The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Polsce wystarczy czasu na przygotowanie się do organizacji finałów EURO 2012?
Tak 333 52,28%
Nie 304 47,72%
Głosujących: 637. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2009, 15:06
Warszawa,Gdansk ,Wrocław Kraków

Informacje podobno z przecieku podaje Onet,Interia

Wiadomo ze to zadne pewnie info ale mysle ze tak moze byc.

Editrzed chwila Lato gadał o tym ze wszystkie miasta maja sznase.

Zmiany wiadomosci co 15 minut
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 12.05.2009 o godz. 15:20.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
mhl_pl
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 12.05.2009, 15:40
Moim zdaniem podzial powinien byc równy i uczciwy. Polacy nie powinni doszukiwac sie minusów u Ukrainców tak jak robi to pan minister Drzewiecki. Pokazując czeroną kartke od Którą UEFA wystawiła przygotowaniom strony ukraińskiej pan minister ośmieszył sie i skompromitował według mnie. Ukraińcy są naszymi partnerami, to dzieki Surkisowi mamy mistrzostwa. Podział powinien byc 4-4 lub 5-5 bo wtedy wielka piłka zawita na wiekszym terenie, i ludzi mieszkający w róznych regionach Pn Pd Wsch Zach Polski i Ukrainy bedą mieli stycznosc z europejską elitą piłkarsą, bedzie wielka frajda dla kibiców którzy zostawią swoje pieniądze w róznych regionach a to dla gospodarki i przemysłu równiez ogromny plus.
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.05.2009, 17:28
mhl_pl napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem podzial powinien byc równy i uczciwy. Polacy nie powinni doszukiwac sie minusów u Ukrainców tak jak robi to pan minister Drzewiecki. Pokazując czeroną kartke od Którą UEFA wystawiła przygotowaniom strony ukraińskiej pan minister ośmieszył sie i skompromitował według mnie. .
Ten człowiek ma tyle do gadania co u Nas Bednarz w sprawie kasy na transfery.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.05.2009, 19:18
agencja ROJTERA podaje niestety WARSZAWE GDANSK POZNAN WROCLAW ,miasta rezerwowe KRAKOW CHORZOW ,mam nadzieje ze to nadal spekulacje
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.05.2009, 19:28
w sporcie na TVP mówili, że Kraków odpada......
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 12.05.2009, 19:47
Taaa jeszcze 2 godz temu Reuters podawał że wchodzi 6 miast a 5 godzin temu że odpada Gdańsk i poznań,poczekajcie do jutra...
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 12.05.2009, 19:48
Wydaje mi się, że nie ma opcji, żeby miasto które zostało najwyżej ocenione ze wszystkich odpadło. Poczekajmy do jutra.
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 12.05.2009, 19:57
Też mi się nie wydaje żeby UEFA wyrzuciła swój "ulubiony" Kraków.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Szary007
Member

Od: 07.2008

Stary 12.05.2009, 20:09
Przed wyborem na gospodarza EURO też było sporo zamieszania, i tak zawsze będzie, kiedy do zgarnięcia jest duża pula pieniędzy i korzyści wypływających z tego typu przedsięwzięć.
Także bez podpalania
Osobiście wierzę, że Kraków będzie miastem- gospodarzem EURO, i utrze nosa chociażby Poznaniakom, tak jak Polska Włochom
Wielkie Derby Krakowa
- są częścią polskiej piłki, a w ich losach, niczym w lustrze, odbija się historia Polski. Przetrwały zabory i dwie wojny światowe. Nie udało się ich zniszczyć nawet Adolfowi Hitlerowi.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.05.2009, 22:08
A ja się założę że jutro nie zapadną żadne istotne decyzje. Pojedzą sobie, popiją na tym swoim zjeździe i powiedzą, żeby się wszyscy starali, że wszyscy mają szanse i tyle z tego będzie...
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.05.2009, 06:18
A czy od decyzji UEFA jest jakieś odwołanie? Np. Poznań straci możliwość rozgrywanie meczów i będzie się chciał odwołać. Czy takie coś jest możliwe?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.05.2009, 06:34
Żadne miasto nie ma nic do gadania. To nie jest impreza Polski czy Ukrainy tylko impreza UEFY i to oni decydują.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.05.2009, 08:09
rafalek napisał(a):Wyświetl post
A czy od decyzji UEFA jest jakieś odwołanie? Np. Poznań straci możliwość rozgrywanie meczów i będzie się chciał odwołać. Czy takie coś jest możliwe?
Chyba do Boga , nie ma takiej mozliwosci to nie Sad zeby sie odwolywac do wyzszej instancji.
,
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.05.2009, 08:48
Krakowska Sensacja! Euro w 4 polskich miastach

http://www.sport.pl/sport/1,65025,66..._miastach.html

Cytat:
Ostatecznie padło na Kraków, a zdecydował fakt, że tamtejszy stadion jest mniejszy od tego, jaki ma powstać w Gdańsku. Obiekt na wybrzeżu będzie nowszy, a w Krakowie przebudowuje się stary stadion Wisły. Jak donosi nasze źródło, zadecydowały także względy polityczne. Z Gdańska wywodzi się ekipa rządowa, nie bez znaczenia był także fakt przeniesienia obchodów rocznicy czerwca'89 do Krakowa. Jeszcze jedna "porażka" Gdańska byłaby nie do zaakceptowania dla rządu.
czerwiec '89 - mysle, ze wszyscy krakowianie sa wdzieczni za tak wspaniala impreze w naszym miescie, a euro to tylko komercha
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.05.2009, 09:01
Jeśli się potwierdzi to... miłego świętowania ;>

i udanych wyborów w Krakowie... i to się tyczy zarówno PiS jak i PO - czyli ... mam wolne w dzień wyborów
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.05.2009, 09:01
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post

czerwiec '89 - mysle, ze wszyscy krakowianie sa wdzieczni za tak wspaniala impreze w naszym miescie, a euro to tylko komercha
Info telefoniczne
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 13.05.2009, 09:03
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post

Cytat:
Ostatecznie padło na Kraków, a zdecydował fakt, że tamtejszy stadion jest mniejszy od tego, jaki ma powstać w Gdańsku. Obiekt na wybrzeżu będzie nowszy, a w Krakowie przebudowuje się stary stadion Wisły. Jak donosi nasze źródło, zadecydowały także względy polityczne. Z Gdańska wywodzi się ekipa rządowa, nie bez znaczenia był także fakt przeniesienia obchodów rocznicy czerwca'89 do Krakowa. Jeszcze jedna "porażka" Gdańska byłaby nie do zaakceptowania dla rządu.
I właśnie ten fragment sprawia, że nie wierzę ani trochę w ten artykuł.

A wybiórcza odkąd pamiętam jest antyKrakowska.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.05.2009, 09:07
Na prawdę wierzycie że dostaniemy?

Ja się nawet nie napalam że jestem przekonany że Chorzów (100%) i Kraków (99%) odpadli.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 13.05.2009, 09:34
Ale co maja obchody 89 z Euro 2012?.
,
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.05.2009, 09:34
A co Wy się tak podniecacie, w którym mieście napierdalać się będą Turcy z Angolami?
Ja uważam,że naszym krakowskim interesem jest to,aby zbudowali nam stadion, adekwatny do naszych potrzeb.Czyli to co tam murują w tym momencie. Więc wystarczy nam lista rezerwowa. A gdzie będą te mistrzostwa to mnie to szczerze mówiąc mało obchodzi.Ani to naszemu miastu z tego powodu nie ubędzie ani nie przybędzie. Jak dla mnie mogą być w całości na Ukrainie lub przeniesione na Jamajkę.

Zastanawiające jest to ,ze wszystkie opcje polityczne nas jebią z góry w dól. Może czas reaktywować coś na
miarę austro wągier? Jakiś posłów stąd do wspólnego parlamentu by się wybrało, pewnie mniej kasy by do nas nie płynęło a zyskalibyśmy na prestiżu. Bo jak ktoś tutaj wpadł na pomysł aby pokazywać Europie Chorzów, zabiedzony, rozjebany Śląsk to ja nie wiem czy dla naszego dobra pod taką władzą jest sens być. Nic dobrego z ich strony nas spotkać nie może raczej. Z takimi pomysłami przynajmniej. Może bazę noclegową zrobią w Bytomiu jeszcze
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 13.05.2009 o godz. 09:39.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 13.05.2009, 09:37
A Wała!
WOLNA RZECZPOSPOLITA KRAKOWSKA!

tvn24 podaje, że wycyckaliśmy Gdańsk.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
szarkoz
Member

Od: 09.2004

Stary 13.05.2009, 09:39
A wiadomo, o której mniej więcej będzie wreszcie oficjalna informacja? Bo na wiadomościach z serwisów informacyjnych nie ma co polegać, zwłaszcza, że zmieniają się co chwila...
If you have a closed mind do the same with your mouth.
Odpowiedz cytując
rocco_1906
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.05.2009, 09:41
abstrachujac od tego ze mi to wisi czy dostanie Kraków to euro czy nie to... w TVN24 Listkiewicz powiedział ważną rzecz,a mianowicie:to że dziś 4miasta dostaną euro nie znaczy ze na 100% w kazdym z tych miast bedzie turniej.Istnieje bowiem mozliwosc ze np za rok w miejsce miasta x wskoczy miasto z.a dlaczego a dlatego ze uefa caly czas bedzie to wszystko nadzorowac i jak gdzies beda sie ociagac czy cos nie bedzie grało to ZMIANA MOZE JESZCZE POZNIEJ NASTAPIC amen
ALEXANDER
THE GREAT
OVECHKIN
Odpowiedz cytując
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 13.05.2009, 09:47
Podobno o 11:00.

tutaj relacja live http://nazywo.interia.pl/relacja/wyb...euro-2012,1146
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 13.05.2009, 09:49
Ależ smuty walą na tej pseudo tv tvn24,co 5 min zmieniają zdanie kto jest pewny niby,ciekawe skad maja takie info(pewnie jak kazdy z niby oryginalnego źródła)
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 13.05.2009, 09:50
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A co Wy się tak podniecacie, w którym mieście napierdalać się będą Turcy z Angolami?
Ja uważam,że naszym krakowskim interesem jest to,aby zbudowali nam stadion, adekwatny do naszych potrzeb.Czyli to co tam murują w tym momencie. Więc wystarczy nam lista rezerwowa. A gdzie będą te mistrzostwa to mnie to szczerze mówiąc mało obchodzi.Ani to naszemu miastu z tego powodu nie ubędzie ani nie przybędzie. Jak dla mnie mogą być w całości na Ukrainie lub przeniesione na Jamajkę.

Zastanawiające jest to ,ze wszystkie opcje polityczne nas jebią z góry w dól. Może czas reaktywować coś na
miarę austro wągier? Jakiś posłów stąd do wspólnego parlamentu by się wybrało, pewnie mniej kasy by do nas nie płynęło a zyskalibyśmy na prestiżu. Bo jak ktoś tutaj wpadł na pomysł aby pokazywać Europie Chorzów, zabiedzony, rozjebany Śląsk to ja nie wiem czy dla naszego dobra pod taką władzą jest sens być. Nic dobrego z ich strony nas spotkać nie może raczej. Z takimi pomysłami przynajmniej. Może bazę noclegową zrobią w Bytomiu jeszcze

Na prezydeta bo dobrze gada

Jestem dokladnie takiego samego zdania
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 13.05.2009 o godz. 09:58.
,
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 13.05.2009, 09:51
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Ależ smuty walą na tej pseudo tv tvn24,co 5 min zmieniają zdanie kto jest pewny niby,ciekawe skad maja takie info(pewnie jak kazdy z niby oryginalnego źródła)

Drogi pan KUźNIAR co chwile pokazuje swoje kompleksy
co 3 zdanie to o Krakowie
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 13.05.2009, 09:58
Problem jest w tym że jeśli Euro u nas nie będzie to może zostac spowolnona modernizacja stadionu. Oczywiście niby miasto rezerwowe itd i itd ale przy ogólnym kryzysie na świecie kasa będzie szła przede wszystkim na te 4 miasta
Odpowiedz cytując
bar80
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 13.05.2009, 10:01
ja też jestem zdania ,że wystarczy niech nam stadion wybudują a całą tą chołote co się zjedzie na mistrzostwa razem z "naszymi" politykami niech sobie inne miasta goszczą !
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 13.05.2009, 10:02
Boniek - kumpel Platiniego - twierdzi, że już dawno wybrano 4 miasta i nie ma powodu do zmian.
Czyli raczej Kraków nie dostanie EURO.

Ale sadzę, że UEFA albo nie poda dziś nazwy wszystkich miast, albo zostawi dość szeroką furtkę na ewentualne zmiany.
Dziś ostatecznej decyzji może jeszcze nie być.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów