|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Myślę ż Nowaka dadzą za 800 tyś. i wtedy powinien być nasz.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
800 tys. euro za kaleke?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nowak jest słaby ... Dużo gorszy od Boguskiego i jakby taki Beto grał w Bełchatowie to też byłby tam gwiazdą, według mnie Bednarz powinien podążać tropem młodych, grających w młodzieżowych reprezentacjach piłkarzy (tj. Marcelo, Carlinhos który pewnie trafi do śląska). Potrzebujemy na dzień dzisiejszy chłopaków z potencjałem jaki kiedyś mieli Kalu Uche, a także Cantoro (też grał w młodzieżowej rep. Argentyny). Spróbowałbym tym bardziej ściągnąć kogoś z ligi argentyńskiej bo tam jest pełno młodych talentów albo któregoś młodego zawodnika, który zaliczył udział w igrzyskach olimpijskich, bo tacy są młodzi i doświadczeni na arenie międzynarodowej
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wydaje mi się jest trzech piłkarzy z ligi możliwych do wzięcia i uzupełniających dziury po odejściu Baszcza i Zienia, a w perspektywie pół roku Marcello:
1. Małkowski z Odry: naprawdę dobry pomocnik, mogący grać na lewej i prawej stronie, potrafiący dośrodkować , strzelić z dystansu i pójść skrzydłem. Poza tym umie wytrzymać presję: w dużej mierze to on wygrał Odrze mecz z Cracovią. Ma też duży potencjał rozwoju. Zadowolił by się pewnie kontraktem mniejszym niż Zieńczuk. a z Odrą można by się dogadać przynajmniej na częściowy barter - także kasa by się zgadzała. 2. Bruno z Jagiellonii. Dobry kreatywny, środkowy pomocnik, sprawdzony już w lidze, a wydaje mi się mający duże rezerwy i możliwości lepszej gry 3. Glik z Piasta. Bardzo dobry środkowy obrońca - konieczność, nawet jeśli Kowalski do nas wróci. Mamy teraz tylko dwóch środkowych obrońców - to zdecydowanie za mało! A przecież Marcello raczje nie utrzyamy dłuzej niż pół roku Moim zdaniem na Nowaka byłoby nas stać i byłby sens go kupować, gdyby odchodził Pa Brożek, ale w tym okresie transferowym chyba raczej nie odejdzie. Ja bym zresztą wolał podnieść kontrakt Brożkowi, niż wymieniać go na Nowaka, nawet ja klub przy okazji zarobił by na tej wymianie ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Tevez nie przedłuża kontraktu, to może by mu dobry motywacyjny.. hehe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Mówił, że póki co chciałby zostać w premiership...
pozdro ![]()
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::.. ... i nie zmienia sie nic!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
póki co
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Glik, Kowalski, Smektała, Chrapek- nad tymi trzeba się moim zdaniem zastanowić na ten moment(oczywiście Kowalski jest nasz)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Online |
|
|
Na miejscu Bednarza sprawdziłbym możliwość sprowadzenia tego piłkarza:
http://transfermarkt.de/de/spieler/5...zo/profil.html Jako że odchodzi Zieńczuk potrzebujemy lewego pomocnika. I przydałoby się żeby był to przebojowy zawodnik z dobrym dryblingiem. Zizzo ma ku temu predyspozycje. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Tylko z jednym się nie zgodzę. Z tego co kojarzę to on gra na prawej flance, więc Zieńczuka nam nie zastąpi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zizzo ma świetna szybkość i drybling, ale jakoś nie może sie przełamać w niemczech, albo nie dają mu szansy. Podzielił los Donovana i innych amerykanów. Jest to prawy pomocnik.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
A ten Zizzo nie strzelił przypadkiem Polakom na MŚ U-19 bramki jak dostaliśmy 1-7
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
za futbol.pl Z Hannoverem po zakończeniu tego sezonu najprawdopodobniej pożegna się również Amerykanin Sal Zizzo, który w tych rozgrywkach na boisku przebywał jedynie przez 85 minut. Choć jego kontrakt z H96 obowiązuje do 2010 roku, to nikt w klubie nie zamierza utrudniać mu zmiany barw. - Jeśli zechce zmienić pracodawcę, wówczas nikt nie będzie mu rzucać kłód pod nogi - zapowiada trener Hecking.
no no ... ciekawe czy ten Zizzo wie że już prawie jest piłkarzem Wisły ![]() ps. cdn info: Francuski piłkarz Hannover 96 - Gaetan Krebs - wraz z końcem sezonu pożegna się z tym klubem. W czerwcu wygasa jego kontrakt z H96 i nie zostanie przedłużony. Taką decyzję podjął szkoleniowiec zespołu Dieter Hecking. - Nie jestem wcale tym faktem zdziwiony - przyznał Francuz, którego usługami interesują się kluby z drugiej ligi niemieckiej. Krebs do Hannoveru trafił przed dwoma laty, jednak nie rozwijał się tak, jakby sobie tego życzyli klubowi włodarze. - Nie stanowi dla mnie problemu to, że miałbym występować w drugiej lidze. Moim celem pozostaje jednak Bundesliga - twierdzi Krebs. młody, zdolny offensive middfield no to do Wisły go http://transfermarkt.de/de/spieler/3...an/profil.html
Ostatnio edytowane przez emjot : 11.05.2009 o godz. 17:38.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gość z nr15 http://www.youtube.com/watch?v=_DgOkYb01ZI
Ostatnio edytowane przez Sancezz : 11.05.2009 o godz. 22:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Online |
|
|
Zizzo może być i prawym pomocnikiem. Mógłby wymieniać się pozycjami z Małeckim. Ale możemy sobie gdybać. Zobaczymy co wynalezie nam Bednarz. Jak narazie jesteśmy klubem, który najmniej wydał na transfery w tym sezonie ze wszystkich klubów Ekstraklasy.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
fonfara i gol- moim zdaniem ciekawe uzupelnienia. moze 1 troche kontuzjgenny. za darmo jak znalazl.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ocjuje,1305325
Fonfara to wielkim wzmocnieniem by raczej nie byl. Ale z Golem i Sapelą by warto porozmawiac. Skoro pieniedzy duzo nie ma to nie mozemy sobie pozwolic na nie podjecie rekawicy w takich sytuacjach. Podpisac dluzszy kontrakt i najwzyej wypozyczyc gdzies. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Sapela? Żartujesz.... Jeszcze raz przypomnę, my gramy o mistrza, a nie o utrzymanie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Przypominam, ze po meczu w Belchatowie w marcu (0-0) polowa forum krzyczala jaki to Sapela cudowny mecz zagral i jest o wiele lepszy od Pawelka. Nie mamy pewnosci, ze ktos lepszy przyjdzie wiec warto porozmawiac. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to jak na razie na dobrym poziomie mamy środek pomocy, lewą obronę, prawą pomoc i solidnie zabezpieczony środek obrony. Potrzebujemy bardzo dobrego napastnika (nowej gwiazdy ligi ) jeżeli odejdzie Brożek. Na lewej pomocy jest wielki kłopot ;/, bo tam potrzeba jeszcze kreatywnego skrzydłowego ( nie w stylu Zieńczuka ), który będzie potrafił wygrać pojedynek 1 vs 1. Ale mam nadzieję że z powodu odejścia kilku zawodników pojawią się pieniądze na transfer do klubu i będziemy świadkami potentata na polskich boiskach i bdb drużyny w Europie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
szkoda ze Bednarz sie nim nie zainteresował ,w końcu do Sosnowca nie jest tak daleko.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/74327.1,1248702...wiadomosc.html
Jak dla mnie wolny, młody zawodnik z jakimś tam doświadczeniem, przetestować go ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
http://www.gks.com.pl/content/view/1376/
Gol ma kontrakt do 30 czerwca 2009. Moim zdaniem jak by przyszedł do nas to by było kapitalnie. Chyba jest teraz lepszy niż Cantoro, a na pewno tańszy w utrzymaniu i młodszy. ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A ja się zastanawiam czy Carlinhos by nie mógł u nas przejść testów. Ma za sobą mecze w Santosie i Brazylii a pozatym jest dobrym kolegą Marcelo. Może by się nadał na lewą pomoc?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Przetestować można, przecież to nic nie kosztuje. A co sądzicie o Micańskim?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
O Micańskim już było pisane na jesień jak koleś walił bramy na zawołanie! Powiem szczerze że wolę Micańskiego niż Nowaka! Micański jest od niego młodszy, ma lepsze warunki fizyczne i ten instynkt sztrzelecki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Spróbować można, już raz nas los pokarał Beto, więc może teraz przyjdzie coś ala Marcelo. W końcu z tej samej stajni (Santos)
Oby Beto coś jeszcze pokazał, a będzie miał w przyszłym sezonie bardzo dużo okazji (Puchar Ekstraklasy) Podniecacie się jakimś Golem, który dopiero 1 sezon gra w Ekstraklasie. Ja bym spróbował z Białkowskim, dobry bramkarz i rezerwowy w Southampton, jak się nie mylę |
|
|
|
Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
polecam Chałasa ze Znicza Pruszków. Już niedługo będzie o nim głośno. Kibice Znicza uważają go za jeszcze większy talent niż Lewandowskiego.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|