The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TSNH
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.05.2009, 19:23
no dokładnie 9 koła w środku tyg. - wystarczy sobie przypomnieć nasze problemy rok temu na finał do Bełachatowa !
Odpowiedz cytując
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 20.05.2009, 19:51
Dokładnie. Można ich nienawidzić, ale z przykrością trzeba powiedzieć, że my o takiej liczbie w środku tygodnia możemy pomarzyć. Na chwilę obecną w tej dziedzinie kibicowania Lech jest dla nas nieosiągalny. Przykre...
W życiu ważne są tylko chwile...
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.05.2009, 20:35
SkMk napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Można ich nienawidzić, ale z przykrością trzeba powiedzieć, że my o takiej liczbie w środku tygodnia możemy pomarzyć. Na chwilę obecną w tej dziedzinie kibicowania Lech jest dla nas nieosiągalny. Przykre...
... ale prawdziwe.
I nie trzeba było finału PP by się o tym przekonać.
Widzimy to na codzień od dawna - od wyjazdów na Legię do Warszawy po Wodzisław czy inne Gliwice.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.05.2009, 22:47
Coach napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy jakbyś dodał sumy naszych liczb wyjazdowych z całego sezonu to by Ci się uzbierało te 9 tys. kosa kosą, ale jak można nie docenić takiego dobrego wyjazdu

Nie mówie ze nie doceniam.

Mowie o tym zeby ich nieprzeceniać ,bo nie są Bog wie kim,na jakich sie lansują czy tez niektorzy sie tak nimi zachwycają.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 20.05.2009, 23:29
Wyjazd nieosiagalny raczej dla nikogo w Polsce na ta chwile.
Ale trzeba caly xzas pamietac ze Lechowi kibicuje 99% z blisko 3-milionowej Wielkopolski. Takiego zaplecza na wlasnie takie wyjazdy i mobilizacje nie ma nikt inny w kraju. Ilosciowo Lech jest chyba zreszta od dawna na pierwszym miejscu, teraz tylko ujawnili sie ci ktorych przyciagnal sukces.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Stary 21.05.2009, 07:05
Tyłem do widowni

http://www.rp.pl/artykul/60511,30859...o_widowni.html
Odpowiedz cytując
TSNH
Senior Member

Stary 21.05.2009, 07:44
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Wyjazd nieosiagalny raczej dla nikogo w Polsce na ta chwile.
Ale trzeba caly xzas pamietac ze Lechowi kibicuje 99% z blisko 3-milionowej Wielkopolski. Takiego zaplecza na wlasnie takie wyjazdy i mobilizacje nie ma nikt inny w kraju. Ilosciowo Lech jest chyba zreszta od dawna na pierwszym miejscu, teraz tylko ujawnili sie ci ktorych przyciagnal sukces.
moge się załozyć że w Chorzowie pyrów było więcej spoza Poznania niż z samego Poznania.taka ekipa małomiasteczkowa . Mają szczęście że jest jeden klub nie tylko w mieście ale i w województwie i niestety w jakimś stopniu umieją to wykorzystać, jedynie chyba Legia ma porównywalny potencjał - narazie niewykorzystany.A wyjazd osiągalny(wszystko zalezy od poziomu sukcesu dla danej ekipy), wystarczy pamiętać że nas było 6 klocków w Rzymie też w środku tygodnia - mamy poprostu chyba wyższe wymagania od nich
Powód: xxx
Ostatnio edytowane przez TSNH : 21.05.2009 o godz. 07:46.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.05.2009, 08:04
myślę, że również Widzew Łódz i Legia Warszawa mogły by osiągnąć taką liczbę. Rok temu na finał w Bełchatwie u nas było o wiele większe zapotrzebowanie niż była dostępna ilość biletów. Sporo osób chciało jechać w ciemno, ale SKLW odradzało to. A Widzew ma wiele FC (najwięcej w Polsce) i sądzę, że również dali by radę. Poza tym już dawnooo nie mieli wielkiego sukcesu na aranie krajowej, więc taki finał to byłoby dla nich duże wydarzenie (do tego trzeba byłoby dodać fanów ich zgody-Ruchu). Wisła ma duzo kibiców w Polsce, nie wiem dlaczego niewykorzystuje swojego potencjału, bo liczba 10 tys na finał powinna być również u Was osiągana na luzie.

http://www.youtube.com/watch?v=WRN00K_zq2k zamieszanie na meczu Ruch-Lech
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 21.05.2009 o godz. 09:18.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 21.05.2009, 10:01
TSNH napisał(a):Wyświetl post
A wyjazd osiągalny(wszystko zalezy od poziomu sukcesu dla danej ekipy), wystarczy pamiętać że nas było 6 klocków w Rzymie też w środku tygodnia - mamy poprostu chyba wyższe wymagania od nich
Proszę, nie liczmy wyjazdów zagranicznych. Mają one inną zupełnie specyfike, ba - powiedziałbym, że większość kibiców nie jedzie na nie dla Wisły, a raczej dla rywala/lansu/zdjęć (niepotrzebne skreślić).
W Barcelonie było nas z 3 tysiące, w Gliwicach 400... a porównajmy koszty!

Potencjał najlepiej oceniać porównując podwórko krajowe - i tutaj w kwestii wyjazdowej ustępujemy nie tylko Lechowi. Bo liczy się średnia, powtarzalność ... - przy dobrej mobilizacji to i Cracovia (w Bytomiu) potrafi sie pokazać w tysiąc osób, a i tak wszyscy wiemy, ze kibicowsko to druga liga.
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.05.2009, 10:25
dostuffca napisał(a):Wyświetl post
ot, najlepsi kibice w kraju.

bardzo mi się podoba komentarz: zanim skończą zdanie potrafią zmienić jego wydźwięk o 180st
Widze, ze tradycyjnie lykacie wszystko, co podadza Wam nsporty czy inne superexpressy. Czyli nic sie nie zmienia - niech oczerniaja innych, nawet klamstwami, wazne zeby o Wiselce dobrze mowili
Po obejrzeniu skrotu moja reakcja byl smiech z tego komentujacego barana. Przy odpaleniu rac do flagowiska - 1 sztuka wyladowala w poblizu pola gry, 1 wypalona raca przypadkowo spadla z naszego pietra na nizszy poziom. Szanse na to, ze spadla akurat na jakas osobe byly niewielkie (sadzac po zapelnieniu tej trybuny), ale dla ubarwienia opisu mozna dodac, ze spadla akurat na dziadka, ktory w tym samym momencie spojrzal w gore. Tlaca sie raca wbila sie w oko niewinnego kibica, ktory zmarl na miejscu.

ToTylkoJa napisał(a):
myślę, że również Widzew Łódz i Legia Warszawa mogły by osiągnąć taką liczbę. Rok temu na finał w Bełchatwie u nas było o wiele większe zapotrzebowanie niż była dostępna ilość biletów. Sporo osób chciało jechać w ciemno, ale SKLW odradzało to. A Widzew ma wiele FC (najwięcej w Polsce) i sądzę, że również dali by radę. Poza tym już dawnooo nie mieli wielkiego sukcesu na aranie krajowej, więc taki finał to byłoby dla nich duże wydarzenie (do tego trzeba byłoby dodać fanów ich zgody-Ruchu). Wisła ma duzo kibiców w Polsce, nie wiem dlaczego niewykorzystuje swojego potencjału, bo liczba 10 tys na finał powinna być również u Was osiągana na luzie.
Na dużym luzie. Przecież to tak, jak mecz u siebie (raptem ponad 300 km), więc przy frekwecji ponad 10 tys. na wiekszosci meczow i niezaleznych badaniach wg ktorych Wisla ma 5(?) mln kibicow w kraju, jest to spokojnie do ogarniecia. Legia i Widzew rowniez z palcem w dupie moga to osiagnac.
A tak na powazne - zadna z tych ekip nie miala jeszcze okazji na wykazanie sie nieograniczona liczba, wiec ciezko przewidziec w ile osob byliby w stanie pojechac.

Kolejny raz swietowalismy zdobycie Pucharu na wrogim terenie .
Zaprezentowalismy sie niezle pod wzgledem kibicowskim (ok.1000 flag na kij, 200 rac; ok.8600 osob na meczu we wtorek). Ponadto jest to dla nas duzy sukces organizacyjny, bo na przygotowania do wyjazdu mielismy tylko nieco ponad tydzien.
Ruch pokazal sie z dobrej strony. Prowadzili bardzo glosny i rowny doping. Odpalili spora ilosc pirotechniki. Ogolnie nie zawiedli i szkoda tylko, ze przez ograniczenia PZPNu nie dostali wiekszej liczby biletow.
Generalnie mozna stwierdzic, ze byl to mecz godny finalu
Odpowiedz cytując
TSNH
Senior Member

Stary 21.05.2009, 10:32
Felipe masz racje, ale jest pare ekip w Polsce które lepiej od nas jeżdżą w kraju, a jestem przekonany że gorzej by wypadli zagranicą....
Powód: xxx
Ostatnio edytowane przez TSNH : 21.05.2009 o godz. 10:34.
Odpowiedz cytując
mb_1906
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 21.05.2009, 10:45
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Nie mówie ze nie doceniam.

Mowie o tym zeby ich nieprzeceniać ,bo nie są Bog wie kim,na jakich sie lansują czy tez niektorzy sie tak nimi zachwycają.
Skoro po wyjeździe w 9000 osób nie są dla Ciebie "Bóg wie kim", to ja nie wiem co dana ekipa musiałaby zrobić, żeby Ci zaimponować...
Odpowiedz cytując
Firo
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 21.05.2009, 10:53
bbbnba napisał(a):Wyświetl post
Zaprezentowalismy sie niezle pod wzgledem kibicowskim (ok.1000 flag na kij, 200 rac; ok.8600 osob na meczu we wtorek). Ponadto jest to dla nas duzy sukces organizacyjny, bo na przygotowania do wyjazdu mielismy tylko nieco ponad tydzien.
A to, że dostaliście po 5 tys zł to prawda ?
Nie pytaj mnie o nią, znasz ją doskonale,
Nie pytaj co Tobie da lecz co Ty możesz zrobić dla niej,
Codziennie w innym stanie ją spotykasz
Lecz czujesz tylko dumę gdy ktoś o Wisłę Cie zapyta...
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 21.05.2009, 11:01
Prawda. Podobno obie ekipy (choc ktos z Ruchu pisal, ze jeszcze nie dostali kasy) otrzymaly od glownego sponsora imprezy po 5 tys. zl. na oprawe meczu. Jednak przy aktualnych kosztach i karach sa to grosze

edit:

http://www.youtube.com/watch?v=MMiF-Zo3m_8
Ostatnio edytowane przez bbbnba : 21.05.2009 o godz. 11:04.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 21.05.2009, 11:04
Widze, ze tradycyjnie lykacie wszystko, co podadza Wam nsporty czy inne superexpressy. Czyli nic sie nie zmienia - niech oczerniaja innych, nawet klamstwami, wazne zeby o Wiselce dobrze mowili
Po obejrzeniu skrotu moja reakcja byl smiech z tego komentujacego barana. Przy odpaleniu rac do flagowiska - 1 sztuka wyladowala w poblizu pola gry, 1 wypalona raca przypadkowo spadla z naszego pietra na nizszy poziom. Szanse na to, ze spadla akurat na jakas osobe byly niewielkie (sadzac po zapelnieniu tej trybuny), ale dla ubarwienia opisu mozna dodac, ze spadla akurat na dziadka, ktory w tym samym momencie spojrzal w gore. Tlaca sie raca wbila sie w oko niewinnego kibica, ktory zmarl na miejscu.
Tak, tak. Wy to wszystko przez przypadek, wszyscy klamia. Naszych piknikow z A tez przez przypadek obrzuciliscie, bo pewnie chcieliscie wyrzucic za trybune, tylko sie Wam strony pomieszaly
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 21.05.2009, 11:17
Nie neguje samego faktu, bo race polecialy i sam to widzialem. Druga raca sturlala sie po daszku, ktory wychodzil z trybuny na ktorej bylismy, wiec nie zostala rzucona umyslnie.
Smieszy mnie dorabianie do tego historyjek. Gdybym nie byl na meczu i sugerowal sie opisami komentatorow, pomyslalmbym, ze otwieraja sie bramy piekiel Pelno dymu, czerwono ("rozowo") od rac, wszedzie lataja kawalki pirotechniki, juz sa ranni, ja .......e koniec swiata! Kilkukrotnie zaznaczali, ze to przez pirotechnike nie bylo widac gola, potem oczywiscie dym z rac zaslanial swiatlo jupiterow. Wszystkim geby zamknal Remplewicz, ktory zachwalal pirotechnike w pomeczowym wywiadzie

Co do zimnych ognii. Myslalem, ze juz to wyjasnialismy. Chluby nam ta akcja nie przynosi, ale tez pisanie o "pikniorach na A" nie jest do konca zgodne z prawda
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.05.2009, 11:23
To właśnie przez takich zjebanych pajaców jak Wy zakaz używania pirotechniki nigdy nie zostanie zniesiony.

PAJACE.

Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 21.05.2009, 11:28
Przypomnij sobie latajace piro na R22 i przy nastepnej zbiorce na oprawe nie zapomnij wyzwac od pajacow kogos z UW.
Podpalenie sektorowki na swoim sektorze w trakcje trwania "ultraprotestu" tez za madre nie bylo.
Takze prosba na przyszlosc - nie szczekaj, gdy nie znasz niektorych faktow.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 21.05.2009, 11:29
Przypomnij sobie latajace piro na R22 i przy nastepnej zbiorce na oprawe nie zapomnij wyzwac od pajacow kogos z UW.
Podpalenie sektorowki na swoim sektorze w trakcje trwania "ultraprotestu" tez za madre nie bylo.
Takze prosba na przyszlosc - nie szczekaj, gdy nie znasz niektorych faktow.
Porownuj dalej obrzucenie racami z "podpaleniem" sektorowki, ktore trwalo moze z 5 sek i zostalo natychmiast ugaszone. Ot poznanska mentalnosc Wszystko pod siebie, a jak juz jest zle to kontratak.

PS. "Szczekac" to mozesz u siebie na forum
Ostatnio edytowane przez mic : 21.05.2009 o godz. 11:34.
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 21.05.2009, 11:37
Nie znam Waszych meczow na pamiec, ale gdy jeszcze prosta nie byla zburzona i odpalaliscie tam spore ilosci pirotechniki bywaly przypadki, ze jakies pojedyncze race/strobole ladowaly na murawie (moze nawet na ktorys z ostatnich derbow, chyba na meczu z nami jesienia 2005)
Od razu zaznacze, ze nie mam zamiaru licytowac sie kto jest bardziej "zjebanym pajacem", po prostu kolega z karaibow troche sie zagalopowal i ktos musial mu przypomniec o pewnych faktach.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 21.05.2009, 11:41
Nie znam Waszych meczow na pamiec, ale gdy jeszcze prosta nie byla zburzona i odpalaliscie tam spore ilosci pirotechniki bywaly przypadki, ze jakies pojedyncze race/strobole ladowaly na murawie (moze nawet na ktorys z ostatnich derbow, chyba na meczu z nami jesienia 2005)
Od razu zaznacze, ze nie mam zamiaru licytowac sie kto jest bardziej "zjebanym pajacem", po prostu kolega z karaibow troche sie zagalopowal i ktos musial mu przypomniec o pewnych faktach.
W kazdej ekipie zdarzaja sie mniejsze lub wieksze przypadki. Pajac od nas, ktory znalazl sie przypadkowo w czasie tego protestu dostal odpowiednia "nagrode" za to.

No prosze, do derbow Polski poza meczem Legia-Lech dochodza takze mecze z Wisla ?
Ostatnio edytowane przez mic : 21.05.2009 o godz. 11:43.
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 21.05.2009, 11:52
Oczywiscie, ze kazda ekipa ma jakies brudy za paznokciami. Zawsze to zaznaczam.

Nie czepiaj sie, to dwa rozne przyklady
Odpowiedz cytując
Zacu
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.05.2009, 21:35
dzis odbyl sie mecz zagłebie-korona. Ogladalem w tv i teraz pytanie za 100 punktow jaka pierwsza przyspiewek po rozpoczeciu meczu zaspiewala korona? Wisła to stara.... szczena opada, na reprze teraz w lidze ja sie ich zaczynam bac
Odpowiedz cytując
Firo
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.05.2009, 21:42
Jesteś z TVP ? Bo oni też mają misje...
Nie pytaj mnie o nią, znasz ją doskonale,
Nie pytaj co Tobie da lecz co Ty możesz zrobić dla niej,
Codziennie w innym stanie ją spotykasz
Lecz czujesz tylko dumę gdy ktoś o Wisłę Cie zapyta...
Odpowiedz cytując
slaskWKSslask
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.05.2009, 22:27
Nic nowego.Lubinki lubują się w pozdrowieniach do ŚWL przy każdej okazji ,ale Nas (WKS) kochają najbardziej. Każdy mecz,powtarzam-każdy to ciągłe śpiwy ,że cała Polska jest jednak w cieniu Śląska.

W Polsce mamy wielu wrogów i stoczonych z nimi bójek. Jesteśmy
Śląsk Wrocław
- Nam należy się szacunek !

Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.05.2009, 22:47
Powtórzę to co napisałem w temacie Ekstraklasa.
To już na stałe weszło do kanonu przyśpiewek "chuliganów" z Kielc, na meczu z Motorem było tak samo, nie wspominając już o meczu repry - szczyt żenady. Tak to jest jak zabita dechami wiocha zachłyśnie się na chwilę wielkim światem - we łbach się przewraca. Scyzory prezentują podobny poziom do dziewczyn z Kałuży (ich niedawna jeszcze zgoda). Brak zasad, brak honoru. Kibicowskie dno.
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 22.05.2009, 23:03
donPedro23 napisał(a):Wyświetl post
Powtórzę to co napisałem w temacie Ekstraklasa.
To już na stałe weszło do kanonu przyśpiewek "chuliganów" z Kielc, na meczu z Motorem było tak samo, nie wspominając już o meczu repry - szczyt żenady. Tak to jest jak zabita dechami wiocha zachłyśnie się na chwilę wielkim światem - we łbach się przewraca. Scyzory prezentują podobny poziom do dziewczyn z Kałuży (ich niedawna jeszcze zgoda). Brak zasad, brak honoru. Kibicowskie dno.
Tak sie sklada, ze akurat Korona ma "moralne prawo" do takiego zachowania, a poziom kibicowski, ktory w ich przypadku nie jest wcale taki niski, nie ma tu nic do rzeczy.
Tekst o honorze i zasadach moglbys sobie darowac, bo uzywanie go przez wislaka w stosunku do koroniarza jest delikatnie mowiac niesmaczne.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.05.2009, 23:15
Zacu napisał(a):Wyświetl post
dzis odbyl sie mecz zagłebie-korona. Ogladalem w tv i teraz pytanie za 100 punktow jaka pierwsza przyspiewek po rozpoczeciu meczu zaspiewala korona? Wisła to stara.... szczena opada, na reprze teraz w lidze ja sie ich zaczynam bac

Zaryzykuje stwierdzenie, że Cracovia przy nich nie ma żadnego kompleksu Wisły

No ale co mają prezentować kibice, którzy po 'telefonie zapraszającym na grillowanie' oddawali wszystkie flagi i barwy do przechowania kobiecej części wyjazdu

Na szczęście nie zapowiada się, aby ci zaściankowcy awansowali do ekstraklasy.
the end
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 22.05.2009, 23:17
Tak sie sklada, ze akurat Korona ma "moralne prawo" do takiego zachowania, a poziom kibicowski, ktory w ich przypadku nie jest wcale taki niski, nie ma tu nic do rzeczy.
Tekst o honorze i zasadach moglbys sobie darowac, bo uzywanie go przez wislaka w stosunku do koroniarza jest delikatnie mowiac niesmaczne.
to Ty kolego możesz sobie takie teksty darować. U nich istnieje coś co kibice Lecha mają na szczęście tylko w małym procencie od scyzorów. Tzn. o ile Lech ma dość bogatą historię, i przyrównuje się do Wisły czy Legii (co i tak jest śmieszne) to scyzory nie mają żadnych sukcesów a mówią o sobie jako klubie z tradycjami i wspaniałą przeszłością godną Lecha czy nawet Ruchu dla mnie to jest żałosne. A jestem ze świętokrzyskiego to wiem co mówię.

pozdr
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.05.2009, 01:14
Zacu napisał(a):Wyświetl post

Dziwisz się im?

Zreszta przecież Wisła też spiewała ostatnio na Legię (mimo, ze kibiców ze stolicy na meczu nie było..), a po meczu pierwszym hitem była "Legła"....

Kazdy ma jakies kwasy. Generalnie takie wyszydzanie ma coś w sobie z próby bycią świętszym od papieza. Tylko po co?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów