|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Olisadebe w Widzewie ? Ciekawe w jakiej formie jest Oli ? Pomyślec że dawno temu był w Wiśle na testach.
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...idzewa,1312741 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
![]()
cięzko jest lekko żyć.........
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Zarzutu ad persona nie rozumiem. Wyrażam swój pogląd. Oglądałem Legię w iluś tam spotkaniach, nie dwóch ani nie trzech i takie odniosłem wrażenie. I nigdy nie starałem się być kontrowersyjny. Widocznie tak już mam,że moje zdanie nie jest zbieżne ze zdaniem większości. Wierz mi Legia nic nie grała. Jedyny dobry mecz rozegrała bodajże z Cracovią. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Też tak sądze.
W ocenie czysto artystycznej (wiem, piłka to nie jazda figurowa, ale..) Legia z tej trójki prezentowała się najgorzej, w ogromnej większości meczów to była zwykła kopanina, tego się oglądać nie dało. I jakimś cudem ni z tego ni z owego nagle jakiś Chinyama wyskakiwał i strzelał bramkę. Lech za to ma indywidualności i całkiem nieźle potrafi tą piłką pograć, ale taktycznie to oni leżeli. A Wisła moim zdaniem gra najbardziej poukładaną piłkę w kraju, nie najładniejszą, ale najdojrzalszą taktycznie. I sądzę też że mamy zdecydowanie najmniejszy potencjał jeśli chodzi o zawodników ofensywnych - właściwie to mamy tylko Brożka (Boguski to w mojej ocenie zupełnie przeciętny grajek; Małecki jest ambitny i się bardzo stara, i to na razie tyle; Zieńczuk w zeszłym sezonie miał jeden wyskok, ale już wrócił do swojego poziomu, czyli całkiem solidnego, ale tak naprawdę 'nie robiącego różnicy' na boisku gracza). ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
są już wyznaczone terminy spotkań barażowych ?
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Najprawdopodobniej 13 - 17 Czerwca.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
http://sport.wp.pl/kat,1732,oid,6469...75,opinie.html
spodobalo mi sie: Żle liczycie Przecież jeszcze Polonia Warszawa może wyprzedzić Wisłę.Pod warunkiem,że wygra w ostatnim meczu z Górnikiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ja też myślę, że z pierwszej trójki Legia grała najgorzej. Wisła i Amica nawet remisując mecze potrafiły sprawnie konstruować akcje pod bramką rywali. Większość meczy Legii to była typowa kopanina zakończona golem Tejksiura, czy kiksem obrońcy (ŁKS) lub bramkarza (P. Bytom). A swoją drogą myślę, że ten mistrz przejdzie do historii bo to, że chłopaki potrafiły się podnieść w marcu po kontuzji Brożka i 5 punktach straty do lidera zasługuje na wieki szacunek. Od tamtego czasu mamy bilans: 7 zwycięstw 2 remisy 0 porażek. 30 maja trzeba będzie podziękować grajkom za taką wolę walki i zwycięstwa, która doprowadziła do złota.
Ostatnio edytowane przez Estovic : 26.05.2009 o godz. 11:57.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Naszczescie tylko w Twojej... Obserwujesz to co sie dzieje na boisku kiedy gra i nie gra Boguski ?
Narazie na tyle ? A bramki i asysty Maleckiego ktore dawaly nam punkty, bez ktorych w chwili obecnej bylibysmy "za pudlem" ? Znawcy... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ulega wątpliwości, że Boguski to bardzo wartościowy zawodnik ale nie popadajmy w skrajności.
hmm... w dwóch ostatnich meczach Boguski nie grał, a Wisła strzeliła 8 bramek. Nie jest więc tak, że kiedy on nie gra to Wisła traci dużo na jakości. Boguski musi bardzo dużo pracować jeszcze. Jego największą wadą jest przyjęcie piłki. Zazwyczaj odskakuje mu na te 2-3 metry. Jak sam mówił woli grać cofniętego napastnika. Na takiej pozycji musi poprawić jeszcze strzał z przed pola karnego (vide Żurawski). Główne atuty to przede wszystkim wizja gry, waleczność i ruchliwość. Widoczne jest to, że dużo pracuje nad skutecznością. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Proponuje pochodzić na treningi trampkarzy, tam uczą przyjęcia. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale proponujesz to komu? Mnie, Boguskiemu czy komu? Pisze to co widać podczas meczu. Czym to jest spowodowane to nie wiem. Kluczowymi zawodnikami Wisły, są (w moim odczuciu) Sobolewski i Brożek.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest całkiem przeciętny jak na Wisłę, i jak na to do czego przyzwyczaiły nas poprzednie lata jeśli chodzi o zawodników w przedniej formacji. Ale przeciętny nie znaczy słaby, drugi Żuraw to z niego nie będzie, ale kilka bramek strzeli. Choć chciałbym się mylić i zobaczyć w przyszłym sezonie Boguskiego który zmiecie całą ligową konkurencję w walce o koronę króla strzelców, ale ja tam myślę że wyżej dupy nie podskoczy. Da nam kilka bramek, w końcu gra w ataku, ale... mic napisał(a):
Aha.. bym zapomniał: Znawca... ![]() ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Rob_Zombie: bramki w meczach to nie wszystko, mozna grac totalny piach i wygrac wysoko (vide ŁKS) lub grac ladna pilke ze skladnymi akcjami i przegrac lub zremisowac (np Belchatow, Legia-wyjazd, Lech-wyjazd). Popatrz ile w meczu pilek przechodzi przez Boguskiego, i jakie pilki zagrywa on do innych zawodnikow. A to ze ma takie a nie inne zadania, to juz tylko i wylacznie decyzja trenera. Dla Ciebie dobry napastnik to taki ktory ma w wieku 25lat tytul krola strzelcow ? Jest przecietny jak na Wisle ? To kto (poza Brozkiem) jest nie-przecietnym ? Kto w chociazby polskiej "ekstra"klasie gra lepiej na tej pozycji na ktorej gra Boguski ? Dla Ciebie na boisku jest tylko bramkarz, obronca, pomocnik i napastnik ? Nie ma zadnych "posrednich" formacji ?
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Czyzby Amika potrzebowala "pomocy" Piotrusia pod zielonym stolikiem No on w tych sprawach to fachowiec najwyzszej klasy ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
A dlatego ze sezon 1. ligi konczy sie tydzien pozniej a jeszcze trzeba czekac na wyrok trybunalu, ktory moze odwiesic degradacje Widzewa i wtedy 2-3 awansuje a 4 zagra w barazach.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Gratuluję mistrzostwa...
Mistrz słabiutki, ale z "wielkiej" trójki najmocniejszy. U nas musi wiele się zmienić na czele z trenerzyną, bo nazwać go trenerem to przesada, dyrektorkiem sportowym oraz doktorem "strzykawą", który każdemu piłkarzowi załatwi pauzę półroczną :/ W tej sprawie winien jest także "spec" od przygotowania fizycznego - Rysiek Żul - podobno najlepszy w Polsce ![]() Na ogromny PLUS trzeba zapamiętać w tym sezonie budowę nowego stadionu Generalnie fajna kolejka - we wszystkich 3 meczach "wielkiej" trójki ostre błędy wypaczające wyniki. Tak czy inaczej warto było jechać do Wrocławia Zajebiste miasto, zajebiści ludzie, a do tego zero bluzgów na meczu mimo naszej dennej prowokacjiP.S. Po tym sezonie nie uwierzę, że Lech kiedykolwiek zdobędzie mistrza tfuuu sorry majstra ![]() ![]()
Legia 2010/11 TAK! O takiej marzyłem!
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Bilans dotychczasowy: 4 mecze przegrane 7 remisów 18 wygranych Jakie liczby mają być żeby był "mocny" ? Komplet zwycięstw w sezonie czy co? Krzywo się patrzyli podczas meczy, nie wygrywali 8:0 ? Mistrz jest mocny bo w wyrównanym gronie właśnie zdobywa mistrza. Ręce dosłownie opadają. Gorzej niż dziennikarze z SE i Wyborczej ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeszcze raz - nie napisałem że jest słaby. Jest przeciętny tak w złym jak i dobrym tego słowa znaczeniu - tak, rozprowadza piłki, asystuje, strzela czasem, bo taka jego rola na boisku, w końcu jest drugim najbardziej wysuniętym zawodnikiem na boisku, i gra zdecydowanie bliżej Brożka niż pomocników. Ale w tym wszystkim brakuje jakiejś ikry, brakuje przebojowości, dryblingu może, a może i techniki. Swoje zadania wypełnia poprawnie, ale bez fajerwerków.
I nie łap mnie za słówka z tą koroną bo domyślam się że wiesz o co mi chodzi - w wieku 25 lat jest się już ukształtowanym piłkarzem, a Boguski swoją grą jak nie porywał, tak nie porywa, i nie wróżę mu już dużej kariery. W porównaniu do innych ofensywnych piłkarzy jakich mieliśmy przez ostatnie lata (Uche, Kosowski, Szymkowiak, Żurawski, Frankowski czy Brożek) jest 'przeciętny jak na Wisłę'. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Tekst o słabym mistrzu to pojawia sie conajmniej od 5 lat. Takze juz sam nie wiem ktory to jest ten najslabszy. Pewnie za rok tez taki bedzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]() ![]() WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!
|
|
|
|
Czarownica
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Komentarz kibica sąsiadki zza Błoń do artykułu pt. "Filipiak: zostaję z Cracovią" (Interia):
"Po 45 minutach koncertowej gry Wisły i około 5 : 0 ze Sląskiem poprosic poprzez komórkę trenera "Franka" i chłopców z Lecha ,aby dali sobie spokój z mistrzostwem i uratowali naszą Cracovię . Bez żadnych machlojek ,za darmo i nie za jakąkolwiek łapówkę ..." Zaskakuje mnie czsami poziom niektórych komentarzy.... ![]() "Jesteśmy dumą tego miasta..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
chłopy, jeszcze nasza Wisełka mistrza nie zdobyła, fakt. Ale blisko jest i ja sam głęboko wierzę, że żadnego kataklizmu pod koniec tygodnia nie będzie.
Głodne kawałki w mediach, że mistrz w tym roku słaby to co roku są, bo raz, że o czymś oni pisać muszą, a dwa, że chyba ciągle niewłaściwy klub od ciągle w szpicy od 10 lat jest i niektórzy już niestrawności od tego dostają. Inna sprawa, że faktycznie liga w tym sezonie znacząco się różni od tej sprzed roku , wtedy dominacja praktycznie od początku, teraz to się miesza aż miło. I ktokolwiek (oby Wisełka of kors ) tym mistrzem zostanie, to nie ma sposobu sprawdzić i udowodnić kto lepszy. A że to fizycznie niemożliwe, to sobie każdy może pieprzyć co chce, by jakieś swoje , pożal się Boże , "przemyślenia" wcisnąć, wiedząc że kart na stół nie ma jak zażądać. A swoją drogą, to sympatycy drużyn, które majstra nie zdobędą to lepiej, by jak diabeł święconej wody unikali bajdurzenia o słabym mistrzu. Bo jak mistrz słabiak to ich ukochane manszafty tylko pod młotek syndyka się nadają Inna sprawa, to mnie też wydaje się , że Wisła sprzed roku wygrałaby z każdą z tych trzech kandydatek obecnie. Ale nie ma też pewności, że byłoby odwrotnie a Wisła wtedy tak ostro z przodu była, bo rywale szajs grali i wystarczyła przyzwoita gra? Obie tezy tak samo prawdziwe, można argumentować na tysiące sposobów, udowodnić nie ma jak. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|