The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.05.2009, 18:23. [30. kolejka] WISŁA Kraków - ŚLĄSK Wrocław, sobota 30.05.2009 17:00
Tym razem sprawa jest bardzo prosta, przynajmniej w porównaniu z układami tabeli z poprzednich kolejek.
Do mistrzostwa Polski Wiśle wystarczy remis w meczu ze Śląskiem.
W przypadku porażki tytuł zostaje w Krakowie, jeśli Lech nie wygra z rozpaczliwie walczącą o utrzymanie Cracovią.

Co prawda Śląsk jest niewygodnym przeciwnikiem (Wisła przegrała we Wrocławiu, w Pucharze Ekstraklasy Śląsk wygrał na jesieni przy Reymonta), ale remis nie powinien być dla Wisły większym problemem. Byle nie zlekceważyć przeciwnika

Tabela:
Kod:
1. Wisła   29  61  18- 7- 4
2. Lech    29  58  16-10- 3
3. Legia   29  58  17- 7- 5
4. Polonia 29  51  14- 9- 6
5. GKS     29  51  16- 3-10
Grają rywale:
Lech - Cracovia
Legia - Ruch
Jagiellonia - GKS
Górnik - Polonia

Wszystkie mecze 30. kolejki zaczynają się o tej samej porze.
Powód: poprawki
Ostatnio edytowane przez prober : 23.05.2009 o godz. 18:32.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
devios
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.05.2009, 18:29
prober napisał(a):Wyświetl post
Do mistrzostwa Polski Wiśle wystarczy remis w meczu ze Śląskiem.
Remis nie remis, wygrać trzeba. Jeśli nie dla mistrzostwa to dla kibiców, czyli dla nas!

Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 23.05.2009, 19:58
Wszyscy mówią, że spokojnie 99% itp itd ... A ja mimo wszystko powiem, że potrzebny jest nam AŻ Remis. Zobaczymy co z tego będzie, na stadion idę o ile biletów na E wystarczy JJBG!
Lech też nie jest w najlepszej sytuacji - walczy z Cracovią, która będzie grała o życie znowu pewnie czeka nas 90 minut emocji.
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.05.2009, 20:51
Wiślakom na pewno nie zabraknie ambicji, o to się nie trzeba martwić.Nie uważam że aż remis, bo przecież Oni grają także dla Nas- dla kibiców, więc grają o zwycięstwo i wiemy dobrze że bez wątpienia stać Nas na to.
Odpowiedz cytując
SuperWisła
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 23.05.2009, 20:53
Musimy wygrać lub zremisować ten mecz, gramy przecież u siebie. Mam nadzieje, że doping będzie taki jak rok temu na Zagłębiu. Lech jeśli wygra z Cracovią, to być może pomoże to naszym braciom z Gdańska w utrzymaniu się.
WISŁA NOWA HUTA !
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.05.2009, 21:02
Powiem tak jeśli nie stracimy bramki to mamy mistrza, co nie znaczy że mamy się bronić. Trzeba grać o trzy punkty i nie miec w głowie że remis nam wystarczy. Obyśmy nie stracili tylko głupiej bramki bo tych w tej rundzie tracimy mnóstw. Bramki z tak zwanej d.. (Cracovia, Górnik, Lechia), że coś strzelimy to jestem pewien. Za Ćwielonga wstawiłbym Jirsaka, a Pawła bardziej bym wysunął do przodu by niemusiał sie tak cofać po piłkę. Pozatym to co Ćwielong pudłuje to szkoda słów niech odpocznie, może z ławki lepiej się pokaże.
Odpowiedz cytując
Plastman
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 23.05.2009, 21:06
Trzeba zagrać ten mecz z pełnym zaangażowaniem i będac maksymalnie skoncentrowanym. Przy takim nastawieniu Wiślaków możemy być spokojni o wynik, ale jak poczują się mistrzami przed pierwszym gwizdkiem to nie będzie dobrze. Bo wtedy może się okazać, że trenerowi Tarasiewiczowi wyszła zemsta za 1982 rok...
Odpowiedz cytując
han_solo
Member

Od: 04.2009

Stary 23.05.2009, 21:08
Trzeba zagrać o zwycięstwo, najwyżej im się omsknie noga i będzie remis. I gitara.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.05.2009, 21:10
Legia może jeszcze wyprzedzić Wisłę!

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,66...ic_Wisle_.html
Odpowiedz cytując
sawko
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.05.2009, 21:39
Plastman napisał(a):Wyświetl post
Trzeba zagrać ten mecz z pełnym zaangażowaniem i będac maksymalnie skoncentrowanym. Przy takim nastawieniu Wiślaków możemy być spokojni o wynik, ale jak poczują się mistrzami przed pierwszym gwizdkiem to nie będzie dobrze. Bo wtedy może się okazać, że trenerowi Tarasiewiczowi wyszła zemsta za 1982 rok...

dokladnie zeby historia nie zatoczyla koła i pewni majstra Wislacy obejda sie smakiem
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
mhl_pl
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 23.05.2009, 22:13
I jaki tu los jest przewrotny. Teraz Lecha i Pasy czeka bratobójczy pojedynek. A Śląsk sprawił wszystkim Wiślakom i nie tylko wielką radosc bo cwaniaczki-warszawiaczki nie bedą mistrzami. Wisła z takim zaangażowanie jak dzisiaj bedzie Mistrzem )
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.05.2009, 23:03
Piękny koniec sezonu się zbliża, gramy mecz przyjaźni ze Śląskiem. Wystarczy nam remis do szczęścia, ale jestem przekonany że dla Nas wygrają w stylu godnym mistrza. Myślę że to mistrzostwo będzie nam wszystkim lepiej smakować niż poprzednie, no i na długo zapadnie nam w pamięć.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
tupet
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.05.2009, 09:30
A jak sąsiedzi utrzymają się w lidze to też idą z kuchenkami świętować na rynku

p.s. ciekawie to będzie wyglądać

aha bo oni Poznaniu sobie grają szkoda
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez tupet : 24.05.2009 o godz. 09:32.
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 24.05.2009, 09:38
tupet napisał(a):Wyświetl post
A jak sąsiedzi utrzymają się w lidze to też idą z kuchenkami świętować na rynku

p.s. ciekawie to będzie wyglądać

aha bo oni Poznaniu sobie grają szkoda
hahaha w sumie nie pomyslalem o tym. ale to prawda. bedziemy z nimi dzielic plyte rynku, my po jednej, oni po drugiej stronie
Odpowiedz cytując
wojtek30paz
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 24.05.2009, 09:46
TYLKO ZWYCIĘSTWO WISEŁKO TYLKO ZWYCIĘSTWO
nie wie ktoś od kiedy będą bilety w wolnej sprzedaży i czy będą bilety na D ?
Odpowiedz cytując
jaitylkoja
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 24.05.2009, 09:58
W pon. i wt. bilety sprzedawane tylko dla posiadaczy kart kibica, od środy dla wszystkich. Biletów na D, ze względu na przyjazd kibiców Śląska, nie będzie w wolnej sprzedaży.
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..

Odpowiedz cytując
han_solo
Member

Od: 04.2009

Stary 24.05.2009, 10:10
A tak wogóle to od teraz krytykowanie decyzji Skorży powinno być karane miesięcznym banem. Gość który bez rozgrywającego, z dwoma środkowymi obrońcami, jednym napastnikiem a w pięciu meczach bez niego potrafi zająć miejsce w czołowej trójce ligi a najprawdopodobniej(ja też jeszcze nie ukoronowałem Wisły) zdobyć mistrzostwo jest najlepszym trenerem w Polsce bez dwóch zdań. Media(czytaj kibice Legii) tłumaczą sobie zwycięstwo(ewentualne!) Wisły szeroką ławką. Ale czy my naprawdę mamy ją taką szeroką. Tylko Ćwielong i Jirsak potrafili zrobić różnicę wchodząc z ławki. Nie liczę wejść Łoba i Małego bo to były jednorazowe przypadki. Lech też ma, jak wyliczyło weszło, 18 piłkarzy ale cały czas się powtarza że mają żelazna 13-tkę i przez to przegrywają. Ludzie no obiektywizmu trochę.

A tu swoją drogą ciekawy arytkuł:http://www.wislakrakow.com/www/showa...ighlight=Ramos
Odpowiedz cytując
tylko_centrum
Junior Member

Stary 24.05.2009, 10:20
jaitylkoja napisał(a):Wyświetl post
W pon. i wt. bilety sprzedawane tylko dla posiadaczy kart kibica, od środy dla wszystkich. Biletów na D, ze względu na przyjazd kibiców Śląska, nie będzie w wolnej sprzedaży.
I ta decyzja mi się podoba, stadion Wisełki to nie tylko D, ja nie jestem rodowitym Krakusem i przede wszystkim z tego powodu nigdy nie pcham się na D. Jeśli jestem na meczu w Krakowie to wybieram trybunę E, jest to takie miejsce gdzie również można się wykrzyczeć, dopingować drużynę, i przynajmniej wiem że nie zajmuję miejsca w sercu stadionu innemu kibicowi który być może bardziej zasłużył na to by być na trybunie D, mam już swoje lata ale nie czuję się gorszy przez to że jestem na innym sektorze, zresztą dawniej też nigdy nie pchałem się na "X". Po prostu są tacy kibice którzy swoim zaangażowaniem w Wiślackie życie zasługują na to by mieć własne miejsce w sercu stadionu i trzeba to uszanować.

Tylko Centrum
Odpowiedz cytując
NAmistrzostwo
Banita

Stary 24.05.2009, 11:08
Mam pytanie co do wczorajszej kolejki wielu pisało ze czekaja na swojaka Sląska w meczu z Legia. Niby dlaczego?
Odpowiedz cytując
bello
Junior Member

Od: 10.2008

Stary 24.05.2009, 11:42
ja mam pytanie czy jesli w sobote przyjade przed meczem to kupie bilet na E czy juz nie nie moge kupic w tygodniu w przedsprzedazy, jestem z Tarnowa i bardzo mi zalezy aby byc na meczu, jest jeszcze jakas inna mozliwosc zakupu prosze niech ktos pomoze
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 24.05.2009, 11:44
bello napisał(a):Wyświetl post
ja mam pytanie czy jesli w sobote przyjade przed meczem to kupie bilet na E czy juz nie nie moge kupic w tygodniu w przedsprzedazy, jestem z Tarnowa i bardzo mi zalezy aby byc na meczu, jest jeszcze jakas inna mozliwosc zakupu prosze niech ktos pomoze
Jutro zaczyna sie sprzedaz dla posiadaczy kart kibica, wiec praktycznie wszystkie bilety pojda. Jezeli nie, to w srode bedzie wolna sprzedaz, wiec wtedy juz napewno zejda wszystkie
Odpowiedz cytując
wislak_92
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.05.2009, 11:44
bello napisał(a):Wyświetl post
Na 99% bilety sie skoncza w srode.
Nie ma innej mozliwosci zakupu, znaczy jest, poprosic kogos z Krk zaby kupi Ci bilet.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.05.2009, 11:53
Czy Sobol może grać w tym spotkaniu?

Dostał wczoraj kartke, 7 już w sezonie ligowym, ale zdziwiło mnie, że komentatorzy nic nie powiedzieli o jego absencji w następnym meczu. Z tego co pamiętam, przed poprzednimi meczami przy Sobolu zawsze widniała żółta kartka, przy prezentowaniu składów przez C+, wczoraj tej kartki nie było, więc jak? Pauzuje się po 7, czy 8?
Odpowiedz cytując
gackos
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 24.05.2009, 12:01
Szarny napisał(a):Wyświetl post
Czy Sobol może grać w tym spotkaniu?

Dostał wczoraj kartke, 7 już w sezonie ligowym, ale zdziwiło mnie, że komentatorzy nic nie powiedzieli o jego absencji w następnym meczu. Z tego co pamiętam, przed poprzednimi meczami przy Sobolu zawsze widniała żółta kartka, przy prezentowaniu składów przez C+, wczoraj tej kartki nie było, więc jak? Pauzuje się po 7, czy 8?
Może, teraz pauzuje się za 8 kartek.

A ja mam pytanie trochę z innej beczki, a mianowicie o ewentualną (żeby nie zapeszyć ) fetę na rynku. Chodzi o to, że 30 maja jest "Na Rynek marsz" i z planu imprezy wynika, że kończy się o 19:45. Wiadomo, że dekoracja na stadionie trochę potrwa, ale ciekaw jestem czy będą jakieś utrudnienia na rynku.
Ostatnio edytowane przez gackos : 24.05.2009 o godz. 12:10.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 24.05.2009, 12:20
gdybym był Maciejem Skorżą dałbym pograć piłkarzom, którzy w tym sezonie mało czasu spędzili na boisku.. a to dlatego, żeby każdy poczuł się ważny w tej drużynie i żeby mistrzostwo było wszystkich!

Trela
Singlar - Krasnodęski - Głowacki - Diaz
Ćwielong - Brud - Mączyński - Janik
Niedzielan - Beto

MISTRZ MISTRZ NASZ TS
Odpowiedz cytując
marine88
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 24.05.2009, 12:22
Śląsk na pewno nie podłoży sie Wiśle, przynajmniej mam taką nadzieję, bardzo ważne jest to, zeby czasy podkładania, układania dawno minęły

jeśli Wisła zasłużyła na tytuł to spokojnie remis w meczu ze Śląskiem wywalczy, jeśli WKS wygra, to znaczy ze Wisła tytułu mieć nie powinna.. z całego serca zycze Wiśle tytułu, ale nie może być mowy o żadnym podkładaniu

pozdrowienia z Wrocławia
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 24.05.2009, 12:23
pysio napisał(a):Wyświetl post
gdybym był Maciejem Skorżą dałbym pograć piłkarzom, którzy w tym sezonie mało czasu spędzili na boisku.. a to dlatego, żeby każdy poczuł się ważny w tej drużynie i żeby mistrzostwo było wszystkich!

Trela
Singlar - Krasnodęski - Głowacki - Diaz
Ćwielong - Brud - Mączyński - Janik
Niedzielan - Beto

MISTRZ MISTRZ NASZ TS
Tak, jasne Mielibysmy fete z okazji... spadku ickow do I ligi
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 24.05.2009, 12:26
mic napisał(a):Wyświetl post
Tak, jasne Mielibysmy fete z okazji... spadku ickow do I ligi
zawsze to jakaś feta, a i tak idę o zakład, że dla 10% forumowiczów bardziej liczy się spadek Cracovii niż mistrzostwo Wisły..
Odpowiedz cytując
L0czek
Member

Od: 12.2008

Stary 24.05.2009, 12:27
Ile przegraliśmy ze Śląskiem w rundzie jesiennej ?
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 24.05.2009, 12:27
2:1
bo błędach sędziów
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów