|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Na trzy kolejki przed końcem stworzyli cztery symulacje, które ukazują najbardziej prawdopodobne scenariusze. Wychodzi na to, że najbliżej mistrzowskiego tytułu jest Lech Poznań i Wisła Kraków, a z ekstraklasą pożegna się Cracovia i jeden zespół z trójki: Lechia, Arka, Górnik. http://www.waszapilka.pl/artykul,575...ztery_warianty
W 2 z 4 wariantów Wisła MISTRZ!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
ŁKS może sprawić problemy. Ale oni grają ostatnio bardzo nierówno. Musimy trafić na ten słabszy dzien
![]() A Lechia i Śląsk ? Lechia miejmy nadzieję dzisiaj urwie jakiś punkcik. Śląska gra na wyjazdach beznadziejnie, a i motywacji brak. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Czas wszystko zweryfikuje. My możemy tylko wierzyć... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
To już chyba dzieciaki z podstawówki lepiej potrafią liczyć te wyniki ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ciekawe, czy kuchenkorz coś strzeli w końcówce. Moze stracą i będzie 1:0 dla Lechii
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
na razie Lechijka remisuje z Lechem 0-0 więc jest dobrze
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
W Poznaniu dzieją się cuda. W tym meczu tyle sytuacji 100% co miała Legia w całym sezonie...
edit: no i 1-0 zasłużone... Wisełka i tak wszystko wygra ![]()
Ostatnio edytowane przez depeche87 : 15.05.2009 o godz. 20:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jak się nie potrafi uderzyć w piłkę, to się meczu nie wygra. Lechia jest naprawdę słaba. Lech ją tak ciśnie.
Cracovia, Lechia - Te drużyny raczej out. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
to byłoby nie do pomyślenia jakby Lechia miała spaść a drużyny które zupełnie nic nie grają (Arka, Cracovia czy Ruch a nawet Górnik) się utrzymały ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
wybaczcie, ale to co gra Lechia to dramat - wiem, że bracia itd - ale patrząc czysto piłkarsko na tę drużynę to rozpacz.. ten blondynek Rybski bodajże nie umie trafić w piłkę, Bąk tak samo... a trener wprowadza świeżych zawodników po stracie bramki, zamiast wcześniej, aby utrzymać remis...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Mi się ta pierwsza symulacja podoba z Ległą na 5 miejscu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
moze w Lechii nie ma jakis skutecznych napastnikow, moze nie dominowala w meczu WYJAZDOWYM z jednym z FAWORYTOW do wygrania ligi, ale zeby nazywac gre Lechii w tym meczu rozpacz i dramat to powiem dyplomatycznie - przesada... ![]()
TRZY NAJPIĘKNIEJSZE POLSKIE MIASTA...
... TRZY NAJWSPANIASZE POLSKIE KLUBY.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nawiązała grę ? Ostatnie 30 minut to Lechia z połowy nie wyszła.
Lechia miała 3 sety, wystarczyło nogę dostawić, a zawodnicy z Gdańska nawet tego nie potrafili. Arca, Cracovia, Górnik, Lechia - Spadek, tym klubom się należy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Tak się zastanawiam- czy ja oglądałam inny mecz? o_O Moim zdaniem to Lechii się remis należał (za grę w pierwszej połowie, za parady Kapsy i za obronę drużynową w drugiej połowie [bo ofensywa nie istniała praktycznie]). A Lech jak zwykle- końcówka, jeden gol i pkty uratowane... :|
Co do Lechii jeszcze- nie rozumiem co ten Zabłocki wyrabia?! Wszystko fajnie, ale piłka nożna jest do cho_lery grą zespołową! A ten się głupio napala, kiwa i ... w efekcie traci piłkę. W pierwszej połowie zamiast grać do Surmy na 16 metr to je*nął nad bramką! :[ No ale cóż... mecz minął, się niestety nic ostatecznie Lechii ugrać nie udało. Trudno, ale pamiętajmy, że i tak wszystko jest w naszych rękach :] Pzdr dla Lechii, fajnie, że walczyli. Życzę utrzymania i trzymam kciuki! Mam nadzieję, że spadnie Arka (!przede wszystkim! to koszmar patrzeć na tą drużynę i nie chodzi tu o sympatie moje), Cracovia (tez bez rewelacji) i jeszcze tak sobie Odrę rozkminiam... tylko, że oni i z tymi najlepszymi potrafią zagrać... A co do Górnika Zabrze- co wy kurczę chcecie? Fajnie grają, moim zdaniem tak na środek tabeli. Chcę żeby się utrzymali, ale czy dadzą radę.. Wątpię. ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
nie odbieram Lechii zaangażowania, chęci, walki - to wszystko było i być może nawet zasługiwali na remis, bo Lech nic wielkiego nie pokazał, ale umiejętności czysto piłkarskie piłkarzy Lechii są porażające - nie potrafią trafić w piłkę, skuteczność podań niewielka, brak koncepcji gry - wszystko szarpane i takie na siłę..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lechia gra straszną padakę , już lepiej (a przynajmneij nie gorzej) było za Zielińskiego :/
A co do "symulacji" nikt z Topu nie straci pkt. do końca sezonu i niesety trzeba będzie rozbić Lechię jak i Śląsk , żeby być pewnym mistrza.. ![]()
Let other people be who they want to be. Remember, someday, somehow U can be in the minority ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszyscy się tak Górnikiem zachwycają, a taka jest prawda, że z każdym w pupę dostaje. Jak nie wygrają z Odrą Wodzisław (warto obstawić, ja to zrobiłem) to już po ptakach.
Na ten mecz wyjdą bardzo skoncentrowani, a przeciwnika mają równie słabego co Górnik. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Expect.com daje takie kursy na mistrzostwo dla:
Wisły 2.00 Lecha 2.30 Legii 3.35 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
jedno już się wyjaśniło, Polonia W mistrza nie zdobędzie.
Jeśli Craxa wygra z Bełchatowem, to pogrzebie ich szanse na mistrza . Zostanie tylko trójka. A na Kałuży jeszcze będzie wtedy można jakichś rozpaczliwych nadziei się chwytać. Mecz dziś w Krakowie, w przyszłym roku z geldem w Bełchatowie cienko (zmiana jakichś przepisów o finansowaniu sportu przez firmy państwowe), niespodzianka możliwa. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja mysle ze spadna Arka i Cracovia a w barazach zagra Lechia. Ta kolejka juz sporo wyjasniła, wiemy ze Ruch sie utrzyma, co do Piasta to mysle ze jeszcze w ktoryms ze swoich 3 meczy wygra chociaz jeden wiec tez juz powinien byc spokojny utrzymania, wiec do spadku kwalifikuja sie Lechia, Gornik, Arka i Cracovia.
Arke skreslam juz na 100% bo to co oni "graja" to taka padaka ze glowa mała, zostały im 2 mecze, z Bełchatowem na wyjezdzie - nie wyobrazma sobie zeby tam urwali chocby 1 pkt i z Odra na koniec u siebie, nawet zwyciestwo z tego co wiem nie pozwoli im przescignac Lechi poniewaz maja gorszy bilans meczow z Nia. Teoretycznie stac ich na gre w barazach ale w to tez nie wierze. Górnik jest jeszcze ostatni ale to kwestia godziny jak przescignie Akre Własnie wpakowali Odrze 2 bramki w 1 minute Moim zdnaiem doł tabeli bedzie wygladac tak: 13. Górnik Zabrze 30-31 pkt 14. Lechia Gdańsk 29-30 15. Cracovia Kraków 26-28 16. Arka Gdynia 26-27 Co do góry tabeli to az strach myslec Ten sezon jest tak dziwny ze nie ma w Polsce nikogo kto by grał porzadnie, zdarzaja sie wpadki, zdarzaj sie lepsze mecze ale zadna ekipa nie prezentuje rownej, dobrej formy ;/ Uwazam jedynie ze na 5 miejscu wyladuje Polonia, na 3 i 4 beda Legia lub Bełchatow ( w sumie mam nadizeje ze Belchatow wyscignie Legie bo Legia przynosi nam tylko wstyd ostatnimi czasy na arenie europejskiej, wiec niech do Pucharow idzie Bełchatow juz on lepiej zaprezentuje Polske...) No i kto bedzie 1 a kto 2, jako Wislak oczywiscie mam nadzieje ze to Wisełka zdobedzie Mistrzostwo. Jesli bedizemy grac swoja piłke to jest to mozliwe, jutro bedizemy juz madrzejsi, o wiele madrzejsi Lech ma wyjazd do Wawy jeszcze ale jako ze to na wyjazdach graja lepiej a Polonia gra słabo to mysle ze Lech moze nawet swobodnie ten mecz wygrac ;/ wiec i Wisełka nie moze ise ogladac na innych tylko grac swoje. Uwazam wiec ze wygramy wsyztsko do konca i bedzie ok, Legia sie jeszcze gdzies potknie, moze nawetd izsiaj z Polonia Bytom, nie maja Chinyamy wiec wsyztko mozliwe 1. Wisła 2. Lech 3. GKS 4. Legia 5. Polonia EDIT No prosze, było puszczac Paluchowskiego zamiast Chinyamy ![]()
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 16.05.2009 o godz. 17:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
edit
niestety, juz 2-1.
Ostatnio edytowane przez Evil_ : 16.05.2009 o godz. 18:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Bezczelność w pomaganiu warszawce nie zna granic. Siejewicz miał chyba odgórny zakaz karania legionistów kartkami. Za faul taktyczny Choto powinien dostać żółtą kartkę, która oznaczałaby pauzę w następnym meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Niestety w tej kolejce dotąd same złe wyniki:
Lech i Legia ... wiadomo Lechia stała się bardzo zagrożona (wygrana Cracovii i Górnika) i za tydzień gra o życie ..... , zresztą podobnioe ŁKS ... ... Marne raczej pocieszenie że przegrał i GKS i Polonia W. Tak realnie na mistrza szans nie obie drużyny nie miały ... Wygrana Ruchu z Arką spowoduje prawdopodobnie że w ostatnim meczu z Legią Ruch nie będzie musiał walczyć. Kluczowym meczem będzie dla Wisły spotkanie za tydzień z Lechią. Z ŁKS damy radę ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
No to pozostały 2 kolejki i spekulacje
![]() Meczu z ŁKS bałem się najbardziej, a okazał się spacerkiem. Mam nadzieję, że podobnie będzie w Gdańsku, choć zadowoli mnie skromne 0-1. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
my do Gdańska i do nas Śląsk
Lech do Polonii W a na koniec gości Craxę Legia do Wrocławia a na koniec do nich Ruch. Na dobry początek mógłby Taraś pokazać już teraz, że naprawdę gościu jest Na Polonię chyba nie ma co liczyć, choć, kto wie jak jest z ich nowymi kontraktami? Może będą chcieli zawalczyć? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
mistrza mam juz za tydzien... Slask u siebie to za wysokie progi dla beznadziejnie grajacej Legii... Polonia nie gra moze czegos wspanialego, ale jak sie teraz nie wezma w garsc to nie wejda do europejskich pucharow... dlatego Wisla wygra, Legia przegra, Lech-remis
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Czy Polonia ma zgodzę z Lechem ? Jeśli tak to wątpie czy Lech ten mecz przegra - a to jest jeden z warunków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
czy ma czy nie to to nie ma znaczenia... Polonia jesli zajmie 4 miejsce, a lech zdobedzie PP gra w LE... ![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
ty napoważnie ztym Lechem .To że Lech zdobędzie 6 punktów jest oczywiste. Nas czeka piekielnie ciężki mecz w Gdańsku, mam nadzieje że pasiaste nie wygrają z Zabrzem i Lechia zdoła zdobyć w ostatnim meczu punkty. ![]()
STOŁECZNE KRÓLEWSKIE MIASTO KRAKÓW
TYLKO WISŁA Anty Jude |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|