The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.05.2009, 11:26
M. Gancarczyk -swój chłop
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 25.05.2009, 11:45
A ja mam takie dziwne pytanie - nie wiecie czy kara za zółte kartki przechodzi na nastepny sezon ?
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.05.2009, 11:48
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
A ja mam takie dziwne pytanie - nie wiecie czy kara za zółte kartki przechodzi na nastepny sezon ?
nie przechodzą, przchodzą tylko zawieszenia "uzyskane" w ostatniej kolejce
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.05.2009, 11:48
dziwne nie dziwne - nie przechodzi, zaczynamy grę od zera
przechodzi za to, bodajże, kara dyskwalifikacji za czerwoną...
Powód: zim zum pierwszy... :P
Ostatnio edytowane przez amauri1990 : 25.05.2009 o godz. 11:49.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.05.2009, 12:07
Strasznie się obawiam o ten mecz ze Śląskiem.Mam nadzieje, że kopacze potraktują ten mecz poważnie .

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 25.05.2009, 13:04
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Strasznie się obawiam o ten mecz ze Śląskiem.Mam nadzieje, że kopacze potraktują ten mecz poważnie .
Jeśli masz na myśli Śląsk to zapewniam Cię, że na pewno podejdą poważnie. Ważne jest czy nasi będą odpowiednio skoncentrowani - bo gonić wynik w meczu z WKS-em będzie znacznie ciężej niż w Gdańsku.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.05.2009, 13:31
cassius31krakow napisał(a):Wyświetl post
Jeśli masz na myśli Śląsk to zapewniam Cię, że na pewno podejdą poważnie. Ważne jest czy nasi będą odpowiednio skoncentrowani - bo gonić wynik w meczu z WKS-em będzie znacznie ciężej niż w Gdańsku.

nie wydaje mi sie... ale prawdą jest, że chłopcy muszą podejść do tego meczu z pełną mobilizacją. Z drugiej strony trudno sobie wyobrazić lepszego rywala na ostatni, decydujący mecz, więc nie przesadzajcie... Sląsk - nasi przyjaciele, zespół, który nie może ani awansować ani spaść w tabeli... spokojnie ...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.05.2009, 13:41
Przemoo napisał(a):Wyświetl post
nie wydaje mi sie... ale prawdą jest, że chłopcy muszą podejść do tego meczu z pełną mobilizacją. Z drugiej strony trudno sobie wyobrazić lepszego rywala na ostatni, decydujący mecz, więc nie przesadzajcie... Sląsk - nasi przyjaciele, zespół, który nie może ani awansować ani spaść w tabeli... spokojnie ...
My to sobie możemy tak gdybać, najważniejsze by nasz orły nie uwierzyły że już jest pozamiatane, tylko skoncentrowali się do najważniejszego meczu dla nich w tym sezonie.Luz jest bo nie trzeba nikogo gonić , wielkiej presji wyniku nie ma, w sensie że nawet jak nam strzelą przy jedno bramkowym prowadzeniu - w ost. minucie to nic się nie stanie.
To ostatni mecz i muszą wiedzieć że porażka w nim to nawet by nie było frajerstwo tylko mega frajerstwo, więc - skupienie, koncentracja i zagrać tak by po 45 minutach już wszystko było wyjaśnione.

Śląsk gra o nic choć w dobie wszędobylskiej bukmacherki, różne rzeczy się zdarzają - jak choćby 'ściepa' drużyny która po kursie 14 stawia na siebie i gra o ekstra kasę.Wystarczy że 16tka złoży się po 1 tyś i mają ponad 200 tyś do wyjęcia
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.05.2009, 14:01
3rider napisał(a):Wyświetl post
CO WIECEJ PANOWIE W CZERNI MOGA ZDZIALAC CUDA!!! JUZ PRZEDUZYLI NADZIEJE LECHA PRZEDZIWNA BRAMKA NA 3:3.
Po pierwsze wyłącz caps locka!
Po drugie, bramka na 3:3 (zresztą jak wszystkie w tym meczu) dla Lecha była zdobyta jak najbardziej prawidłowo - jeśli uważasz inaczej to są od tego odpowiednie organy i do nich powinieneś się zgłosić, a nie siać bezpodstawnie ferment na forum.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 25.05.2009, 14:03
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Po drugie, bramka na 3:3 (zresztą jak wszystkie w tym meczu) dla Lecha była zdobyta jak najbardziej prawidłowo - jeśli uważasz inaczej to są od tego odpowiednie organy i do nich powinieneś się zgłosić, a nie siać bezpodstawnie ferment na forum.
Ogladales ten sam mecz ?

ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
Ta bramka była absolutnie NIEPRAWIDŁOWA i to podwójnie na co zwrócono uwagę w studio C+: po pierwsze - zawodnik Lecha na spalonym, po drugie przyjęcie piłki ręką. Określenie "gamoń" użyte przez trenera Grembockiego pod adresem bocznego sędziego było doprawdy łagodne
... tym bardziej ze ta sama 3ka sedziowska ewidentnie przekreca Dyskopolo drugi raz w ciagu 2 tyg na rzecz Amiki, w dodatku ktoras z kolei bramka dana im z kapelusza (rowniez przez tych samych sedziow)

------

Co do tematu to ciekawe kto nam bedzie sedziowac mecz... Nie zdziwilbym sie gdyby byl to... Malek. Kiedy poznamy obsade sedziowska ?
Ostatnio edytowane przez mic : 25.05.2009 o godz. 14:23.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 25.05.2009, 14:16
Ta bramka była absolutnie NIEPRAWIDŁOWA i to podwójnie na co zwrócono uwagę w studio C+: po pierwsze - zawodnik Lecha na spalonym, po drugie przyjęcie piłki ręką. Określenie "gamoń" użyte przez trenera Grembockiego pod adresem bocznego sędziego było doprawdy łagodne
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 25.05.2009, 14:24
mic napisał(a):Wyświetl post
Ogladales ten sam mecz ?

... tym bardziej ze ta sama 3ka sedziowska ewidentnie przekreca Dyskopolo drugi raz w ciagu 2 tyg
Czy przekręca?Bramka oczywiście nieprawidłowa ale jak ktoś często ogląda mecze w innych ligach, to takie pomyłki zdarzają nagminnie.Dlatego gratuluje Wojciechowskiemu poczucia humoru z tym pozwem, bo gdyby każdy klub z każdej ligi, po błędzie szedł do sądu to wszystkie sądy świata niczym by się nie zajmowały, tylko piłka nożną.

Powtórki video i 2/3 kontrowersji zniknie ale jak kluby zupełnie się do tego nie zabierają to niech płaczą.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 25.05.2009, 14:27
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Czy przekręca?Bramka oczywiście nieprawidłowa ale jak ktoś często ogląda mecze w innych ligach, to takie pomyłki zdarzają nagminnie.Dlatego gratuluje Wojciechowskiemu poczucia humoru z tym pozwem, bo gdyby każdy klub z każdej ligi, po błędzie szedł do sądu to wszystkie sądy świata niczym by się nie zajmowały, tylko piłka nożną.

Powtórki video i 2/3 kontrowersji zniknie ale jak kluby zupełnie się do tego nie zabierają to niech płaczą.
Niby tak, rozumiem ze mozna sie pomylic, sedzia tez czlowiek, ale bez przesady, zeby takie rzeczy robic, najpierw karny nie wiem skad, teraz dwie (!) nieprawidlowosci przy jednej bramce...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 25.05.2009, 14:33
mic - ja wiem o co Ci chodzi - ogólnie sędziów zawsze staram się bronić bo to ludzie tylko a piłka jest bardzo szybka grą - ale pisząc sędziów , nie mam na myśli naszych bo za nich to nawet teraz, nikt o zdrowych zmysłach by nie poręczył.

Heban - mnie Wojciechowski o tyle śmieszy że obaj wiemy jak to się skończy.A sprawa z sędziami jest wd mnie nie do rozwiązania, bo z jednej strony trzeba im więcej płacić - wtedy mają o wiele mniej pokus, z drugiej jak takim kanalią więcej płacić
Akurat watek bukmacherki podany przez Wojciechowskiego trzyma się kupy, bo w takim wypadku sędzia gra na siebie bądź 'swoich ludzi' i omija kluby - mniej ryzykując a nadal jest przynajmniej po części panem wyniku.

Powtórki jak najszybciej bo inaczej to takie dyskusje będą co chwile od jednego przypadku do drugiego.A obaj wiemy jak to jest , dopóki to nas nie dotyczy - dopóty przymykamy na to oczy i tak to jest, dyskutujemy o sytuacji Lecha bo ten punkt komplikuje nam trochę sprawę a dopiero Arkę to przekręcono, jeśli już używać tej terminologii.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 25.05.2009 o godz. 14:50.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 25.05.2009, 15:38
Boję się o to że nasi piłkarze pomyślą sobie że Śląsk się położy przed nimi a to może się skończyć źle. Do tego boje się że ten mecz będzie sędziował Małek ;/
Odpowiedz cytując
LuKiTS89
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.05.2009, 16:04
Jeśli chodzi o sędziów naprawdę trzeba sie ich obawiac bo jak ktoś mówił ze w meczu ze Śląskiem Legia przez sędziego straciła Mistrza to ja jako obserwator tego meczu powiem że sędzie doliczył +1,2 minuty po to by Legia mogła przeprowadzic ostatnią akcje która mogła sie zakonczyc golem. Poza tym zobaczymy też co Lech pokaże który grając z Cracovią, która wiadomo że będzie walczyc o smierc i życie może narobic sporo zamieszania ale ważne aby nasi chłopcy pokazali klasę i zeby ten meczy wygrali czego sobie i wszystkim życze
Odpowiedz cytując
WLD-SZRW
Banita

Od: 05.2009

Stary 25.05.2009, 16:35
Wstydem jest to co sie dzieje z dystrybucja biletów, kumple z zagranicy chcieli przyjechac na mecz i co ? Na D sie nie kupi , a na E juz nie bo .. <?>
Pytam sie SKWK , kiedy tak było ?
Mecz przyjaźni jest rozumiem , ale ewentualna feta , przydział biletów dla Śląska jest ok ale powinni dostac po 500 biletów na D i po 500 na E .
Bezsensowne działania z FC , rozumiem zeby kosmicie nie przyjezdzali ale granice powinny być rozsadne , ciekaw jestem kto reszte biletów zgarnie. bo dzieki moim obliczenia zostanie D sporo.
I co jakbym sie chciał z kimś Wrocławia wymienić biletem ? Wogóle biletów prawie nie ma a o oragnizacji ani słowa . Musicie Panowie więcej i lepiej pomyslec o bielatach albo proponował bym na ulicy od Parku J postawic taras widokowy na zwyklym niskim rusztowaniu
Odpowiedz cytując
buldus
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 25.05.2009, 16:45
O ile sie orientuje to dzis bilety byly tylko dla posiadaczy KK. Chyba ze koledzy maja takie karty? Jezeli nie to od srody dopiero bilety
Moje Sety klubowe NOWY SET! Buldus Hit Mix Vol 1! http://buldus.przeklej.pl//
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 25.05.2009, 17:01
Nie róbcie z Małka takiego diabła, pod jego czujnym okiem wygraliśmy z Legią 10 maja mecz o mistrzostwo Polski

Warto zauważyć, że od początku sezonu 2002/2003 Wisła rozegrała równe 100 meczów ligowych przy Reymonta. Wygrała 81, zremisowała 16, przegrała 3.

Przegrane mecze u siebie w ciągu ostatnich 8 lat:
wrzesień 2008 Wisła Kraków 1:4 Lech Poznań
maj 2007 Wisła Kraków 0:4 Groclin
listopad 2006 Wisła Kraków 2:4 GKS Bełchatów

Sezon po sezonie:
W obecnym sezonie 12-1-1
W poprzednim 14-1-0
2006/2007 8-5-2
2005/2006 12-3-0
2004/2005 10-3-0
2003/2004 13-0-0
2002/2003 12-3-0

Oby tylko wiślakom nie przyszło do głowy powtarzanie scenariusza z zeszłorocznego meczu z ŁKSem (0:2 do przerwy).

Warto dodać, że ostatni raz Wisła przegrała mecz w ostatniej kolejce... 11 lat temu. We Wronkach 0:2.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 25.05.2009, 17:08
prober napisał(a):Wyświetl post
Nie róbcie z Małka takiego diabła, pod jego czujnym okiem wygraliśmy z Legią 10 maja mecz o mistrzostwo Polski
No i ten Malek "pozwolil" na dosc brutalna gre m.in Borysiuk, przez ktorego zszedl Boguski i Sobol. Dwa wejscia, oba na zolte kartki - nie pokazal zadnej. To tak jakby na sile szukac...
Ostatnio edytowane przez mic : 25.05.2009 o godz. 17:20.
Odpowiedz cytując
qbo
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 25.05.2009, 17:17
dziwne, że bilety na E skończyły się dziś szybciej niż na legie, choć był warunek jednak karta jeden bilet, a o 11:30 na E już nie było! znowu koniki zarobią - brawo
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 25.05.2009, 17:19
mic napisał(a):Wyświetl post
No i ten Malek "pozwolil" na dosc brutalna gre m.in Paluchowskiego, przez ktorego zszedl Boguski i Sobol. Dwa wejscia, oba na zolte kartki - nie pokazal zadnej. To tak jakby na sile szukac...
Nie Paluchowski a Borysiuk.
Faul na Boguskim byl jego i kartka sie nalezala.
Sobola zalatwil Roger.

Zienczuk w 20 minucie mial 2 grozne wslizgi. Obie mogly sie zoltymi skonczyc. W 2. polowie jeszcze jeden wslizg pociagnal i zoltej tez nie zlapal.
Nie ma juz co przesadzac, perfidnie nas nie przekreci, za duzo ryzykuje. Male bledy by sie mogly zdarzyc, ale Wisla jest silniejsza od Slaska, wiec nawet te ewentualne bledy nie bylyby zadnym wytlumaczeniem.
Poza tym, sedziowie jeszcze nie wyznaczenia i nie sadze, zeby to Malek byl skoro sedziowal nam 3 mecze temu. Poza tym zwyciestwo bedzie wiec wogole o czym wy rozmawiacie
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 25.05.2009, 17:41
Gwoli ściśłości

Re_set : chodziło mi tylko o to, że Diaz gra chaotycznie, a nie on i Sobol. Zwyczajny błąd składni

FraMat : kiedy ja się nie czepiam, po prostu o wiele bardziej podoba mi się gra Jirsaka niż Diaza w środku pola Na dodatek wydaje mi się, że Diaz jest ostatnio w słabszej dyspozycji. Poza tym mam nieodparte wrażenie, że drużyna gra więcej piłką i przy tym trochę bardziej przemyślanie, gdy Jirsak jest na boisku.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 25.05.2009 o godz. 17:46.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 25.05.2009, 17:43
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Powiem tak dobrze, że jest teraz przywoływana ta sprawa z 82 roku, bo to może trochę ostudzi tych, co już świętowali mistrza 2009.
Jak wiadomo Tarasiewicz jest bardzo ambitny i zrobi wszystko by utrzeć nosa Wiśle.
Po zwycięstwie z ŁKS-em i Lechią wiedząc, że wystarczy nam remis moglibyśmy na ten remis grać a w 81 min dostać strzała i byłoby po zawodach.

82 rok może być dodatkowym motywatorem dla nas tak jak jest dla Tarasiewicza. Braci się nie traci - to na trybunach ale tam na dole walczą zawodowcy mający swoje kontrakty i cele.
Moze to w Nim siedzi gdzieś głęboko,ale w ostatniej wypowiedzi w C+ powiedział,ze kibicuje Wisle w zdobyciu MP...takze moze miec w tym własny udział
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.05.2009, 18:00
1q2 napisał(a):Wyświetl post
mic - ja wiem o co Ci chodzi - ogólnie sędziów zawsze staram się bronić bo to ludzie tylko a piłka jest bardzo szybka grą - ale pisząc sędziów , nie mam na myśli naszych bo za nich to nawet teraz, nikt o zdrowych zmysłach by nie poręczył.

Heban - mnie Wojciechowski o tyle śmieszy że obaj wiemy jak to się skończy.A sprawa z sędziami jest wd mnie nie do rozwiązania, bo z jednej strony trzeba im więcej płacić - wtedy mają o wiele mniej pokus, z drugiej jak takim kanalią więcej płacić
Akurat watek bukmacherki podany przez Wojciechowskiego trzyma się kupy, bo w takim wypadku sędzia gra na siebie bądź 'swoich ludzi' i omija kluby - mniej ryzykując a nadal jest przynajmniej po części panem wyniku.

Powtórki jak najszybciej bo inaczej to takie dyskusje będą co chwile od jednego przypadku do drugiego.A obaj wiemy jak to jest , dopóki to nas nie dotyczy - dopóty przymykamy na to oczy i tak to jest, dyskutujemy o sytuacji Lecha bo ten punkt komplikuje nam trochę sprawę a dopiero Arkę to przekręcono, jeśli już używać tej terminologii.
Zgadza sie ale musisz uwzglednic ze akurat ta sytuacje sedzia mial 6-8metrow na wprost od siebie, widzial to i nikt mi nie powie ze bylo inaczej.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 25.05.2009, 18:21
Mam nadzieję że Diaz nie zagra, to co pokazuje od dobrych kilku meczy to żenada. Ani z niego pożytku w ataku, w odbiorze piłki te jego zajebiste wślizgi wyprostowanymi nogami i to że każdy przechodzi go jak tyczke, no zero, zero pożytku. Jirsakowi to buty może czyścić, ten to nawet jak jest bez formy to chociaż świetnie dośrodkowuje czy dobrze gre rozciąga.

Strzelam 2:1 dla naszych
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.05.2009, 18:46
Chłopie, czy ty nie widzisz, że ten post jest przesiąknięty sarkazmem i ironią w stosunku do innego posta, który oburzał się na decyzje że nie bedzie biletów na D.....

Boże, co za ludzie...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
mhl_pl
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.05.2009, 18:55
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Sam Małek sie wypowiedział ze popełnił błąd uznając bramke na 3-3 wiec kolego sympatyczny tym postem sie ośmieszyłeś.
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.05.2009, 20:06
mnie też kiedyś jacyś dwaj menele piwnicę w bloku zaczęli obrabiać, akurat schodziłem na dół, skoczyłem, sąsiad był blisko, w krótkich wojskowych słowach i gestach zdusiliśmy akcję w zarodku.
Fajnie się tłumaczyli, że nie chcieli, że to tak jakoś samo wyszło, tak przez pomyłkę

A i tak wyrwane skoble musiałem na dobre wymienić i jakoś dziurę w ścianie zacementować. Samo się nie chciało naprawić.
To i Małek se może teraz gadać, że się pomylił. Wyniku i podziału punktów to już nie zmieni ani ani, obojętnie jakie by krokodyle łzy nie wylał.
A taki zerwany skobel, pomyłkowo wyrwany da się naprawić, wyniku już nie.

Odpowiedz cytując
KRIS22
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.05.2009, 20:21
Mam pytanie bo doszły mnie słuchy ze ewentualne Świętowanie powtarzam ewentualne bo wciąż nie jesteśmy Mistrzem !! odbędzie sie tym razem na Stadionie a nie na Rynku !!! Pytam osób które są tutaj może lepiej poinformowane ode mnie czy taka ewentualność jest w ogóle brana pod uwagę. Bo ja osobiście nie wyobrażam sobie nie Świetować na Rynku !!!!!
Prosze o odpowiedzi
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów