|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Czy ktos wie dlaczego musimy obnizac murawe?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Racja, sprawdziłem to jeszcze raz, mój błąd.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ile mialo stare C do boiska
Bo teraz po tym obnizeniu murawy bedzie 17 metrow A dzwig robi wrazenie ale kij z nim,byle trybuna rosła w góre ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Stare C mialo podobno cos koło 30...ale popatrz tak - jak D jest 11 metrów od murawy, to 6 metrów więcej przy tak dużej trybunie nie będzie robiło DUŻEJ różnicy
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taki maly offtop
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,w...wiadomosc.html przyznac sie ko pomagal wybierac
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 20.05.2009 o godz. 18:45.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
30 metrow? Powaznie? Przeciez to prawie tyle ile 10 pietrowy blok, liczac po 3 metry na pietro. Nie sadze by bylo az tak daleko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
było na pewno ok. 25 metrów, bo nowe C zaczyna się bliżej boiska od starego, no i jeszcze wyśrodkowanie murawy, także to 17 metrów nie będzie tragedią. Tym bardziej że nie będzie płotów. Tak jak ktos powiedział to tylko 6 metrów więcej od D i E a wiadomo jaka z nich jest świetna widoczność
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ok ,ale sam przynasz ze teraz jak sie juz buduje stadiony to najblziej murawy zwlaszcza sektory wzdluz boiska. Liczylem ze jak zbudują nowa trybune to rzecz normalna nie bedzie tyle metrow od boiska.. 17 metrow..moze nie jest to jakas wielka liczba,ale na dzien dzisjszy nie robi sie chyba takich odlleglosc przy projektach trybun Czy to znowu zasluga pana Obtulowicza ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
Tak - zaprojektował za szerokie D i E przez co "wypchnął" nowe AB i C... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
ale to już jest temat rzeka i lepiej go nie poruszać. Takie są konsekwencje powierzania projektu człowiekowi, który projektuje domki i "stworzył" centrum sportowe w hucie które wygląda nie lepiej od szkieletora przy Mogilskim.
) |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
czyli to wina Obtulowicza, że będziemy mieli najbrzydszy stadion i nie dostaliśmy Euro 2012? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Euro 2012 i tak by nam nie przyznano , nie czekalismy tez na dotacje od UE na rozpoczecie budowy , wiec o czym Wy mowicie .To , ze nasz stadion buduje sie od kilku lat i jeszcze to potrwa przynajmniej dwa - to maly problem .Nie bedzie on odpowiadal planom nowopowstajacych stadionow i ludzie beda twierdzic , ze jest po prostu brzydki.Ja jednak pamietam lata 80-te , kiedy to siedzialo sie na plytach kamiennych poprzeplatanych zwirem i drobnymi kamieniami , kiedy to stadion gieksy w Katowicach zaczeto budowac z wielka pompa , a potem sie okazalo , ze zabraklo funduszy po tym jak stanely dwie trybuny.Pamietam rowniez jak to wzdychalo sie mowiac ,,Ale stadion" , kiedy jechalo sie do Mielca i widzialo sie pierwsze w Polsce dwupoziomowe trybuny.Ludzie z zewnatrz okreslaja nas mianem centusiow , ze niby jestesmy nad miare oszczedni itp.Ale sami zobaczcie stoi juz ponad pol stadionu , ktory bedzie mial pojemnosc ponad 30 tysiecy.Wszystko w naszych rekach i gardlach.Wislacki pelny stadion przy wislackim dopingu bedzie trudniejsza twierdza do zdobycia niz w polowie wypelnione trybuny w nowoczesnie skonstruowanych arenach.Wiecej wiary!
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Przyjechały kolejne elementy stadionu
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Dla mnie stadion Wisły Kraków to jedna wielka pomyłka! Nie chodzi tylko o sam wygląd z zewnątrz, głownie tych betonowo-metalowych słupów za trybuną A,B,C które sprawiają,że nasz stadion będzie pośmiewiskiem ale i funkcjonalność wewnątrz. Miałem okazje być w okrąglaku oraz pod trybuną E w kilku pomieszczeniach i powiem tak, że to co zobaczyłem oraz usłyszałem o budowie woła o pomstę do nieba.
Obtułowiczowi nie zleciłbym wykonania projektu garażu bo pewnie zapomniałby uwzględnić wjazdu do niego... a co dopiero stadionu piłkarskiego który ma być wizytówką jednego z największych miast w Polsce. Zastanawia mnie jaki kretyn nadał Wojtkowi tytuł architekta. Ten człowiek nie ma zielonego pojęcia o standardowej architekturze już nie mówiąc o nowoczesnej XXI wieku. Jakim cudem nie było przetargu na projekt stadionu Wisły tylko od razu wybrano takiego amatora? Proste jak drut, wszystko polega na układzikach, znajomościach, przekrętach i nie mogło być inaczej skoro Obtułowicz to kumpel Majchrowskiego... Według mnie te głownie te 2 osoby działają na szkode Krakowa zezwalając na budowe takich gniotów czyli np. stadionu Wisły oraz Hali w Hucie która jest dla mnie także ogromną żenadą architektoniczną. Dzięki takim budowlom nasze miasto zamiast stawać się coraz ładniejsze i nowocześniejsze to wraca do czasów gdy budowało się brzydko betonowo byleby było... Napisze również, że śmieszą mnie opinie ludzi którzy piszą, że takie gadanie jak właśnie moje jest typowym polskim jęczeniem. Ściągnijcie klapki z oczów a zobaczycie, że gdyby nie pieprzone przekręty i układziki to dzisiaj zamiast brzydkiego stadionu, hali w Hucie mielibyśmy piękne i nowoczesne obiekty. Oczywiście trzeba się cieszyć, że w ogóle coś będzie ale skoro była możliwość wykonania tego dobrze, ładnie i funkcjonalnie to tak powinno być! Pozdrawiam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Jakiej hali w hucie? ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Chodzi zapewne o centrum sportu, czy jakoś tak, na terenach Hutnika.
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hale w Czyżynach?
Poza tym stawiają kolejne słupy;-)
Ostatnio edytowane przez Wicked : 21.05.2009 o godz. 11:45.
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Chodzi o Centrum Sportu w Nowej Hucie. Znajduje sie na teranach Hutnika, zaraz za glownym stadionem a obok treningowych.
http://dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1...um_sportu.html tu macie artykul o tym, jakis czas juz to funkcjonuje, wykonczenie, a raczej jego brak to tragedia, sam beton!! ![]() tak wyglada to po ukonczeniu...
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 21.05.2009 o godz. 12:24.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
żal już biedronka wygląda lepiej
|
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Bez komentarza... |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Wystarczy jeden konkret.
W pomieszczeniu gdzie znajdują się basen,sauna, jacuzzi itp. mistrz Obtułowicz zapomniał o odowiedniej wentylacji. Efekt? Nie mineło kilka miesięcy, pojawił się grzyb, syf na suficie i musieli go od nowa robić. Dodam, że to było tak proste do przewidzenia, że tam będzie się zbierać para wodna, że nawet dziecko z zespołem dauna by to przewidziało nie ubliżając oczywiście takim dzieciom. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
a dodam jeszcze od siebie, ze pan O. opisywal - wreszcie udalo mi sie wyrzezbic bryle z betonu... no smiech na sali... (smiech przez lzy) ![]()
Stan , sciagnij nam paru konkretnych pilkarzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
http://www.bryla.pl/bryla/1,85301,60..._outsider.html całość artykułu z wypowiedzią O. o ktorej wspomniał piotr 0704
![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak dla twojej wiadomości, mistrz O. nie projektuje wentylacji, tak samo jak nie projektuje instalacji elektrycznych, kanalizacyjnych, klimatyzacyjnych, drogowych a nawet konstrukcyjnych. Co jednak nie zmienia faktu że jako główny architekt, i generalny wykonawca projektu, to jego powinno się obwiniać, ale na równo z pozostałymi branżowymi projektantami. Poza tym ciekawy jestem, jak taki fakt umknął inspektorowi, kierownikowi budowy, a nawet generalnemu wykonawcy
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 21.05.2009 o godz. 13:59.
![]() ,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|