The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2009, 19:09
lewy obrońca
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...ungsdaten.html

lewy pomocnik

snajper

i Szeteli nie będą trzymać na siłę w Racingu...
Ostatnio edytowane przez Sancezz : 27.05.2009 o godz. 19:23.
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 27.05.2009, 19:26
a jakby tak Grzesiu Rasiak?
Groundhopper
Odpowiedz cytując
dawidex44
Banita

Od: 03.2009

Stary 27.05.2009, 19:32
Może Krysiaka na bramkę?
http://transfery.info/news-full-10027.html
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.05.2009, 19:40
Nie chcę pisać o ludziach których w życiu nie widziałem dlatego ograniczę się do polskich zawodników (albo grających w Polsce) którzy stanowili by przyjnajmniej wzmocnienie ławki rezerwowej.

Br: Wedłóg mnie a wiem co mówie najsolidniejszym i naprawde bardzo wartościowym uksztatałtowanym bramkarzem jest ... Marcin Cabaj - od wielu sezonów potwierdza naprawde nieprzeciętne umiejętności. I tylko graniem w słabym i nielubianym klubie oraz dośc spektakularnym błędom (zdarzającymi się jednak względnie żadko) zawdzięcza to że nie gra teraz w bogatym klubie zachodnim. Z wiadomych przyczyn poza naszym kręgiem zainteresowań.

Dość wysoki poziom prezentują takrze Przyrowski Mucha i Pawełek ale w tym temacie wypadało by mówić raczej o młodszych graczach. graczach.

Od wielu lat bardzo dobrze broni fabiniak z Widzewa, Stachowiak i Pilarz to są bramkarze którzy napewno rozwiną swoje umiejętności, choć uch maximum to raczej zaledwie poziom Pawełka czy Muchy.

Wysoki średni poziom prezentuje Witkowski z Arki i Nowak z Górnika. Gikiewicz to dla mnie wielka niewiadoma narazie jego główną zaletą jest wiek a to nie jest najlepsza rekomendacja.

Z młodych bramkarzy wyróżniał się Linka z Lecha ale pojechał do Grecji - jeśli nie był to wyjazd definitywny mozna się nim zainteresować. Z dwójki Bąk/Kapsa z Lechi zdecydowanie pewniejszy Kapsa choć Bak moze się wyrobić na przyzwoitego bramkarza w przyszłości.

Szkoda że Skaba marnuje sie w Legii bo to chłopak o fenomenalnym reflaksie i warunkach fizychnych (gibkość skocznośc) moze Legia zdecydowała by się go oddać ?

Kasprzik to piłkarz solidny i jeszcze perspektywiczny ale chyba nei na Wisłę z umiejętnościam, już lepszy Peskcović ale tu też co najwyżej solidnie. Bardzo podoba mi się gra Kaczmarka w Śląsku i to jeszcze za casów gry w 2 giej lidze się wyróżniał.

Oczywiście najbardziej pożądanym prze za mnie transferem na tą pozycję bylo sprowadzenie młodych p0olaków z zagranicy kogoś z trójki Kazimierczak, Białkowski, Tytoń.

Mój Ranking Bramkarzy których można by sprowadzić do Wisły (z * transfery ciężkie do przeprowadzenia ale jednak realne.)

1. Białkowski (Southampton) *
2. Skaba (LEgia) *
3. Kazimierczak (Darlington)
4. Tytoń (Roda) *
5. Linka (Skoda Xanti) *
6. Fabiniak (Widzew) *
7. Stachowiak (Odra)
8. Pilarz (Ruch)
9. Peskovic (Polonia B.)
10. Kaczmarek (Śląsk)

kiedy indziej zajmę się innymi pozycjami teraz na finał LM idę.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.05.2009, 19:46
*Angmir - Skaba, Cabaj haha, nie rozśmieszaj mnie.
Chwyc słownik, później pisz
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.05.2009, 19:47
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Nie chcę pisać o ludziach których w życiu nie widziałem dlatego ograniczę się do polskich zawodników (albo grających w Polsce) którzy stanowili by przyjnajmniej wzmocnienie ławki rezerwowej.

Br: Wedłóg mnie a wiem co mówie najsolidniejszym i naprawde bardzo wartościowym uksztatałtowanym bramkarzem jest ... Marcin Cabaj - od wielu sezonów potwierdza naprawde nieprzeciętne umiejętności. I tylko graniem w słabym i nielubianym klubie oraz dośc spektakularnym błędom (zdarzającymi się jednak względnie żadko) zawdzięcza to że nie gra teraz w bogatym klubie zachodnim. Z wiadomych przyczyn poza naszym kręgiem zainteresowań.

Dość wysoki poziom prezentują takrze Przyrowski Mucha i Pawełek ale w tym temacie wypadało by mówić raczej o młodszych graczach. graczach.

Od wielu lat bardzo dobrze broni fabiniak z Widzewa, Stachowiak i Pilarz to są bramkarze którzy napewno rozwiną swoje umiejętności, choć uch maximum to raczej zaledwie poziom Pawełka czy Muchy.

Wysoki średni poziom prezentuje Witkowski z Arki i Nowak z Górnika. Gikiewicz to dla mnie wielka niewiadoma narazie jego główną zaletą jest wiek a to nie jest najlepsza rekomendacja.

Z młodych bramkarzy wyróżniał się Linka z Lecha ale pojechał do Grecji - jeśli nie był to wyjazd definitywny mozna się nim zainteresować. Z dwójki Bąk/Kapsa z Lechi zdecydowanie pewniejszy Kapsa choć Bak moze się wyrobić na przyzwoitego bramkarza w przyszłości.

Szkoda że Skaba marnuje sie w Legii bo to chłopak o fenomenalnym reflaksie i warunkach fizychnych (gibkość skocznośc) moze Legia zdecydowała by się go oddać ?

Kasprzik to piłkarz solidny i jeszcze perspektywiczny ale chyba nei na Wisłę z umiejętnościam, już lepszy Peskcović ale tu też co najwyżej solidnie. Bardzo podoba mi się gra Kaczmarka w Śląsku i to jeszcze za casów gry w 2 giej lidze się wyróżniał.

Oczywiście najbardziej pożądanym prze za mnie transferem na tą pozycję bylo sprowadzenie młodych p0olaków z zagranicy kogoś z trójki Kazimierczak, Białkowski, Tytoń.

Mój Ranking Bramkarzy których można by sprowadzić do Wisły (z * transfery ciężkie do przeprowadzenia ale jednak realne.)

1. Białkowski (Southampton) *
2. Skaba (LEgia) *
3. Kazimierczak (Darlington)
4. Tytoń (Roda) *
5. Linka (Skoda Xanti) *
6. Fabiniak (Widzew) *
7. Stachowiak (Odra)
8. Pilarz (Ruch)
9. Peskovic (Polonia B.)
10. Kaczmarek (Śląsk)

Linka, Fabiniak ...
proszę Cię ...
Kaczmarek już tu był w rezerwach. i jakoś tak się nie przebił...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.05.2009, 21:04
emjot dobrze, że nie jesteś Bednarzem bo byś Wisłe ro....
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 27.05.2009, 22:04

D.
Cabaj ? o żesz Ty , dam Ci rade wyrzuc to ziolo
Odpowiedz cytując
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.05.2009, 22:19
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
emjot dobrze, że nie jesteś Bednarzem bo byś Wisłe ro....
a coz ty masz do emjota ?
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.05.2009, 22:20
Stachowiak i Pilarz to są bramkarze którzy napewno rozwiną swoje umiejętności
Stachowiak już rozwinął swoje umiejętności (+5 do "płaczek", +7 do "donosicielstwo", +10 do "przyciąganie metali") Jednak poza aspektami sportowymi są jeszcze czysto ludzkie jak honor i zasady, których Stachowiak nie ma i nigdy mieć nie będzie.
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując
kubanczyk
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 27.05.2009, 22:23
ta cabaj ta pala puszcza takie szmaty ze szok...kiedys sie dorbze zapowiadal ale zjadla go tu zydowska buta....niech skonczy w aklasie. a ty powinienes bana dostac za taka propozycje.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 27.05.2009, 22:51
pamiętam że ten piłkarz parę lat temu błyszczał , nie wiem jak gra ostatnio lewy pomocnik jeżeli wierzyć transfermarkt kończy mu sie kontrakt , lewy pomocnik :http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ic/profil.html

wiadomo Bednarz zna czeska lige

wysoki napastnik http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ek/profil.html
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 27.05.2009 o godz. 22:53.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 27.05.2009, 22:59
kubanczyk napisał(a):Wyświetl post
ta cabaj ta pala puszcza takie szmaty ze szok...kiedys sie dorbze zapowiadal ale zjadla go tu zydowska buta....niech skonczy w aklasie. a ty powinienes bana dostac za taka propozycje.

hahahahaa nie widziałęm w regulaminie takiego punktu jak chwalenie piłkarzy Cracovii.

Pomijając kwestię jego przynależności klubowej, to każdy trener i osoba znająca się na piłce, potrafiąca analizować grę na chłodno, a nie podniecać czymś, co komentator powie, przyzna mi racje że Cabaj daje wiecej Cracovi niż jakikolwiek inny bramkarz z naszej ligi swojej drużynie.
Powiedzcie który to bramkarz naszej ligi ma więkze umiejętności czysto techniczne - może Wyparło, ale ten jest ślepy(wada wzroku) i jak przystało na swój wiek ślamazarny.
Mucha ma niezły refleks, a tak to bazuje na solidnej Legijnej obronie (co by nie powiedzieć jak na nasze warunki), ppełnia za to masę błędów przy wychodzeniu do piłki i ma niepewny chwyt.
Pawełek jest za to strasznie nerwowy i spala sie psychicznie choć warunki fizyczne, skocznośc na bardzo dobrą. Dobrze też wyczuwa moment w którym trzeba ruszyć do piłki, byłby najlepszy gdyby nie słaba głowa.
Przyrowski też ma warunki dobre i grę w powietrzu, ale za to całkowity brak refleksu, i na lini zawodzi.
Turiny nie oceniam bo jest gorszy od Kotorowskiego, który bramkarzem jest co najwyzej średnim, bywa przestraszony gorzej od Pawełka, a całe jego bronienie to masa szczęścia i zaangarzowania, bo tego mu odmówić nie można - widać że stara się za dwóch.

A Cabaj niedośc że świetnie spisuje się na linii, to jeszcze dobrze gra na przedpolu, potrafi dokładnie wprowadzić piłkę do gry i świetnie czyta akcje. Do tego jak pisałem z czystotechnicznego punktu widzenia jest wyszkolony chyba najlepiej. Zawsze wie jak ma się ustwić żeby utrudnić robotę przeciwnikowi i zdaje sie zawsze panować w pou karnym... i tu jest jego największa wada, że czasem niczym boruc, panuje aż za bardzo, a tu piłka niepostrzeżenie wędruje do sieci. MA momenty dekoncentracji, nie zdarzają się one jednak jakoś strasznie ciężko. Poza momentami słabości, jest bramkarzem naprawdę dużej klasy. Ktoś pisał że się dobrze zapowiadał - zapowiadał się i jest dobry. Nie widać tego tak bardzo bo gra gdzie gra no i nikt nie przygląda się pracy bramkarzy czy obrońców, z wyjątkiem kiedy im przydarzają się kiksy, lub gdy pada gol. Ewentualnie chwali sie bramkarzy w momencie kiedy napastnicy typu Ćwielong strzelają prosto w nich i potem się mówi wspaniały mecz Bramkarza xxx yyy.

Dla kogoś kto sie nie zgadza neich poda kto jest niby taki dobry z naszej ligi
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 27.05.2009, 23:27

Za cabaja w Wisle to chyba pojdziesz od razu na przyszloroczny final LM.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 27.05.2009, 23:47
Cabaj.... : )))) rzeczywiscie nieprzecietnego babola potrafi puscic. Jeden ze sredniakow w ekstraklasie. Owszem, to co leci w niego wybroni, ale 90% innych strzalow wpada bez problemu. Nawet Pawelek bije go w cuglach, a jest tylko przecietnym. Chociazby popatrz na bramki z tego sezonu jakie Cabaj puszczal. Jedynie na plus u niego to czytanie akcji, poza tym nic nie prezentuje.

Pamietam zaklady, kto pusci wiekszego babola, Cabaj czy Przyrowski.

I nie pisze tak dlatego ze jest z drugiej strony blon
Ostatnio edytowane przez mic : 27.05.2009 o godz. 23:58.
Odpowiedz cytując
jerry1990
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.05.2009, 06:44
Cabaj ? hahahaha ludzie my mamy w tej chwili dwóch lub trzech lepszych technicznie bramkarzy i to u nas w klubie ! Pawełek to jest trzeci bramkarz ekstraklasy Nie wiem po co tak o tym bramkarzu piszemy - dodatkowy bramkarz jest potrzebny tylko dlatego żeby w Pawełku odezwało sie coś takiego " o cholera teraz musze grac na maxa " Po prostu żeby grał fajnie i nie puszczał głupich bramek musi miec konkurencje.
To jest moje zdanie
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 28.05.2009, 07:16
hahahahaa nie widziałęm w regulaminie takiego punktu jak chwalenie piłkarzy Cracovii.

Pomijając kwestię jego przynależności klubowej, to każdy trener i osoba znająca się na piłce, potrafiąca analizować grę na chłodno, a nie podniecać czymś, co komentator powie, przyzna mi racje że Cabaj daje wiecej Cracovi niż jakikolwiek inny bramkarz z naszej ligi swojej drużynie.
Powiedzcie który to bramkarz naszej ligi ma więkze umiejętności czysto techniczne - może Wyparło, ale ten jest ślepy(wada wzroku) i jak przystało na swój wiek ślamazarny.
Mucha ma niezły refleks, a tak to bazuje na solidnej Legijnej obronie (co by nie powiedzieć jak na nasze warunki), ppełnia za to masę błędów przy wychodzeniu do piłki i ma niepewny chwyt.
Pawełek jest za to strasznie nerwowy i spala sie psychicznie choć warunki fizyczne, skocznośc na bardzo dobrą. Dobrze też wyczuwa moment w którym trzeba ruszyć do piłki, byłby najlepszy gdyby nie słaba głowa.
Przyrowski też ma warunki dobre i grę w powietrzu, ale za to całkowity brak refleksu, i na lini zawodzi.
Turiny nie oceniam bo jest gorszy od Kotorowskiego, który bramkarzem jest co najwyzej średnim, bywa przestraszony gorzej od Pawełka, a całe jego bronienie to masa szczęścia i zaangarzowania, bo tego mu odmówić nie można - widać że stara się za dwóch.

A Cabaj niedośc że świetnie spisuje się na linii, to jeszcze dobrze gra na przedpolu, potrafi dokładnie wprowadzić piłkę do gry i świetnie czyta akcje. Do tego jak pisałem z czystotechnicznego punktu widzenia jest wyszkolony chyba najlepiej. Zawsze wie jak ma się ustwić żeby utrudnić robotę przeciwnikowi i zdaje sie zawsze panować w pou karnym... i tu jest jego największa wada, że czasem niczym boruc, panuje aż za bardzo, a tu piłka niepostrzeżenie wędruje do sieci. MA momenty dekoncentracji, nie zdarzają się one jednak jakoś strasznie ciężko. Poza momentami słabości, jest bramkarzem naprawdę dużej klasy. Ktoś pisał że się dobrze zapowiadał - zapowiadał się i jest dobry. Nie widać tego tak bardzo bo gra gdzie gra no i nikt nie przygląda się pracy bramkarzy czy obrońców, z wyjątkiem kiedy im przydarzają się kiksy, lub gdy pada gol. Ewentualnie chwali sie bramkarzy w momencie kiedy napastnicy typu Ćwielong strzelają prosto w nich i potem się mówi wspaniały mecz Bramkarza xxx yyy.

Dla kogoś kto sie nie zgadza neich poda kto jest niby taki dobry z naszej ligi
faktycznie
Cabaj daje wiele ale nie C. tylko kibicom innych klubów
radości
jak puszcza kolejne szmaty
ty się chłopie jednak nie znasz na piłce
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.05.2009, 07:20
jerry1990 napisał(a):Wyświetl post
Cabaj ? hahahaha ludzie my mamy w tej chwili dwóch lub trzech lepszych technicznie bramkarzy i to u nas w klubie ! Pawełek to jest trzeci bramkarz ekstraklasy Nie wiem po co tak o tym bramkarzu piszemy - dodatkowy bramkarz jest potrzebny tylko dlatego żeby w Pawełku odezwało sie coś takiego " o cholera teraz musze grac na maxa " Po prostu żeby grał fajnie i nie puszczał głupich bramek musi miec konkurencje.
To jest moje zdanie
Trudno się z tym zdaniem Twoim nie zgodzić. Pawełek grać potrafi, co udowodnił już nie raz. Nie przypadkiem też powoływany był do reprezentacji, w której na bramce jest bardzo silna konkurencja. Tak jak jerry1990 napisał, potrzeba mu motywacji.

Angmir ty z Cabajem to tak na serio? Bez żartów... My się mamy bić o LM a nie o utrzymanie.

Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 28.05.2009, 09:44
Rozumiem że pisze długie posty ale jak ktoś całęgo nie przeczyta to takie kwiatki wychodzą.

Cabaj w Wiśle ? wolnego ani to możliwe, ani zważając że jest już nie młody to końca sensowne, zwłaszcza że Pawełek dużo gorszy nie jest. Jest na 2gim miejscu w lidze mniej więcej jak Przyrowski i Mucha. Odsyłam do moich postów.

Wszyscy mówiąc Cabaj przypominaą sobie tylko kilka nagłośnionych kiksów z powtórek, i szyderczych wypowiedzi Szczęsnego. Obejżyjcie sobie w cało ści jakiś mecz Cracovi z tej rundy (nawet z nami jeśli nie dacie rady innego) i popatrzcie jak wielokrotnie ratuje swój zespól. Widać że za każdym razem wie co robi i jak powinien się zachować. O jego syndromie ala Boruc też pisałem. Z mojej stony o cabaju to koniec. Miałem tylko podizelić się moją opiniąi moimi obserwacjami,a nie zależy mi na Cabaju żeby na siłę was do niego przekonywać, po prużności.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 28.05.2009, 09:51
Za Cabaja w Wiśle powinny być bany bez ostrzeżenia.****a, te forum to dno i kilometr mułu z gównem, jak już tego typu rzeczy się wypisuje....

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
wisla.beczarka
Banita

Od: 05.2009

Stary 28.05.2009, 16:37
polecam zwrocic uwage na krola strzelcow czeskiej 2. ligi 15 goli (22 lata) Jirouš Martin
super warunki 1.93 m obecnie gra w Baniku Sokolov

http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...in/profil.html

oraz krola strzelcow Gambrinus Ligi ( 1. czeska) Andrej Kerič (23 lata, 1.73 m) 14 goli
Jego zespol Slovan Liberec (dostal sie w tym sezonie do Ligi Europejskiej, a moze i LM)

http://www.fotbalportal.cz/hrac/1343...-keric/profil/
Ostatnio edytowane przez wisla.beczarka : 28.05.2009 o godz. 16:45.
Odpowiedz cytując
_barszczu
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.05.2009, 17:43
a ten Martin Jirous to wypożyczony nie jest przypadkiem do Banika Sokolov, a normalnie ma kontrakt z Slovanem?
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 28.05.2009, 18:24
Rozumiem że pisze długie posty ale jak ktoś całęgo nie przeczyta to takie kwiatki wychodzą.

Cabaj w Wiśle ? wolnego ani to możliwe, ani zważając że jest już nie młody to końca sensowne, zwłaszcza że Pawełek dużo gorszy nie jest. Jest na 2gim miejscu w lidze mniej więcej jak Przyrowski i Mucha. Odsyłam do moich postów.

Wszyscy mówiąc Cabaj przypominaą sobie tylko kilka nagłośnionych kiksów z powtórek, i szyderczych wypowiedzi Szczęsnego. Obejżyjcie sobie w cało ści jakiś mecz Cracovi z tej rundy (nawet z nami jeśli nie dacie rady innego) i popatrzcie jak wielokrotnie ratuje swój zespól. Widać że za każdym razem wie co robi i jak powinien się zachować. O jego syndromie ala Boruc też pisałem. Z mojej stony o cabaju to koniec. Miałem tylko podizelić się moją opiniąi moimi obserwacjami,a nie zależy mi na Cabaju żeby na siłę was do niego przekonywać, po prużności.
nic nie rozumiesz
przede wszystkim tego że Cabaj nie jest dobrym bramkarzem
a w Wiśle miejsca dla niego nigdy nie będzie
i nie ma

a przede wszystkim naucz się ortografii....
Odpowiedz cytując
matheo91
Member

Od: 11.2008

Stary 29.05.2009, 09:19
Pytanie ile Kowalewski chciałby zarabiać bo myśle że jak dostanie oferte z zachodu bądz wschodu to pieniądze zadecydują.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.05.2009, 09:40
kk666 napisał(a):Wyświetl post
Tu jest bramkarz! Doświadczony, ograny w Europie i co najważniejsze, ZA DARMO!!!

http://www.weszlo.com/news/3075
Szkoda tylko, że to nie ten sam zawodnik, jak z eliminacji w meczu z Portugalią. Teraz to on puszcza przekomiczne szmaty.

Ja bym proponował Kieszka z Vitorii Setubal/Bragi.
http://www.sporttv.pt/Videos/Videos.asp tutaj można sobie z każdej kolejki obejrzeć co się działo.
Ostatnio edytowane przez tofik : 29.05.2009 o godz. 09:44.
..
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 29.05.2009, 09:43
Cytat:
Część futbolistów Korony Kielce rozgląda się w poszukiwaniu nowych pracodawców - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".
Najbardziej aktywny jest brazylijski stoper kieleckiego klubu, Hernani, któremu 30 czerwca kończy się kontrakt. Włodarze Korony chętnie by go zatrzymali, ale nie są w stanie podołać finansowym żądaniom futbolisty, który zażyczył sobie miesięcznie gaży w wysokości 11 tysięcy euro.

Wiele wskazuje na to, że jeśli Korona nie awansuje, Brazylijczyk i tak od lipca zagra w najwyższej klasie rozgrywkowej, bo pytali o niego przedstawiciele kilku klubów - między innymi Legii Warszawa i Jagiellonii Białystok.
Więcej w "Przeglądzie Sportowym"
Jeśli informacja prawdziwa to Łysy ma szansę się wykazać.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
Guli
Senior Member

Stary 29.05.2009, 09:45
Gdybym był Bednarzem dałbym Brożkowi kontrakt podwójnej wysokości (np. Cantoro+ Niedzielan) 500-600 tyś euro i niech chłopak gra tu do końca kariery. Tylko, że u nas jest zasada, ze nie przekraczamy pewnej kwoty (250-300 tyś euro) ale trzyamy kilku piłkarzy z takimi kontraktami którzy w ogóle dla nas nie grają (np. Dawidowski i dwóch juz wymienionych). A ja bym tych kilku zamienił na tego jednego i przez jakieś 8 lat nie martwilibyśmy się kto ma strzelać bramki.

Tak się chciałem wyzalić
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 29.05.2009, 09:52
Ja tez uwazam, ze Brozek w przeciwienstwie do np. Zurawskiego czy Kosowskiego, nie pali sie tak strasznie do wyjazdu za granice. I gdyby otrzymal jakis super kontrakt to na pewno rozwazylby pozostanie w Wisle.

A powiedzmy sobie szczerze, nawet placac mu 0,5 mln Euro rocznie to i tak bedzie sie to Wisle bardziej oplacalo ze sportowego i finansowego punktu widzenia niz sprowadzenie napastnika podobnej klasy, ktory co wcale nie jest pewne musialby sie tu jeszcze zaaklimatyzowac.

Brozek 0,5 mln Euro rocznie - przez 4 lata = 2 mln Euro.

Nowy napastnik podobnej klasy, minimum 1,5 mln Euro + kontrakt + musi sie jeszcze sprawdzic wiec rachunek jest prosty.

Trzeba wykorzystac to, ze Brozkowi sie nie pali jakos strasznie do wyjazdu i ze wszystkich sil sprobowac go zatrzymac w Wisle.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 29.05.2009, 10:00
Guli napisał(a):Wyświetl post
Gdybym był Bednarzem dałbym Brożkowi kontrakt podwójnej wysokości (np. Cantoro+ Niedzielan) 500-600 tyś euro i niech chłopak gra tu do końca kariery. Tylko, że u nas jest zasada, ze nie przekraczamy pewnej kwoty (250-300 tyś euro) ale trzyamy kilku piłkarzy z takimi kontraktami którzy w ogóle dla nas nie grają (np. Dawidowski i dwóch juz wymienionych). A ja bym tych kilku zamienił na tego jednego i przez jakieś 8 lat nie martwilibyśmy się kto ma strzelać bramki.

Tak się chciałem wyzalić
To by było najlepsze wyjście z sytuacji .
Przychodzi okres, gdy piłkarz gra najlepiej w karierze (26-29 lat) ,więc podwoić mu gażę.
Pawłowi już do setki (goli) dużo nie zostało,więc powiedzmy - strzeli 100 bramek i dopiero wyjeżdza.
Na pewno na tym nie stracimy.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.05.2009, 10:02
Może by tak Vuković ściągnąć mają z nim rozwiązać kontrakt? Przy okazji też Wojciech Kowalewski rozwiązał kontrakt

Kowal
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75914,t...wiadomosc.html
Vuković

http://sport.onet.pl/0,0,1978360,wiadomosc.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów