|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Polsce wystarczy czasu na przygotowanie się do organizacji finałów EURO 2012? | |||
| Tak |
|
333 | 52,28% |
| Nie |
|
304 | 47,72% |
| Głosujących: 637. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/raport/euro2...adl-bo,1307080
Jest tu dużo prawdy :-( My cieszymy się że Wisełka będzie miała stadion jednak Kraków jako najpiękniejsze miasto w Polsce, 2 miasto co do wielkości w Polsce zasługuje na stadion co najmniej 50 tyś. Gdy zaczną powstawać stadiony w Zabrzu,Białymstoku, Łodzi nawet na 30 tyś ale architektonicznie nowoczesne wtedy będziemy bardzo marudzić. Jeśli byśmy byli w 4 to Kraków byłby na Euro 2012 nawet z stadionem 33 tyś.Z rezerwy mógł wejść do gry tylko z pięknym nowym stadionem co najmniej na 50 tyś godnym Wisły i Krakowa. ![]()
Jazda Jazda Biała Gwiazda...
Królewski klub nasza Wisełka... Wisła Rulez for ever!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Heh, ja rozumiem gorycz i urażoną dumę, ale sami apelujecie o fakty, a pokazujecie własną ignorancję. Poznań jest ZAWSZE polski, od X wieku (z przerwą na zabory), podobnie jak Kraków. Co więcej, to okolice Poznania były podstawą w formowaniu się naszego kraju. Z Wrocławiem jest bardziej skomplikowana sprawa, ponieważ dawniej Ślązacy uważali się za osobny naród, ale i w stosunku do Wrocławia te 65 lat to duże nadużycie.
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Cezar, nie rozśmieszaj mnie.
Z całą sympatią dla Gdańska - parę lat temu byłem na Traugutta, bodaj w drugim sezonie po awansie Lechii do II ligi. Jeden z pierwszych meczy w sezonie, drugi na własnym stadionie i to z samym Widzewem Łódź. Bilety były po 10 zł, piękna pogoda, mecz w niedzielę o 14. A na stadionie nie było kompletu (komplet to na obecnym to 15 tys.). Mało tego, nie było nawet 10 tys. Nawet teraz, w ekstraklasie frekwencja daleka od ideału - komplet publiczności to ewenement. Podobnie jest we Wrocławiu, i to mimo tego że Śląsk gra w tym sezonie ładną, atrakcyjna dla oka piłkę. Ok, nawet zakładając że nowe stadiony, nowi właściciele i lepszy skład przyciągną na stadiony Śląska i Lechii więcej kibiców. Ale zapełnienie 40-tysięczników w każdym meczu ligowym? To nierealne. Sukcesem będzie, jak średnia frekwencja będzie wynosić 20 tys. U nas średnio 20 tys. w sezonie to 2/3 stadionu. U nich połowa. Jak wygląda stadion wypełniony w połowie widać często w lidze włoskiej - i marnie to wygląda. Nie mówiąc już o kosztach utrzymania zbyt dużego obiektu. A wygląd stadionu to sprawa drugorzędna. Ma być on wygodny dla widzów i funkcjonalny. Zaryzykuję tezę, że nasz stadion będzie całkiem ładnie wyglądać po ukończeniu. Owszem, ze stadionem w Monachium czy z Wembley nie będzie można go porównywać, ale i tak będzie to solidny stadion na następne 20 lat. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ogólnie za mocno się ciśnieniujecie, jakieś porównania historyczne itp... Bez przesady. Ja osobiście ciesze się że mój Poznań dostał tą organizację, być może ruszy coś z promocją miasta i więcej turystów będzie przyjeżdzać.
Wiadomym jest, że Kraków ma więcej atrakcji turystycznych od Poznania, i szczerze mówiąc nie sądze aby Euro cokolwiek zmieniło w kwestii odsetku turystów zagranicznych przyjeżdzających do Polski, którzy odwiedzają Kraków. Ktoś tu zdaje się podał wcześniej, że 70-80% turystów przyjeżdżających do Polski odwiedza gród Kraka. Na dobrą sprawę, to stadion Wisły będzie dokończony bez tego Euro. Jedynym Waszym zmartwieniem powinny być inwestycje infrastrukturalne, których poprzez brak Euro może w Krakowie zabraknąć. Poza tym nie ma się czym ciśnieniować.. ja sam się obawiam czy nie zobaczę w Poznaniu "zagranicznych gości" którzy będą spici i będą robić oborę, zaczepiać przechodniów itp. Wyobraźcie sobie takie sceny na Rynku Głównym w Krakowie czy też na Wawelu... byłoby Wam wtedy miło? |
|
|
|
Guest
|
|
Derby, Legia, Lech może po 25-30tys jeśli będziemy na topie, a reszta spotkań z bidą 15 tys. Koncerty? Ile - max 2-3 duże w roku. A utrzymanie i konserwacja kosztuje... i jest finansowane z m.in. Twoich podatków jakbyś nie wiedział... |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Wiem że stadion na 50 tyś byłoby ciężko zapełnić, ale to kwestia dla działu marketingu,cen biletów.Poza tym po Euro na pewno wzrośnie bum na piłkę, może nie drastycznie ale wzrośnie.Warto by co roku stadion był zapełniany przez coraz większą ilością kibiców.W Poznaniu jakoś potrafi się zapełnić stadion.Wiem że nie ma tam 2 klubu jednak i miasto jest mniejsze.Poza tym prowadzona jest akcja po szkołach na pewno da efekty.Stadion byłby wizytówką miasta,odbywałby się tam nie tylko mecze Wisełki,ale także np koncerty,pokazy sportowe .Dla mnie na pewno stadion powinien być większy niż 40 tyś. a co najmniej 50 tyś dla Krakowa.To moje zdanie.Wiem że jest wiele czynników które doprowadził by do zapełnienia stadionu po EURO w lidze czy pucharach.Jednak trzeba patrzeć w przyszłość.
![]()
Jazda Jazda Biała Gwiazda...
Królewski klub nasza Wisełka... Wisła Rulez for ever!!!!! |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ja się tam nie przejmuję brakiem Euro w Krakowie. Po pierwsze kibice wcale nie zostaiwają dużych pieniędzy, bo większość nie jest bogata. Ci, którzy mają pieniądze, przy okazji Euro odwiedzając Polske nie omieszkają zajrzeć do Krakowa tak czy siak. W sumie jestem w stanie zaryzykować, że brak meczów w Krakowie podczas Euro wyjdzie Krakowowi na zdrowie, bo nie przeinwestujemy w niewykorzystywaną później infrastrukture.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Stadion na 40-50 tys. było by bardzo trudno zapełnić, być może na pojedyncze mecze ale to za mało. Im większy stadion tym większe środki idą na utrzymanie i na to trzeba patrzeć. Co do wyglądu to niektórzy mają zamiar stadion tylko wyłącznie z zewnątrz oglądać. To nie dzieło sztuki do oglądania, stadion powinien być funkcjonalny i wygodny dla kibica. Zresztą moim zdaniem wcale tak źle nie będzie wyglądał.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Heban: Budowę stadionu rozpoczęła ostatnia decyzja ustępującej rady miasta podpisana przez Gołasia również na sam koniec jego kadencji. (W praktyce budowa rozpoczęła się 20 lat wcześniej jak zrobiono "oczodoły"
)Co jest kłamliwego w tekście "Majchrowski odrzucił inne projekty...." - przecież to czysta prawda bo nawet nie było przetargu ani konkursu (jak na wszystkich stadionach łącznie z Kielcami,Lubinem i Cracovią!!) a projekt dostał kolega Obtułowicz (który nigdy wcześniej nie projektował nawet boiska do gry). Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem ale wychodzi, na to że powinieneś się teraz zcheftać. Co jest optymalnego w projekcie Obtułowicza Co do ceny i porównania z Legią - sprawdź lepiej dane (ze stadionem Wisły może być problem bo nadal nie wiadomo ile będzie kosztował cały łącznie z parkingami - a wcześniej nie było wiadomo ile będzie sam stadion kosztował mimo że poszczególne trybuny były już stawiane). Porównaj sobie też z ceną stadionu w Hoffenhaim. Co do standardu stadionu Legii i Wisły - wiesz ja też mogę napisać np W Panamie wszyscy mają 1.30 wzrostu mimo, że tego nie wiem. No chyba, że Ty wiesz, w takiej sytuacji podziel się z nami tą wiedzą (byle nie utartymi sloganami i bzdurami z mediów). Co do "Majchrowski Arena" - znajdź mi w internecie tak jak obiecujesz jego obietnicę że stadion będzie miał 50tys i będzie miał rozsuwany dach. Znajdź chociaż jeden prawdziwy dowód, że tamten stadion nie byłby projektowany tak jak nasz obecny czyli po kolesiowsku (czyt. Obtułowicz albo inny z lokalnego piekiełka dyletant). Poza tym masz chyba lekki bałagan bo ja pamiętam, że ten pomysł a tak naprawdę "fakt medialny" zablokowali kibice obu klubów, którzy nie chcieli "mieszkać" na jednym stadionie. Podobnie jak Orzeu uważam twoje posty za jakąś tandetną polityczną agitację opartą o jakieś bzdurne argumenty. Cytat:
PS. Nie wdaję się w jakieś dłuższe dyskusje bo to tylko strata czasu. I na koniec jeszcze jedno na plus Majchrowskiemu to mogę zaliczyć zatrudnienie biura ds Euro 2012 bo chociaż ostatecznie go nie dostaliśmy to przynajmniej wiele spraw dot. stadionu udało im się uporządkować. Pytanie tylko czy wynikało to z jego woli czy z sytuacji (Polska dostała Euro).
Ostatnio edytowane przez LS : 15.05.2009 o godz. 09:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ludzie, pomyślcie troche.
Na co nam taki wielki stadion? I co z tego, że jesteśmy 2 co do wielkości miastem? Mamy w mieście silne 3 obozy kibicowskie, nie jesteśmy Warszawą Poznaniem czy Wrocławiem, gdzie panuje jeden klub, Łatwo .......ić - zróbmy wielki stadion. Kiedyś już było referendum w sprawie wspólnego stadionu Wisły i cracovii, ponieważ był chetny inwestor do wybudowania supernowoczesnego stadionu dla Wisły i cracovii w Czyżynach na 50 tyś miejsc. Na szczęście żaden krakowski klub nie wyraził ochoty przeprowadzki i został na swoim.Dla niektórych to może być głupotą.Ja się się ebardzo ciesze, bo nie wyobrażam sobie innego adresu niz Reymonta 22, nawet kosztem Euro. Poza tym.!!! Nie siejmy tu farmazonów. Wyeliminowały nas względy polityczne, a nie stadion.Temat był już tu wielokrotnie wałkowany. UEFA nie ocenia wyglądu stadionu- my mamy zwyczajnie zapewnić UEFA family, komfortowe warunki oglądania meczów, dlatego wymagają od nas klasy "Elite".Pojemność ma najmniejsze znaczenie, o czym świadczy chociaż zielona kratka w rankingu UEFA. Owszem, tez jestem w****iony, Majchrowski załątwił swojemu koledze Obtułowiczowi dobrze płatną fuche, ale juz niestety nic tego nie zmieni.Trzeba mieć nadzieje, że po ukończeniu, zdecydują się chociaż na jakąś efektowną fasade, która trochę uatrakcyjni projekt.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 15.05.2009 o godz. 10:11.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma żadnej prawdy, a tylko nieznajomość tematu i indolencja myślowa Mielcarskiego. Stadion jest miejski, dla Wisły Kraków - na ch... komukolwiek stadion na trzy mecze wielkiego Euro? Po drugie był budowany, jak pomysł na Euro nie sikał jeszcze w majtki. Stadion jest brzydki, ale we wszelkich rankingach UEFA nie miał za to żadnych odejmowanych punktów. Miał mieć pojemność i być funkcjonalny. To zostanie spełnione.
Co do Portugalii to zapomniał dodać, że teraz tego "piękna" nie ma już kto podziwiać. Niemcy, Niemcami - ale o ile mi się przypomina, to organizowali oni MŚ, kasę na stadiony mieli zdecydowanie większą, a jeśli porównać do analogicznego poziomu - Euro w dwóch państwach, to wcale te austriacko-szwajcarskie stadiony aż tak piękne i funkcjonalne nie były.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 15.05.2009 o godz. 10:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Proszę o wklejenie tej uchwały. Jeśli masz na myśli tą o utworzeniu spółki, to ona niczego nie rozpoczęła. Budowa stadionu mogła się zacząć DOPIERO PO komunalizacji terenu stadionu. A komunalizacja miała miejsce za rządów - czy to się komuś podoba czy nie - Jacka Majchrowskiego, w roku 2004. Cytat:
Artykułów na ten temat było sporo, był chętny inwestor do zbudowania tego stadionu w formule PPP, a potem zarządzania nim przez długi czas (jak w przypadku podziemnego parkingu koło Wawelu) Oczywiście można się spierać, czy to było realne, czy rzeczywiście możliwe id, itp., bo przecież tej oferty nikt z nas nie widział, ale mówiło się o niej dużo i Majchrowski był zwolennikiem budowy jednego, dużego, miejskiego stadionu, co zablokowali i kibice i radni... Ja tam w tekście Hebana żadnej politycznej agitki nie dostrzegam. Po prostu składa podziękowania Majchrowskiemu za te rzeczy, które dla powstania stadionu zrobił. Być może można było więcej i inaczej, szkoda że wcześniejsi prezydenci nie zrobili ani więcej, ani inaczej. Bo odnośnie stadionu Wisły nie zrobili praktycznie nic. |
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
eye63 - nic dodać nic ująć!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A ja Wam powiem tak. Jak Ukraina nie będzie w stanie przygotować się do ME poza Kijowem, to impreza odbędzie się w Niemczech lub we Włoszech. Dla nich to żaden problem,kwestia druku biletów i obmyślić logistycznie co i jak. Ale dla państw rozwiniętych to pikuś. I nie wierzcie w teksty w stylu jak na Ukrainie nie to w Polsce więcej spotkań. Nic takiego nie wchodzi w rachubę. Niczym nie poparte są to wymysły pismaków, marnych dodajmy. Myślicie, że UEFA nie przygotowała planu awaryjnego? Przygotowała, bo my to głupców robimy z siebie na każdym kroku, więc nam to nie zaszkodzi w niczym ale chłopcom z UEFA mogłoby np przesunięcie terminu imprezy bardzo zaszkodzić. Więc problemu z ich perspektyw nie ma, wiedzą z kim mają do czynienia,to też się zabezpieczyli odpowiednio.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co by nie mowić, Polska przez Euro dostała wielkiego kopa gospodarczego. Ekonomiści szacują, że same mistrzostwa przybliżyły nas do Europy o jakieś 10 lat.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Na stadionie mistrza Polski też komplety to ewenement. Lechia wiosną sprzedała więcej karnetów od Wisły. A jest beniaminkiem z niezbyt mocną pozycją w lidze. To nie jest argument przeciwko nim. Z solidnym partnerem finansowym i oni, i Śląsk będą zarabiać na meczach w nowych stadionach. Według obliczeń ekonomistów Śląskowi wystarczy 16 tys. co mecz. Podobnie będzie więc z Lechią. To jest zupełnie osiągalne.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
UEFA na pewno ma plan awaryjny bo tak sie robi zawsze i nie jest to istotne w jakim kraju zamiezana jest organizacja, bo moze stac sie wszystko np kataklizm, tylko sie o tym glosno nie mowi zeby nie siac zametu. Wiec jezeli do listopada Ukraina sie nie wyrobi a jak sie ma wyrobic w kilka miesiecy z czym co zawalili w ostatnich latach, co oni do listopada moga zrobic chyba cos obiecac bo nawet planow w tak krotkim czasie nie zrobia nie mowie juz o pieniadzach na te inwestycje. Co Ukraina powie ze zrobi i im za ladne oczy UEFA uwierzy, oni dobrze wiedza jak jest i w listopadzie moze byc tak ze nam powiedza bye bye see you leater- czyli nigdy Bo na organizacje calosci lub wiekszosci u nas UEFA nie zgodzi sie nigdy bo byla by to ich porazka a tak odszczela EURO POLAND UKRAINE i powiedza sorry ale to wy zawalilisce a my musimy ratowac i zrobic gdzie indziej. Powiedza w blasku fleszy dalismy wam szanse ale daliscie dupy i tyle. Wiec pozostaje czekac do listopada i liczyc na CUD W UKRAINIE ![]() ,
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
2. W dodatku ja nie o Wiśle, tylko o Gdańsku i Wrocławiu. I bez żadnej złośliwości, bo nie mam powodu być złośliwy względem Lechii czy Śląska. Tak więc twoja polemika jest nie na temat. Nawet gdyby na Śląsku i Lechii sprzedano by 2 razy więcej karnetów niż u nas, to nie ma znaczenia. 3. ad meritum - ponad 40 tysięczne stadiony będzie trudno zapełnić. Mnie nie interesuje, czy "Śląskowi wystarczy 16 tys. na mecz". Tu nie chodzi o to, czy wystarczy, ale: a) czy jest sens budować ewidentnie za duży stadion b) czy wybudowany stadion jest maksymalnie efektywny, czyli czy jest dobrze wykorzystany Bo co innego wyjść na plus przy 16 tys., a co innego zmaksymalizować zyski. Zapewniam, że Lechia i Śląsk znacznie lepiej by wyszli, gdyby ich stadiony ostatecznie miały podobną pojemność do naszego. Podobnie jak polski podatnik, bo na ogół większy stadion więcej kosztuje - zarówno w budowie, jak i w utrzymaniu. Nasze 33 tysięcy i tak jest budowane z naddatkiem. Bo realnie to można myśleć o średniej frekwencji 20 tys. na sezon. A mówimy na chwilę obecną o najbardziej popularnym klubie piłkarskim w Polsce, z ustabilizowaną i rozpoznawalną marką i wierną grupą stałych kibiców. Z całym szacunkiem dla takiej Lechii, ale muszą jeszcze sporo popracować nad jakością ruchu kibicowskiego by przyciągnąć potencjalnego "piknika" na stadion. A z samymi ultrasami frekwencja to max. 10 tys. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Klub zaprzestal dzialan marketingowych (oficjalnie informujac) w celu pozyskiwania kibicow...CELOWO to zrobil bo po prostu na wiekszosci meczy brak bylo miejsc. Nie mozna agitowac ludzi z regionu, nie dajac im pewnosci dostania sie na stadion. Obecne programy sa prowadzone jedynie w szkolach,placowkach wychowawczych w regionie itp czyli z mysla o kolejnych latach, a nie obecnych. O dziesiatkach takich akcji mozesz poczytac na www.lechia.pl Ciezko prorokowac o ile marketing,finanse klub,sukcesy sa w stanie podniesc ilosc widzow, skoro obecnie nawet czynnik pogodowy ma znaczenie. Masz pewnosci czy za 5-10 lat 30 tysieczny stadion Wisly bedzie w sam raz? A moze bedzie zapotrzebowanie jak w Dortmundzie 90 tys i co wtedy? Akurat w tej materii mysle, ze stadiony o te 10 tys wiecej nie sa wielkim problemem w utrzymaniu. Ps. Co sie tyczy stadionu Wisly to mysle ,ze stadion juz wczesniej powinien byc projektowany z mozliwoscia powiekszenia (tu podam znowu przyklad Borussii Dortmund) Mozna to zrobic i jest to wykonalne, ale chyba obecnie w Krakowie za pozno.
Ostatnio edytowane przez Pilsner : 15.05.2009 o godz. 11:39.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
ja tylko czekam jak sie pojawi naszym stadionie pacan Lato,albo ktorys znany polityk,zgotujemy im prawdziwe pieklo!!!
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
W końcu ktoś to zauważył. A że teraz niektórzy będą zwalać na stadion to normalne, bo najłatwiej mydląc oczy wyszukując kozła ofiarnego w postaci stadionu. Tyle tylko że fukncjonalioscią będzie przewyższał ten w Poznaniu, (prawdopodobnie) ten Legijny, i już wybudowane w Kielcach i Lubinie, a czy inne nowowybudowane też to się okaże. I brzydki dla mnie nie jest, to gust każdego z osobna i nikt nie powinien z takimi tekstami wyjeżdzać tym bardziej do mediów, tylko zachować to dla siebie. Brzydki i brzydki...bo nie jest oponką i nie świeci jak choinka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Bzdurą Mielcarskiego jest, że przegraliśmy, bo stadion w Krakowie jest najbrzydszy oraz, że "ten obiekt miał służyć nie tylko Wiśle, ale też, a może przede wszystkim Polsce i Euro!" (kpina roku!!!)
Natomiast pewne jest, że przegraliśmy właśnie przez stadion. Co z tego, że w Austrii i Szwajcarii sześć było tej właśnie wielkości co nasz. Tak, nasz spełniał wymagania, tak, był wystarczający, ale te w Gdańsku, Wrocławiu i Poznaniu mają być po prostu lepsze! Argument, że teraz mamy więcej niż ma Gdańsk i Wrocław jest śmieszny, bo nikt nie organizuje Euro dziś ani pojutrze, tylko za trzy lata. UEFA uznała, że projekty w tych miastach są realne, nie ma obsuw, nie ma ryzyka (które było znacznie większe 2 lata temu), więc wybrała sobie stadiony najlepsze. Nie tylko wystarczające, ale najlepsze. Za jakiś czas okaże się, czy aby nasz stadion na pewno jest szyty na miarę, czy niedoszacowany oraz czy Baltic Arena i Maślice zostaną zaorane, czy w Poznaniu ich poniosło z ideą budowy stadionu na 40-kilka tysięcy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Heban masz najlepszy dowod na nieudolnosc partaczy ktorzy zajmuja sie przebudowa stadionu. Przenosiny na rok do Sosnowca. Nie wiem jakim debilem trzeba byc zeby nie potrafic narzucic takiego harmonogramu prac i tak je zorganizowac zeby dalo sie rownoczesnie grac i budowac. Jestem inzynierem i wiem doskonale o czym mowie.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Orzeu-na potwierdzenie tego co piszesz, pierwszy lepszy przyklad-> stadion HSV,rozgrywali mecze i budowali bez przenosin....inwestycja i skala prac nieco wieksza bo na 54 tys widzow.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
|
|
|