The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.05.2009, 10:07
ktos tu mowil ze chalas jesttyko wypozyczony z legii
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.05.2009, 10:48
bearex napisał(a):Wyświetl post
A ja się zastanawiam czy Carlinhos by nie mógł u nas przejść testów. Ma za sobą mecze w Santosie i Brazylii a pozatym jest dobrym kolegą Marcelo. Może by się nadał na lewą pomoc?!
marzenia...
Bruno wczoraj kapitalne zawody.

Odpowiedz cytując
MessiWisła4ever_tsw
Member

Od: 02.2009

Stary 17.05.2009, 10:48
Ja uwazam ze zaden pilkarz(moze jakis wyjatek)nie chcialby sie przenosic z Bundesligi do Ekstraklasy
Pilkarze Hannover tez
a jeszcze pisali ze to Brozek ma isc do Hannoveru

"Nawet jeśli wszyscy już w Ciebie zwątpili, pokaż że się mylili, nie czekaj ani chwili dłużej".
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.05.2009, 09:06
Jeżeli odejdzie Pa Brożek (a raczej odejdzie) to ja z miejsca za zarobione za niego pieniądze ściągnąłbym Nowaka i Micańskiego. Micański przewodzi klasyfikacji strzelców w 1 lidze, jest 'jak na polskie warunki' całkiem młody (24 lata) i myśle że ten sezon sporo mu dał, ograł się, wyrobił sobie 'instynkt strzelca'. Myślę że będą z niego ludzie, kwestia jest tylko taka czy Zagłębie by go w ogóle puściło?
A niezależnie od transferu Brożka fajnie by było gdyby Żuraw do nas wrócił, choć tutaj mam wrażenie że więcej zależy od decyzji samego Maćka niż Bednarza/zarządu etc. Bo myślę że standardowe 300tys euro które zarząd z pewnością jest mu w stanie zaproponować może nie wystarczyć.
Czwórka Żurawski, Nowak, Boguski, Micański spokojnie by zastąpiła Brożka.... Heh, pomarzyć zawsze można...
Dobrze by było też ściągnąć Kasprzika, nie wiem ile gość ma lat, ale zrobił na mnie duże wrażenie. Nie mam wątpliwości że to w tej chwili drugi bramkarz w lidze (za Jankiem Muchą), i w przerwie letniej zmieni barwy klubowe na jakieś lepiej płatne.
Pozostaje jeszcze kwestia skrzydłowych, ale tutaj to ja kandydatów nie widzę... Choć gdyby się udało ściągnąć 2 napastników nadających się do pierwszego składu to na lewe skrzydło spokojnie może iść Boguski.
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 18.05.2009 o godz. 09:15.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Golissimo
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 18.05.2009, 12:53
A nie warto by było się zastanowić, jeśli nasz sąsiad zza błoń spadnie, zatroszczyć się o Ślusarskiego? myślę, że zgodziłby się grać, a pożytku sporo by z niego było. Nowaka bym nie brał, jeszcze jeden wiecznie kontuzjowany.
Odpowiedz cytując
kuchara
Banita

Od: 05.2009

Stary 18.05.2009, 14:35
przyjrzyjcie się panu z Turcji: Muhamet Demir (21 lat), król strzelców sezonu U17

oraz Lennart Thy (19 lat) z Niemiec, król strzelców Mistrzostw Europy U17

i pan Luc Castaignos (19 lat), z Holandii - ex equo król strzelców Mistrzostw Europy U17

oplaca się zainwestować w przyszłość
a z tych castingów to się śmiać można
pół 3 ligowej Małoposki się tam wybiera
Ostatnio edytowane przez kuchara : 18.05.2009 o godz. 14:41.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.05.2009, 14:57
Beto też grał w młodzieżowej Reprezentacji Brazyli i wielkim wzmocnieniem sie nie okazał.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.05.2009 o godz. 15:00.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.05.2009, 15:25
Mi wczoraj do gustu przypadla gra Smolinskiego w LKS. Dobrze panuje nad pilka, niezly przeglad pola i fajne dosrodkowanie. Na lewa strone za Zienczuka jak znalazl. DO tego wychowanek Legii w barwach Wisly - bylby dodatkowy smaczek
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.05.2009, 15:33
Z tym, że Smoliński nadal jest piłkarzem Legii. Raczej nam go nie oddadzą.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 20.05.2009, 08:36
do dynek i martin czy wy czytacie to co piszecie? przeciez smolinski to zawodnik "bez glowy", tzn jest słaby mentalnie, nie nadaje sie do gry w takim zespole jak Wisła, nie udźwignął by ciężaru odpowiedzialności... a poza tym jest legionistą z krwi i kości... weźcie sie zastanówcie choć przez moment ;/ moim zdaniem priorytetem powinno być ściągnięcie Mateusza Cetnarskiego z Bełchatowa, który dzieli i rządzi w środku pola GKS'u, wiem że mamy juz gargulca, ale kto wie co z nim bedzie, moze okazac sie drugim dawidowskim...

no i zapomniałbym o Januszu Golu... świetny defensywny pomocnik, mimo młodego wieku jest juz na tyle doswiadczony ze moglby wskoczyc nawet do 1 skladu, byłby ogromnym wzmocnieniem a poza tym zmiennikiem dla Sobola... konczy mu sie kontrakt...

http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ol/profil.html
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.05.2009, 09:45
Czytałem że Wojciechowski chce Majewskiego wypożyczyć. Może by tak się dogadać na wypożycznie z opcją pierwokupu
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 20.05.2009, 15:52
A może warto porozmawiać (choćby w sprawie wypożyczenia) z klubem tego pana:
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,66...molarkiem.html
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 20.05.2009, 15:59
cassius31krakow napisał(a):Wyświetl post
A może warto porozmawiać (choćby w sprawie wypożyczenia) z klubem tego pana:
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,66...molarkiem.html
z 500 tyś Euro minimum pewnie trzeba by mu wykartkowac za sezon,wiec chyba jednak jest poza zasięgiem co nie zmienia faktu że by sie ktos taki przydał
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 20.05.2009, 16:05
bearex napisał(a):Wyświetl post
Czytałem że Wojciechowski chce Majewskiego wypożyczyć. Może by tak się dogadać na wypożycznie z opcją pierwokupu
Chce,chce... ale za granice wypożyczyć .
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.05.2009, 16:06
Wole zakontraktowac mlodego Majewskiego ktorego Skorza moze by sprowadzil w koncu na dobra droge niz wydac wielka kase na polroczne wyporzyczenie Smolarka ktory jest bez formy i jakos nie wierze ze w naszej lidze bedzie mial ochote sie starac i ciezko pracowac zeby pokazywac to co jezcze robil 2 lata temu.

A najbardziej sie dziwie dla czego nikt sie nie zainteresuje Rogerem, gosc jest prawie za darmo a technicznie zdecydowanie poza zasiegiem calej ligi, w Legii juz mu sie nie chce ale mysle ze w nowym klubie jaki on nie bedzie napewno zacznie dobrze grac. I nie ma dla mnie znaczenia ze jest z klubu za ktorym nie przedamy, on jakos nigdy nie staral sie kreowac siebie jako legionisty od serca a do tego sam kiedys powiedzial ze chcialby grac w Wisle. Mysle ze lepiej wydac 500 tys na kontrakt dla niego niz dla Smolarka
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.05.2009, 16:42
Ja zawsze twierdzilem, ze Majewski to przereklamowaniec (zwlaszcza na tym forum) i pomalu wychodzi na moje.
Chociaz z pewnoscia stac go na nieco lepsza gre niz ta mega-padaka, ktora pogrywa od dluzszego czasu i byc moze kiedys jeszcze wroci do skladu Polonii czy jakiegos innego sredniaka ligowego.
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.05.2009, 16:53
No Roger w cenie 300 tyś euro to niezła wyprzedaż..
Podobnie jak Rengifo..gdzieś ostatnio czytałem ze ma kontrakt do czerwca 2010,czyli można by go zakontraktować oferując lepszy kontrakt niż Lech + kase za podpis...
Tylko, żeby nie skończyl jak Dolha..ale pasowałby kuchenkom taki mały rewanżyk!
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.05.2009, 17:13
Roger to faktycznie byłoby spore wzmocnienie, oczywiście jakby prezentował formę z meczów reprezentacji czy z wcześniejszych lat w Legii. Mógłby grać fałszywego lewego pomocnika i współpracować z Gargułą, gdyby ten doszedł do właściwej formy. Pomoc jeszcze z Małecki i Sobolem wyśmienita jak na polską ligę.
Odpowiedz cytując
wolek1986
Member

Od: 02.2008

Stary 20.05.2009, 17:46
Ale o czym my tu mówimy jakie 500 tyś euro na sezon. :/ Ludzie z Sobolem podpiszemy najprawdopodobniej kontrakt w wysokości 250 tyś euro, a on jest najlepszym zawodnikiem ligi na swojej pozycji (byłby pewnie nie tylko naszej). Jeżeli zarząd miałby wydać 500 tyś euro na sezon dla jednego zawodnika to pewnie byłby nim Żurawski. Pozdro
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.05.2009, 19:03
Dla czego Żurawski? Roger jest duzo mlodszy i mysle ze pilkarsko lepszy, zreszta Zurawia mozna miec chyba za mniejsza kase.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 20.05.2009, 19:10
Przecież Roger nie biega. W tej rundzie jakoś nie świeci....
a Rengifo... hmm jakby był taki dobry, to może strzeliłby choć z 10 bramek w ekstraklasie w tym sezonie?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 20.05.2009, 19:40
nie pogniewałbym się jakby ta trojca przyszła Roger,Majewski,Rengifo.Rengifo gdyby Brożek odszedł no a jak przyjdzie Roger i Majewski to co ława Sobol i Jirsak? jeszcze będzie Guła kupić prawego obrońce i bramkarza.Tylko czy będzie kasa...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 20.05.2009, 20:55
Przypominam, że Majewski tej wiosny ma imponujący dorobek:
- 0 bramek
- 0 asyst
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 20.05.2009, 22:11
ZNAMEK napisał(a):Wyświetl post
polecam Chałasa ze Znicza Pruszków. Już niedługo będzie o nim głośno. Kibice Znicza uważają go za jeszcze większy talent niż Lewandowskiego.
Gdzies dzis czytalem ze Lech zarzuca na niiego sidla,szkoda stracic kolejnego dobrze rokujacego mlodzika
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki".
Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.05.2009, 08:10
Styk83 napisał(a):Wyświetl post
Gdzies dzis czytalem ze Lech zarzuca na niiego sidla,szkoda stracic kolejnego dobrze rokujacego mlodzika
on najlepiej rokuje w tzw. mieście

i o tym jednoznacznie mówi właściciel Polonii W.
Majewski jest na jak najlepszej drodze by skończyć jak Burkhardt...
oby nie jak Marciniak Dariusz
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 21.05.2009, 09:17
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
nie pogniewałbym się jakby ta trojca przyszła Roger,Majewski,Rengifo.Rengifo gdyby Brożek odszedł no a jak przyjdzie Roger i Majewski to co ława Sobol i Jirsak? jeszcze będzie Guła kupić prawego obrońce i bramkarza.Tylko czy będzie kasa...
zejdźcie z chmur...
Rogerowi wyraźnie znudziła się już Polska i granie za 300tys euro/rok. Spaceruje w Legii, tak samo byłoby w Wiśle czy Amice. Niech jedzie do tej Holandii czy Rosji, nikt pożytku z niego już tu nie będzie miał.
Rengifo - cena pewnie ze 2melony euro, a dla konkurenta z Polski - 3
Majewski - Wojciechowski nie wzmocni rywala z Polski, a gdyby nawet jakimś cudem do nas przyszedł to w Kraku można się zabawić nie gorzej niż w Wawie i zapewne on zechciałby z tego skorzystać...
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.05.2009, 09:35
Ale jak Rengifo nie opchna do konca tego roku,to bedzie do podpisania w grudniu i od czerwca 2010 za friko u nas
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 21.05.2009, 09:38
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
Ale jak Rengifo nie opchna do konca tego roku,to bedzie do podpisania od czerwca 2010 za friko
takich piłkarzy co będą do podpisania od czerwca 2010 za friko to są cale tony, tylko jak przychodzi co do czego to najlepsi podpisują nowe umowy albo sa dla nas za drodzy a zostaje odpad, dotyczy to szczególnie piłkarzy formacji ofensywnych
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 21.05.2009, 14:53
już kilka miesiecy temu pisałem żeby sie zainteresowac Kascelanem, teraz jak dostał powołanie do Reprezentacji to pewnie sie ktoś bogatszy po niego zgłosi.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,53714,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
jerry1990
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 22.05.2009, 08:32
Gdybym był Bednarzen, to zrobił bym wszystko by sprowadzic Kamila Bilińskiego. To juz nie jest anonimowy zawodnik 21 bramek na 25 meczach w Młodej Ekstraklasie to jest pewnien wyczyn ! Myśle że za jakieś 500 tysiecy zł dało by sie do wyhaczyć ze Śląska. To by był na pewno dobry zakup.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów