The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.05.2009, 14:45
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Tak ale co moja mama czy tata ma naprzyklad mazrobic jak bede gejem czy lesbijka maja zostac spaleni na stosie? toz to sie w glowie nie miesci w porownaniu z konkubinatem.

Tylko i wylacznie dla tego to kosciol sobie wymyslil zeby biedni nasi rodzice wizja wiecznego potepienia tlukil nam do glowy ze zle robimy, ze jedynym naszym wyborem jest kosciol katolicki ze nie ma innego swiato pogladu niz prawda kosciola ze moze uda im sie utzrymac wiele ludzi przy kosciele

Wystarczy poogladac na Discovery TAJEMNICE BIBLI gdzie wszystkie watki sa badane za zimno przy pomocy nauki a naprawde mozna sie zdiwic

Zależy od sumienia. Skoro dziecko okaże się homo, rodzic zareaguje, że grzechem jest praktykować homoseksualizm, a syn czy córka będą w tym trwać, to ich postępowanie zależeć będzie od szczerości ich działania. Jak z wiarą. Wierzyć na pokaz, czy wierzyć prawdziwie. Przestrzegać dziecko, by sąsiedzi się nie czepiali, czy przestrzegać z przekonań.
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 06.05.2009, 14:46
Mam dwa kursy przed malzenskie zrobione jeszcze w szkole inne czasy.
Dwa nie mowie ze katolik chodzacy do koscial i przeszczegajacy przykazania to idiota, bo w przykazania to i ja wierze-staram sie zyc zgodnie z nimi

Ale w przykazania koscielne juz nie.
Cóż, jeśli wierzysz w dekalog, to musisz też wierzyć w Pismo Św. Jeśli w nie wierzysz, to powinieneś wiedzieć, że Jezus ustanowił Piotra i kolejnych papieży swymi następcami, a to oni w głównej mierze decydowali o przykazaniach kościelnych. Ale jak mówię, to, czy przestrzegasz przykazań kościelnych, to kwestia wiary w to, żeBóg kieruje poczynaniami tych ludzi na ziemi.

Nie chce być tu traktowany jako zatwardziały katol. Nie mam nic do ateistów, bo każdy ma wolną wolę i może robić, co chce, ale denerwuje mnie, jak tacy ludzie starają się przekonać wierzących, że są w błędzie.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.05.2009, 14:46
Tak ale co moja mama czy tata ma naprzyklad mazrobic jak bede gejem czy lesbijka maja zostac spaleni na stosie? toz to sie w glowie nie miesci w porownaniu z konkubinatem.

Tylko i wylacznie dla tego to kosciol sobie wymyslil zeby biedni nasi rodzice wizja wiecznego potepienia tlukil nam do glowy ze zle robimy, ze jedynym naszym wyborem jest kosciol katolicki ze nie ma innego swiato pogladu niz prawda kosciola ze moze uda im sie utzrymac wiele ludzi przy kosciele

Wystarczy poogladac na Discovery TAJEMNICE BIBLI gdzie wszystkie watki sa badane za zimno przy pomocy nauki a naprawde mozna sie zdiwic
Kościół prowadzi nawet w PL "poradnie" dla gejów, jakieś nauki. Wiem, ze nie potępia tych ludzi o ile walczą ze swoja "skłonnością". Tyle wiem, wnioskować zatem mogę, ze na pewno rodziców kara niesłuszna nie spotka

Co do drugiego wątku - na tym własnie polega WIARA. Nie mam pewności, że w to co wierzę jest prawdą...

Pozdrawiam, do wieczora bez odbioru z mojej strony bo uciekam.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 06.05.2009, 14:47
Cytat:
Chodzicie do kosciolka ?
Na chrzciny, komunie, śluby i pogrzeby.

Inaczej to nie widzę potrzeby się widywać z "kapłanami".
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Norek28
Member

Od: 11.2008

Stary 06.05.2009, 14:48
W Zeitgeist też jest to ładnie opowiedziane, przynajmniej, ja wierzę bardziej naukowcom niż kościołowi.
Mam komunie, mam bierzmowanie i się zastanawiam po co mi to? Jestem taki sam jak człowiek bez tego, nie czuję różnicy ani nie jestem w jakimś stopniu napiętnowany. W rozmowie niewierzącego z wierzącym nigdy nie wyjdziemy na +, jeden będzie bronił siebie, drugi siebie, tylko można się naobrażać nawzajem...
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.05.2009, 14:50
Norek kwestia zasadnicza. Po co niewierzacy prowadzi taka rozmowe z wierzacym? Przeciez to sprawa dowolna kazdego czlowieka czy wierzy czy nie. Masz gdzies napisane w podreczniku dla ateistow "nawracaj tepych katoli na ateizm bo Boga nie ma" ?
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
tomekk81
Member

Od: 08.2003

Stary 06.05.2009, 14:51
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Swoja droga nigdy nie zrozumiem tego jak ktos kto w Boga nie wierzy pozwala sobie na krytyke kosciola. Nie wierze, nie interesuje mnie to, nie wnikam, nie komentuje.
Bo widzisz, chodzi o to, że niewierzący mają najczystsze intencje. Bardzo im zależy, żeby wyciągnąć ludzi z ciemnogrodu i wskazać właściwy sposób postępowania.

Chłodna analiza Biblii na Discovery Jasne, tak samo jak rewelacje Kodu Leonardo Da Vinci
*TYLKO WISŁA*
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.05.2009, 14:52
widzę , że ostatnio w Polsce stało się modne lansowaniem się, że nie chodzi się do kościoła.. biorę wnioski z własnego kręgu ludzi których znam. Jeden znajomy chwali się, że do kościoła nie chodzi, więc ziomek był eh oh ah bo się postawił rodzicom.

saklak1906.. pomyśl jak wyglądałby świat gdyby wszędzie dozwolona była aborcja, eutanazja, małżeństwa gejów/lesbijek.. , ja bym nie wytrzymał w takim świecie.
Odpowiedz cytując
Norek28
Member

Od: 11.2008

Stary 06.05.2009, 14:54
Dlatego piszę, że pozytywów tu nie znajdziemy. Ja czytając to jestem ciekawy poglądu ludzi wierzących, co widzą w tym wszystkim i dlaczego mówią tak a nie inaczej. Napisać swoje zdanie mam prawo, ale zawsze możemy zakończyć rozmowę, tylko czy nie lepiej jest wymienić się poglądami? A nuż jeden z niewierzących się nawróci..
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.05.2009, 14:54
Tak jak napisalem w pierwszym posie temat kosciola i religi to temat rzeka.
I zeby ktos mnie zle nie zrozumial ja nikomu nie chce udowodnic ze jest gorszy czy glupi ze wierzy w kosciol ale to tez tyczy sie drugiej strony ktorzy twierdza za np ja czy ktos inny jest glupi bo nie wierzy.

Ale czeba odroznic wiare w Boga od wiary w nauki kosciola
,
Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 06.05.2009, 15:11
Cytat:

Zamiast robic te bezsensowne kursy przed malzenskie( zreszta co ksiadz moze wiedziec o pozyciu malzenskim ) to powinno sie nakazac przed slubem zamieszkac razem na przynajmniej trzy miesiace a dopiero potem brac slub.
Bo dopiero wtedy wychodza wady i zalety czlowieka i wychodzi jaki naprawde jest a nie zobaczy sie raz moze dwa razy w tygodniu a sa przypadki ze raz w miesiacu.

A potem wielkie zdziwienie ze taki-a fajna juz nie jest,gdzie dochodzi rutyna dnia codziennego,rachunki i inne problemy

Bardzo dobrze jest to widac na emigracji gdzie na 10 przyjezdnych rozstaje sie 7 par nie dluzej niz dwa miesiace po przyjezdzie i zamieszkaniu razem
Odwrotne proporcje i to z dużo większą przewagą na długoletnią wierność są wśród par z duszpasterstw, które ze sobą nie mieszkają. Jakoś nie słyszałem o rozwodzie takiej pary, za to ślubów od groma

Ponoć w rodzinach które się wspólnie modlą codzień, procent rozwodów nie przekracza jednego procenta.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 06.05.2009 o godz. 15:15.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 06.05.2009, 15:12
Ja np wciaz nie rozgryzlem jak amisz Orzeu w swoim amiszowym gospodarstwie bez prady klika na komputerze.

A w temacie: (nie rozumiem po co wciaz pisze: "A w temacie"... przeciez ja zawsze pisze na temat : ( )
Przydalby sie Blogoslawiony Forumowicz TupT !
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
mb_1906
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 06.05.2009, 15:13
Ale czeba odroznic wiare w Boga od wiary w nauki kosciola
Jeśli jesteś katolikiem to nie możesz dokonać takiego rozróżnienia. Albo wierzysz w to, czego naucza Kościół, albo tworzysz jakieś swoje prywatne herezje.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 06.05.2009, 15:16
No to temat religia "come back" tyle że pod nazwą kościół....

Znowu w kółko wałkowanie, nie chodzą do kościoła bo większość księży jest "beee" a drudzy przekonują, że "cacy", jak dla mnie to osobista sprawa "czarna mafia" potrafi być i w porządku i nie,na szczęście ja znam więcej tych w porządku (chociaż nawet gdyby tych "beee" znał więcej to i tak niczego by to nie zmieniło w stosunku do mojej wiary).

Co do mnie to w każdą niedziele i 6 obowiązkowych świąt w roku jestem w kościele.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 06.05.2009 o godz. 15:23.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Marcinklon
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 06.05.2009, 15:17
to siedząc w kosciele i patrząc w sufit i myslac o dupie marynie jestes lepszym katolikiem niz ten kto ma swoje herezje nie chodzac do kosciola niezla filozofia
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 06.05.2009, 15:22
mb_1906 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli jesteś katolikiem to nie możesz dokonać takiego rozróżnienia. Albo wierzysz w to, czego naucza Kościół, albo tworzysz jakieś swoje prywatne herezje.

A ty jak bys wiedzial troche wiecej na temat kosciola to tez bys nie pisal glupot.
,
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Stary 06.05.2009, 15:30
A ty jak bys wiedzial troche wiecej na temat kosciola to tez bys nie pisal glupot.
Oświeć nas
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 06.05.2009, 15:32
orzeu napisał(a):Wyświetl post
To co napisales to kwestia wiary w Boga a nie rozmowa o tym jaki jest kosciol.
Swoja droga nigdy nie zrozumiem tego jak ktos kto w Boga nie wierzy pozwala sobie na krytyke kosciola. Nie wierze, nie interesuje mnie to, nie wnikam, nie komentuje. Inni niech robia co chca.
Ateizm na swiecie stal sie teraz trzecia najbardziej upierdliwa religia. Zaraz po ekologii i politycznie poprawnej "rownosci" wszystkie zawsze i wszedzie.
A ja nie rozumiem dlaczego wierzący krytykują tych , ktorzy nie wierzą. Tak wlasnie narodzilia sie nietolerancja Orzeu. Z WZAJEMNEJ krytyki.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 06.05.2009, 15:44
Sek w tym ze ja nikogo nie krytykuje za to czy wierzy czy nie, nie wiem skad wytrzasnales u mnie krytyke i od razu przeszedles do nietolerancji heh, nadinterpretacja to malo powiedziane
I to nie krytykuje (nawracam) pomimo iz Biblia mowi abym to robil. A ateista to robi i truje mi dupe swoimi wywodami z kompletnie niewiadomej przyczyny.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.05.2009, 15:45
jaszczur90 napisał(a):Wyświetl post
saklak1906.. pomyśl jak wyglądałby świat gdyby wszędzie dozwolona była aborcja, eutanazja, małżeństwa gejów/lesbijek.. , ja bym nie wytrzymał w takim świecie.
Aborcję w niektórych wypadkach rozumiem, ale aborcję jaką wykonuje się w stanach, albo wykonywało, juz nie pamiętam... Zabijają 8miesięczne płody Eutanazja jest najbardziej chora w końcu dojdzie do tego, ze nie bd się przechodziło na emeryturę, tylko się od razu podda eutanazji, żeby nie wydawać, nie potrzebnie pieniędzy na ludzi starszych O gejach nie wspomne, pierwsze co bym zrobił jakbym zawitał z kumplami do Holandi to bym im ten pomniek pedałów rozp****.
najlepszym przykładem ateisty jest Wojewódzki, ciągle głosi, ze jest ateistą, a nie raz w tym programie eski słyszałem jego wzywanie imion świętych...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 06.05.2009, 15:46
ja do Kościoła chodzę, ba, 12 lat byłem ministrantem niedawno zrezygnowałem...

chodzę dla Boga, nie dla księży, choć jako ministrant mogłem nie raz zobaczyć że przeciętny wierny ma większą wiarę od niektórych księży...ale spotkałem też kilku świetnych kapłanów, i to Oni mieli wpływ na moje wychowanie w wierze.

do wiary podchodzę w sposób wydaje mi się całkeim luźny, nie jestem radykalnym chrześcijaninem.

a co do aborcji i eutanazji, jestem przeciw zdecydowanie, ale nie dlatego że jestem chrześcijaninem, tylko człowiekiem, a te dwie rzeczy wydają mi się po prostu nieetyczne. Musimy zachować swoją godność.

a co do homoseksualistów...nic do nich nie mam, niech sobie będą, ale niech się z tym nie obnoszą, bo widzę że to u nich modne. Ja jestem "normalny" i się nie obnoszę ze swoją heteroseksualnością...a Oni ze swoim homo owszem. Czasami mnie to bardzo wkur***, te pochody, strajki i inne gówn*. Tylko zamęt niepotrzebny sieją.
Ostatnio edytowane przez Proud : 06.05.2009 o godz. 15:53.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 06.05.2009, 15:48
Coolpick napisał(a):Wyświetl post
Oświeć nas

Sa przykazania Borze i przykazania koscielne jedno i drugie ma niewiele ze soba wspolnego, Bog jak by chcial to by to na samym poczatku zalatwil by to ustalajac wiecej przykazan. Co nie wiedzial w swojej madrosci twozac tak piekny i roznorodny swiat ze ludzkosc ewoluje na przestrzeni wiekow?

Kosciol przywlaszczyl sobie wiare chrzescijanska, pojawila sie wiele odlamow koscial jak np Rzymskokatolicki, Grekokatolicki po klutniach w kosciele-wladza i wiele innych ktore wyznaja wiare w Boga jak i Jezusa ale robia to w inny sposob- znaczy sie chodzi mi o obrzadek mszalny

Poprostu kosciol zrobil swoje przykazania dla swojego dobra i na swoje potrzeby-kasa. Patrz krucjaty-mordowanie i grabienie ludzi w imie wiary.
Czy inkwizycja zabijanie w imie Boga za choc by troche inne poglady niz kosciol.

A przeciez Bog mowi zeby nie zabijac, na przestrzeni wiekow kosciol wymordowal miliony ludzi w straszliwych cierpieniach( palenie na stosie) a teraz ma problem zeby pozwolic na wlasne zyczenie w straszliwej chorobie dokonac eutanazji
,
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 06.05.2009, 15:53
moze w Polsce 90% katolików jest nimi z przyzwyczajenia,konformizmu
czytaja c to tu to tam, czy słysząc ateistów, mamwrażenie, ze 90% z nich wybrało ta droge tylko i wyłacznie z wygodnictwa.
Nie trzeba o pewnych sprawach myśleć, nitk nie moze nas pouczać, sami wiemy co najlepsze..

powodzenia
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 06.05.2009, 15:53
Mozesz podac zrodlo mowiace o tym "wymordowanym milionie ludzi" ?
Bo mam wrazenie ze nie wiesz o czym piszesz. Ba, jestem tego pewien ze tylko powtarzasz zaslyszane gdzies klamliwe frazesy.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
mb_1906
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 06.05.2009, 16:00
saklak1906 , z całym szacunkiem, bo osobiście nie doktoryzowałem się nigdy w historii Kościoła, nie jestem teologiem itp., ale po Twojej wypowiedzi widać, że Twoja wiedza nt. historii Kościoła jest równa zeru i pochodzi z Gazety Wyborczej. Wytknę Ci 2 fakty:
- miliony zabite przez Inkwizycję - wolne żarty, istnieje wiele książek na temat czarnej legendy inkwizycji, i okazuje się że np. w Wenecji na przestrzeni 200 lat Inkwizycja pozbawiła życia około 27 osób. Podaję ten przykład, bo ostatnio o tym czytałem, ale nie chce mi się szukać źródła. Jak chcesz możesz mi nie wierzyć oczywiście.
- krucjaty - przede wszystkim, pamietasz czemu się zaczęły? Ano temu, że Turcy seldżuccy najechali Ziemię Świętą należącą wtedy do Bizancjum, które wezwało rzymskich katolików na pomoc. Chrześcijanie byli więc stroną broniącą się.
Tyle z mojej strony. Osobiście uważam, że zanim ktokolwiek zacznie wydawać jakieś skrajne sądy, powinien najpierw zdobyć dośc szeroką wiedzę na temat, na który się wypowiada, a nie rzucać frazesami.
Pzdr
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.05.2009, 16:01

Kosciol przywlaszczyl sobie wiare chrzescijanska

Poprostu kosciol zrobil swoje przykazania dla swojego dobra
Czy inkwizycja zabijanie w imie Boga za choc by troche inne poglady niz kosciol.
ji
Jak to kościół przywłaszczył sobie wiarę chrześcijańska,nie rozumiem. Możesz to wytłumaczyć.

No ale nie wnikając w szczegóły to Judaizm te same przykazania uznaje za jedynie słuszne. To jak to z tym robieniem przykazań? nie podzielili się,nie wymyślili nic nowego,tylko jedno od drugich zżynali?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.05.2009, 16:03
Ja z przymusu(musu) musialem isc rok temu do kosciola bo bylem swiatkiem na slubie mojego przyjaciela.
Myslalem ze sie wykrece ze spowiedzi ale ze wiocha wiec trzeba karteczke na nic sie zdaly wywody ze bylem zagranica i tam.
A ze swiatkowa byla moja kobieta wiec poszlismy do spowiedzi do ksiedza ktory mial udzielac slubu i to byl blad.
Pierwsza poszla moja dziewczyna i od konfesjonalu odeszla z placzem, zwyzywal ja debil od k...w bo powiedzial ze od trzech lat mieszkamy ze soba tylko wylacznie dla tego ,nie ze sie gdzimimy jak kroliki.
No to podeszedlem i wiekszego debila to ja w zyciu nie widzialem ale ze zejstem ciety i w dupie ma ze to ksiadz jest to mu powiedzialem o o nim mysle i sie zaczelo. A ze to bylo przed msza to sobie ludzie poczekali i posluchali co on jak i ja mamy sobie do powiedzenia bo bylo dosc glosno.

Efekt taki ze nie dostalem rozgrzeszenia musialem pojechac gdzie indziej kartke dostalem a do komuni i tak nie poszedlem bo i po co a i mojej dziewczynie tez sie jakos odwidzialo.

Ale najlepsze bylo kiedys mama dzwoni i mowi ze ona ma grzech i to ciezki tylko dla tego ze wie ze mieszkam z kobieta bez slubu( nie wiedziala czy ma sie smiac czy plakac) ot takie cos sobie plebanek wymysli
z moich przezyc spowiednich pamietam takie cos:

Masz dziewczyne?
Aktualnie nie
A masturbujesz sie?

w tej chwili poczulem sie zgwałcony i juz ani razu nie poszedłem do spowiedzi
Odpowiedz cytując
dawidTS
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.05.2009, 16:06
Ja musiałem chodzić do Kościoła regularnie bo miałem bierzmowanie ale to tylko pod naciskiem opiekunów ,sam jakoś nie ciągnie mnie do Kościoła,spowiedzi itp. ale mimo to często sie modle w domu i wierzę w Boga.
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 06.05.2009, 16:09
Dyskusja zeszła na jeden z Kościołów, czyli ach te katole

Kościół posiada organizację, tak jak każda treść ubrana jest w formę.
Bajanie o instytucji albo o księżach - grzesznikach jest zatem bezcelowe (bo tyczy się tylko formy) - chrześijaństwo kiełkowało w małej krainie na, jakby napisał Malvi, totalnym nielegalu => instytucja (organizacja) była możliwie jak najskromniejsza.

Dzisiaj mamy kościół na każdym kontynencie i - przede wszystkim - kulturę przesiąkniętą właśnie kategoriami wyrosłymi z chrześcijaństwa (dobro-zło, prawda-fałsz, symbolika i model stosunków społecznych)==> instytucja jest legalna, silnie zorganizowana. Co ciekawe, finansowana DOBROWOLNIE, a nie z podatków, których spłacania strzeże policja kościelna.

Jasne, że znajdą się w tak dużej organizacji święci i obłudnicy (znowu kategoria chrześcijańska ) - tylko jak się to ma do treści? Ta - w KK - pozostała nienaruszona - jest nią wiara w to, że człowiek uczestniczy w zbawieniu przez sakramenty - w tym względzie różnimy się od innych kościołów - ksiądz jest "szafarzem" sakramentu, rozdaje Ciało Chrystusa, a nie tylko "symbolicznie moralizuje". Natomiast sam jest człowiekiem i grzeszy, jak każdy z nas.

Kościół zakłada, że jest pewien ideał, do którego trzeba dążyć. Jakaś pełnia szczęścia, dla której trzeba się poświęcić i wyrzec drobnych przyjemności (co akurat uważam za zbieżne z logiką i wydaje mi się, że każdy rozgarnięty człek postępuje właśnie w taki sposób: ma w życiu hierarchię celów [jakich, to już jego sprawa]). Co więcej, KK uznaje, że prawda jest jedna i obiektywna (co także postrzegam za zbiezne z logiką) i przyjmuje, ze całość tej prawdy wyłożył w swoich naukach Chrystus.

@Jotka: W tym sensie właśnie mega obłudnikiem staje się księżulo, ktory, jak twierdzisz, łotał panny na parafii - bo ślubował wyrzeczenie.

@Norek28: Kościół potępia mieszkanie z drugą osobą, LOL stary, zapachniało Talmudem na kilometr. Liczy się to, co z tą drugą osobą wyprawiasz (lub co masz zamiar wyprawiać ). Intencja a nie rytuały. Pomyliłeś wyznania.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Stary 06.05.2009, 16:19
saklak1906, ciekawe teorie snujesz, chyba powinieneś napisać historię Kościoła na nowo. Zapytam może tak, czy uważasz, że Jezus powinien chodzić po ziemi 2000 lat temu i mówić: 'nie wolno odpinać chorych ludzi od respiratorów! Nie wolno używać prezerwatyw! Nie wolno wchodzić na internetowe strony pornograficzne! Nie ważne, że nie wiecie o co chodzi, w 2009 roku użytkownik forum twsd saklak zrozumie'. Oczywistym jest, że wraz z rozwojem cywilizacyjnym musiała rozwinąć się wiara, jeśli tego nie rozumiesz, to już Twój problem
LAB napisał(a):Wyświetl post
z moich przezyc spowiednich pamietam takie cos:

Masz dziewczyne?
Aktualnie nie
A masturbujesz sie?

w tej chwili poczulem sie zgwałcony i juz ani razu nie poszedłem do spowiedzi
A nie czułeś się zgwałcony, gdy usłyszałeś w telewizji o masturbacji? Lub od nauczycielki prowadzącej wychowanie do życia w rodzinie? Zapytał tak, bo wielu młodych ludzi wstydzi się tego powiedzieć w konfesjonale, ale zapytani wprost może się przyznają
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów