The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Skrzat
Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2009, 19:48
Myślę ż Nowaka dadzą za 800 tyś. i wtedy powinien być nasz.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 09.05.2009, 19:54
800 tys. euro za kaleke?
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.05.2009, 07:54
Nowak jest słaby ... Dużo gorszy od Boguskiego i jakby taki Beto grał w Bełchatowie to też byłby tam gwiazdą, według mnie Bednarz powinien podążać tropem młodych, grających w młodzieżowych reprezentacjach piłkarzy (tj. Marcelo, Carlinhos który pewnie trafi do śląska). Potrzebujemy na dzień dzisiejszy chłopaków z potencjałem jaki kiedyś mieli Kalu Uche, a także Cantoro (też grał w młodzieżowej rep. Argentyny). Spróbowałbym tym bardziej ściągnąć kogoś z ligi argentyńskiej bo tam jest pełno młodych talentów albo któregoś młodego zawodnika, który zaliczył udział w igrzyskach olimpijskich, bo tacy są młodzi i doświadczeni na arenie międzynarodowej
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.05.2009, 08:50
Wydaje mi się jest trzech piłkarzy z ligi możliwych do wzięcia i uzupełniających dziury po odejściu Baszcza i Zienia, a w perspektywie pół roku Marcello:
1. Małkowski z Odry: naprawdę dobry pomocnik, mogący grać na lewej i prawej stronie, potrafiący dośrodkować , strzelić z dystansu i pójść skrzydłem. Poza tym umie wytrzymać presję: w dużej mierze to on wygrał Odrze mecz z Cracovią. Ma też duży potencjał rozwoju. Zadowolił by się pewnie kontraktem mniejszym niż Zieńczuk. a z Odrą można by się dogadać przynajmniej na częściowy barter - także kasa by się zgadzała.
2. Bruno z Jagiellonii. Dobry kreatywny, środkowy pomocnik, sprawdzony już w lidze, a wydaje mi się mający duże rezerwy i możliwości lepszej gry
3. Glik z Piasta. Bardzo dobry środkowy obrońca - konieczność, nawet jeśli Kowalski do nas wróci. Mamy teraz tylko dwóch środkowych obrońców - to zdecydowanie za mało! A przecież Marcello raczje nie utrzyamy dłuzej niż pół roku

Moim zdaniem na Nowaka byłoby nas stać i byłby sens go kupować, gdyby odchodził Pa Brożek, ale w tym okresie transferowym chyba raczej nie odejdzie. Ja bym zresztą wolał podnieść kontrakt Brożkowi, niż wymieniać go na Nowaka, nawet ja klub przy okazji zarobił by na tej wymianie
Odpowiedz cytując
Stanlej13
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 10.05.2009, 11:37
Tevez nie przedłuża kontraktu, to może by mu dobry motywacyjny.. hehe
dagmara99 napisał(a):Wyświetl post
Legia według mnie nie zachowywała się zbyt dobrze brutalnie sfaulowała zawodnika Wisły kopiąc go w brzuch
Odpowiedz cytując
Joaquin
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 10.05.2009, 11:39
Stanlej13 napisał(a):Wyświetl post
Tevez nie przedłuża kontraktu, to może by mu dobry motywacyjny.. hehe
Mówił, że póki co chciałby zostać w premiership...

pozdro
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::..
... i nie zmienia sie nic!!
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.05.2009, 12:12
póki co
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 10.05.2009, 14:36
Glik, Kowalski, Smektała, Chrapek- nad tymi trzeba się moim zdaniem zastanowić na ten moment(oczywiście Kowalski jest nasz)
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 10.05.2009, 15:13
Na miejscu Bednarza sprawdziłbym możliwość sprowadzenia tego piłkarza:

http://transfermarkt.de/de/spieler/5...zo/profil.html

Jako że odchodzi Zieńczuk potrzebujemy lewego pomocnika. I przydałoby się żeby był to przebojowy zawodnik z dobrym dryblingiem. Zizzo ma ku temu predyspozycje.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.05.2009, 15:34
Arked napisał(a):Wyświetl post
Na miejscu Bednarza sprawdziłbym możliwość sprowadzenia tego piłkarza:

http://transfermarkt.de/de/spieler/5...zo/profil.html

Jako że odchodzi Zieńczuk potrzebujemy lewego pomocnika. I przydałoby się żeby był to przebojowy zawodnik z dobrym dryblingiem. Zizzo ma ku temu predyspozycje.
Też uważam, że to dobry grajek, dobry drybling, niezłe dośrodkowanie. Myślę, że sam też pewnie chcialby opuścić Hannover bo gra tam już chyba dwa lata i się nie przebił. Tylko mam wrażenie, że w Hannoverze jeszcze na niego liczą. W każdym razie jest to piłkarz w naszym zasięgu.

Tylko z jednym się nie zgodzę. Z tego co kojarzę to on gra na prawej flance, więc Zieńczuka nam nie zastąpi.
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Stary 11.05.2009, 15:08
Zizzo ma świetna szybkość i drybling, ale jakoś nie może sie przełamać w niemczech, albo nie dają mu szansy. Podzielił los Donovana i innych amerykanów. Jest to prawy pomocnik.
Odpowiedz cytując
wolek1986
Member

Od: 02.2008

Stary 11.05.2009, 16:07
A ten Zizzo nie strzelił przypadkiem Polakom na MŚ U-19 bramki jak dostaliśmy 1-7
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.05.2009, 17:34
za futbol.pl Z Hannoverem po zakończeniu tego sezonu najprawdopodobniej pożegna się również Amerykanin Sal Zizzo, który w tych rozgrywkach na boisku przebywał jedynie przez 85 minut. Choć jego kontrakt z H96 obowiązuje do 2010 roku, to nikt w klubie nie zamierza utrudniać mu zmiany barw. - Jeśli zechce zmienić pracodawcę, wówczas nikt nie będzie mu rzucać kłód pod nogi - zapowiada trener Hecking.

no no ...
ciekawe czy ten Zizzo wie że już prawie jest piłkarzem Wisły

ps. cdn info: Francuski piłkarz Hannover 96 - Gaetan Krebs - wraz z końcem sezonu pożegna się z tym klubem. W czerwcu wygasa jego kontrakt z H96 i nie zostanie przedłużony. Taką decyzję podjął szkoleniowiec zespołu Dieter Hecking.

- Nie jestem wcale tym faktem zdziwiony - przyznał Francuz, którego usługami interesują się kluby z drugiej ligi niemieckiej. Krebs do Hannoveru trafił przed dwoma laty, jednak nie rozwijał się tak, jakby sobie tego życzyli klubowi włodarze. - Nie stanowi dla mnie problemu to, że miałbym występować w drugiej lidze. Moim celem pozostaje jednak Bundesliga - twierdzi Krebs.
młody, zdolny offensive middfield
no to do Wisły go

http://transfermarkt.de/de/spieler/3...an/profil.html
Ostatnio edytowane przez emjot : 11.05.2009 o godz. 17:38.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Stary 11.05.2009, 22:10
wolek1986 napisał(a):Wyświetl post
A ten Zizzo nie strzelił przypadkiem Polakom na MŚ U-19 bramki jak dostaliśmy 1-7
miał dużo asyst i obok Adu i Szeteli był najlepszy na boisku

Gość z nr15
http://www.youtube.com/watch?v=_DgOkYb01ZI
Ostatnio edytowane przez Sancezz : 11.05.2009 o godz. 22:18.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 12.05.2009, 16:07
Zizzo może być i prawym pomocnikiem. Mógłby wymieniać się pozycjami z Małeckim. Ale możemy sobie gdybać. Zobaczymy co wynalezie nam Bednarz. Jak narazie jesteśmy klubem, który najmniej wydał na transfery w tym sezonie ze wszystkich klubów Ekstraklasy.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 12.05.2009, 17:07
fonfara i gol- moim zdaniem ciekawe uzupelnienia. moze 1 troche kontuzjgenny. za darmo jak znalazl.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 12.05.2009, 20:34
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ocjuje,1305325

Fonfara to wielkim wzmocnieniem by raczej nie byl.
Ale z Golem i Sapelą by warto porozmawiac. Skoro pieniedzy duzo nie ma to nie mozemy sobie pozwolic na nie podjecie rekawicy w takich sytuacjach. Podpisac dluzszy kontrakt i najwzyej wypozyczyc gdzies.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.05.2009, 20:38
Cytat:
fonfara i gol- moim zdaniem ciekawe uzupelnienia. moze 1 troche kontuzjgenny. za darmo jak znalazl.
Taaa, bo nie ma kto u nas samobójów strzelać...

Sapela? Żartujesz....

Jeszcze raz przypomnę, my gramy o mistrza, a nie o utrzymanie...
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.05.2009, 20:48
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ocjuje,1305325

Fonfara to wielkim wzmocnieniem by raczej nie byl.
Ale z Golem i Sapelą by warto porozmawiac. Skoro pieniedzy duzo nie ma to nie mozemy sobie pozwolic na nie podjecie rekawicy w takich sytuacjach. Podpisac dluzszy kontrakt i najwzyej wypozyczyc gdzies.
Golowi kończy się kontrakt?! Nie podjęcie próby ściągnięcia tego grajka byłoby wielkim frajerstwem. Chłopak przyszedł z czwartej ligi i bez kompleksów gra w ekstraklasie, cały czas się rozwija. Dobry w defensywie, ma przegląd pola i niezłe podanie. Na tą chwilę brakuje mu nieco solidności, bo jest nieograny, ale to jedna z niewielu perełek w ekstraklasie. Chłop za sezon-dwa będzie reprezentantem.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 12.05.2009, 20:58
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Sapela? Żartujesz....

Jeszcze raz przypomnę, my gramy o mistrza, a nie o utrzymanie...
Lepiej miec 2 chimerycznych bramkarzy w kadrze ...
Przypominam, ze po meczu w Belchatowie w marcu (0-0) polowa forum krzyczala jaki to Sapela cudowny mecz zagral i jest o wiele lepszy od Pawelka.
Nie mamy pewnosci, ze ktos lepszy przyjdzie wiec warto porozmawiac.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Stary 13.05.2009, 08:18
No to jak na razie na dobrym poziomie mamy środek pomocy, lewą obronę, prawą pomoc i solidnie zabezpieczony środek obrony. Potrzebujemy bardzo dobrego napastnika (nowej gwiazdy ligi ) jeżeli odejdzie Brożek. Na lewej pomocy jest wielki kłopot ;/, bo tam potrzeba jeszcze kreatywnego skrzydłowego ( nie w stylu Zieńczuka ), który będzie potrafił wygrać pojedynek 1 vs 1. Ale mam nadzieję że z powodu odejścia kilku zawodników pojawią się pieniądze na transfer do klubu i będziemy świadkami potentata na polskich boiskach i bdb drużyny w Europie
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.05.2009, 16:28
szkoda ze Bednarz sie nim nie zainteresował ,w końcu do Sosnowca nie jest tak daleko.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
PasiorWKS
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 15.05.2009, 17:13
http://sport.onet.pl/74327.1,1248702...wiadomosc.html
Jak dla mnie wolny, młody zawodnik z jakimś tam doświadczeniem, przetestować go !
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.05.2009, 17:58
PasiorWKS napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/74327.1,1248702...wiadomosc.html
Jak dla mnie wolny, młody zawodnik z jakimś tam doświadczeniem, przetestować go !
własnie miałem to wklejać, można by się też zainteresować Białkowskim.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.05.2009, 20:19
http://www.gks.com.pl/content/view/1376/

Gol ma kontrakt do 30 czerwca 2009. Moim zdaniem jak by przyszedł do nas to by było kapitalnie. Chyba jest teraz lepszy niż Cantoro, a na pewno tańszy w utrzymaniu i młodszy.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.05.2009, 15:16
A ja się zastanawiam czy Carlinhos by nie mógł u nas przejść testów. Ma za sobą mecze w Santosie i Brazylii a pozatym jest dobrym kolegą Marcelo. Może by się nadał na lewą pomoc?!
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.05.2009, 19:35
Przetestować można, przecież to nic nie kosztuje. A co sądzicie o Micańskim?
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.05.2009, 07:30
O Micańskim już było pisane na jesień jak koleś walił bramy na zawołanie! Powiem szczerze że wolę Micańskiego niż Nowaka! Micański jest od niego młodszy, ma lepsze warunki fizyczne i ten instynkt sztrzelecki.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.05.2009, 08:04
Spróbować można, już raz nas los pokarał Beto, więc może teraz przyjdzie coś ala Marcelo. W końcu z tej samej stajni (Santos)
Oby Beto coś jeszcze pokazał, a będzie miał w przyszłym sezonie bardzo dużo okazji (Puchar Ekstraklasy)
Podniecacie się jakimś Golem, który dopiero 1 sezon gra w Ekstraklasie.
Ja bym spróbował z Białkowskim, dobry bramkarz i rezerwowy w Southampton, jak się nie mylę
Odpowiedz cytując
ZNAMEK
Member

Od: 09.2004

Stary 17.05.2009, 08:55
polecam Chałasa ze Znicza Pruszków. Już niedługo będzie o nim głośno. Kibice Znicza uważają go za jeszcze większy talent niż Lewandowskiego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów