The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.05.2009, 22:47
Ja nie wiem w jaki Ty mecz ogladałes,Barca prowadziła cały czas gre a Czelsi się tylko broniła i grała typowy anty futbol.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 06.05.2009, 22:47
Barca pokazuje w tym sezonie wszystko. Gra do końca z Valencia czy Chelsea a z drugiej strony gromi rywali jak Real czy Sevillę. Abstrahując w ogóle od tego że błędy mniej więcej rozłożyły się w dwumeczu po równo (skąd wiesz banasik że zamiast Eto'o w polu karnym nie stał by Abidal który wiedziałby lepiej jak się zachować w polu karnym a nie powinien dostać czerwa?) to chelsea odpadła zasłużenie, za chamską grę w pierwszym meczu, typowa dla MAŁYCH drużyn grających na boisku lepszego o klasę przeciwnika. Aha i może wspomnij jeszcze o debilu ballacku, na którym chyba się wzorujesz.
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.05.2009, 22:48
mic - tak, Real Madrid fan, 2-6 bolało, ale już to przebolałem, bo zorientowałem się z taką obroną Real niczego nie osiągnie

kreseq - reka pike raz oraz to co stało się w 96 minucie (uderzył lecącą w światło bramki piłkę ręką, gdyby nie zainterweniował, to valdes musiałby sie napocić, lub prawdopodobnie wpuściłby bramkę

EDIT:

Kris - drużyny które grały ofensywnie na camp nou dostawały trzy sztuki na wejście. Chelsea zagrała porządnie na wyjeżdize a u siebie przycisnęła i nie wiem co masz do Ballacka, który wiedział ze w tym momencie łysol odbiera im finał LM?

PotiWisla - mam nadzieje ze piszesz o 1. meczu
Ostatnio edytowane przez banasik : 06.05.2009 o godz. 22:51.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 06.05.2009, 22:49
banasik napisał(a):Wyświetl post
staram sie patrzec, patrze i widze:

przewage Chelsea przez cały mecz

karne

JEDEN celny strzał barcelony w dodatku był to klasyczny "wacek"

mic - mam na tyle lat, żeby móc zgodnie z prawem pić alkohol na całym świecie, zadowolony z odpowiedzi?
Przewage przez caly mecz, tylko w czym ? Bo posiadaniu pilki ? Nie. W celnych strzalach, owszem ale byly prosto w Valdesa.

Co to jest "klasyczny wacek" ?
Gol Chelsea - spadala pilka, kopnal i wpadlo. Chyba nie uwazasz ze wlasnie tak chcial strzelic? 2 cm wyzej i nic by nie bylo

Jak masz tyle lat ze mozesz pic ten alkohol wszedzie to zachowuj sie tak, bo narazie cholernie sie zalisz bo boli Cie ze to Barcelona wygrala a nie Chelsea przegrala. Czasem antyfutbol wygrywa, tym razem naszczescie tak nie bylo

Poza tym, jak mozna kogos cisnac w meczu, w ktorym posiadanie pilki jest 30-70 %? Nie rozumiem.
Moze wytlumacz mi, bo piszesz ze cisneli, wiec ja sie zapytam Ciebie, co im dalo to cisniecie ?

Bramka Barcy strzal zycia ? Raczej normalna bramka, takie czesto padaja na stadionach.
Ostatnio edytowane przez mic : 06.05.2009 o godz. 22:56.
Odpowiedz cytując
slaskWKSslask
Senior Member

Od: 05.2008

Z nieopisanym żalem zawiadamiamy, iż po nagłej, niespodziewanej, zapoczątkowanej w ubiegłą sobotę chorobie, w dniu 06.05.2009 umarł antyfutbol.

Pogrążeni w smutku i łączący się w bólu z przyjaciółmi z Madrytu

kibice klubów angielskich
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

grzechu1991 napisał(a):Wyświetl post

No chyba nie powiesz, że MU gra bez stylu...
nie powiem. Mają styl, ale czy Barca nie ma?
A ja przypomniałem sytuację sprzed roku, kiedy to mocarne MU męczyło się z Barcą w kryzysie, której nic nie wychodziło.

edit: właśnie zapomniałem również o sytuacji z pierwszego meczu, kiedy to Ballack faulował wychodzącego prawie na czystą pozycję Inieste. Faul odgwizdał, tylko zapomniał wyciągnąć żółtą kartkę...a, że Ballack już miał żółć, to wiadomo co to oznacza
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 06.05.2009 o godz. 22:53.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 06.05.2009, 22:51
http://www.youtube.com/watch?v=DsxB2hRLI58 - to dla tych, ktorzy mowia ze nie bylo reki w ostatniej minucie, ewidentny lokietek. Pilkarze Barcy grali w tym spotkaniu w siatkowke .

http://www.youtube.com/watch?v=Iq_PxjLcsnM - Drogba ladnie to podsumowal.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 06.05.2009 o godz. 22:56.
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 06.05.2009, 22:52
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
nie powiem. Mają styl, ale czy Barca nie ma?
A ja przypomniałem sytuację sprzed roku, kiedy to mocarne MU męczyło się z Barcą w kryzysie, której nic nie wychodziło.
Broń Boże, nikt stylu Barcelonie nie odmawia. Nawet trzeba przyznać, że ich styl jest niesamowity, i czasami ręce same układają sie do oklasków. Ano męczyło się. Mogło sie nie męczyć gdyby Ronaldo sie nie podpalił, no ale cóż, to gdybanie. Zauważ, też, że Cl była ostatnią szansą na zdobycie czegokolwiek w tamtym sezonie co dodatkowo ich zmobilizowało, i mimo kryzsu zagrali b. przyzwoite mecze.
Odpowiedz cytując
tomekk81
Member

Od: 08.2003

Stary 06.05.2009, 22:52
Ale jezeli spekulujemy to mamy na uwadze, że NIE BYŁOBY po wszystkim.

i po raz kolejny tłumaczę - 3 karne bo:

dwie ręki
popychany Drogba w polu karnym
A czy Ty widziałeś kiedykolwiek wcześniej jakiś mecz?
*TYLKO WISŁA*
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 06.05.2009, 22:53
mic napisał(a):Wyświetl post
Przewage przez caly mecz, tylko w czym ? Bo posiadaniu pilki ? Nie. W celnych strzalach, owszem ale byly prosto w Valdesa.

Co to jest "klasyczny wacek" ?
Gol Chelsea - spadala pilka, kopnal i wpadlo. Chyba nie uwazasz ze wlasnie tak chcial strzelic? 2 cm wyzej i nic by nie bylo

Jak masz tyle lat ze mozesz pic ten alkohol wszedzie to zachowuj sie tak, bo narazie cholernie sie zalisz bo boli Cie ze to Barcelona wygrala a nie Chelsea przegrala. Czasem antyfutbol wygrywa, tym razem naszczescie tak nie bylo
ale co putkom z tego posiadania przyszło? Chelsea cisnęła w tym meczu cały czas, a gościom po prostu wyszło jedno uderzenie

obie bramki w moim odczuciu przypadkowe, strzały życia po prostu

for_fun_ pokazał wam powtórkę po raz kolejny, dalej mówicie że powinien być tylko 1 karny?
Odpowiedz cytując
slaskWKSslask
Senior Member

Stary 06.05.2009, 22:56
Nie wiem,poprostu nie wiem jak kibice Chelsea mogą mówić ,że ich zespół był lepszy. Świat się kończy. Sędzie mógł podyktować karnego bądź nie mógł. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Kibice Chelsea widzieli 2 karne,ale nie widzieli też nurkującego Anelki i czerwonej dla Abidala. Gdyby sedzia gwizdnął tą jedenastkę to takie same protesty byłyby z drugiej strony,bo...gdzie mają sobie te ręce wsadzić piłkarze jeśli trzymając je przy sobie są nastrzelani . Bo niech mi ktoś powie-jaki cel miał Anelka przy ręce Pique kiedy podniósł pilkę a wokoło był tylko on i obrońca? Tak czy inaczej-antyfutbol pokonany.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 06.05.2009, 22:58
Skoncz pisac non stop o tych "putkach" bo wychodzisz na wielkiego frustrata.
Jakby nie byl to mecz Chelsea-Barca tylko Izolator Boguchwala - Inter Gnojnica tez bys tak plakal ? Czy tylko boli Cie wygrana Barcy ?

Z mojej strony ciesze sie bardzo ze antyfutbol przegral.

Poza tym karny to nie bramka
Ostatnio edytowane przez mic : 06.05.2009 o godz. 23:01.
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Stary 06.05.2009, 22:59
Chodzi mi o to że prawie pobił sędziego kiedy ten nie podyktował karnego, normalnie wzór profesjonalizmu. Powinien za to czerwo dostać. Czy nasi piłkarze w Atenach zaatakowali w ten sposób tego Rileya? Stawka była taka sama! My kibice możemy się ponapinac na forum ale ballack nie miał prawa zrobić tego co zrobił. Skoro możesz pić to idź do monopolowego za róg kup sobie skrzynkę browaru i przy niej usnij bo już nawet Chelsea nie potrafiła Ci sprawić radości niszcząc "tą slabiutka skorumpowaną grająca bez stylu putke farsę"
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 06.05.2009, 22:59
for_fun_ pokazał wam powtórkę po raz kolejny, dalej mówicie że powinien być tylko 1 karny?
Tak.Ja wciąż uważam ze tylko jeden karny się należał.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 06.05.2009, 23:00
slaskWKSslask napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem,poprostu nie wiem jak kibice Chelsea mogą mówić ,że ich zespół był lepszy. Świat się kończy. Sędzie mógł podyktować karnego bądź nie mógł. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Kibice Chelsea widzieli 2 karne,ale nie widzieli też nurkującego Anelki i czerwonej dla Abidala. Gdyby sedzia gwizdnął tą jedenastkę to takie same protesty byłyby z drugiej strony,bo...gdzie mają sobie te ręce wsadzić piłkarze jeśli trzymając je przy sobie są nastrzelani . Bo niech mi ktoś powie-jaki cel miał Anelka przy ręce Pique kiedy podniósł pilkę a wokoło był tylko on i obrońca? Tak czy inaczej-antyfutbol pokonany.

NABIĆ RĘKĘ (co wykonał) i wywalczyc rzut karny po prostu!!

w polu karnym obrońcy zazwyczaj trzymają rece za plecami żeby właśnie nie być "nastrzelonym"

odnosnie drugiego karnego: w świetle przepisów jeżeli zawodnik zagraniem ręką powiększa swoją powierzchnię i blokuje dostęp do bramki to jest rzut karny
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 06.05.2009, 23:01
Ale jaki antyfutbol i jaki piekny futbol? Chyba, ze to pierwsze w wykonaniu Barcy(1 celny strzal na bramke w calym meczu i kompletna bezsilnosc), a Chelsea tworzyla sobie sytuacje za sytuacja(szkoda, ze niewykorzystane, ale jesli pilkarze z Katalonii caly czas fauluja...).

Nie ma natomiast watpliwosci, ze Man Utd rozniesie Barcelone w finale i chyba tylko dlatego obejrze ten mecz, bo po tym co dzisiaj obejrzalem odechciewa sie ogladania meczow pilkarskich.

P. S - Widze, ze niektorzy od niedawna ogladaja pilke, ale polecam obejrzenie spotkania z MS 98 Wlochy - Chile i co tam robi Baggio, i co robi sedzia...takie karne sie odgwizduje, a tutaj byly ewidentne conajmnie 2, bo w pierwszej polowie Toure ciagnal Drogbe za koszulke, az w koncu go powalil w polu karnym. Polecam porozmawiac o tych sytuacjach z ekspertem, a najlepiej zawodowym sedzia pilkarskim .
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 06.05.2009 o godz. 23:05.
Odpowiedz cytując
slaskWKSslask
Senior Member

Stary 06.05.2009, 23:03
Aha...no to tak na marginesie gratuluje piłkarzom Chelsea umiejętności piłkarskich skoro będąc jeden na jeden z obrońcą rywala wybierają oszkuiwanie. A decyzja o rzucie karnym po nastrzelonej ręce pozostaje w gestii i interpretacji arbitra-ten podjął taka a nie inną decyzję. Nie każdy musi zabijąc piłkę nożną. Czasami warto poprstu grać,a nie liczyć na korzyści po kontrowersyjnych decyzjach. Antyfutbol plus sedzia? Nie za wiele?
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 06.05.2009, 23:03
banasik czemu nie płakałeś po meczu Real Barca, gdzie sędzia nie podyktował karnego za faul na Inieście? Od kiedy jesteś taki sprawiedliwy? I nie obchodzi mnie to, że Barca prowadziła. Karny to karny, czyż nie?
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 06.05.2009, 23:05
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Ale jaki antyfutbol i jaki piekny futbol? Chyba, ze to pierwsze w wykonaniu Barcy(1 celny strzal na bramke w calym meczu i kompletna bezsilnosc), a Chelsea tworzyla sobie sytuacje za sytuacja(szkoda, ze niewykorzystane, ale jesli pilkarze z Katalonii caly czas fauluja...).

Nie ma natomiast watpliwosci, ze Man Utd rozniesie Barcelone w finale i chyba tylko dlatego obejrze ten mecz, bo po tym co dzisiaj obejrzalem odechciewa sie ogladania meczow pilkarskich.

P. S - Widze, ze niektorzy od niedawna ogladaja pilke, ale polecam obejrzenie spotkania z MS 98 Wlochy - Chile i co tam robi Baggio, i co robi sedzia...takie karne sie odgwizduje, a tutaj byly ewidentne conajmnie 2, bo w pierwszej polowie Toure ciagnal Drogbe za koszulke, az w koncu go powalil w polu karnym.
Chodzi o sytuacje w koncowce meczu, gdy Baggio wchodzil z boku pola karnego i kopnal pilka w reke obroncy ? Jezeli o ta to sedzia zostal po tym meczu zawieszony
Odpowiedz cytując
slaskWKSslask
Senior Member

Stary 06.05.2009, 23:06
A kibicom Cheslea ,proponuje przewietrzyć sie, frustracja jutro bedzie mniejsza. Mecz sie skończył,rozumiem bardzo Wasze rozczarowanie-trudno. Sam wiele razy to przeżywałem,jednak warto przyjąć to z honorem. Zmierzyly się dwie silne drużyny. Jedna z nich zagra w finale.Tyle. Ten dzień tak jak po pogromie w Madrycie jest dla Kibiców Blaugrany.
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

slaskWKSslask - taki zawodnik jak Anelka wykorzystał to, że pike jest młokosem, który zapomina o trzymaniu rąk za sobą i to wykorzystał, sędzia nie "zabił" by tego meczu gdyby podyktował karnego, ba, musiał to zrobić.

ToTylkoJa - ty mówisz o meczu wygranym przez putki 6:2, przy czym gdyby nie Casillas mogła być dwucyfrówka i mówisz o jednej sytuacji?...
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Nie wiem czy rozniesie jeśli wrócą Puyol i Henry do składu FCB. Natomiast myślę że na dobre wyjdzie Barcy zamiana lewego obrońcy z trochę niepewnego Abidala na Sylvinho. Kroi się ekstra mecz aha i jeszcze jedno - nie martwcie się kibicami chelsea bo ich to nie ma, są tylko sfrustrowani kibice madryckiego Realu
Powód: Chelski 700 milionów Czukotka
Ostatnio edytowane przez Kris54 : 06.05.2009 o godz. 23:11.
PSIA KREW

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.05.2009, 23:08
chłopcze bo inaczej chyba się nie da napisać (bez urazy). Po pierwsze nie jestem kibicem Chelsea po 2 jak nazwać grę Barcelony jak Chelsea grało anty... po 3 Anelka chciał sobie przerzucić piłkę na prawo to a b poczytaj przepisy gry w piłkę nożną i odp czy to była naturalna pozycja piłkarza tzn ta wystawiona ręka i czy jej posawa nie przyczyniła się do tego że piłka zmieniła kierunek?
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 06.05.2009, 23:10
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
chłopcze bo inaczej chyba się nie da napisać (bez urazy). Po pierwsze nie jestem kibicem Chelsea po 2 jak nazwać grę Barcelony jak Chelsea grało anty... po 3 Anelka chciał sobie przerzucić piłkę na prawo to a b poczytaj przepisy gry w piłkę nożną i odp czy to była naturalna pozycja piłkarza tzn ta wystawiona ręka i czy jej posawa nie przyczyniła się do tego że piłka zmieniła kierunek?

kolega tym jednym zdaniem odpowiedział na wszystkie wasze pytania odnośnie czy był, czy nie było karnego
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.05.2009, 23:11
Uhuhuhuhu ale tutaj gorąco w tym temacie.

Ile fanow Chelsea ,no no niespodziewalem sie az tyle.

ja tylko chce,zby United nie zdobyli LM,wiec Barcelona czysto pilkarsko bedzie dla nich trudniejszym przeciwnikiem .
W kazdym razie wole final z Hiszpanska druzyna ktora bedzie mogla postawic sie MU.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
slaskWKSslask
Senior Member

Stary 06.05.2009, 23:11
banasik pewnie specjalnie napisałeś nazwisko piłkarza Barcy tak jak napisałeś ,więc odpowiem Ci równie uszczypliwie, bo humoru nic mi nie zmąci ,że pan panienka umięjętności ma takie,że nie podejrzewałbym go o ten wariant. Sędzie zabił meczy pokazując czerwoną kartkę. a mimo zabitego meczu ,zabito tez antyfutbol czelsi.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 06.05.2009, 23:13
Kris54 napisał(a):Wyświetl post
nie martwcie się kibicami chelsea bo ich to nie ma, są tylko sfrustrowani kibice madryckiego Realu
Amen

Ciekawi mnie co byloby gdyby to byl mecz np Chelsea-Real
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

a ja Anelke właśnie o to podejrzewam, bo nie miał szansy wyjść z korzyścią z tej sytuacji , zauwazył błąd to to wykorzystał

EDIT: mic - jak kazdy kibic cieszyłbym sie z awansu Realu, ale zachowałbym choć trochę obiektywizmu, a nie nawijał cały czas "Chelsea antyfutbol, putki supermegawyjebana gra"
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

mic napisał(a):Wyświetl post

Z mojej strony ciesze sie bardzo ze antyfutbol przegral.
Nie przesadzaj z tym antyfutbolem , jak dla mnie dziś to antyfutbol zagrała Barca, mając 70% piłke i oddając 1 celny strzał...w 93 minucie.

W poprzednim meczu racja - Chelsea zagrała tak by nic nie stracić , nie podejmując w ogóle walki o strzelenie jakiejkolwiek bramki ale dziś wd. mnie pokazała jak się powinno przeciwko tak dobrej drużynie, jak Barca, grać.

Wolałem finał Barca-MU ale spodziewałem się też czegoś zupełnie innego po Barcelonie dziś.
Nie dość że była słabsza, to jakby nie patrzeć, sędzia wypaczył wynik meczu - ale to przecież norma w co 3 meczu , gdzie by nie był grany i kto by nie sędziował.

Ja po prostu nie potrafie zrozumieć włodarzy największych klubów że wolą zabawe w stylu - dziś będziemy mieli karnego którego nie było, za tydzień nie będzie karnego, który był , za dwa puści spalonego a za trzy zatrzyma akcje gdzie spalonego nie było itp itd

Bo każdy wie że gdyby oni się zbuntowali i powiedzieli w końcu dość tym niekończącym się błędom, zainwestujmy w powtórki to cała ta banda z Platinim na czele, musiała by wymięknąć - ale widzę że to wszystkim na ręke jest więc nie mam żadnego zamiaru ani płakać po Chelsea - choć awans jej się należał ani ganić sędziego który myli się dokładnie tak samo jak i piłkarze.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 06.05.2009, 23:16
banasik mówie tylko o fakcie. A może jestem rozczarowany, że nie było dwucyfrówki? Może przez sędziego, który nie podyktował prawidłowego karnego?
jestem też ciekaw, czy płakałeś po meczu Atletico Real, gdzie sędzia przekręcił waszych rywali zza miedzy.

Swoją droga widać, jak bardzo boli Cię ta sobotnia porażka. Widzisz tylko to, co źle sędzia robił dla Chelsea, ale to, jak krzywdził Barcę w dwumeczu już dla Ciebie nie jest ważne. No bo i po co?

I co chcesz osiągnąć przez nazywanie ludzi związanych z Barcą putkami? Ale jeśli sprawia Ci to przyjemność, to proszę bardzo. Ale pachnie mi to kompleksami zza Błoń ;]
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów