The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
devios
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.05.2009, 20:28
Kto ci powiedział o czymś takim?

Odpowiedz cytując
KRIS22
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.05.2009, 20:32
Powiedziała mi to osoba która pracuje na Wisle i jest to osoba która nie raz przekazywała mi rzetelne informacje dlatego teraz jestem trochę lekko poddenerwowany. Powiedziała mi ze jest to związane z wizyta naszych braci ze Sląska Wrocław. Dlatego tutaj pisze i pytam moze jest ktoś lepiej poinformowany jak ma wyglądać ewentualne świetowania Mistrza Polski 2009 bo ja powtarzam nie wyobrażam sobie nie Świętować na Rynku !!!
Odpowiedz cytując
PatrykG101010
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 25.05.2009, 20:34
kto mi sprzeda 2 biley na obojętny sektor oba na ten sam
Odpowiedz cytując
devios
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.05.2009, 20:39
To jakaś ściema. Myślę, że możesz być spokojny Na stadionie oczywiście będzie wręczenie pucharu itp, tak jak rok temu, ale jak nie zorganizują nic na rynku to sami idziemy

Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 25.05.2009, 20:39
KRIS22 napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie bo doszły mnie słuchy ze ewentualne Świętowanie powtarzam ewentualne bo wciąż nie jesteśmy Mistrzem !! odbędzie sie tym razem na Stadionie a nie na Rynku !!! Pytam osób które są tutaj może lepiej poinformowane ode mnie czy taka ewentualność jest w ogóle brana pod uwagę. Bo ja osobiście nie wyobrażam sobie nie Świetować na Rynku !!!!!
Prosze o odpowiedzi
z piłkarzami czy bez, pochód na rynek i tak będzie! zawsze tak było i dalej będzie
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
KRIS22
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.05.2009, 20:42
Powiem wiecej odnośnie moich obaw ta informacja pochodzi od osoby ze Stowarzyszenia wiec chyba jest cos na rzeczy !!! Wiem ze i tak na Rynek pójdziemy z piłkarzami czy bez ale pochód to tradycja tak jak nasze Mistrzostwa wiec nie można tego zmieniać !!!!
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.05.2009, 20:45
Chodziarze i fetujący kibice powinni świętować osobno?

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...c_osobno_.html
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 25.05.2009, 20:49
leszekm napisał(a):Wyświetl post

Przy okazji mozna bedzie podziekowac Korzeniowskiemu za cudowna ramowke pilkarska TVP
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 25.05.2009, 20:52
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Moze to w Nim siedzi gdzieś głęboko,ale w ostatniej wypowiedzi w C+ powiedział,ze kibicuje Wisle w zdobyciu MP...takze moze miec w tym własny udział
Nie wygłupiajcie się. Przecież wszyscy wiemy, że w Śląsku jest nowy właściciel z olbrzymia kapuchą. Jasne jest więc, że każdy zawodnik i trener będa chcieli pokazać, że zasługują na pozostanie w Śląsku.
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.05.2009, 21:13
co nas obchodza ci chodziarze? rynek w sobote jest NASZ i basta
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.05.2009, 21:23
ciekawa ta ostatnia kolejka jest, ani słowa.
My, którym tyci, tyci do majstra brakuje gramy z zaprzyjaźnionym Śląskiem, który niby o nic nie gra. A my wiemy swoje, Tarasia trauma i jego rzetelne podejście do obowiązków oraz sędzia, który cholera wie do jakiej spółdzielni obecnie pracuje
I to tyci, tyci tak jakoś rośnie do sporej górki.

Kibice Lecha robią sobie nadzieje na sportową postawę Śląska , mało wierząc jednocześnie, że nasi jakiegoś zaćmienia formy dostaną. Czyli ich wygrana z Craxą (tę zakładają a priori) po ichniemu pomoże im tyle, co umarłemu kadzidło.

Ci z drugiej strony Błoń zakładają co najmniej remis na Bułgarskiej, bo liczą na takie wieści z Reymonta, które odbiorą lechitom chęć do gry . Nawet poprawna pisownia takich wyrazów jak Wisłą czy Reymonta nad podziw często im wychodzi, tradycyjne b...ki, p...y, si...y, u...y itp podobne jakby zapomniane zostały .
W najgorszym razie liczą na baraże z Podbeskidziem, których przecież z palcem w ...... pojadą

Coś się świat w tym tygodniu do góry nogami przewraca

Odpowiedz cytując
k_oniu
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 25.05.2009, 21:35
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Moze to w Nim siedzi gdzieś głęboko,ale w ostatniej wypowiedzi w C+ powiedział,ze kibicuje Wisle w zdobyciu MP...takze moze miec w tym własny udział
A ja myślę że taka zemsta za odebranie mistrza Śląskowi będzie najlepiej smakowała właśnie w sytuacji gdzie Wisła Kraków potrzebuje tak naprawdę najmniej z całej trójki Lech, Legia, Wisła ( tak wiem, że Legia już mistrza nie zdobędzie ). Myślę że to dobra zagrywka taktyczna .
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.05.2009, 21:39
harthausen napisał(a):Wyświetl post

Coś się świat w tym tygodniu do góry nogami przewraca
Przewróci się jak przegramy ze Śląskiem a Cracovia pokona Amikę. To MP będzie smakować w pierwszych sekundach co najmniej dziwnie
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
han_solo
Member

Od: 04.2009

Stary 25.05.2009, 21:47
leszekm napisał(a):Wyświetl post

No i co, o 21 mamy wbić na rynek Poje*ało Ok, 19 wychodzimy ze stadiony. Przejade sie do domu, jako że mieszkam w hucie zajmie mi to gdzieś godzinę. Potem wracam na rynek zajmie mi to tez gdzies godzinę. Suuuuuper, dzięki panie Korzeniowski za ustalanie mojego grafiku!!!!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 25.05.2009, 21:49
Mecz skonczy sie o 19, ceremonia na plycie max do 19.30. Ok 20.00 wszyscy beda juz na rynku i mam w dupie jakis chodziarzy. Nie pasuje im, to niech sobie pobiegaja to szybciej beda na mecie i szybiciej skoncza
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.05.2009, 21:58
A co oni niby zrobią jak nie zdążą posprzątać? Zjawi się tysiące kibiców i ich tak o zatrzymają? Wiedzieli od roku że tak może być. Najwyżej chodziarska impreza zyska dodatkowych uczestników.

Co do meczu to po tym co widziałem w Gdańsku, to już nic nam nie odbierze mistrza Tak więc wygramy ze Śląskiem.

ps: dla starszych kibiców, pamiętacie jak kilka lat temu Śląsk grał o mistrza, Wisła wtedy wygrała. Żeby pan Tarasiewicz nie chciał rewanżu.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
buters87
Member

Od: 10.2007

Stary 25.05.2009, 22:06
a ja nie wiem w czym problem? przecież przemarsz kilku tysięcznej armii białej gwiazdy ze stadionu na rynek można podpiąć pod imprezę chodziarską, frekwencje sobie tak podbiją że w nagrodę w przyszłym sezonie będą wszystkie mecze Wisły w tvp..
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.05.2009, 22:07
Ceremonia na płycie na pewno potrwa dłużej - w zeszłym roku 25 minut czekaliśmy az nas wypuszczą na płyte, bo tyle czasu minelo zanim ustawili podium i te sprawy. A przeciez i tak nas bedzie wiecej niz chodziarzy, to im ta imprezke przestawimy najwyzej na bulwary
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.05.2009, 23:32
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
ps: dla starszych kibiców, pamiętacie jak kilka lat temu Śląsk grał o mistrza, Wisła wtedy wygrała. Żeby pan Tarasiewicz nie chciał rewanżu.
Taki oto komentarz znalazłem:
"Kiedyś ze 30 lat temu była podobna sytuacja bo to Śląsk potrzebował 1 pkt.w meczu z Wisłą,aby zostac mistrzem zapłacił Wiśle za remis,ale Wisła wzieła kasę równiez od zaiteresowanego Widzewa.Piłkarze Śląska grali sobie spokojnie przy prowadzeiu Wisły 1-0.Potem był karny dla Śląska zgodnie ze scnariuszem i T.Pawłowski strzelił w róg wcześniej umówiony i bardzo był zdziwiony jak bramkarz obronił.Wisła ten mecz wygrała,a mistrzem został Widzew ktory miał na koniec tyle samo pkt.co Śląsk.Sprawa oficjalnie wyszła po 20 latach.Byłem na tym meczu-było dużo kibicówi świętowaliśmy mistrzostwo tymczasem była rozpacz.Maży mi się aby Śląsk wygrał w Krakowie i to byłaby zemsta za tamte lata. A zawodnikiem tamtejszego Śląska był... jego dzisiejszy trener"
Bardzo ciekawe...
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.05.2009, 23:38
mic napisał(a):Wyświetl post
Mecz skonczy sie o 19, ceremonia na plycie max do 19.30. Ok 20.00 wszyscy beda juz na rynku i mam w dupie jakis chodziarzy. Nie pasuje im, to niech sobie pobiegaja to szybciej beda na mecie i szybiciej skoncza
Za podbieganie są kartki, btw my też będziemy "szli" na rynek więc nie widzę problemu żeby wmieszać się w peleton
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.05.2009, 23:58
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
"Kiedyś ze 30 lat temu była podobna sytuacja bo to Śląsk potrzebował 1 pkt.w meczu z Wisłą,aby zostac mistrzem zapłacił Wiśle za remis,ale Wisła wzieła kasę równiez od zaiteresowanego Widzewa.Piłkarze Śląska grali sobie spokojnie przy prowadzeiu Wisły 1-0.Potem był karny dla Śląska zgodnie ze scnariuszem i T.Pawłowski strzelił w róg wcześniej umówiony i bardzo był zdziwiony jak bramkarz obronił.Wisła ten mecz wygrała,a mistrzem został Widzew ktory miał na koniec tyle samo pkt.co Śląsk.Sprawa oficjalnie wyszła po 20 latach.Byłem na tym meczu-było dużo kibicówi świętowaliśmy mistrzostwo tymczasem była rozpacz.Maży mi się aby Śląsk wygrał w Krakowie i to byłaby zemsta za tamte lata. A zawodnikiem tamtejszego Śląska był... jego dzisiejszy trener"
Bardzo ciekawe..

Dlatego musimy zagrac jakby to byl najwaznjszy mecz sezonie

Pitolenie o tym gdzie ustawic podium na fete,albo ile tym razem bedziemy czekac na dekoracje pilkarzy poponuje zostawic i narazie o tym niemyslec.

Az niechce myslec o tym jakbysmy Mistrza niezdobyli,ale rozne rzeczy w pilce widzialem ,wystarczy byl sedzia,jakis karny dla Slaska i co wtedyI jeszce niech Amika wygra z obrzezanymi ..

maximum koncentracjii bo Tarasiewicz bedzie chcial zrobic kupe w majtki byle wygrac z Wisla,nie poppujmy jeszce balonika ze jestemy MP,bo nie jestesmy!

JESZCE JEDEN MECZ !!

P.S Niektorzy juz rywala w eliminacjach wybierają.....no gratuluje ,tylko to moze rywal w Lidze Europejskiej ...

Niektorzy drogi na rynek kombinuja...zebysscie sie nie zdziwlili

Jeszce raz przestrzegam ,NIE JESTEMY JESZCZE MISTRZAMI POLSKI
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 26.05.2009 o godz. 00:09.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.05.2009, 00:17
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Bardzo ciekawe...
Pisałem już o tym i powtórzę - o dupe rozbić tamto mistrzostwo - ten kto to pisał powinien być w****iony na swoją drużynę,że zamiast grać czysto, bawiła się w oszukańcze gierki.3 oszustów, jeden wyruchał drugiego kosztem trzeciego.

A co do meczu - w zeszłym tygodniu w 2 ligach była podobna sytuacja(tytuł rozstrzygał się w ostatniej kolejce).
Wolfsburg rozjechał, wcale nie taki słaby Werder - Rangersi zrobili to samo - teraz pora na nas.Śląsk to dobra drużyna jak na naszą ligę ale bez przesady - pozytywna adrenalina u naszych powinna zadziałać i jeśli tylko panowie w czerni zbytnio nam nie będą przeszkadzać - powinno być podobnie
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
goly78
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 26.05.2009, 06:47
Obawy obawami wszystko sie moze zdarzyc , ale ...jestesmy druzuną ktura gra najsolidniej na własnym podwórku. nasz bilans to 12-1-1 a Śląska na wyjazdach to 3-8-3 . Wiadomu ze juz wieksze niespodzianki sie zdarzały ale .....jakos niechce mi sie wierzyc zebysmu przegrali ten mecz .
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Stary 26.05.2009, 07:40
A propos zemsty trenera Tarasiewicza. Nie mogę sobie wyobrazić, jak on to powie piłkarzom na treningu. Zagada: " Chłopcy, wiecie, ja w 82 grałem w Śląsku i przegrałem mistrzostwo w meczu z Wisłą, a wystarczał tylko remisik do tytułu, a więc pomścijcie mnie i wygrajcie!" ? Na samo hasło rok 82 to wielu piłkarzy zacznie się zastanawiać, co wtedy robiło lub czy wogóle byli na świecie. A co do nowego właściciela to przecież chyba widzi czarno na białym, że zespół bez uzupełnień po awansie do ekstraklasy na koniec rozgrywek wywalczył dobrą pozycję, więc tych piłkarzy powinien zatrzymać.

Nie ma co. W sobotę 2:1 dla Wisły.

Odpowiedz cytując
wisłaWieczysta
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 26.05.2009, 08:15
Tarasiewicz na pewno się nie będzie mścił

sam powiedział w wywiadzie że najbardziej by chciał żeby Wisła była mistrzem. Śląsk w tym meczu zagra luźną piłkę spokojną bo przecież o nic nie gra. może być dużo rezerwowych w Jego składzie. a My walczymy o mistrza i go zdobędziemy. !!
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.05.2009, 08:18
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Ceremonia na płycie na pewno potrwa dłużej - w zeszłym roku 25 minut czekaliśmy az nas wypuszczą na płyte, bo tyle czasu minelo zanim ustawili podium i te sprawy. A przeciez i tak nas bedzie wiecej niz chodziarzy, to im ta imprezke przestawimy najwyzej na bulwary
Do tej ceremoni i przemarszu brakuje nam jeszcze 1 pkt. Wiec ja na waszym miejscu bym sie wszczymal z planowaniem.
Bo to moze byc kolejka cudow a jak wiemy za nami nigdy nie przepadali, a i do tego Amika z Rutkowskim ma wystarczajaco duzo doswiadczenia w ustawianiu meczow, wiec zeby nie bylo potem placzow z zbyt wczesnej koronacji. W Poznaniu juz sie widzieli majstrem i najprawdopodobnie skonczy sie to gleboka trauma, ale do poki pilka jest w grze wszystko moze sie zdazyc
,
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 26.05.2009, 08:19
Stavanger napisał(a):Wyświetl post
A propos zemsty trenera Tarasiewicza. Nie mogę sobie wyobrazić, jak on to powie piłkarzom na treningu. Zagada: " Chłopcy, wiecie, ja w 82 grałem w Śląsku i przegrałem mistrzostwo w meczu z Wisłą, a wystarczał tylko remisik do tytułu, a więc pomścijcie mnie i wygrajcie!" ? Na samo hasło rok 82 to wielu piłkarzy zacznie się zastanawiać, co wtedy robiło lub czy wogóle byli na świecie. A co do nowego właściciela to przecież chyba widzi czarno na białym, że zespół bez uzupełnień po awansie do ekstraklasy na koniec rozgrywek wywalczył dobrą pozycję, więc tych piłkarzy powinien zatrzymać.
Ale wyobrażam sobie następującą sytuację, że trener mobilizuje drużynę: "Macie zap...ć na 150%, nie cofacie nogi (albo dosadniej - macie przejechać na początku meczu Brożka dwa razy po piszczelach to mu się odechce grać); sami wiecie, że jest nowy właściciel a ja mu po sezonie przygotowuję raport o drużynie i kto przejdzie koło meczu z Wisła już może szykować się do gry w Arce lub Polonii Bytom". I nie ma tu ani słowa o 1982 r.

Podkreślę jednak, że kluczem do tytułu jest pełna mobilizacja i koncentracja naszej drużyny, bo piłkarsko jesteśmy od Śląska lepsi. A te moje czarnowidcze teskty mają tylko uświadomić co poniektórym forumowiczom, żeby meczu przyjaźni spodziewali się tylko na trybunach.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 26.05.2009, 08:20
kurde, niby byłem pewny zwycięstwa, ale dziś mi się śniło że przegraliśmy 1:3..i się coraz bardziej boje tego meczu...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.05.2009, 08:21
nie sądze że Śląsk podejdzie rozluźniony.Tarasiewicz wygląda na charakternego faceta i napewno nie odpuści.Trzeba zagrac na 100 % a nie liczyc na taryfe ulgową
Odpowiedz cytując
Kryta WKS
Junior Member

Stary 26.05.2009, 08:30
W jakim barze na Rynku będzie leciał mecz. Przyjadę z Wrocławia i żebym babola nie zrobił
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów