The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
miba
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2009, 11:44
Nie uwierzyłbym w coś takiego
Odpowiedz cytując
fidello
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 11.05.2009, 12:40
Może za duży optymizm przeze mnie przemawia, ale nie ma co płakać nad terminarzem, niewygodnym dla nas (dwa wyjazdy i to trudne). Lech też nie ma łatwo - dwa mecze u siebie! (a przecież 4 ostatnie spotkania ligowe u siebie zremisował). Jak już zostało powiedziane - jak będziemy wygrywać, to gdybanie nie będzie nam potrzebne.
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.05.2009, 12:41
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
I udany rewanż Wrocławian, a szczególnie ich trenera
To raczej my się mamy za co zrewanżować:
W PE 0:4 u siebie dostaliśmy i w lidze 1:2 we Wrocławiu. Dość tych porażek ze Śląskiem!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.05.2009, 12:52
fidello napisał(a):Wyświetl post
. Lech też nie ma łatwo - dwa mecze u siebie! (a przecież 4 ostatnie spotkania ligowe u siebie zremisował).
teraz jak wrócił Rengifo to graja jak dawniej skutecznie , widac że to klasowy zawodnik,odciążył Lewandowskiego w ataku i gładko wygrali ze Śląskiem.Na strate punktów przez Lecha bym nie liczył, nawet w Warszawie z Polonią.Myśle że Lech to główny rywal do mistrzostwa i to jego nalezy najbardziej sie obawiac.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.05.2009 o godz. 13:19.
Odpowiedz cytując
TSNH
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.05.2009, 12:57
Lechia nam odbierze Mistrza
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.05.2009, 13:29
Śląsk jest nam "dłużny" meczyk Pamiętne 2:2 Żart.Ja najbardziej boję się o nasze mecze wyjazdowe (wiadomo jak na nich gramy) ,szczególnie ŁKS.Nie chcę być złym prorokiem ,ale obawiam się ,że jak Legia i Lech gdzieś jeszcze nie zremisują to może być bardzo cieżko o mistrza (patrząc jeszcze jaki szpital nam się robi w końcówce).Obym się mylił.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 11.05.2009, 13:42
Nie ma co się martwić na zapas.
Póki co najważniejszy jest dla nas mecz z ŁKS, jak go nie wygramy to cała reszta nie ma znaczenia.
Dzisiaj wyjaśni się jak groźne są urazy Sobola i Marcelo. To dla nas kluczowi zawodnicy i bez nich na pewno będzie o wiele trudniej o wygraną na tak trudnym terenie, jakim jest Łódź.
Warto też zwrócić uwagę, że mecz z Wisłą nie jest dla ŁKSu kluczowy, dla nich ważniejsze są spotkania z bezpośrednimi kandydatami do spadku. Mają przed sobą jeszcze wyjazd do Chorzowa i mecz u siebie z Polonią Bytom - te dwa spotkania niewątpliwie są dla nich ważniejsze.
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 11.05.2009, 13:55
Zauważcie, że ŁKS, Polonia Bytom, Jagiellonia, Odra i prawdopodobnie Piast są już utrzymane. Nie ma co liczyć, że będą się aż tak strasznie angażować w mecze z Legią (Bytomianie) i Wisłą (Łodzianie). Każdy ma jeszcze mecz z rywalem, który walczy o życie (Wisła z Lechią ;/ , Lech z Cracovią, a Legia z Ruchem) i należy w tym upatrywać naszej szansy. Ponadto: Legia jedzie do Wrocławia a Lech do Warszawy, więc i tam różnie być może. Myślę, że mamy najłatwiejszy terminarz i musimy pokazać swoją prawdziwą wartość. Jeśli nie zdobędziemy Mistrzostwa to oznaczać to będzie, że po prostu na nie nie zasłużyliśmy.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 11.05.2009, 14:52
Moim zdaniem nie ma co marzyć o tym, że ktoś coś odpuści Wiśle, Lechowi i Legii............
Wbrew pozorom najlepszą sytuację mają kuchenkorze-kolejorze - praktycznie pełny skład (oprócz Wojtkowiaka), ale z drugiej strony grają z Polonią, która jeżeli chce się załapać na puchary musi ten mecz wygrać. Z Lechią i Craxą raczej powinni pojechać.
Legia - z taką grą jak w ostatnich tygodniach to jeśli nie będą mieli szczęścia typu strzał życia Takesiura albo samobója, nie mają co marzyć o tytule. Bytom czy Ruch jeszcze nie będą pewne utrzymania i mogą tak grającej jak ostatnio Legii narobić sporo problemów, a Sląsk pomimo, że gra onic i do tego grają padakę - może się zemścić za porażkę w Wa-wie. Zresztą na wczorajszą Legię 2 Gancarczyków w dobrej dyspozycji wystarczyłoby na zmłynkowanie....
Wisła - nawet w najsilniejszym zestawieniu największym zagrożeniem będzie sama dla siebie. Wyjazdy w tym sezonie wychodzą nam delikatnie mówiąc średnio. Wisłą mogła przy odrobinie szczęścia wygrać w Gliwicach, Zabrzu, Bytomiu czy choćby zremisować w Chorzowie (fuksiarska bramka w końcówce).... Te kilka punktów dzisiaj dałyby nam mistrzostwo. WYnika z tego jedno - limit błędów się wyczerpał i musimy po prostu wygrać do końca wszystko. Biorąc pod uwagę kontuzje Boguskiego i Sobolewskiego, będzie bardzo trudno jeżeli zabraknie ich choćby w jednym meczu. Moim zdaniem musimy zgrać ofensywnie, w miejsce Sobolewskiego - Jirsak a nie Cantoro. W miejsce Boguskiego na zmianę Niedzielan i Ćwielong. W tyłach Marcelo z Głową grają naprawdę dobrze. A ŁKS i Lechia to jednak nie są mocarze w ofensywie, którzy mogliby z naszymi defensorami klepać jak chcą. Błędy w defensywie pojawiają się wówczas, gdy zaczynamy się bronić zamiast grać dalej swoje. Wprawdzie z Arką udało się, ale w innych przypadkach było nieprzyjemnie.....
PS. Uważam,. że Singlar grał wczoraj naprawdę rewelacyjnie. Wychodził do piłki, na ktorą czekał Rybus czy Kiełbowicz (specjalność polskich graczy) i wyprowadzał piłkę stwarzając zagrożenie. Legia na lewym nie istniała głównie dzięki grze Singlara.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
swinia
Member

Od: 04.2009

Stary 11.05.2009, 15:53
A ja myślę, że w następnej kolejce 3 pierwsze drużyny odniosą solidarnie po remisie.
Nie wiem dlaczego , ale mam takie dziwne przeczucie.
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 11.05.2009, 16:09
swinia napisał(a):Wyświetl post
A ja myślę, że w następnej kolejce 3 pierwsze drużyny odniosą solidarnie po remisie.
Nie wiem dlaczego , ale mam takie dziwne przeczucie.
Toteż tym lepiej, że gramy dopiero w niedzielę, bo od piątku do niedzieli mógłbym zawału dostać...
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 11.05.2009, 20:35
A ja się pobawię matematyką

Nie lekceważmy Polonii i GKSu, te drużyny mogą jeszcze poszaleć i wygrać wszystko do końca
Polonia 50+9=59
GKS 50+9=59
Wisłę dopadnie niemoc: przegra wyjazdy i wygra ostatni mecz ze Śląskiem. 55+3=58
Lech remisuje z Lechią, przegrywa w Wawie i wygrywa z Cracovią. 54+4=58
Legia wygrywa z Bytomiem, przegrywa we Wrocławiu i remisuje z Ruchem. 54+4=58
Mamy Czarne Koszule i Bełchatów na czele ligi O_o

Drugi fajny wariant:
Wisła 2 punkty w 3 ostatnich meczach 55+2=57
Lech 3 punkty w 3 ostatnich meczach 54+3=57
Legia 3 punkty w 3 ostatnich meczach 54+3=57
Polonia 7 punktów w 3 ostatnich meczach 50+7=57
GKS 7 punktów w 3 ostatnich meczach 50+7=57
Pięć najlepszych drużyn ma jednakową liczbę punktów. O mistrzostwie decyduje "mała" tabelka... czyli mecze pomiędzy zainteresowanymi pięcioma (!!) drużynami.
Kod:
#. drużyna m pkt  z-r-p
1. Wisła   8  14  4-2-2
2. Lech    8  12  3-3-2
3. Polonia 8  11  3-2-3
4. Legia   8  10  2-4-2
5. GKS     8   7  2-1-5
Mistrzem zostałaby Wisła! To byłby finisz ligowy wszech czasów w futbolowych dziejach

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 11.05.2009, 21:01
hahahahahahahaha
Gdyby wydarzył się wariant nr 2 to golę głowę na łyso i wpłacam stówkę na konto SKWK...
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 11.05.2009, 21:05
prober napisał(a):Wyświetl post
Pięć najlepszych drużyn ma jednakową liczbę punktów. O mistrzostwie decyduje "mała" tabelka... czyli mecze pomiędzy zainteresowanymi pięcioma (!!) drużynami.
A czy nie jest tak, że jeżeli więcej niż 2 drużyny mają jednakową liczbe punktów to decyduje bilans bramkowy z całego sezonu?
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 11.05.2009, 21:27
Lechia gra od meczu z Bełchatowem bardzo dobrze, może Lechowi urwać punkciki dwa.
Jak nie popełnią błędu jak Ruch.

Legia straci punkty może we Wrocławiu, u siebie wymęczy te 1-0.

Niech tylko nie będzie tak, że WKS przegra z Legią i z Lechem, a punkty urwie nam...
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 11.05.2009, 21:32
Kamson napisał(a):Wyświetl post
A czy nie jest tak, że jeżeli więcej niż 2 drużyny mają jednakową liczbe punktów to decyduje bilans bramkowy z całego sezonu?
Kamson, wcześniej bierze się bezpośrednie pojedynki, to jest pierwsze kryterium.
Wymienione przez Ciebie kryterium jest dopiero trzecie w kolejności.

REGULAMIN ROZGRYWEK PIŁKARSKICH
O MISTRZOSTWO EKSTRAKLASY NA SEZON 2008/2009
napisał(a):
9.2. W przypadku uzyskania równej liczby punktów przez dwie lub więcej drużyn, o
zajętym miejscu decydują:
[...]
9.2.2. przy więcej niż dwóch zespołach:
a. liczba zdobytych punktów w spotkaniach między tymi drużynami,
b. przy równej liczbie punktów korzystniejsza różnica między zdobytymi i
utraconymi bramkami w spotkaniach tych drużyn,
c. przy dalszej równości, korzystniejsza różnica bramek we wszystkich spotkaniach
z całego cyklu rozgrywek,
[...]

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
swinia
Member

Od: 04.2009

Stary 12.05.2009, 11:04
No to spekulujemy:
Dla mnie ŁKS jest już utrzymany, na 3 kolejki przed końcem 7 drużyna ligi nie walczy już o utrzymanie.
Na 100% spada jedna z drużyn Cracovia - Górnik (mając w perspektywie mecz między sobą), chociaż myślę, że obie spadną, bądź jedna z nich wystąpi w barażach. Do tej dwójki dołączy najprawdopodobniej Arka.

Lech niby zagrał dobry mecz we Wrocławiu, ale żeby walczyć o "majstra" musi tak się zaprezentować do końca sezonu, a jeśli to był tylko jednorazowy wyskok, to jestem w 99,9% pewny, że z Lechią zgubi punkty.

Legia, jest słaba każdy to widzi, także w 3 meczach(z jej szczęściem i fartem) może zdobyć nawet 9pkt. Ale jest to tak samo możliwe jak to, że zdobędzie pkt 0. Osobiście daje jej 5pkt.

Wisły nie chce oceniać, bo mógłbym być nieobiektywny, ale jestem zdania, że jeśli 3pkt przyjadą z Łodzi to na 99,9% jesteśmy mistrzami. Osobiście(moje zdanie) mam pewność, że ze Śląskiem i Lechią mamy 6 pkt.
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.05.2009, 11:17
Jeżeli Lech straci punkty z Lechią to będzie to największa sensacja 28. kolejki. Zakładając, że tak się zdarzy, to Lechia na mecz z nami wyjdzie nieźle podbudowana i będziemy musieli się sporo namęczyć, aby zdobyć 3 punkty. O Legii nie będę prorokował, bo ich gra jest nieprzewidywalna. Ale i tak najważniejszy jest mecz w Łodzi z ŁKS-em. ŁKS się utrzymał i troszeczkę odpuści ( choć ewidentnie pola nie oddadzą ) więc presja na nich będzie mniejsza.

Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 12.05.2009, 11:17
Jak wygramy z ŁKSem to mamy mistrza na 99%. Na 90% spadnie Lechia jezeli nie wywiezie pkt z Poznania. Ma jeszcze mecz z nami oraz Piastem na wyjezdzie zatem MUSI cos ugrac z Lechem bo inaczej nawet zwyciestwo z Piastem,nic jej nie da. Z nami rzecz jasna nie powalcza.
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.05.2009, 11:19
Nie ma co spekulowac kto zdobedzie ile i gdzie pkt, WISLA bedzie mistrzem i basta
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.05.2009, 11:21
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Jak wygramy z ŁKSem to mamy mistrza na 99%. Na 90% spadnie Lechia jezeli nie wywiezie pkt z Poznania. Ma jeszcze mecz z nami oraz Piastem na wyjezdzie zatem MUSI cos ugrac z Lechem bo inaczej nawet zwyciestwo z Piastem,nic jej nie da. Z nami rzecz jasna nie powalcza.

Są szanse, że Lechia nie wygrywając do końca może się utrzymać, ale pod mało realnym warunkiem, że wszystkie drużyny pod Lechią nie wygrają do końca.

Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 12.05.2009, 11:40
W moim mniemaniu Wisła zdobędzie w ostatnich trzech kolejkach 7pkt(ŁKS-1, Lechia-3, Śląsk-3), a czy to da nam Mistrza to będzie zależeć od Lecha i Legii.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 12.05.2009, 11:46
Arka, Lechia oraz Cracovia. Te 3 druzyny beda "sie liczyc" w walce o "awans" do 1.ligi. Tak wychodzi mi po przejrzeniu rozkładu jazdy ostatnich 5ciu druzyn tabeli. Ewentualnie Gornik na baraze sie moze zalapac.
Odpowiedz cytując
pluti1906
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 12.05.2009, 12:15
Moim zdaniem mecz w Łodzi będzie najważniejszy, jeśli tam wygramy to ostatnie dwa mecze też damy rade bo chłopaki będą na gazie i nie trzeba ich będzie mobilizowac. Co do naszych rywali ( lech legia) to myśle że nie dadzą rady wygrac wszystkich meczów . Lech stał się królem remisów, a legia to wszyscy wiemy jaki poziom teraz ma więc myśle, że damy rade.. Mistrz Mistrz Nasz TS!!!! Co do tego kto spadnie to moim typem jest zdecydowanie cracovia i arka , górnik moim zdaniem będzie grał w barażach.
TYLKO WISEŁKA NASZA WISEŁKA
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 12.05.2009, 14:28
Lechia da radę się utrzymać. Wygrają ostatni mecz z Piastem na wyjeździe...I liczę na urwanie punktów Lechowi.
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 12.05.2009, 14:31
Wisła:
ŁKS - 3 pkt (0:2)
Lechia - 3 pkt (1:3)
Śląsk - 3 pkt (2:0) i mamy mistrza...

Lechia się utrzyma ! teraz z Lechem albo remis 1:1 albo 2:1 do przodu... z Wisłą w plecy, a z Piastem 3:1 do przodu...
Odpowiedz cytując
IndykTSW
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 12.05.2009, 14:44
1q2 napisał(a):Wyświetl post
a tak ogólnie to marzy mi się - oczywiście w pierwszej kolejności mistrz dla nas - w drugiej spuszczenie dziewic z drugiej strony błon w ostatnim meczu z Lechem - to by było piekne, na deser wezmę upadek Kaspra, wraz z Górnikiem....Ciekaw jestem czy w końcu zachowa się honorowo, czy też jak ma w zwyczaju okopie się, licząc na odszkodowanie.
A mi marzy się mistrzostwo dla Wisły w pierwszej kolejności a później utrzymanie Lechii. Jeśli chodzi o spadek to typuje Cracovia i Arka. I moje małe marzenie: Lech potyka sie w ostatnich 3 kolejkach i spada z podium na rzecz Bełchatowa lub Polonii.
Perkele!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 12.05.2009, 15:11
Moim zdaniem Śląsk to będzie formalność.
Widz na tym polega żeby do tego meczu dojechać na 1 miejscu
ŁKS już prawie spokojny, ale jeśli się zepną to potrafią zrobić krzywdę
Lechia z kolei pazurami będzie darła murawę.
Mam nadzieję, że damy radę, większy potencjał na pewno po naszej stronie
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.05.2009, 15:28
arti napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Śląsk to będzie formalność.

Z tym ze to ostatnia kolejka kiedy z nimi gramy.

Wczesniejsze mecze wg mnie sa wazniejsze bo te musimy wygrac ,a wtedy ten z Slaskiem w ramach meczy przyjazni,kiedy bedziemy "w potrzebie"3 punktow ,mysle ze Slask nam takiej pomocy udzieli.

Trzeba wygrac w Lodzi i potem ,niestety z bólem to pisze ograc Lechie w Gdansku ,ale my niemamy wyjscia.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 12.05.2009, 15:36
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Z tym ze to ostatnia kolejka kiedy z nimi gramy.

Wczesniejsze mecze wg mnie sa wazniejsze bo te musimy wygrac ,a wtedy ten z Slaskiem w ramach meczy przyjazni,kiedy bedziemy "w potrzebie"3 punktow ,mysle ze Slask nam takiej pomocy udzieli.

Trzeba wygrac w Lodzi i potem ,niestety z bólem to pisze ograc Lechie w Gdansku ,ale my niemamy wyjscia.
Właśnie to napisałem w 2 wersie.
Co do potencjalnych wpadek rywali to ciekawe jak będzie wyglądał mecz Polonia W.-Lech. Czy Polonia będzie jeszcze miała o co grać? Czy przestraszą się gniewu swojego szalonego właściciela i będą zapierd....?
Śląsk-Legia - Ś jest w stanie chociaż zremisować, z drugiej strony-zagrają raczej nadal bez Mili, ponadto w zimie Ś i L potrafili się dogadać w sprawie transferu Ostrowskiego - znaczy źle że sobą nie żyją...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów