|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
ja mam socjalizacja, dezintegracja społeczna i oportunizm...
chcę już odpowiedzi ![]()
tylko on chyba od 49 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
tak mniej więcej zapamiętałem .
I kuzwa..nie wiedziałem jak się piszę Charles...De Guelle napisałem , nie wiem czy mi to zaliczą. Potem był Jelcyn i Wałęsa. Ogólnie na + matura. Temat ostatni był prosty. Tyle, że trzeba było wyjść od tezy że IDEALNY POLITYK NIE ISTNIEJE ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ponoć jakiś Brandt tam ma być. Fajne pytanie jak na podstawce....
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Willy Brandt był kanclerzem 69-74.
tak btw. nie wiecie może kiedy cke opublikuje swoją wersję kluczy do polskiego i angielskiego?
Ostatnio edytowane przez anika : 06.05.2009 o godz. 13:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Nie wiem ale myślicie że klucz z angielskiego może się różnić od tego np z interii? Bo polski to inna bajka.
![]()
Perkele!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dziś angielski ustny zdany
jak by tak wyglądały matury jak moja ustna dzisiaj to wtedy trzeba by miec umiejetnosci żeby nie zdac |
|
|
|
TWSD FOTO
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Chodziło o Adenauera. W każdym podręczniku do WOSu to macie
![]() ![]()
©
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
http://matura.onet.pl/1555861,artykul.html
Odpowiedzi z WOSU. Podstawowy na razie do 22 pytania. Wg. tego "klucza" mam już 26 punktów. Jeszcze tylko 4 punkty w 4 zadaniach + list. Dam radę? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://matura.onet.pl/1555986,0,4,,artykul.html
Zadanie 11. Do podanych poniżej biogramów dopisz nazwiska odpowiadających im postaci. więc ja podawałem same nazwiska, a w odpowiedziach są imiona i nazwiska... więc jak pisałem tylko Wałęsa, Jelcyn, Jusszczenko to ok ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dżizas... ludzie nie narzekajcie na ten podstawowy WOS... On faktycznie sprawdzał wiedzę o społeczeństwie i to w zakresie podstawowym. Rozszerzony był pełen absurdów i nieścisłości...
Pirat - no chyba spokojnie zdasz Bez wypracowania (czyli na 85 pkt) z podstawy po robieniu zadań "z marszu" bez głębszego zastanowienia mam jakieś 55-60 pkt...
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 06.05.2009 o godz. 14:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
do 20 pytania. Zadanie 20. Uzupełnij zdania zgodnie z przepisami Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej. to jest ostatnie ![]()
|
|
|
|
TWSD FOTO
Offline |
|
![]()
©
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Polski dzis ustny zdawałem.. 18/20 !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
WSDTB - a jakie pytania Ci zadawali ? Do samej prezentacji czy o atorów tych Twoich książek też pytali ?
![]()
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
ja mam takie pytanie:
na GW jest coś takiego: Ponumeruj je liczbami 1 - 5 według kolejności chronologicznej. Przy najwcześniejszym wydarzeniu wpisz 1. A. Podpisanie Układu Stowarzyszeniowego 1 B. Przeprowadzenie referendum w sprawie wejścia do Unii Europejskiej 4 C. Podpisanie Traktatu Akcesyjnego 5 D. Złożenie wniosku o członkostwo w Unii Europejskiej 2 E. Rozpoczęcie negocjacji akcesyjnych 3 Tymczasem w książce mam napisane, że najpier było podpisanie Traktatu a potem referendum i tak też zaznaczyłem ... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No właśnie, jak tam polski ustny? Mógłby ktoś przybliżyć jak wygląda egzamin? Szczególnie te pytania, bo prezentacja, prezentacją...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Wosu nie pisałem ale wydaje mi sie ze Adenauer
![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
TWSD FOTO
Offline |
|
|
Psikus też jest w pytaniu 4 w rozszerzonym WOSie
Wg. gazety rada europejska jest najwyższą instytucją w UE, a wg. onetu parlament europejski. I bądź tu maturzysto mądry ![]() Ja dałem rade europejską. Ma ktoś pewność które jest dobrze ![]()
©
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
u mnie pytają bardzo szeroko z bibligorafii, np do czego sluzy dramat romantyczny, cechy bohatera bajorycznego(jakos tak sie pisze, nie wiem qmpel mowil) jakis inny model bohatera, i wskaz 5 dziel literackich w ktorych taki bohater wystepuje(oprocz tych z bibligorafii)
![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Norek- Rada Europejska, źródło Repetytorium z Operonu : )
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
to ja miałem pytania tylko z literatury podmiotu,o przedmiotu wogóle nie pytali z czego jestem zadowolony bo tylko tego sie obawiałem.Mój temat to motyw snu,zadali mi 3 pytania:
1.Jaką filozofie snu przedstawił Adam Mickiewicz w 3 cz. Dziadów 2.Jakie czynniki spowodowały,że Raskolnikow dopuscił się morderstwa lichwiarki [zbrodnia i kara;p] 3.Wyjaśnij na czym polegało pocieszenie dane poecie przez matke w trenie XIX Jana Kochanowskiego,czy coś takiego..Ogólnie strasznie sie stresowałem ale jak już zaczołem mówić to wszystko było ok,potwierdzają sie słowa mojego nauczyciela od polskiego,który mi powiedział,że ustny polski to bedzie najłatwiejszy egzamin..Zycze wszystkim zdającym powodzenia i mało stresu btw. Jak bedzie wyglądać matura z angielskiego ustnego? słabo umiem angielski i najbardziej sie tego obawiam :/..Powód: ;)
Ostatnio edytowane przez WhiteStarDvisionTheBest : 06.05.2009 o godz. 15:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
pytanie czy przypadkiem w zadaniu nr 3 nie powinno być A ? |
|
|
|
TWSD FOTO
Offline |
|
|
Yeah
![]() 14/20 z części I Nie narzekam, ale mogło być lepiej. EDIT Aro - D jest poprawne. Sprawdzałem to już w konstytucji. Art. 154 pkt. 3. - możesz sobie sprawdzić jak nie wierzysz ![]()
Ostatnio edytowane przez Norek : 06.05.2009 o godz. 15:37.
![]()
©
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
juz poprawili. Odpowiedzi tutaj: http://matura.gazeta.pl/matura/1,795...zykladowe.html ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
śmieszni są z tymi wyścigami, kto pierwszy zamieści odpowiedzi.
a potem popełniają takie błędy stresując ludzi niepotrzebnie. z I części chyba 18/20. Gdyby tak było to super, super ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
A jak napisałem w tym zadaniu o definicjach zamiast socjalizacji - socjalizacja wtórna to mi to zaliczą czy nie? Jak myślicie?
Na razie mam pewne 11 punktów z części I ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Na prawdziwe czytanie przyjdzie czas na studiach - podczas niektórych wykładów książki ratują świadomość ;] |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|