The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2009, 22:27
Ja wasn nie rozumiem mi się mecz podobał. Generalnie Barcelona pokazała Manchestorowi że angielska piłka powinna zostać angielska i koniec. Manu próbuje grać po hiszpańsku, ładnie, efektownie, widowiskowo. A generalnie powinni grać to co Chelsea. Czyli dyscyplina taktyczna, i generalnie typowo angielska piłka, a oni próbują ładnie a wychodzi im chujnia. Chelsea się nie pier*oliła, wiedziała kto ma większy potencjał ofensywny i zagrała tak jak zagrała. Wam się to nie podobało? Ok. Ale wyszło na to że gdyby nie sędzia to komentowalibyśmy dziś pojedynek Manu - Chelsea. Ale ogólnie rzecz biorąc wniosek po meczu jest taki.

łzy smutku Krsytyny=BEZCENNE(wiem, jestem zakomleksionym ch*jem, on po prostu jest bardzo wrażliwy i bierze sobie do serca wszystkie niepowodzenia ale tak się cieszyłem na ten widok)
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.05.2009, 22:30
Porażkę w Gran Derbi przełknąłem od razu, bo widziałem, że z takim składem to Real gówno zdziała.

podzielam zdania Marszałka - pojedynki miezy słabszymi drużynami Premier League, mecze Championship lub jeszcze niższe ligi to jest to - tam futbol nie upadł i nie zmienił się w balet

i do tych którzy mają jakieś pretensje o to, że odpisuję - człowiek kulturalny odpowiada i prowadzi dyskusję, a nie chowa się po jednym zdaniu
Odpowiedz cytując
MessiWisła4ever_tsw
Member

Od: 02.2009

Stary 27.05.2009, 22:31
Tak ale jakby Mu zagralo tak jak Chelsea to by ja caly swiaty skrytykowal ze BOJĄ sie Barcy i graja antyfutbol Od pczatku bylem za Barca
Nawet slynn Barcelona naszej Wisly niepokona

"Nawet jeśli wszyscy już w Ciebie zwątpili, pokaż że się mylili, nie czekaj ani chwili dłużej".
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 27.05.2009, 22:32
banasik napisał(a):Wyświetl post
Porażkę w Gran Derbi przełknąłem od razu, bo widziałem, że z takim składem to Real gówno zdziała.

podzielam zdania Marszałka - pojedynki miezy słabszymi drużynami Premier League, mecze Championship lub jeszcze niższe ligi to jest to - tam futbol nie upadł i nie zmienił się w balet
pewnie heheheheh bo grają rzeźnicy którzy zamiast kopać w piłkę kopią się po nogach, prosta piłka tzn kopnij do przodu, to powinny ci się kurde podobać mecze takie jak np. Odra - Piast
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.05.2009, 22:32
born2b3k napisał(a):Wyświetl post
Nie chce prorokować ale tym meczem CR7 przypieczętował swoje odejście z MU.

PS
Jak długo jeszcze sir Alex pozostanie na ławce trenerskiej, wie ktoś
Jakie odejście? To, o którym sam mówi, że na pewno nie teraz, nie dziś? Że niby do Realu, który jest w takim dołku, że aż żal patrzeć? Proszę cię...

Co do tego ile Ferguson zostanie, ciężko stwierdzić, ale 1-2 lata myślę są pewne. Czy więcej? Zobaczymy, czas, jego zdrowie i ewentualne kolejne sukcesy pokażą.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.05.2009, 22:34
Krystyna Znowu płakał ? Mógłby wychodować jaja bo chłop juz 25 lat...
..
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

błędem MU było odpuszcznie po straceniu pierwszego gola, który padł z niczego. Myślę, że gdyby cisnęli cały czas z tą samą intensywnością to wyciągnęliby dwie conajmniej bramki.

Ale niestety tak grają zespoły z barceloną - tylko do 1. gola... w tym seoznie tylko Atletico mi zaimponowało walką w meczu z nimi
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Zaraz się dowiemy, że kwintesencją piłki nożnej jest mecz Odra Wodzisław - Arka Gdynia.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 27.05.2009, 22:35
gromaders & krissu

rugby jest właśnie przykładem najlepszego sportu

pokaż mi "finezyjny" zespół rugby?

NIE MA TAKICH - i dlatego ten sport się rozwija, a piłka nożna leci w dół

i nie wyzywaj mnie od kibiców gorszej strony, bo kabel wszystko łyknie...

ludzie nie rozróżniacie SŁABEJ GRY od MOCNEJ SIŁOWEJ GRY, nie wyjeżdżajcie mi tutaj z Odra - Cracovia, bo to jest śmieszne
taka śpiewka juz dziś była - fail
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 27.05.2009, 22:38
tofik napisał(a):Wyświetl post
Krystyna Znowu płakał ? Mógłby wychodować jaja bo chłop juz 25 lat...
Puyol też płakal jak Hiszpanię wyjebali z Ligi Mistrzów w 2002 roku. Sport rodzi emocje... Tu niczego nie da sie nauczyć, przegrał płacze- raczej normalne, co ma śmiać się, czy skakać z radości?
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.05.2009, 22:42
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
A który mecz nie jest nudny Taki w którym grają brutale tacy jak w Chelsea, a i wygrywają. jakbyś sie znał na piłce to byś potrafił docenić klasę rywala. Zreszta licza się trofea a chelsea ma ich zero!!
Brutale z Chelsea ? Dzisiaj MU pokazal, ze jest najbardziej chamska druzyna z calej wielkie 4 angielskiej.
To co wyprawial Ronaldo, pod koniec zrobil Vidic, a przede wszystkim Scholes - zero szacunku, przegrywac trzeba umiec szczegolnie gdy jest sie bezdyskusyjnie gorszym.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.05.2009, 22:43
Cytat:
Piotrek Ćwielong opowiadając o swoich sympatiach trochę się nasłuchał od przechodzącego obok niego Mariusza Pawełka. "Jaki Manchester? Wygra Barcelona 2:0 po golach Messiego i Eto'o" – usłyszał "Pepe"
Ciekawe czy Mario bawi się w jakąś konkretną bukmacherkę

źródło: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ymi_wyjatkami/
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.05.2009, 22:46
Dobry mecz Barcy i fatalny w wykonaniu United. Gdzie ta agresja, szybkosc i wola walki? Juz nie mowie o przygotowaniu kondycyjnym(przy podobnym posiadaniu pilki i przy podobnym przebytym dystansie). Sedno porazki to oddanie srodka pola. Carrick to porazka na calej linii.

Gratuluje ludziom zwiazanym z Barcelona.

Zszokowany bylem brakiem Scholes'a w pierwszej jedenastce(byl kontuzjowany?).
Odpowiedz cytując
born2b3k
Senior Member

Od: 11.2006

Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
Jakie odejście? To, o którym sam mówi, że na pewno nie teraz, nie dziś? Że niby do Realu, który jest w takim dołku, że aż żal patrzeć? Proszę cię...
Wiem, że tak mówił. Niemniej jednak uważam, że nastąpił taki moment w którum sam CR7 zmieni zdanie, mając na uwadze $$$ i gre w "wielkim, galaktycznym" Realu
Odpowiedz cytując
kozimtsw
Member

Od: 07.2004

Mecz zawail SAF, jeżeli wystawia się jednego napastnika i gra się cały mecz długie piłki na niego to nie ma szans na wyganie meczu:( Manchester nie zagrał nic, najlepsza drużyna świata zagrała najsłabszy mecz w tej edycji. Szkoda:( CR07!!!
TS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 27.05.2009, 22:48
na koniec cytat któregoś z czytelników relacji na zczuba.pl oddający całą istotę tego pseudo-finału

Cytat:
Mecz Marzeń mówią wszyscy. Ale kto gra w tym finale? Man Utd, który pokazał jak gra najlepsza drużyna na świecie w meczu z Liverpoolem na Old Trafford. Barcelona, która pokazała jak gra najbardziej ofensywna drużyna świata w obu meczach z Chelsea. Dziś chyba nie ma najlepszej drużyny Europy. Jest po prostu ta, która miała najwięcej szczęścia.
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 27.05.2009, 22:49
na koniec cytat któregoś z czytelników relacji na zczuba.pl oddający całą istotę tego pseudo-finału
Ale ten cytat to kupa pierdół. Każdemu sie zdarza słabszy mecz... Nie ma druzyny co wszystko wygrywa.
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 27.05.2009, 22:51
dwóm drużynom na raz uznawanym za najlepsze w jednym czasie... za dużo zbiegów okoliczności
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 27.05.2009, 22:51
proponuję, aby każdy napisał, że najlepszym klubem na świecie jest Real M. Wtedy banasik się zadowoli i dojdzie....do siebie:]
Odpowiedz cytując
born2b3k
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.05.2009, 22:52
dokładnie ToTylkoJa
frustu frustu jak mawiają Warszawiacy
Powód: Real M. walczakiem Europy
Ostatnio edytowane przez born2b3k : 27.05.2009 o godz. 22:53.
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 27.05.2009, 22:52
totylkoja - umiesz napisać coś sensownego? bo możecie pisać, że nie mam racji podpierając to argumentami, ja wtedy staram sie na nie odpowiedziec, a nie, że "banasik jest zły, bo mówi że piłka upadła"
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.05.2009, 22:54
Mam nadzieje, ze za rok final bedzie ciekawszy.

Nie ma sie co stresowac...Manchester sam jest sobie winien, ochote do gry to mial tylko Ronaldo, Tevez i Berbatov, a reszta przeszla obok meczu.
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 27.05.2009, 22:56
born2b3k napisał(a):Wyświetl post
Wiem, że tak mówił. Niemniej jednak uważam, że nastąpił taki moment w którum sam CR7 zmieni zdanie, mając na uwadze $$$ i gre w "wielkim, galaktycznym" Realu
Mam nadzieję, że ten cudzysłów to tak, żeby podkreślić tą beznadzieję Realu...?

Dla mnie madrytczycy są dnem od lat i każdy kto tam idzie, skreśla się w oczach moich.

dynek.pl - owszem , było kilka ostrzejszych fauli, ale myślę, że gdy gra się o taką stawkę, gdy ci nie idzie, to się nie kalkuluje, nerwy puszczają w takich chwilach, nie żebym popierał to, co zrobił Scholes czy Vidic, ale patrząc na to, jak grają nieraz nasi ligowcy i jak faulują, czy jakich fauli dopuszczają się gracze w Premier League, to dzisiejsze ataki w nogi rywali były NICZYM.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.05.2009, 22:57
grzechu1991 napisał(a):Wyświetl post
Puyol też płakal jak Hiszpanię wyjebali z Ligi Mistrzów w 2002 roku. Sport rodzi emocje... Tu niczego nie da sie nauczyć, przegrał płacze- raczej normalne, co ma śmiać się, czy skakać z radości?
Wiem, wiem. Ale wtedy jak pamiętasz poszedł niezły wałek i spora byłą rozpacz z tej bezsilności, że kręcił ich sędzia.
A Ronaldo to taką szpileczke wbić nie zaszkodzi, bo on beczy przy każdej okazji. Wygra, przegra...każdy moment jest dobry.

PS. Banasik to fan dawania w nochal chyba, a nie zioła. Pisze te posty jak nakręcony. Nie karmić go.
..
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 27.05.2009, 22:58
totylkoja - umiesz napisać coś sensownego? bo możecie pisać, że nie mam racji podpierając to argumentami, ja wtedy staram sie na nie odpowiedziec, a nie, że "banasik jest zły, bo mówi że piłka upadła"
żebyś Ty chłopie jeszcze z sensem pisał. Z senem to pisał FunFan, z nim można było dyskutować, a Ty wypisujesz tu wypociny i każdy Ci to mówi
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 27.05.2009, 22:59
niestety kiedy iluśtam userów ma jeden argument za barceloną to trzeba powtarzać to samo

piszę bez sensu bo? skrytykowałem coś, czego nikt dziś nie krytykuje?
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 27.05.2009, 23:01
Ronaldo

Ten cymbal zawala drugi z rzedu final.
Wpierw egoizm, pozniej odciety od podan frustrat faulujacy dookola. Jeden strzal z wolnego i tyle go widzieli.

2 bledy srodkowych obroncow i po meczu.

Zgadzam sie z Banasikiem, ze obecny futbol to kwestia tego kto ma wiecej szczescia.
Bo jakie sa szanse, ze drugi raz takie idiotyczne bledy sie przytrafia Vidicovi i Rio ? Niemal zerowe.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 27.05.2009, 23:06
banasik - nie chodzi o to, że krytykujesz, bo krytykować można i trzeba. Ale dziś na tę krytykę zasłużyło tylko MU. Barcelona zagrała swoje. Dali się wyszumieć Manchesterowi w pierwszych dziesięciu minutach, które (gdyby padła bramka dla MU) mogły sprawić, że ten mecz potoczyłby się inaczej. Po tym wyprowadzili jedną akcję, gol, i jakoś im z górki poleciało. Grali szybką piłkę, pełną finezji, dokładności, mieli jakiś pomysł. Do tego wyglądali bardzo dobrze fizycznie. Manchester nie miał atutów, nie miał jakby chęci do gry. Poza jak ktoś wyżej wspomniał Ronaldo, Berbatovem i Tevezem. Dziwi mnie wyjście w pierwszym składzie Parka. Słabiutko zagrali Giggs i Carrick. Tragicznie spisali się Ferdinand i Vidić. Bezbarwny był (choć bardzo waleczny!) Rooney. Nic nie zmieniło wejście Scholesa. Nie widziałem na boisku Andersona. Gol na 1-0 ustawił ten mecz i Barca choć nie grała tak jak przeciwko Realowi, to bezwzględnie zasłużenie wygrała, a mówienie, że grali słabo, jest .......oną hipokryzją. Zresztą - wyniki tej drużyny mówią same za siebie. Potrójna korona - czy można czegoś więcej oczekiwać?
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 27.05.2009, 23:07
Cytat:
Mecz Marzeń mówią wszyscy. Ale kto gra w tym finale? Man Utd, który pokazał jak gra najlepsza drużyna na świecie w meczu z Liverpoolem na Old Trafford. Barcelona, która pokazała jak gra najbardziej ofensywna drużyna świata w obu meczach z Chelsea. Dziś chyba nie ma najlepszej drużyny Europy. Jest po prostu ta, która miała najwięcej szczęścia.
Idąc tym tropem my na Mistrza nie zasługujemy bo nas Lech 4:1 na Reymonta przewiózł.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 27.05.2009, 23:09
grali słabo - nazwij mnie hipokrytą, ale tak właśnie było.

Dziś barcelona zagrała dno, ale Manchester popukał w to dno, usłyszał pustkę i znalazł jeszcze wolną przestrzeń pod nim w którą się perfekcyjnie wpasował...

Krissu - szczerze mówiąc, to w tym roku nikt nie zasłużył na mistrza, a tytuł zdobędzie drużyna która katastrofalnych wpadek miała jak njamniej, czyli my
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów