w meczu?!!!? To by wyelimowało takich pozerów jak Barcelona raz na zawsze! ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
czytajac ostatnie wpisy doszedlem do jednego wniosku: za rok Wisła zgarnia wszystko co jest mozliwe. i obstawiam ze wygramy LM
przeciez tak pieknie i agresywnie gra do przodu wcale sie nie broni tylko caly czas atakuje a liczbe podan minimalizuja prawie do zera |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
w sumie przed finalem rozdarte serce mialem, bo daze sympatia jeden jak i drugi zespol... ale cholera.. kase na MU postawilem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
A co do samego finału to czapki z głów przed Barcą, absolutnie zdominowała Manchester. Zagrała pięknie i mądrze, kiedy prowadziła 1-0 nie grała futbolu totalnie nastawionego na atak, tylko kompletnie zdominowała środek pola i spokojnie, z wyczuciem szukała swoich szans. Brawo, dawno nie widziałem zespołu grającego jednocześnie tak pięknej i tak dojrzałej piłki. ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Panowie warto zwrócić uwagę na jeszcze jedną kwestię. We wczorajszym meczu w składzie Barcelony zagrało 7 wychowanków !! Dla mnie to jest największy fenomen klubu. Mieć taką szkółkę, która wychowa tylu wychowanków grających na tak wysokim poziomie. Nie żadna Chelsea, Manchester,Inter i inne kluby, ale Barcelona jest aktualnie na topie i należy doceniać coś takiego, ze w świecie gdzie dominując tylko transfery gotówkowe, klub z Hiszpanii potrafi odnosić sukcesy opierając grę na wychowankach.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Chciałem, żeby w finale szybko padła bramka i liczyłem że to ożywi mecz. Stało się dokładnie na odwrót.
Przez pierwsze 10 minut pachniało niespodzianką. Barca zepchnięta do defensywy, agresywny pressing MU i kilka sytuacji Diabłów (choć żadna 100%). Raził jedynie Wielki Narcyz z Żelem na Głowie (dalej: WNŻG), który strzelał z każdej pozycji, nie widząc kolegów na boisku. Potem nastąpiło coś bardzo dziwnego. Najpierw solidna obrona MU zachowała się niczym amatorzy, po czym dość anemiczny strzał Eto został wpuszczony przez wydawało się solidnego Van der Sara. Holender puścił straszną szmatę, a na ogół w najważniejszych meczach nie zawodził. I w tym momencie emocje się skończyły! MU zamiast ruszyć do boju oklapł, zawodnicy wyglądali na przybitych. Uszło z nich całe powietrze, a Barca całkowicie kontrolowała mecz. Przecież przez całe 90 minut MU nie miał ani jednej 100% sytuacji. Najbliżej był WNŻG, ale Valdes od razu przyblokował jego uderzenie w polu karnym. Odnoszę wrażenie, że Barca zagrała ten mecz na totalnym luzie, grając na 70% swoich możliwości. Zupełnie nie rozumiem, czemu atletyczni Angole dawali taką swobodę Messiemu, Xavi i Inieście. Postawę MU widać było po wejściu Teveza. Argentyńczyk nie zagrał rewelacyjnego meczu, ale na tle kolegów i tak gryzł trawę. Co się stało z takimi walczakami jak Carrick, O'Shea czy Park Ji-sung? Trochę dziwne, by głównym wytłumaczeniem miało być zmęczenie sezonem. Jasne, zawodnicy na pewno są zmęczeni, ale w takim meczu grają jak natchnieni, biegając na oparach. Dawno nie widziałem finału LM, w którym zwycięski zespół był co najmniej o klasę lepszy od rywala. Tym bardziej warto podkreślić, że Wisła Skorży potrafiła z tą kosmiczną Barceloną wygrać. Owszem, w meczu niby o pietruchę ale zwycięstwo to zwycięstwo. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Banasik powinien zostać trenerem Barcelony :d Wywaliłbyy jakiś takich bezbarwnych Henrych, Xavich, Messich a na ich miejsce ściągnął takich Hajto czy im podobnych to dopiero Barca zasługiwałaby na potrójną (!) koronę
![]() Nie ma cudów, Barca oprócz tej wygranej w LM zdobyła jeszcze dwa inne trofea, tu nie ma przypadku, wygrała drużyna najlepsza w tym sezonie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wolsburg...hahahahaha...najsłabszy mistrz Niemiec od lat, jak nie w historii, przy 7 porażkach z najmniejszą liczba punktów. Zdobyli mistrza tylko dlatego ze Bayern gówno grał. Przegrali z wiesniakami z Hoffenhaim, nawet Cottbus ich pojechał, nie wspominając Gomeza co im 4 bramki wpakował. Tragiczna gra na wyjazdach, tylko u sibie potrafili grać, więc co to za drużyna. Poza tym Magath i pewnie kilku zawodników też odchodzi. No ale Barcelona jest słaba i myśle że z Wolsburgiem by żadnych szans nie miała. Barcelona lepsze drużyny jezdziła po 6-1, 6-2, Wolsburg to sobie może wygrywac z cieniutkim Bayernem (Barcelona bez wysiłku 4-0 wygrała).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
Swoją drogą, to ich drużyna jest o klasę lepsza od innych w tej chwili. Jak napisał flamengista, miało się wrażenie, że z MU wygrali na totalnym luzie, z wyjątkiem pierwszych 10 minut. Jak najbardziej zasłużona wygrana.PS. Ci którzy nie mogą przeżyć, że Barca wygrała. Spokojnie, przecież to nie są polskie drużyny, ja rozumiem jakby Wisła, Śląsk(wstawcie sobie inną drużynę której kibicujecie), poniosły porażkę. A tutaj niektórzy zachowują się jakby urodzili się w Manchesterze lub w Madrycie. Panowie wrzućcie na luz. ![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zauważyłem, że wszyscy twierdzą, że Barcleona w moim odczuciu jest słaba jak barszcz, nie, oni na swój sposób są dobzi, dostosowali się w perfekcyjnym czasie da zmiany filozofii futbolu z mocnej siłowej gry na balet i popierdółkę. Taki Messi odejdzie, gdy tylko Manchester City wlączy się do walki o mistrza. On już w poprzednim oknie mówił, że pieniądze go nie interesują, ale Anglia go kusi. No i szejkowie to wykorzystają. Kontrakt ma bodajże do 2013, więc MC musi się pospieszyć, żeby nie został on w Barcelonie do końca życia Podobnie będzie z Iniestą, Toure, Busquetsem, Keitą czy Alvesem - Kasa, misiu, kasa. swoją drogą, myślałem, że kiedy nie bede odpisywal to wkoncu zamkniecie temat dyskusji ze mna ogolnie o futbolu, a tu dupa - cały czas napływają szydercze posty bez sensu.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ale dzisiejsze miny angoli w robocie - bezcenne.
Barca robila z MU co chciala, klepali ich jak dzieci pod blokiem.MU przegralo bo im sie chyba wydawalo ze sa tak wspaniali ze sie im nalezy. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Świetne (moim zdaniem) podsumowanie wczorajszego meczu i obecnej Barcelony przez Wojciecha Kowalczyka (za Weszło.com):
"Tym razem nie ma w tytule nic o frajerach, bo… będzie o nich dalej. Frajerstwo Manchesteru United i całej ligi angielskiej wyszło w momencie, gdy Barcelona strzeliła gola. Przecież później Anglicy tak konstruowali akcje, że od Valdesa piłkę w rękach zdecydowanie częściej mieli chłopcy od podawania piłek. Pewnie, gdyby rywalem było Tottenham, Middlesbrough czy którakolwiek inna drużyna Premiership, to wynik byłby 2:2, 4:4 albo i 8:8. Ale niestety – „Barca” zabrała zabawki, zabiła ten mecz posiadaniem piłki. Już wcześniej pisałem – nie ma drugiej drużyny w Europie i w ogóle nie pamiętam drugiej takiej, która tak szybko dążyłaby do odzyskania piłki po stracie. Jaki plan miał Manchester United na ten mecz – widać było gołym okiem. Chcieli jak najszybciej strzelić gola, a potem zamurować. No to Ronaldo strzelał z kilometra, albo nawet z Warszawy. Myślał, że jak trafił z Porto, to teraz takie gole będzie walił co mecz. Ale boisko, to nie strzelnica. Trzeba przygotować sobie pozycję, bo bez tego to można co najwyżej postrzelić przechodnia. Jak w „Kilerze”. Porucznik Ryba: - Proszę na przyszłość nie stawać na linii ognia. Ranny przechodzień: - Przepraszam. Tymczasem bramkę strzelił Eto’o, myląc Vidicia najskuteczniejszym zwodem świata – na zamach. I w tym momencie skończył się Manchester. Jak nie masz piłki, to nie możesz grać w piłkę. I Manchester nie grał. W ataku pozycyjnym nie był w stanie wymienić trzech czy czterech podań. A co robili na boisku Park i Anderson, to już zupełnie nie wiem. Chociaż może lepsi oni niż Scholes, który wszedł, żeby pomagać (połamać?) przeciwnikom nogi. Żebyśmy się dobrze zrozumieli – w finale spotkały się dwie WIELKIE drużyny, z których większą jest Barcelona. To jest inny styl gry, inny futbol. To jest piłka, o jakiej się marzy od małego. Przecież jak dzieciaki wychodzą na podwórko, to nie ustalają sobie: - Dobra, strzelimy szybko gola, a potem się murujemy, walimy łokciami, jeździmy wślizgami i gramy na utrzymanie wyniku… Nie, dziesięcioletni chłopcy chcą się trochę pokiwać, pograć w dziadka, założyć kilka siatek, wygrać 14:11. I Barcelona przeniosła na najwyższy poziom to, o co tak naprawdę chodzi. Jestem fanem ligi hiszpańskiej i dziś zobaczyliśmy, że wirtuozeria to coś więcej niż zaciętość, siła i agresja. Wielki szacunek należy się Guardioli. To jego debiutancki sezon i wygrał na dzień dobry… wszystko. Ile drużyn wcześniej wygrało w jednym sezonie mistrzostwo kraju, puchar kraju i Puchar Europy? Z tego co wiem, Ajax, PSV, Celtic i Manchester United. Przypomina mi się to, co kiedyś o Guardioli mówił Marek Koźmiński. „Koza” grał z nim w Brescii. I w czasie meczu ruszał skrzydłem, krzyczał „tu jestem, podaj, zagraj, dawaj”. Raz, drugi, trzeci. W końcu Guardiola do niego podbiegł i mówi: - Ty, nie krzycz tyle, bo ja przecież wszystko widzę. I on naprawdę widzi. PS Też was wkurzał Szpakowski? Puziol, Puziol… Po hiszpańsku mówi się „Pujol”. Ale Szpak postawił na kataloński. Teraz czekam aż będzie mecz na Śląsku i zacznie mówić „daj mi ta bala”…" edit: Proponuję zakończyć karmienie banasika. Pomijając jego poglądy, jest jakiś,,,, negatywnie dziwny. Poza tym,, Wydaje mi się, że sporty pomylił.
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 28.05.2009 o godz. 08:40.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Najsłabszy? Wg mnie najmocniejszy bo bedąc prowincjonalny wydymał calą czołówkę. 7 porażek? BArcelona zaliczyłą niewiele mniej, bo 5 oraz 5 remisów. Wolfsburg ma 6 remisów i 7 porażek, ale przecież dla ciebie Barcelona jest mega wyjebana, a Wolfsburg "Acoto****ajest!?" Z wieśniakami z Hoffenheim przegrywali wszyscy jak leci w poprzedniej rundzie, mieli swoje 5 minut. Zresztą na wiosnę Wolfsburg zmucił ich 4:0. No tak, przegrali z Cottbus i Stuttgartem, ale przeciez Barcelona też karygodnie wjebała u siebie w derbach z OSTATNIM Espanyolem (który zagrał tak jak sie powinno grać - twardo i do celu). Porażkę ze Stuttgartem mogę odnieść do porażki 3:4 lub blamażu z Numancią. Co do meczów na wyjeździe - masz rację grają potwornie słabo, ale u sibie stworzyli sobie twierdze nie do zdobycia w dodatku w takiej lidze jak Bundesliga (zauważyłem, ze dla was istnieje tylko Hiszpania i Anglia, a zapominacie o mocnych Włoszech, Niemczech czy Francji, sądze nawet, ze w Bundeslidze jest większy poziom niż w La Liga) Jeśli dla ciebie Bayern jest cieniutki to... takiej pierdoły nie słyszałęm od tekstu, że BArcelona zapylała na 100% ![]() EDIT: Tiramisu - tak grać to właśnie mogą 10 latki na podwórku a nie profesjonaliści na gruby hajs, on właśnie mają troche pojeździć na dupach i narobić sobie i innym pare siniaków
Ostatnio edytowane przez banasik : 28.05.2009 o godz. 08:25.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|