The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Island
Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.05.2009, 17:53
Czy ktos wie dlaczego musimy obnizac murawe?
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.05.2009, 17:53
Island napisał(a):Wyświetl post
bo to poprawi widocznosc z trybun
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
Jurand
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2003

Stary 20.05.2009, 17:55
Racja, sprawdziłem to jeszcze raz, mój błąd.
Odpowiedz cytując
cantoro11
Member

Od: 11.2006

Stary 20.05.2009, 18:14
Island napisał(a):Wyświetl post
teoretycznie nie musimy ale chcemy a po to, aby poprawić widoczność, przybliżyć trybuny wzdłuż linii bocznych do murawy no i przede wszystkim żeby zwiększyć pojemność
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.05.2009, 18:30
Ile mialo stare C do boiska

Bo teraz po tym obnizeniu murawy bedzie 17 metrow?,w sumie daleko

A dzwig robi wrazenie ale kij z nim,byle trybuna rosła w góre
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.05.2009, 18:34
Stare C mialo podobno cos koło 30...ale popatrz tak - jak D jest 11 metrów od murawy, to 6 metrów więcej przy tak dużej trybunie nie będzie robiło DUŻEJ różnicy
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 20.05.2009, 18:43
Taki maly offtop

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,w...wiadomosc.html

przyznac sie ko pomagal wybierac
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 20.05.2009 o godz. 18:45.
,
Odpowiedz cytując
LukL
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 20.05.2009, 18:45
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ile mialo stare C do boiska
około 21 m
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 20.05.2009, 18:47
30 metrow? Powaznie? Przeciez to prawie tyle ile 10 pietrowy blok, liczac po 3 metry na pietro. Nie sadze by bylo az tak daleko.
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 20.05.2009, 20:06
było na pewno ok. 25 metrów, bo nowe C zaczyna się bliżej boiska od starego, no i jeszcze wyśrodkowanie murawy, także to 17 metrów nie będzie tragedią. Tym bardziej że nie będzie płotów. Tak jak ktos powiedział to tylko 6 metrów więcej od D i E a wiadomo jaka z nich jest świetna widoczność
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.05.2009, 22:51
radekogi napisał(a):Wyświetl post
było na pewno ok. 25 metrów, bo nowe C zaczyna się bliżej boiska od starego, no i jeszcze wyśrodkowanie murawy, także to 17 metrów nie będzie tragedią. Tym bardziej że nie będzie płotów. Tak jak ktos powiedział to tylko 6 metrów więcej od D i E a wiadomo jaka z nich jest świetna widoczność

Ok ,ale sam przynasz ze teraz jak sie juz buduje stadiony to najblziej murawy zwlaszcza sektory wzdluz boiska.

Liczylem ze jak zbudują nowa trybune to rzecz normalna nie bedzie tyle metrow od boiska..

17 metrow..moze nie jest to jakas wielka liczba,ale na dzien dzisjszy nie robi sie chyba takich odlleglosc przy projektach trybun

Czy to znowu zasluga pana Obtulowicza
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
3michal_04
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 20.05.2009, 23:01
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ok ,ale sam przynasz ze teraz jak sie juz buduje stadiony to najblziej murawy zwlaszcza sektory wzdluz boiska.

Liczylem ze jak zbudują nowa trybune to rzecz normalna nie bedzie tyle metrow od boiska..

17 metrow..moze nie jest to jakas wielka liczba,ale na dzien dzisjszy nie robi sie chyba takich odlleglosc przy projektach trybun

Czy to znowu zasluga pana Obtulowicza

Tak - zaprojektował za szerokie D i E przez co "wypchnął" nowe AB i C...
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 20.05.2009, 23:27
3michal_04 napisał(a):Wyświetl post
Tak - zaprojektował za szerokie D i E przez co "wypchnął" nowe AB i C...
ale to już jest temat rzeka i lepiej go nie poruszać. Takie są konsekwencje powierzania projektu człowiekowi, który projektuje domki i "stworzył" centrum sportowe w hucie które wygląda nie lepiej od szkieletora przy Mogilskim. )
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.05.2009, 01:45

czyli to wina Obtulowicza, że będziemy mieli najbrzydszy stadion i nie dostaliśmy Euro 2012?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
fantom chicago
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.05.2009, 02:50
Euro 2012 i tak by nam nie przyznano , nie czekalismy tez na dotacje od UE na rozpoczecie budowy , wiec o czym Wy mowicie .To , ze nasz stadion buduje sie od kilku lat i jeszcze to potrwa przynajmniej dwa - to maly problem .Nie bedzie on odpowiadal planom nowopowstajacych stadionow i ludzie beda twierdzic , ze jest po prostu brzydki.Ja jednak pamietam lata 80-te , kiedy to siedzialo sie na plytach kamiennych poprzeplatanych zwirem i drobnymi kamieniami , kiedy to stadion gieksy w Katowicach zaczeto budowac z wielka pompa , a potem sie okazalo , ze zabraklo funduszy po tym jak stanely dwie trybuny.Pamietam rowniez jak to wzdychalo sie mowiac ,,Ale stadion" , kiedy jechalo sie do Mielca i widzialo sie pierwsze w Polsce dwupoziomowe trybuny.Ludzie z zewnatrz okreslaja nas mianem centusiow , ze niby jestesmy nad miare oszczedni itp.Ale sami zobaczcie stoi juz ponad pol stadionu , ktory bedzie mial pojemnosc ponad 30 tysiecy.Wszystko w naszych rekach i gardlach.Wislacki pelny stadion przy wislackim dopingu bedzie trudniejsza twierdza do zdobycia niz w polowie wypelnione trybuny w nowoczesnie skonstruowanych arenach.Wiecej wiary!
Odpowiedz cytując
Dozamet1
Member

Od: 02.2009

Stary 21.05.2009, 07:02
Przyjechały kolejne elementy stadionu
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.05.2009, 07:49
Czemu nie stawiają słupów w drugiej części trybuny? Beton tam jeszcze nie związał czy co?
Odpowiedz cytując
damianos
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 21.05.2009, 11:05
Dla mnie stadion Wisły Kraków to jedna wielka pomyłka! Nie chodzi tylko o sam wygląd z zewnątrz, głownie tych betonowo-metalowych słupów za trybuną A,B,C które sprawiają,że nasz stadion będzie pośmiewiskiem ale i funkcjonalność wewnątrz. Miałem okazje być w okrąglaku oraz pod trybuną E w kilku pomieszczeniach i powiem tak, że to co zobaczyłem oraz usłyszałem o budowie woła o pomstę do nieba.
Obtułowiczowi nie zleciłbym wykonania projektu garażu bo pewnie zapomniałby uwzględnić wjazdu do niego... a co dopiero stadionu piłkarskiego który ma być wizytówką jednego z największych miast w Polsce. Zastanawia mnie jaki kretyn nadał Wojtkowi tytuł architekta. Ten człowiek nie ma zielonego pojęcia o standardowej architekturze już nie mówiąc o nowoczesnej XXI wieku.

Jakim cudem nie było przetargu na projekt stadionu Wisły tylko od razu wybrano takiego amatora?
Proste jak drut, wszystko polega na układzikach, znajomościach, przekrętach i nie mogło być inaczej skoro Obtułowicz to kumpel Majchrowskiego...

Według mnie te głownie te 2 osoby działają na szkode Krakowa zezwalając na budowe takich gniotów czyli np. stadionu Wisły oraz Hali w Hucie która jest dla mnie także ogromną żenadą architektoniczną.
Dzięki takim budowlom nasze miasto zamiast stawać się coraz ładniejsze i nowocześniejsze to wraca do czasów gdy budowało się brzydko betonowo byleby było...

Napisze również, że śmieszą mnie opinie ludzi którzy piszą, że takie gadanie jak właśnie moje jest typowym polskim jęczeniem. Ściągnijcie klapki z oczów a zobaczycie, że gdyby nie pieprzone przekręty i układziki to dzisiaj zamiast brzydkiego stadionu, hali w Hucie mielibyśmy piękne i nowoczesne obiekty.

Oczywiście trzeba się cieszyć, że w ogóle coś będzie ale skoro była możliwość wykonania tego dobrze, ładnie i funkcjonalnie to tak powinno być!

Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.05.2009, 11:14
damianos napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie stadion Wisły Kraków to jedna wielka pomyłka! Nie chodzi tylko o sam wygląd z zewnątrz, głownie tych betonowo-metalowych słupów za trybuną A,B,C które sprawiają,że nasz stadion będzie pośmiewiskiem ale i funkcjonalność wewnątrz. Miałem okazje być w okrąglaku oraz pod trybuną E w kilku pomieszczeniach i powiem tak, że to co zobaczyłem oraz usłyszałem o budowie woła o pomstę do nieba.
A jakieś konkrety?
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.05.2009, 11:15

Według mnie te głownie te 2 osoby działają na szkode Krakowa zezwalając na budowe takich gniotów czyli np. stadionu Wisły oraz Hali w Hucie która jest dla mnie także ogromną żenadą architektoniczną.
Dzięki takim budowlom nasze miasto zamiast stawać się coraz ładniejsze i nowocześniejsze to wraca do czasów gdy budowało się brzydko betonowo byleby było...

Napisze również, że śmieszą mnie opinie ludzi którzy piszą, że takie gadanie jak właśnie moje jest typowym polskim jęczeniem. Ściągnijcie klapki z oczów a zobaczycie, że gdyby nie pieprzone przekręty i układziki to dzisiaj zamiast brzydkiego stadionu, hali w Hucie mielibyśmy piękne i nowoczesne obiekty.

Oczywiście trzeba się cieszyć, że w ogóle coś będzie ale skoro była możliwość wykonania tego dobrze, ładnie i funkcjonalnie to tak powinno być!

Pozdrawiam.
Chyba o czymś nie wiem...
Jakiej hali w hucie?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.05.2009, 11:33
Chodzi zapewne o centrum sportu, czy jakoś tak, na terenach Hutnika.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 21.05.2009, 11:34
Hale w Czyżynach?

Poza tym stawiają kolejne słupy;-)
Ostatnio edytowane przez Wicked : 21.05.2009 o godz. 11:45.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 21.05.2009, 12:02
Chodzi o Centrum Sportu w Nowej Hucie. Znajduje sie na teranach Hutnika, zaraz za glownym stadionem a obok treningowych.

http://dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1...um_sportu.html

tu macie artykul o tym, jakis czas juz to funkcjonuje, wykonczenie, a raczej jego brak to tragedia, sam beton!!

tak wyglada to po ukonczeniu...
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 21.05.2009 o godz. 12:24.
Odpowiedz cytując
Dozamet1
Member

Od: 02.2009

Stary 21.05.2009, 12:15
żal już biedronka wygląda lepiej
Odpowiedz cytując
T-driver
Member

Od: 06.2003

Stary 21.05.2009, 12:23
Konkrety kolego, konkrety..
Napisze również, że śmieszą mnie opinie ludzi którzy piszą, że takie gadanie jak właśnie moje jest typowym polskim jęczeniem.
Bez komentarza...
Odpowiedz cytując
damianos
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 21.05.2009, 12:38
Wystarczy jeden konkret.
W pomieszczeniu gdzie znajdują się basen,sauna, jacuzzi itp. mistrz Obtułowicz zapomniał o odowiedniej wentylacji. Efekt? Nie mineło kilka miesięcy, pojawił się grzyb, syf na suficie i musieli go od nowa robić.
Dodam, że to było tak proste do przewidzenia, że tam będzie się zbierać para wodna, że nawet dziecko z zespołem dauna by to przewidziało nie ubliżając oczywiście takim dzieciom.
Odpowiedz cytując
piotr 0704 dortmund
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.05.2009, 12:39
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
wykonczenie, a raczej jego brak to tragedia

a dodam jeszcze od siebie, ze pan O. opisywal - wreszcie udalo mi sie wyrzezbic bryle z betonu...

no smiech na sali... (smiech przez lzy)
Stan , sciagnij nam paru konkretnych pilkarzy.
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.05.2009, 12:47
http://www.bryla.pl/bryla/1,85301,60..._outsider.html całość artykułu z wypowiedzią O. o ktorej wspomniał piotr 0704
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 21.05.2009, 13:45
. mistrz Obtułowicz zapomniał o odowiedniej wentylacji.
Tak dla twojej wiadomości, mistrz O. nie projektuje wentylacji, tak samo jak nie projektuje instalacji elektrycznych, kanalizacyjnych, klimatyzacyjnych, drogowych a nawet konstrukcyjnych. Co jednak nie zmienia faktu że jako główny architekt, i generalny wykonawca projektu, to jego powinno się obwiniać, ale na równo z pozostałymi branżowymi projektantami. Poza tym ciekawy jestem, jak taki fakt umknął inspektorowi, kierownikowi budowy, a nawet generalnemu wykonawcy
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 21.05.2009, 13:48
Wicked napisał(a):Wyświetl post
Tak dla twojej wiadomości, mistrz O. nie projektuje wentylacji, tak samo jak nie projektuje instalacji elektrycznych, kanalizacyjnych, klimatyzacyjnych, drogowych a nawet konstrukcyjnych. Co jednak nie zmienia faktu że jako główny architekt, i generalny wykonawca projektu, to jego powinno się obwiniać, ale na równo z pozostałymi branżowymi projektantami. Poza tym ciekawy jestem, jak taki fakt umknął inspektorowi, kierownikowi budowy, a nawet generalnemu wykonawcy
Budimex ma tylko na mysli jedno i tylko jedno ich obchodzil KASA, czego by nie wzieli do roboty to sp..la. Wystarczy popatrzec na budowe lotniska na Okeciu.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 21.05.2009 o godz. 13:59.
,
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów