The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.05.2009, 12:56
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem zarówno Legia jak i przede wszystkim Amika miały większy potencjał kadrowy, szczególnie w ofensywie. To ich wina (szczególnie trenerów Urbana i Smudy), że nie potrafili ich w pełni wykorzystać.

Tym większa zasługa Skorży, że z taką kadrą może sięgnąć po tytuł. Z podobnym składem 2 lata temu zajęliśmy 8 miejsce w lidze.
Też tak sądzę. Choć w przekroju sezonu Wisła miała najlepszy zespół to zawodników ma gorszych niż Lech i Legia. Skorża dobrze wykorzystał materiał, który miał do dyspozycji i stąd Wisła jest na pierwszym miejscu, choć ma mniejszy potencjał w ofensywie niż Legia, o posiadającym najmocniejszą, najbardziej wyrównaną kadrę Lechu już nie wspominając.

Szkoda, że Maciek nie ma do dyspozycji zespołu porównywalnego z Wisłą Smudy lub Kasperczaka (2002/03) bo wtedy można by z dużym optymizmem patrzeć na (wciąż jeszcze ewentualne) kwalifikacje do LM. Obecny zespół może powalczyć, ale rezultaty w stylu potyczek z Andrlechtem lub PAO są jednak bardziej prawdopodobne od awansu.

Chciałbym kiedyś poznać kulisy negocjacji z Urbanem. To, że wtedy postanowiono przerwać rozmowy i zainteresowano się Skorżą było chyba jedną z najlepszych decyzji podjętych przez klub w jego telefonikowym okresie. Gdyby Janek wtedy przejął rozbity zespół to nie dość, że mógłby nie wytrzymać pół roku na posadzie trenera to jeszcze Wisła mogłaby znowu kończyć sezon gdzieś w środku tabeli.
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 26.05.2009, 22:42
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Z podobnym składem 2 lata temu zajęliśmy 8 miejsce w lidze.
a rok temu mistrzostwo :]

i tak sobie można gadać do woli...

Brożek - prawdopodobny król strzelców, a jego absencja w paru meczach nie była aż tak widoczna...

Wszyscy pracują na bbramki, u nas także obrońcy(strzelają), wiec jak dla mnie wcale nie jestesmy slabsi kadrowo niz Amika i Legia.
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.05.2009, 22:57
lucekj napisał(a):Wyświetl post

i tak sobie można gadać do woli...

Brożek - prawdopodobny król strzelców, a jego absencja w paru meczach nie była aż tak widoczna...

Wszyscy pracują na bbramki, u nas także obrońcy(strzelają), wiec jak dla mnie wcale nie jestesmy slabsi kadrowo niz Amika i Legia.
Wg mnie ten fart i tak za długo trwa...... Liga słaba....... zawodnicy coraz słabsi........a nasze kluby chcą za nie więcej niż są warci........ cuś jak benzyna........ baryła za 60 dolców około a kosztuje na stacji tyle samo jak baryła była za 150 zielonych. Może ta rewolucja pucharowa cuś zmieni.........

A żeby nie było offtopa - to ręce precz od Skorży.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
rozan
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.05.2009, 11:59
Gdy Pan Maciej przychodził do nas miałem mieszane uczucia, po pierwszym sezonie chciałem mu pomnik stawiać w Poznaniu (tu mnie los rzucił).
Na przykładzie naszego trenera widać w jakim kierunku idzie przyszłość tego zawodu. Koniec z byłymi piłkarzami jadącymi na dokonaniach, koniec z pseudo profesjonalistami bardziej przywodzącymi na myśl szamanów (Smuda!) nastała era inteligentnych cały czas uczących się ludzi żądnych sukcesu i mających zdolności poza sportowe.

Pan Maciej do takich osób się zalicza i jest (mam nadzieję) zwiastunem nadchodzących zmian. Nie potrafię sobie wyobrazić Wisły bez Skorży przez ostatnie 2 sezony. Jeśli nasz trener będzie nadal podchodził z taką pasją i zaangażowaniem do swojej pracy to możemy być spokojni o przyszłość naszego ukochanego klubu!!!

p.s.
Boże uchowaj nas przed Smudą...!!! Niech on sobie zostanie w Lechu do końca świata, a w Krakowie pojawia się tyko przy okazji spotkań z Wisłą!
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.05.2009, 14:27
lucekj napisał(a):Wyświetl post
Wtedy to jednak zespół został wzmocniony - przyszedł Jirsak i Niedzielan, powrócił na krótko Kosowski. Ta trójka to była świeża krew, której zespołowi brakowało. Ambitny i walczący o kontrakt Kosowski stał się liderem drużyny. Niedzielan mimo szybkiej kontuzji podziałał zbawczo na Pawła Brożka, który przestał się bać na siebie odpowiedzialność za wynik meczu.

Nawet nieśmiały Jirsak wpłynął pozytywnie na zespół, zwiększając konkurencję w środku pola.

Mistrzostwo w zeszłym sezonie było wielkim osiągnięciem Skorży, który wycisnął z naszych grajków to co najlepsze, ale fakty są takie że jednak miał większe pole manewru.

Natomiast obecny sezon, jeśli zostanie zakończony sukcesem, to będzie trenerski majstersztyk. Oczywiście trzeba zachować proporcje - Skorży do Guardioli i Hiddinka jeszcze sporo brakuje. To nie jest trenerski "international level". Ale na naszą ligę nie ma lepszego fachowca.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.05.2009, 16:05
Jova i Flamengista - kandydaci na forumowych czarnowidzow roku.

Akurat jeszcze stwierdza ze sa realistami, bo przeciez to tak trzeba dla zasady ponarzekac. Nie, Wisla wcale nie ma slabszego skladu niz inne zespoly, zawsze mielismy lepszy sklad. tylko trzeba bylo wyciagnac z pilkarzy ich najlepsze cechy i efekty mamy.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.05.2009, 16:14
No ale pytanie brzmi czy jest to narzekanie czy docenienie pracy trenera.Jak juz pisałem ciężko mi jest stwierdzić czy mieliśmy lepszy czy gorszy skład od Lecha, bądź Legii...Może nawet mógłbym się zgodzić z tym że Lech miał lepszą pierwszą 11tke ale to w zasadzie jest mało ważne dziś.

Na pewno trzeba być dumnym z drużyny i trenera że będąc kilka miesięcy temu w bardzo nieciekawej sytuacji, potrafili się zmobilizować, pokonać swoje ograniczenia i wykorzystać potknięcia konkurentów.

zazwyczaj mistrza zdobywa się przez równą grę ze średniakami/słabeuszami.W tym roku tez tak po części było ale nie zmienia to faktu że kluczem do sukcesu(przy takim układzie tabeli jaki był) ,było wywiezienie punktu z Poznania i wygrana z Legią - gdyby choć jeden z tych warunków nie został spełniony to najpewniej byli byśmy dziś w zupełnie innych nastrojach a ten temat byłby areną wielu potyczek
a tak Maciej Skorża nie powinien nawet tu zaglądać by nie popaść w samouwielbienie
94 - Allah Akbar!!
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 31.05.2009, 23:20
Skorza dokonal w pewnym sensie malego cudu. Przy kontuzjach, odejsciu Clebera last minute, braku wzmocnien, byl w stanie poukladac klocki i obronic mistrza. Czy Lech i Legia mialy mocniejszy sklad... Moze tak, moze nie, ale bez 2 zdan my bylismy mocniejsi mentalnie.

Wielkim plusem Skorzy jest to, ze tak jak rok temu pomogl rozwinac skrzydla Boguskiemu, tak teraz blysnal Maly, Diaz. Skorza nie czeka na zakupy za miliony euro (jak Urban), tylko szlifuje zawodnikow i wprowadza do gry. I robi to mimo ogromnej presji na wynik. W tym elemencie jest chyba najlepszym trenerem w PL.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.06.2009, 00:03
Ja pozwole sobie skomentowac jedna rzecz. Jakis czas temu, przytaczalem tu wypowiedz Rutkowskiego, ktory przekonywal, iz Skorza to "dobry trener na dobre czasy". Sam zadawalem sobie pytanie, czy tak rzeczywiscie jest. Biorac pod uwage to jak zakonczyly sie rozgrywki ciezkiego dla Wisly pod wieloma wzgledami sezonu 2008/09, wypadaloby chyba uznac teze wlasciciela Lecha za nietrafiona i obalona.

To on okazal sie miec trenera, ktory nawet w bardzo sprzyjajacych okolicznosciach (kilka niezwykle udanych jak na polskie warunki transferow), nie podolal zadaniu.

Sadze, ze obrona tytulu mistrza spowodowala, iz Skorza odwdzieczyl sie kibicom za zaufanie i poparcie jakie zostalo mu udzielone na meczu z Odra, o czym on sam zreszta mowil, ze nie czuje, azeby w pelni na nie zasluzyl, w zwiazku z czym, nie pozostaje mu nic innego jak w pelni na nie zapracowac
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.06.2009, 01:18
I tak było - ja staram się być realistą, choć czasem popadam w pesymizm, ale ****a mać - Gramy z Bełchatowem - nie dość że remisujemy - co chyba zwiększyło przewagę Lecha na 5 pkt - do jeszcze tracimy Pawła.5 punktów do drużyny która gra na prawdę dobrze, jest bliska utarcia nosa bardzo solidnej włoskiej drużynie i z którą przychodzi nam się niedługo zmierzyć na jej terenie - gdzie u nas po nas po prostu przeszli jak walec.I bądź tu optymistą
Ten sezon przypomina mi sport którego nie cierpię ze względu że to 100% koks czyli kolarstwo ale tak to się ułożyło jak w dobrym wyścigu - Było kilka konkretnych ucieczek , my przyczajeni ale kiedy przyszło do decydujących kilometrów to skasowaliśmy ataki i sami minęlismy linie mety na pierwszy miejscu.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 01.06.2009 o godz. 01:22.
94 - Allah Akbar!!
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.06.2009, 11:02
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/1,..._Mistrzow.html

Eh Szef na zawsze pozostanie dzieckiem Mam nadzieję, że Skorża odparł - " Szefie, to teraz wzmocnienia"
Ostatnio edytowane przez tofik : 01.06.2009 o godz. 11:04.
..
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.06.2009, 11:29
Gdzies mi sie obilo o uszy,ze mielismy najmlodsza 11stke badz 16stke w lidze?
Potwierdzaja to jakies statytyki?
RLY
Senior Member

Stary 01.06.2009, 12:13
Chyba pierwszy w miare sensowny komentarz w prasie.
http://www.rp.pl/artykul/60511,31357..._Krakowem.html
LAW
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 02.06.2009, 09:56
Poprzedni sezon był fantastyczny przy dużym udziale Kosowskiego + Błaszczykowskiego, przebudzeniu Brożka (wsześniej był królem pudeł) i życiowej formie Zieńczuka. Ten sezon zapowiadał się czarno, ale daliśmy rade. To duża zasługa Macieja Skorży. Dziękuję i przepraszam. Jak jeszcze trenował Amikę to uważałem go za średniego trenera. Ale z drugiej strony Amika była śmiesznym klubikiem, który np. jako pierwszy był w fazie grupowej PU i w czołówce Ekstaklasy każdego sezonu, bo to Skorża wyciskał z tamtego teamu co się dało...
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 02.06.2009, 10:11
Pomijajac fakt ze Skorza jest dla mnie teraz numerem 1 w Polsce,najlepszym trenerem dobrych lat wstecz w Wisle nie moge sie jakos oswoic ze nasz trener wstawia Diaza w srodek pola. wg mnie niestety nie sprawdza sie tam. Jirsak gra o niebo lepiej. mam nadzieje ze po wyleczeniu Guly srodek pola beda stanowic Sobol i wlasnie Gargula.

ps. wiem ze pewnie wiekszkosc sie nie zgodzi z moja opinia ale kazdy ma prawo do jej wyrazania. MISTRZ MISTRZ NASZ TS!!!!!!
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 02.06.2009, 11:10
LAW napisał(a):Wyświetl post
Poprzedni sezon był fantastyczny przy dużym udziale Kosowskiego + Błaszczykowskiego, przebudzeniu Brożka (wsześniej był królem pudeł) i życiowej formie Zieńczuka. Ten sezon zapowiadał się czarno, ale daliśmy rade. To duża zasługa Macieja Skorży. Dziękuję i przepraszam. Jak jeszcze trenował Amikę to uważałem go za średniego trenera. Ale z drugiej strony Amika była śmiesznym klubikiem, który np. jako pierwszy był w fazie grupowej PU i w czołówce Ekstaklasy każdego sezonu, bo to Skorża wyciskał z tamtego teamu co się dało...
Hmm ? Kogo ? Ostatni sezon z Błaszczykowskim nie był bynajmniej fantastyczny ...
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.06.2009, 11:33
Moim zdaniem mądre słowa wypowiedział Szymkowiak : Wisła w przeciwieństwie do Lecha i Legii miała piłkarzy, którzy daliby się za nią pokroić,a z takimi można zrobić znacznie więcej niż z obcokrajowcami
W zeszłym sezonie pojawiły się takie teksty ,że Skorża jest zbyt "grzeczny" i nie potrafi na chłopaków krzyknąć. A ja myślę,że ten sezon właśnie pokazał ( m.in. np. mecz z Cracovią,kiedy do przerwy przegrywaliśmy),że wcale tak nie jest i kiedy trzeba to Skorża potrafi ich zmobilizować.
Po spadku Górnika raczej wiadomo,że w przypadku odejścia Leo,Kasperczak nie przejmie jego funkcji. Więc teraz pozostaje mieć nadzieję,że nie pojawią się żadne głosy o zabraniu nam trenera do reprezentacji
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
pysio
Banita

Stary 02.06.2009, 11:34
ostatni sezon z Kubą skończyliśmy na 8 miejscu.. Kuba może i był dobry, ale pożytku dla drużyny nie robił żadnego.. mało bramek, mało asyst jak na pomocnika skrzydłowego.. stąd 8 miejsce..
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.06.2009, 11:46
unpredictable_wislaczka napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem mądre słowa wypowiedział Szymkowiak : Wisła w przeciwieństwie do Lecha i Legii miała piłkarzy, którzy daliby się za nią pokroić,a z takimi można zrobić znacznie więcej niż z obcokrajowcami
Niestety większość piłkarzy z zagranicy traktuje polskie kluby jako "odskocznię" do dalszej kariery i musimy się z tym pogodzić. Chociaż my akurat możemy powiedzieć, że mamy w tym temacie szczęście (pomijając niechlubny przypadek Kalu Uche). Tacy gracze jak Cleber, Mijailović, Cantoro... ich zawsze będziemy świetnie wspominać, żaden z nich nie palił się do wyjazdu za wszelką cenę. Teraz mamy Marcelo, który również sprawia wrażenie poważnego gościa, który patrzy nie tylko na swój interes, ale również klubu i drużyny.
W zeszłym sezonie pojawiły się takie teksty ,że Skorża jest zbyt "grzeczny" i nie potrafi na chłopaków krzyknąć. A ja myślę,że ten sezon właśnie pokazał ( m.in. np. mecz z Cracovią,kiedy do przerwy przegrywaliśmy),że wcale tak nie jest i kiedy trzeba to Skorża potrafi ich zmobilizować.
Albo mecz z Lechią. Pamiętam jak bodajże Głowacki powiedział, że Skorża w szatni wcale na piłkarzy nie krzyczał, bo zdawał sobie sprawę, że wiedzą, o co grają i widział zaangażowanie oraz determinację. Pokazuje to, że atmosferę w szatni mamy naprawdę świetną.
Po spadku Górnika raczej wiadomo,że w przypadku odejścia Leo,Kasperczak nie przejmie jego funkcji. Więc teraz pozostaje mieć nadzieję,że nie pojawią się żadne głosy o zabraniu nam trenera do reprezentacji
Smuda jest wolny. Tak, ten Smuda. Ten twórca wielkiego Lecha. Niech jego dziennikarze wpychają do kadry. No chyba, że już nie jest taki świetny?
LAW
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 02.06.2009, 11:48
Ok ok. Błaszcza już wtedy nie było
emjot
Senior Member

Stary 02.06.2009, 12:05
pysio napisał(a):Wyświetl post
ostatni sezon z Kubą skończyliśmy na 8 miejscu.. Kuba może i był dobry, ale pożytku dla drużyny nie robił żadnego.. mało bramek, mało asyst jak na pomocnika skrzydłowego.. stąd 8 miejsce..

****a proszę Cię nie pisz już nic o piłce
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.06.2009, 12:05
pysio napisał(a):Wyświetl post
Ty chyba sam w to nie wierzysz co napisales
,
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 02.06.2009, 16:37
Robienie z Kuby winowajcy 8 miejsca to jednak gruba przesada. Błaszczu gral swietnie w PU, chyba z 5 asyst zaliczyl i to naprawde robiacych wrazenie. Glownie dzieki temu sie wypromowal. Faktem jednak jest, ze statystyki ligowe mial o wiele gorsze niz obecnie Małecki czy nawet Łobodzinski. Po czesci spowodowane to bylo oczywiste ciaglymi roszadami trenerskimi i slabsza postawa zespolu. I nie mam tutaj zamiaru jakos deprymowac jego osoby, bo za to co zrobil dla Wisly (zarowno od strony sportowej jak i kibicowskiej) nalezy mu sie OGROMNY szacunek jednak moim zdaniem nie mozna go umieszczac w jakichs "najlepszych jedynastkach dekady" czy cus, jego nieobecnosc byla jak najbardziej do zastapienia, co zreszta swietnie sie trenerowi udalo.
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.06.2009, 10:34
Cytat:
Skorżę (czego sam trener nie ukrywa) mocno w trakcie rozgrywek "nękał" ofertami poznański Lech, ale to temat już na tą chwilę nieaktualny

naprawdę liczyli,że im się uda skusić naszego trenera?
Ostatnio edytowane przez unpredictable_wislaczka : 05.06.2009 o godz. 12:07.
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 05.06.2009, 11:36
Ten link nie dziala.
kubanczyk
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 05.06.2009, 11:50
Blaszczu to poziom ktorego nigdy nie osiagnie ani Malecki ani tymbardziej Lobozinski. Blaszczu mial to cos...dynamike, szybkosc, odejscie od zawodnika, prosty ale skuteczny zwod...Malecki ma jak narazie tylko determinajce i srednia szybkosc natomiast Lobo tylko dosrodkowanie.

Blaszczu w statystykach wiele dla Wisly nie robil ale patrzaz z pozycji trenera, kolegow z druzyny robil wiele. Jako jedyny ciagnal gre Wisly do przodu.
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.06.2009, 15:58
Dziękuje i składam wyrazy uznania - brawo Panie trenerze. Drugi raz z rzędu pokazał Pan nam kibicom, że to Pan ma rację. Życzę Panu aby w końcu dostał Pan takich zawodników jakich Pan sobie życzy ponieważ jestem przekonany że z nimi osiągnie Pan wynik na miare swoich umiejętności i klubu jakim jest nasza krakowska Wisła.
Malinowy król malowanych róż
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.06.2009, 11:20
Ostatnio Poligon podsumowuje sezon i tak oto napisał:
Cytat:
Maciej Skorża
Od dwóch lat musi znosić wyprzedaż wartościowych zawodników, obietnice, że ''już-zaraz-kupimy-takich-zawodników-że-normalnie-szok!'' i konfrontacje obietnicy z rzeczywistością. Inny już dawno przegryzłby maszt oświetleniowy, udusił dyrektora sportowego i wystąpił w rzucie dymisją do celu, a trener Skorża uśmiecha się, wzrusza ramionami, robi swoje i koniak z rzędem kieliszków temu, kto się spodziewał, że Wisła Kraków zdobędzie dwa tytuły z rzędu. Wzorowa taktyka, świetny kontakt z kibicami i drużyną, przygotowanie zawodników do odgrywania w razie potrzeby dowolnej roli na boisku, wygrana z Barceloną... i tak można przez godzinę. Choć prościej popatrzeć na dwie mistrzowskie korony.
Więcej podsumowań tutaj
Ostatnio edytowane przez donPedro23 : 12.06.2009 o godz. 11:23.
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.06.2009, 12:24
O prowadzeniu kadry może natomiast zapomnieć "sternik" krakowskiej Wisły, Maciej Skorża, który podpadł ludziom Grzegorza Laty. "Nie ma znaczenia to, czy Maciek jest obecnie najlepszy czy nie. Chodzi o względy pozasportowe. Gdy był asystentem Pawła Janasa, nie był w różnych sytuacjach w porządku wobec działaczy, dlatego w najbliższej przyszłości nie ma szans na stanowisko selekcjonera" - twierdzi informator "Przeglądu Sportowego".
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.06.2009, 12:41
ja tam tylko dobremu Panu dziękuję, że Skorża w jakiś sposób podpadł tej mafii z Miodowej i go nie chcą. Od razu o jeden punkt do martwienia się o przyszłość Wisły mniej (i tak innych spraw jest od metra).

Zabawne tylko, że brany jest pod uwagę Taraś. No bez jaj, kto jak kto ale żeby on z tą bandą szedł ręka w rękę to nieprawdopodne wydaje się nawet takiemu lejkowi jak ja.
Szkoda Śląska dla listka () figowego PZPNu czyli kadry.
Najlepiej, niech wezmą jakiegoś bezwolnego chłystka i po dwóch latach jakaś kompromitacja wyskoczy z każdej strony, ale taka rozpieprzyłaby do imentu tę sitwę. Choć obawiam się, że na nich nie ma siły, nieraz już pokazali, niestety.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów