The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.05.2009, 20:53. Jeszcze 3 kolejki . Pospekulujmy ....
my: Ełksa , Lechia i u siebie Śląsk
Lech: Lechia, Polonia w Wawce, Craxa w Poznaniu
Legia: Polonia w Bytomiu, Śląsk we Wrocku , u siebie Ruch
Polonia: do Białegostoku, u siebie Lech, i do Łodzi (jak my )
Bełchatów: do Craxy, Arka u siebie i do Białegostoku

Polonia i Bełchatów mają 5 punktów do nas, praktycznie dużo nie wykręcą, ale po 6 punktów spokojnie.

Gdybym potrafił przewidzieć wyniki w tych meczach, miałbym za co wykupić od BC miejsce na koszulkach , by nasz dobrodziej miał z czego na transfery nie skąpić w następnym sezonie.

Pierwszy krok : wygrać w Łodzi. Później z górki. Może i punkty z Lechią nie będą tak bardzo potrzebne

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 10.05.2009, 21:00
Ja z tych trzech meczów najbardziej obawiam sie gry z Lechia Gdansk ,ktora bedzie miala zapewne nie tylko noz na gardle a wrecz topor :/ . ŁKS jest nieobliczalny ,na nas sie napewno zmobilizuja bo juz pokazywali jak sie gra z czolowka ligi . No i na koncu Slask ,mam nadzieje ze to bedzie prawdziwy mecz zgody nie tylko na trybunach
Ostatnio edytowane przez AS82 : 10.05.2009 o godz. 21:03.
Odpowiedz cytując
Kordel
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 10.05.2009, 21:00
Legia z Polonia B gra w Wawie
Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi.K.Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.05.2009, 21:13
Dochodzą do tego nasze kontuzje, ale nie tylko my będziemy mieć ciężko, Amica i Legia, też nie mają łatwo...
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.05.2009, 21:18
Walka o majstra do ostatniej kolejki, nie oglądać sie na nikogo tylko wygrać te trzy mecze
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.05.2009, 21:22
Jeśli wygramy z ŁKS-em to już będzie dużo lepiej, bo Lechia z całym szacunkiem dla nich jest słaba i myślę, że nie powinniśmy mieć problemów z pokonaniem ich. Według mnie najłatwiejszy mecz będzie ze Śląskiem u siebie, bo oni o nic już nie grają. Z dwójki ŁKS i Lechia uważam, że ŁKS będzie dużo groźniejszym rywalem i dlatego myślę, że jeśli tam wygramy to już jedną ręką trzymamy patere. Jednak nie napalam się zbytnio na mistrza, bo może zdarzyć się klops i skończymy na 3 miejscu
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 10.05.2009, 21:25
Przede wszystkim nie myślmy, że Lechia i Śląsk dadzą nam wygrać po przyjacielsku. I wtedy będzie dobrze.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.05.2009, 21:31
nie ma sie co jarac
denerwuje mnie to spiewanie i mowienie o mistrzostwie
sport uczy pokory
dzisiaj gdy zaintonowano w doliczonym czasie "gdzie twoje berlo ..." to o malo nie stracilismy gola
za wczesnie na to
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
jaitylkoja
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 10.05.2009, 21:32
Najważniejsze, by nie dać plamy w Łodzi tak jak to było z Piastem... A tak to będzie dobrze
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..

Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.05.2009, 21:45
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
nie ma sie co jarac
sport uczy pokory
dzisiaj gdy zaintonowano w doliczonym czasie "gdzie twoje berlo ..." to o malo nie stracilismy gola
za wczesnie na to
dokładnie ! to samo z komentatorami podsumowującymi mecz w 85 min czyli na średnio 8-10 minut przed końcem. Mistrza zdobywa się gdy nie ma matematycznych szans by ktoś Cie dogonił. Mamy okazje pokazać ze mimo dużo słabszego sezonu z naszej strony jesteśmy najlepsi! Walka przez 270 minut i jeśli chłopaki pokażą ambicje to dla mnie będą mistrzami. Sport to sport mogą chcieć ,mogą być lepsi a strzelać po słupkach i nie strzelać jak dzisiaj czinjama;/ Czego sobie i nam tu wszystkim nie życzę
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
Wujor
Member

Od: 05.2008

Stary 10.05.2009, 21:45
Najtrudniejszy mecz z ŁKS, potem Lechia i na końcu Śląsk. Jak zagrają jak pierszą połówkę to będzie OK, jak tak jak 2 to mamy 3 miejsce I tyle w tym temacie.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 10.05.2009, 21:46
Co tu spekulować. Wisła w obecnej chwili stała się panem sytuacji i wszystko w rękach piłkarzy. Trzeba wygrywać do końca w bardzo niewygodnych meczach i wierzyć, że piłkarsko Wisła okaże się lepsza i zasłużenie będzie wkrótce świętować obronę tytułu Mistrza Polski.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 10.05.2009, 21:54
Panem sytuacji to bysmy byli gdyby dzis przy obecnym ukladzie tabeli bylo po 29 kolejce...
Mamy 2 ciezkie wyjazdy z duzynami ktore maja bilans u siebie:
ŁKS 5 zw. 3 rem. 5 por.
Lechia 7 zw 3 rem. 4 por. <--- calkiem dobry bilans + gra o wszystko w przedostatniej kolejce

a my mamy wyjazdowy bilans
4 zw. 6 rem. 3 por.
wiec ,jedyne szale zwyciestwa mozna przechylic na swoja korzysc gryzieniem trawy przez 90 minut ,bo z momentami zastoju i graniem na czas moze sie sytuacja obrocic przeciwko nam
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 10.05.2009, 22:06
Szczerze to ciężko mi wierzyć w 6 punktów Wisły w następnych 2 meczach wyjazdowych...
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.05.2009, 22:07
Jestem pewien że Wisła nie zdobędzie 9 pkt, ale jestem też pewien że Lech i Legia coś stracą, czyli suma sumarum mistrz zostaje w Krakowie
the end
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 10.05.2009, 22:09
Nie ma co sie oszukiwac. mecz w Lodzi bedzie najwazniejszym meczem w tej koncowej czesci sezonu. wygrywajac tam bedziemy na 60% Mistrzem! wygrywajac z Gdansku bedzie to 90%!!! w lodzi tylko 3 punkty!!! i to MY bedziemy rozdawac karty!
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 10.05.2009, 22:14
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Jestem pewien że Wisła nie zdobędzie 9 pkt, ale jestem też pewien że Lech i Legia coś stracą, czyli suma sumarum mistrz zostaje w Krakowie
no fakt o 9 pkt bedzie ciezko... najwazneijszy sa mecze w lodzi i gdansku. w razie wpadki czyt, 7 pkt w dwoch meczach moze nie bedzie zle bo Legia jedzie do Wrocka a Lech do Wawy na Polonie jeszcze. takze jak wygramy za tydz bedziemy na dobrej prostej
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.05.2009, 22:14
Wg mnie najtrudniej będzie w Gdańsku. ŁKS zapewnił sobie już utrzymanie, więc jak mniemam może lekko spuścić z tonu. Nasi Bracia z Trójmiasta niestety mają teraz przetrudny wyjazd do Poznania i jeśli stamtąd nie wywiozą choćby punktu to znów zacznie im się walić grunt pod nogami, a scenariusz ten jest bardzo realny.

Legia z kolei przyjmuje u siebie Polonię Bytom. Ci niestety też już utrzymanie mają w kieszeni, więc nie liczyłbym na korzystny wynik. No chyba, że Legia nadal będzie tak dawać dupy, jak dwukrotnie z Ruchem, z ŁKSem i dzisiaj, to kto wie... Później jadą do Wrocławia, który też niestety nie walczy już o nic i może zrobić taki sam syf jak wczoraj z kuchenkami. Na koniec u siebie przyjmują ponownie Ruch, który może do ostatniej kolejki bić się o miejsce 13. i w tym upatruję głównej szansy na stratę punktów przez Legię.

Lech jak już wspomniałem przyjmuje Lechię, później ma wyjazd do Warszawki i tam powinien się wykoleić... Na koniec przyjmują Żydków, którzy w sumie pasowałoby, aby mieli jeszcze wtedy chociaż iluzoryczne szanse na miejsce barażowe, tak żeby musieli spiąć dupki. Czy tak się stanie? Zależy od najbliższego meczu Cracovii z Bełchatowem...

Cóż, mimo wszystko nie ma co .......ić. Trzeba wygrać 3 mecze i nie myśleć o tym, czy Lech/Legia tracą punkty. Niech nawet sobie zgarną te 9 pkt w ostatnich meczach, bo Mistrzostwo z jednopunktową przewagą będzie jeszcze słodsze, a browarek po meczu, którym zaleje się cały Kraków wraz z Braćmi i Siostrami z Wrocławia smakował będzie "po mistrzowsku" !
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.05.2009, 22:20
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
nie ma sie co jarac
sport uczy pokory
za wczesnie na to

Oczywscie ze zawczesnie.

To tylko trzy mecze albo az trzy mecze.

3 cholernie trudne spotkania,ciezko bedzie napewno w Lodzi z Lechia i Slaskiem moze zle nie bedzie.

Zal ze bracia z Lechii mają nóz na gardle i ich kosztem bedziemy musieli wygrac z nimi zeby zdobc mistrza.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Wujor
Member

Stary 10.05.2009, 22:33
Wygląda na to że Lech(Amica) ma najlepszy rozkład jazdy....Faktycznie, najbliższa kolejka wydaje sie być decydująca.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.05.2009, 22:39
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

Zal ze bracia z Lechii mają nóz na gardle i ich kosztem bedziemy musieli wygrac z nimi zeby zdobc mistrza.
Ciężko przypuszczać by Lechia nie przegrała w Poznaniu, natomiast jest szansa że Piast który gra w ostatniej kolejce z Lechią, będzie miał już zapewnione utrzymanie i Gdańszczanie spokojnie tam wygrają, zapewniając sobie utrzymanie.

O mecz ze Śląskiem się nie boje, ale to melodia przyszłości.3 punkty z ŁKS-em to jedyne o co powinniśmy się martwić.
Oby Sobol i Marcelo się wykurowali.

a tak ogólnie to marzy mi się - oczywiście w pierwszej kolejności mistrz dla nas - w drugiej spuszczenie dziewic z drugiej strony błon w ostatnim meczu z Lechem - to by było piekne, na deser wezmę upadek Kaspra, wraz z Górnikiem....Ciekaw jestem czy w końcu zachowa się honorowo, czy też jak ma w zwyczaju okopie się, licząc na odszkodowanie.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 10.05.2009, 22:45
Urban przepowiada, że absolutnie decydująca będzie się sytuacja po 29. kolejce. I zgadzam się, kto będzie potrzebował zwycięstwa - wygra w ostatniej kolejce (Wielka Trójca gra u siebie: Wisła ze Śląskiem, Lech z Cracovią, Legia z Ruchem). Więc wszystko wskazuje na to, że o mistrzostwie zdecydują dwie najblizsze kolejki.

Zatem mamy sześć wariantów na najbliższe dwie kolejki:

I. Wisła wygrywa obydwa mecze
komfortowa sytuacja
Legia zgubi jakiekolwiek punkty -> Wisła jest mistrzem
Lech przegra jeden mecz -> Wisła jest mistrzem
Lech zdobędzie 4 punkty -> min. remis ze Śląskiem -> Wisła jest mistrzem

II. Wisła zdobywa 4 punkty
tutaj już musimy liczyć, że obydwaj rywale zgubią punkty (czyli zdobędą po max. 4 pkt)

III. Wisła zdobywa 3 punkty
Lech może zdobyć max. 3 pkt, Legia może zdobyć max. 4 pkt

IV. Wisła remisuje obydwa wyjazdy
Lech może zdobyć max. 2 pkt, Legia może zdobyć max. 3 pkt

V. Wisła zdobywa 1 punkt
VI. Wisła przegrywa obydwa mecze

tych wariantów nie ma nawet co brać pod uwagę

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Wujor
Member

Stary 10.05.2009, 22:46
1q2 napisał(a):Wyświetl post

a tak ogólnie to marzy mi się - oczywiście w pierwszej kolejności mistrz dla nas - w drugiej spuszczenie dziewic z drugiej strony błon w ostatnim meczu z Lechem - to by było piekne, na deser wezmę upadek Kaspra, wraz z Górnikiem....Ciekaw jestem czy w końcu zachowa się honorowo, czy też jak ma w zwyczaju okopie się, licząc na odszkodowanie.

no zajebiście...., jak tak Cracovia i Górnik - czyli dwie uznane firmy zlecą z ligi- pewnie wolisz pasjonukące meccze z Znizem pruszków lub odrą wodzisław albo innym zajebistym zagłębiem lubin....gdzie na mecze po 1000 ludzi przyłazi....Nie rozumiem takich ludzi....
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 10.05.2009, 23:09
na pierwsza ponoć uznaną firmę to akurat chodzi nie wiele więcej niż tysiąc ,poza tym zawsze będę im życzył jak najgorzej i to moje prawo chyba, co? a Górnik?, to moje prywatne porachunki - do tego grają taką kichę że rok jeżdżenia po wiochach im dobrze zrobi,a rozumieć mnie nie musisz.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 10.05.2009, 23:27
Najbardziej boję się ŁKSu ale może jaki strajk będą mieć i będzie walkower?
Polonia i Bełchatów już sie raczej nie liczą, ciężkie mecze wątpie żeby wszystkie wygrali.
Lech u siebie też wszystko zgarnie zapewnie, jedyna szansa w Polonii żeby ich zatrzymać, bo to i lepiej dla nas byłoby.
Legia tak jak Lech, u siebie raczej gładko przejdzie, może w Wrocku uda się im coś zgubić.

Ale zamiast bawić się w spekulacje, trzeba wygrać te trzy mecze i po sprawie
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.05.2009, 00:06
Ja troche nie rozumialem wlasnie tej ogolnej euforii pt. mecz o mistrzostwo. Owszem maly kroczek zostal zrobiony, ale teraz jeszcze ciezej bedzie wygrac z walczacymi o byt LKS czy Lechia. Dlatego sprawa tytulu jest wciaz dla mnie otwarta i wcale nie uwazam abysmy mieli w tej materii jakas duza przewage nad Legia.
Oni juz za tydzien beda mieli latwy mecz u siebie, a Wisla bedzie walczyc na noze.. I to 2x wyjazdy jako jedyna druzyna z tej trojki. Nie pisze tego zeby kogos dolowac tylko aby spojrzec realnie na sytuacje i oszczedzic sobie wielkich rozczarowan, bo przeciez mial byc juz mistrz.

Inna sprawa, ze jesli Biala Gwiazda zagra swoje to zadna z tych 3 druzyn, nie ma prawa nam zagrozic.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 11.05.2009, 00:27
nesta napisał(a):Wyświetl post

Inna sprawa, ze jesli Biala Gwiazda zagra swoje to zadna z tych 3 druzyn, nie ma prawa nam zagrozic.
Grając 'swoje' z tego sezonu to możemy o mistrzostwie zapomniećBilans wyjazdowy, jeśli chodzi o drużynę która ma zdobyć mistrzostwo, jest wprost koszmarny więc żeby obronić tytuł , nasz team musi się wspiąć na wyżyny.Gdzie uważam że stać nas na to ,no ale przyznam Ci racje że to takie .......enie o szopenie...Wygrajmy w Łodzi a będziemy już o półtora kroku do celu.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.05.2009, 01:46
Bo ten mecz to nie był mecz o mistrzostwo. W moim mniemaniu to był mecz o zachowanie szans na mistrzostwo. Terminarz mamy ch*jowy tak naprawde:
-ŁKS mistrz wiosny, zajebiste mecze i z Lechem i z Legią gole potracone w doliczonych czasach. Wygramy przy dobrym otwarciu i przede wszystkim nie możemy stracić bramki jako pierwsi. Może już jako że utrzymanie mają, nie zagrają ponad swoje możliwości, żeby tylko Wyparło nie miał swojego dnia.
-Lechia, zagra o wszystko, czyli także choćby o punkt. Pytanie tylko czy piłkarzom Lechii starczy umiejętności. W Gdańsku Lech wygrał 3:0 jednak już na wiosnę Legia wymęczyła tam tylko 3:2. Ogólnie musimy grać w piłkę od 1 do ostatniej minuty bo punkty tracimy po meczach, gdzie nie prezentujemy nic dopóki bramki nie stracimy (Zabrze, Bytom, Gliwice)
-Śląsk, teoretycznie piłkarzom Śląska się już nie chce, przynajmnije nie tak, jak wcześniej się im chciało. Zobaczymy jak podejdą do spotkania z Legią i przede wszystkim w kontekście naszych braci o meczu z Piastem, żeby tylko tam się za bardzo nie rozluźnili.

Choć terminarze podobne, każdy ma po jeden mecz z drużynami, które nie grają już o nic lub wtedy o nic już nie powinny grać Polonia i Śląsk i każdy ma mecze z drużynami, które grają o wszystko ( Lechia, Piast, Ruch, Cracovia)

A jeżeli chodzi o dół musi spaść Cracovia albo Górnik mają między sobą bezpośredni mecz w 29 kolejce i ciężko będzie jednym i drugim się utrzymać. Przy okazji jedno z nich dostanie łatwą szanse wyskoczenia z strefy spadkowej.
Cracovia gra GKS B (D), Górnik (D), Lech (W)
Górnik gra Odra (D), Cracovia (W), Polonia W. (D)
Arka gra Ruch (D), GKS B (W), Odra (D)
Ruch Arka (W), ŁKS (D), Legia (W)
Lechia Lech (W) Wisła (D) Piast (W)

Moje typy:
Cracovia. GKS wciąż walczy o mistrzostwo, Górnik mimo wszystko w decydującej chwili będzie dysponował lepszymi piłkarzami. Lech albo będzie wciąż walczył o mistrzostwo albo będzie ratował puchary. 25+0=25
Górnik. Z Odrą u siebie za gra o wszystko, u siebie gra dosyć pewnie zwycięstwo z Odrą, w decydującej chwili mobilizacja na Cracovii i porażka z walczącymi o puchary piłkarzami Polonii. 25+6=31
Arka. Z Ruchem obie drużyny grają beznadziejnie. Ruch trochę lepiej ale mecz wyjazdowy więc remis. GKS B walczy o puchary i Arka remisu nie będzie w stanie wywalczyć. Wygrają ostatni mecz z Odrą nie grającą już o nic. 26+3=29
Ruch. Remis z Arką, Remis z ŁKS z nożem na gardle i porażka z Legią walczącą o mistrzostwo. 28+2=30
Lechia. 3 punkty z Piastem nie grającym już o nic i spokojne utrzymanie 29+3=32

Spadek: Cracovia, Arka\
Baraże: Ruch
Ostatnio edytowane przez Kurt : 11.05.2009 o godz. 02:14.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.05.2009, 10:22
Wyobraźcie sobie sytuację.. Lech, Legia i Wisła wygrywają kolejne dwie kolejki. Przed ostatnią kolejką Wisła ma więc 1 pkt przewagi nad L i (L). W ostatniej kolejce Lech i Legia wygrywają, a my nie wygrywamy z braćmi z Wrocławia i nie mamy mistrza. To byłby koszmar
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.05.2009, 10:41
ciacho napisał(a):Wyświetl post
W ostatniej kolejce Lech i Legia wygrywają, a my nie wygrywamy z braćmi z Wrocławia i nie mamy mistrza. To byłby koszmar
I udany rewanż Wrocławian, a szczególnie ich trenera
the end
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów