|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
lewy obrońca
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...ungsdaten.html lewy pomocnik http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...ungsdaten.html snajper http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...ungsdaten.html i Szeteli nie będą trzymać na siłę w Racingu...
Ostatnio edytowane przez Sancezz : 27.05.2009 o godz. 19:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
a jakby tak Grzesiu Rasiak?
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Może Krysiaka na bramkę?
http://transfery.info/news-full-10027.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Nie chcę pisać o ludziach których w życiu nie widziałem dlatego ograniczę się do polskich zawodników (albo grających w Polsce) którzy stanowili by przyjnajmniej wzmocnienie ławki rezerwowej.
Br: Wedłóg mnie a wiem co mówie najsolidniejszym i naprawde bardzo wartościowym uksztatałtowanym bramkarzem jest ... Marcin Cabaj - od wielu sezonów potwierdza naprawde nieprzeciętne umiejętności. I tylko graniem w słabym i nielubianym klubie oraz dośc spektakularnym błędom (zdarzającymi się jednak względnie żadko) zawdzięcza to że nie gra teraz w bogatym klubie zachodnim. Z wiadomych przyczyn poza naszym kręgiem zainteresowań. Dość wysoki poziom prezentują takrze Przyrowski Mucha i Pawełek ale w tym temacie wypadało by mówić raczej o młodszych graczach. graczach. Od wielu lat bardzo dobrze broni fabiniak z Widzewa, Stachowiak i Pilarz to są bramkarze którzy napewno rozwiną swoje umiejętności, choć uch maximum to raczej zaledwie poziom Pawełka czy Muchy. Wysoki średni poziom prezentuje Witkowski z Arki i Nowak z Górnika. Gikiewicz to dla mnie wielka niewiadoma narazie jego główną zaletą jest wiek a to nie jest najlepsza rekomendacja. Z młodych bramkarzy wyróżniał się Linka z Lecha ale pojechał do Grecji - jeśli nie był to wyjazd definitywny mozna się nim zainteresować. Z dwójki Bąk/Kapsa z Lechi zdecydowanie pewniejszy Kapsa choć Bak moze się wyrobić na przyzwoitego bramkarza w przyszłości. Szkoda że Skaba marnuje sie w Legii bo to chłopak o fenomenalnym reflaksie i warunkach fizychnych (gibkość skocznośc) moze Legia zdecydowała by się go oddać ? Kasprzik to piłkarz solidny i jeszcze perspektywiczny ale chyba nei na Wisłę z umiejętnościam, już lepszy Peskcović ale tu też co najwyżej solidnie. Bardzo podoba mi się gra Kaczmarka w Śląsku i to jeszcze za casów gry w 2 giej lidze się wyróżniał. Oczywiście najbardziej pożądanym prze za mnie transferem na tą pozycję bylo sprowadzenie młodych p0olaków z zagranicy kogoś z trójki Kazimierczak, Białkowski, Tytoń. Mój Ranking Bramkarzy których można by sprowadzić do Wisły (z * transfery ciężkie do przeprowadzenia ale jednak realne.) 1. Białkowski (Southampton) * 2. Skaba (LEgia) * 3. Kazimierczak (Darlington) 4. Tytoń (Roda) * 5. Linka (Skoda Xanti) * 6. Fabiniak (Widzew) * 7. Stachowiak (Odra) 8. Pilarz (Ruch) 9. Peskovic (Polonia B.) 10. Kaczmarek (Śląsk) kiedy indziej zajmę się innymi pozycjami teraz na finał LM idę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
*Angmir - Skaba, Cabaj haha, nie rozśmieszaj mnie.
Chwyc słownik, później pisz |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Linka, Fabiniak ... proszę Cię ...Kaczmarek już tu był w rezerwach. i jakoś tak się nie przebił... ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
emjot dobrze, że nie jesteś Bednarzem bo byś Wisłe ro....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Stachowiak już rozwinął swoje umiejętności (+5 do "płaczek", +7 do "donosicielstwo", +10 do "przyciąganie metali")
Jednak poza aspektami sportowymi są jeszcze czysto ludzkie jak honor i zasady, których Stachowiak nie ma i nigdy mieć nie będzie.![]() WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
ta cabaj ta pala puszcza takie szmaty ze szok...kiedys sie dorbze zapowiadal ale zjadla go tu zydowska buta....niech skonczy w aklasie. a ty powinienes bana dostac za taka propozycje.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
pamiętam że ten piłkarz parę lat temu błyszczał , nie wiem jak gra ostatnio lewy pomocnik jeżeli wierzyć transfermarkt kończy mu sie kontrakt , lewy pomocnik :http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ic/profil.html
wiadomo Bednarz zna czeska lige ![]() wysoki napastnik http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ek/profil.html
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 27.05.2009 o godz. 22:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
hahahahaa nie widziałęm w regulaminie takiego punktu jak chwalenie piłkarzy Cracovii. Pomijając kwestię jego przynależności klubowej, to każdy trener i osoba znająca się na piłce, potrafiąca analizować grę na chłodno, a nie podniecać czymś, co komentator powie, przyzna mi racje że Cabaj daje wiecej Cracovi niż jakikolwiek inny bramkarz z naszej ligi swojej drużynie. Powiedzcie który to bramkarz naszej ligi ma więkze umiejętności czysto techniczne - może Wyparło, ale ten jest ślepy(wada wzroku) i jak przystało na swój wiek ślamazarny. Mucha ma niezły refleks, a tak to bazuje na solidnej Legijnej obronie (co by nie powiedzieć jak na nasze warunki), ppełnia za to masę błędów przy wychodzeniu do piłki i ma niepewny chwyt. Pawełek jest za to strasznie nerwowy i spala sie psychicznie choć warunki fizyczne, skocznośc na bardzo dobrą. Dobrze też wyczuwa moment w którym trzeba ruszyć do piłki, byłby najlepszy gdyby nie słaba głowa. Przyrowski też ma warunki dobre i grę w powietrzu, ale za to całkowity brak refleksu, i na lini zawodzi. Turiny nie oceniam bo jest gorszy od Kotorowskiego, który bramkarzem jest co najwyzej średnim, bywa przestraszony gorzej od Pawełka, a całe jego bronienie to masa szczęścia i zaangarzowania, bo tego mu odmówić nie można - widać że stara się za dwóch. A Cabaj niedośc że świetnie spisuje się na linii, to jeszcze dobrze gra na przedpolu, potrafi dokładnie wprowadzić piłkę do gry i świetnie czyta akcje. Do tego jak pisałem z czystotechnicznego punktu widzenia jest wyszkolony chyba najlepiej. Zawsze wie jak ma się ustwić żeby utrudnić robotę przeciwnikowi i zdaje sie zawsze panować w pou karnym... i tu jest jego największa wada, że czasem niczym boruc, panuje aż za bardzo, a tu piłka niepostrzeżenie wędruje do sieci. MA momenty dekoncentracji, nie zdarzają się one jednak jakoś strasznie ciężko. Poza momentami słabości, jest bramkarzem naprawdę dużej klasy. Ktoś pisał że się dobrze zapowiadał - zapowiadał się i jest dobry. Nie widać tego tak bardzo bo gra gdzie gra no i nikt nie przygląda się pracy bramkarzy czy obrońców, z wyjątkiem kiedy im przydarzają się kiksy, lub gdy pada gol. Ewentualnie chwali sie bramkarzy w momencie kiedy napastnicy typu Ćwielong strzelają prosto w nich i potem się mówi wspaniały mecz Bramkarza xxx yyy. Dla kogoś kto sie nie zgadza neich poda kto jest niby taki dobry z naszej ligi |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Za cabaja w Wisle to chyba pojdziesz od razu na przyszloroczny final LM. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
Cabaj.... : )))) rzeczywiscie nieprzecietnego babola potrafi puscic. Jeden ze sredniakow w ekstraklasie. Owszem, to co leci w niego wybroni, ale 90% innych strzalow wpada bez problemu. Nawet Pawelek bije go w cuglach, a jest tylko przecietnym. Chociazby popatrz na bramki z tego sezonu jakie Cabaj puszczal. Jedynie na plus u niego to czytanie akcji, poza tym nic nie prezentuje.
Pamietam zaklady, kto pusci wiekszego babola, Cabaj czy Przyrowski. I nie pisze tak dlatego ze jest z drugiej strony blon
Ostatnio edytowane przez mic : 27.05.2009 o godz. 23:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Cabaj ? hahahaha ludzie my mamy w tej chwili dwóch lub trzech lepszych technicznie bramkarzy i to u nas w klubie ! Pawełek to jest trzeci bramkarz ekstraklasy
Nie wiem po co tak o tym bramkarzu piszemy - dodatkowy bramkarz jest potrzebny tylko dlatego żeby w Pawełku odezwało sie coś takiego " o cholera teraz musze grac na maxa " Po prostu żeby grał fajnie i nie puszczał głupich bramek musi miec konkurencje. To jest moje zdanie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Cabaj daje wiele ale nie C. tylko kibicom innych klubów radości jak puszcza kolejne szmaty ![]() ty się chłopie jednak nie znasz na piłce ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Angmir ty z Cabajem to tak na serio? Bez żartów... My się mamy bić o LM a nie o utrzymanie. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozumiem że pisze długie posty ale jak ktoś całęgo nie przeczyta to takie kwiatki wychodzą.
Cabaj w Wiśle ? wolnego ani to możliwe, ani zważając że jest już nie młody to końca sensowne, zwłaszcza że Pawełek dużo gorszy nie jest. Jest na 2gim miejscu w lidze mniej więcej jak Przyrowski i Mucha. Odsyłam do moich postów. Wszyscy mówiąc Cabaj przypominaą sobie tylko kilka nagłośnionych kiksów z powtórek, i szyderczych wypowiedzi Szczęsnego. Obejżyjcie sobie w cało ści jakiś mecz Cracovi z tej rundy (nawet z nami jeśli nie dacie rady innego) i popatrzcie jak wielokrotnie ratuje swój zespól. Widać że za każdym razem wie co robi i jak powinien się zachować. O jego syndromie ala Boruc też pisałem. Z mojej stony o cabaju to koniec. Miałem tylko podizelić się moją opiniąi moimi obserwacjami,a nie zależy mi na Cabaju żeby na siłę was do niego przekonywać, po prużności. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Za Cabaja w Wiśle powinny być bany bez ostrzeżenia.****a, te forum to dno i kilometr mułu z gównem, jak już tego typu rzeczy się wypisuje....
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
polecam zwrocic uwage na krola strzelcow czeskiej 2. ligi 15 goli (22 lata) Jirouš Martin
super warunki 1.93 m obecnie gra w Baniku Sokolov http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...in/profil.html oraz krola strzelcow Gambrinus Ligi ( 1. czeska) Andrej Kerič (23 lata, 1.73 m) 14 goli Jego zespol Slovan Liberec (dostal sie w tym sezonie do Ligi Europejskiej, a moze i LM) http://www.fotbalportal.cz/hrac/1343...-keric/profil/
Ostatnio edytowane przez wisla.beczarka : 28.05.2009 o godz. 16:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
a ten Martin Jirous to wypożyczony nie jest przypadkiem do Banika Sokolov, a normalnie ma kontrakt z Slovanem?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
przede wszystkim tego że Cabaj nie jest dobrym bramkarzem a w Wiśle miejsca dla niego nigdy nie będzie i nie ma a przede wszystkim naucz się ortografii.... ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Pytanie ile Kowalewski chciałby zarabiać bo myśle że jak dostanie oferte z zachodu bądz wschodu to pieniądze zadecydują.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Ja bym proponował Kieszka z Vitorii Setubal/Bragi. http://www.sporttv.pt/Videos/Videos.asp tutaj można sobie z każdej kolejki obejrzeć co się działo.
Ostatnio edytowane przez tofik : 29.05.2009 o godz. 09:44.
![]()
.
. |
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdybym był Bednarzem dałbym Brożkowi kontrakt podwójnej wysokości (np. Cantoro+ Niedzielan) 500-600 tyś euro i niech chłopak gra tu do końca kariery. Tylko, że u nas jest zasada, ze nie przekraczamy pewnej kwoty (250-300 tyś euro) ale trzyamy kilku piłkarzy z takimi kontraktami którzy w ogóle dla nas nie grają (np. Dawidowski i dwóch juz wymienionych). A ja bym tych kilku zamienił na tego jednego i przez jakieś 8 lat nie martwilibyśmy się kto ma strzelać bramki.
Tak się chciałem wyzalić ![]() ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja tez uwazam, ze Brozek w przeciwienstwie do np. Zurawskiego czy Kosowskiego, nie pali sie tak strasznie do wyjazdu za granice. I gdyby otrzymal jakis super kontrakt to na pewno rozwazylby pozostanie w Wisle.
A powiedzmy sobie szczerze, nawet placac mu 0,5 mln Euro rocznie to i tak bedzie sie to Wisle bardziej oplacalo ze sportowego i finansowego punktu widzenia niz sprowadzenie napastnika podobnej klasy, ktory co wcale nie jest pewne musialby sie tu jeszcze zaaklimatyzowac. Brozek 0,5 mln Euro rocznie - przez 4 lata = 2 mln Euro. Nowy napastnik podobnej klasy, minimum 1,5 mln Euro + kontrakt + musi sie jeszcze sprawdzic wiec rachunek jest prosty. Trzeba wykorzystac to, ze Brozkowi sie nie pali jakos strasznie do wyjazdu i ze wszystkich sil sprobowac go zatrzymac w Wisle. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przychodzi okres, gdy piłkarz gra najlepiej w karierze (26-29 lat) ,więc podwoić mu gażę. Pawłowi już do setki (goli) dużo nie zostało,więc powiedzmy - strzeli 100 bramek i dopiero wyjeżdza. Na pewno na tym nie stracimy. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Może by tak Vuković ściągnąć mają z nim rozwiązać kontrakt? Przy okazji też Wojciech Kowalewski rozwiązał kontrakt
Kowal http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75914,t...wiadomosc.html Vuković http://sport.onet.pl/0,0,1978360,wiadomosc.html |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|