The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Agnieszka
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.05.2009, 20:49
wislacki napisał(a):Wyświetl post
Nie ma Arszawina mało zrobią... niestety
Też tak macie, że jak widzicie Ronaldo to wam się pięści same zaciskają? To normalne?
Normalne.. przynajmniej u mnie. Ale mam jeszcze coś takiego że przed oczami mi się pojawia scena jak robię mu taki mega chamski wślizg jak Taylor Eduardowi
Ogólnie gość chcąc nie chcąc muszę przyznać - źle nie gra ALE koleś który wygląda jakby nie miał jaj i w dodatku jest ciemny jakby wyszedł 10 minut temu z solarium ostro działa mi na nerwy

Co by nie mówić ManU w finale bo 4 Arsenal bez Arszawina nie strzeli napewno ;] po pierwszych 5 minutach myślę "oooo Arsenal ciśnie to może wygrają" a tu później 3 minuty skończyły mecz tak naprawdę.
"Victoria Concordia Crescit"
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 05.05.2009, 20:59
A mnie się nie zaciskają. To wielki piłkarz, chociaż do jego wyglądu, oraz stylu gry mam wiele zastrzeżeń. Pięści zaciskają mi się za to słuchając komentatorów na N. Szpaku przy nich to bóg komentarza
Odpowiedz cytując
AOT
Droga jeszcze długa...

Od: 10.2003

Stary 05.05.2009, 21:00
Baardzo rzadko oglądam LM, ale dziś mi sie zdarzyło i mam takie wrażenie, jakby komentatorzy N wpieprzali słonecznika i mlaskali przy tym jak świnie. No nie mogę wytrzymać
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 05.05.2009, 21:03
No i MU w finale. Kontra wyprowadzona wzorowo.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.05.2009, 21:15
AOT napisał(a):Wyświetl post
Baardzo rzadko oglądam LM, ale dziś mi sie zdarzyło i mam takie wrażenie, jakby komentatorzy N wpieprzali słonecznika i mlaskali przy tym jak świnie. No nie mogę wytrzymać
Mlasknięcie średnio co 17 sekund, sprawdzałem przez ostatni kwadrans

Rio Ferdynand
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 05.05.2009, 21:43
1 polowa - 45 min
reklamy - 6 minut
studio - 2 minuty (tylko dlatego tak dlugo ze byly gole i musieli pokazac powtórki)
reklamy - 7 minut
2 polowa...

było pare kwiatków pana Jagody ale kurcze nie pamietam juz dokladnie..
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 05.05.2009, 21:48
wislacki napisał(a):Wyświetl post
Mlasknięcie średnio co 17 sekund, sprawdzałem przez ostatni kwadrans

Rio Ferdynand
mlasku mlasku Krystiano Ronaldo
Ostatnio edytowane przez Zieniu17 : 05.05.2009 o godz. 21:50.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
northrop
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 05.05.2009, 21:54
no i super.. ManU w finale. mam nadzieje, ze Barca jutro wygra
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.05.2009, 22:17
Jagodę to powinni w familiadzie zatrudnić bo "żarciki" ma wyborne.
Co do meczu to Arsenal walił głową w mur . Ale trzeba przyznać że kontrę MU wykonał wzorowo.
Jutro chciałbym Barcelonę ale co mi się wydaje że Chelsea przejdzie ... obym się mylił
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.05.2009, 22:31
Najlepszy był ewidentny karny wg sędziego i komentatorów którego wogule nie bylo
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
W.Star
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 05.05.2009, 22:49
Zaciskanie pięści na widok Ronaldo ? No coś wartego odnotowania, naprawdę.
IMO Ronaldo jest świetnym piłkarzem, że lubi się pobawić z piłką to jego sprawa, ważne, że potrafi przechylić szalę zwycięstwa na tę właściwą stronę. Wolny w jego wykonaniu ładny, kontratak koncertowy.
Oczywiście byłem za Manchesterem, a w finale jak sympatyk ManU chciałbym zobaczyć Chelsea, a jako fan pięknej piłki Barcelonę.
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 05.05.2009, 22:56
Fatalny sezon LM. Te same (do znudzenia!) zespoly, znajomy przewidzial sklad polfinalow w polowie rozgrywek grupowych. Zadnej nieprzewidywalnosci, wszystkim rzadzi kasa. Jesli masz jej duzo, grasz w 1/4F. Nie ma szans na ZADNA niespodzianke, po prostu WSZYSTKO wyznacza budzet.

Przy okazji, co robi w LM Arsenal? Nie stanal nawet na podium w Anglii. Farsa. Jesli ktos chce ogladac Lige Angielska to C+, ale nie za bardzo rozumiem szyld Liga "Mistrzow". Moze Platini swoimi posunieciami zniweluje w kilku procentach dysproporcje pomiedzy Biedna Europa i Bogata Europa, ale nie mam specjalnie zludzen. Za rok polfinal bedzie w 75% ten sam. Kogos to bawi?
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 05.05.2009, 23:39
Wiesz, 3rider, LM już dawno przestała być ligą Mistrzów Krajowych, a stała się Ligą Drużyn z Trzecich, Czwartych a Nawet Piątych Miejsc (tak było kiedyś w przypadku L'poolu). Mega pechem Wisełki w sezonie 2008/09 było wylosowanie w kwalifikacjach LM najbogatszych i bardzo mocnych drużyn (w przypadku Barcelony - jednej z najsilniejszych na świecie). Reforma Platiniego może troszkę to zmieni, ale popieram twoje ostatnie zdanie, że w kółko te same drużyny zaczynaja już kibica nudzić.

Z pary Chelsea - Barca bardzo chciałbym awansu Katalończyków, gdyż w ich grze (co pokazali na Bernabeu) widać tę wielką radość i artyzm, której trochę brakuje z dobrze funkcjonującej, ale zimnej i wyrachowanej machinie the Blues. Zobaczymy juz niebawem, jak drugi rewanż się potoczy.
Odpowiedz cytując
Suchman
Member

Od: 03.2006

Stary 06.05.2009, 01:01
Każdy to wie, że komentatorzy TVN to jedna wielka porażka

Brawo Manchester! Trzymam kciuki za nich w finale. Pewne zwycięstwo w dwumeczu. Stawiam na finał MU-Barca, chodź wole zobaczyc tam Chelsea. Nie chce piknikowej Barcy.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 06.05.2009, 02:58
Suchman napisał(a):Wyświetl post
Nie chce piknikowej Barcy.

Nie lubisz klubu, bo ma kibiców, którym nie chce się krzyczeć na stadionie?

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
maksinho
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 06.05.2009, 07:18
Dobra gra Manchesteru i finał w Rzymie. Co do dzisiejszego meczu na awans zasługuje Barcelona, z tym, że Chelsea może dziś czymś zaskoczyć. Hiddink jest nieprzewidywalny...
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.05.2009, 10:17
Racje mają panowie wyżej parę postów. Obecna Liga Mistrzów to nie to co kiedyś, jeszcze z 5 lat temu. Tam się w walce liczyły takie kluby jak Bayern, Juventus, Real czy inni. Teraz w kółko Barca - ManU - Chelsea - Liverpool/Arsenal.

Jak awansuje Barca to teoretycznie finał mógłby się wydawać ciekawy, jednak pewnie Manchester będzie murował bramkę jak rok temu. To nie te czasy gdy w pomocy Czerwonych Diabłów brylowali Giggs-Scholes-Keane-Beckham i zespół grał z pełnym zaangażowaniem przez 90 minut...
Powód: powód: powód: powód: powód: powód: powód: powód: powód: powód: powód: powód: powód: powód: powód: powód: powód: powó
Ostatnio edytowane przez Mistel : 06.05.2009 o godz. 10:18.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.05.2009, 10:25
No i finał taki jak przed rokiem. Ale warto będzie,bo zmierzą się dwaj najlepsi trenerzy stąpający obecnie po ziemi. Będzie ciekawie. Wszytko może rzecz jasna zepsuć odpustowa drużyna z Barcelony, ale miejmy nadzieje,że wygra taktyka i The Blues będą w finale. Niemniej tak czy siak jak kolega powyżej napisał. Nudna ta LM i okrutnie przewidywalna.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.05.2009, 10:36
Mistel
Czyli ciekawsza była liga jak były co roku Ajax Bayern Real czy Juventus?
Napisz od razu że nie lubisz ligi angielskiej i po spawie.
Grają najlepsi, kilkanaście lata temu był to Ajax czy Juventus teraz jest Manchester czy Barcelona.
A może trzeba było bez meczu z Barceloną Bayern awansować do półfinału?
Jeszcze raz napiszę grają najlepsi a że jestem fanem Man to inna sprawa, inaczej był nie oglądał i po krzyku
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 06.05.2009, 10:38
Dokladnie tak - odpustowa.
fajerwerki i wkrecanie w ziemie, a w zderzeniu z zelazna konsekwencja taktyczna placz.
"Bo Czelsi sie zamurowali : (((("
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 06.05.2009, 15:25
Zależy kto co woli oglądać. Płakać to Chelsea będzie po dzisiejszym półfinale.
Barcelona odpustowa drużyna? Już żelazna konsekwencja taktyczna niemieckiego mistrza kraju miała zapewnić im awans do nastepnej rundy LM i co z tego wyszło? 4 do przerwy. To samo hiszpański mistrz kraju i wiele drużyn w tym sezonie.

W ogóle nie wiem dlaczego napinacie się tak na tą nieszczęsną Barcelonę. Przecież taktyka+efektownośc w grze i mnóstwo bramek jest zdecydowanie bardziej ciekawa niż sama żelazna taktyka i murowanie bramki w meczu z wyraźnie lepszym przeciwnikiem.
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.05.2009, 15:29
Ze wzgledu ze znam kilku fajnych kibicow Chelsea i pare fajnych imprez z nimi przezylem to kibicuje Chelsea. Bo angielskie druzyny ani mnie grzeja ani chloda, a w Finale chcialbym zeby Chelsea zlala MU.
A Barca tez mi jakos nie lezy o wiele bardziej wole Real
,
Odpowiedz cytując
Suchman
Member

Od: 03.2006

Stary 06.05.2009, 15:49
prober napisał(a):Wyświetl post

Nie lubisz klubu, bo ma kibiców, którym nie chce się krzyczeć na stadionie?
Dokładnie, ale nie tylko
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.05.2009, 15:50
Gra Barcy to poezja. Mogą nie przechodzić. Ii tak dla fanów tej drużyny ten sezon był niesamowity.
..
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.05.2009, 15:59
Czy taktyka Chelsea chociaż przez chwilę zagroziła Barcelonie(poza błędem Marqueza)? Rozumiem, gdyby Hiddink tak ustawił zespół, żeby ten miał kilka świetnych okazji np z kontr skoro już się tak chciał bronić, wtedy szacunek dla niego. Ale ustawić zespół w 11 na własnej połowie to umie prawie każdy. To jak nazwać trenera Espanyolu? Mistrzem strategii? W końcu jego zespół wygrał na Camp Nou z Barcą.
Barca grała swoje, miała piłkę, kilka okazji. Cóż, nie strzelili. Zobaczymy co Holender zrobi, jak mu Barca dziś pierwsza gola strzeli. To jest to niebezpieczeństwo, gdy gra się na 0-0 na wyjezdzie.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 06.05.2009 o godz. 16:05.
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 06.05.2009, 16:05
Nikt nie jest idealny, nawet Hiddink, a Chelsea w tym momencie ma dużo mniejszy potencjał ofensywny niż Barcelona. Przypomina mi to sytuacje, z Euro 2008 gdzie Rosja dwa razy napotkała na swej drodze Hiszpanie i nawet wspaniała taktyka nic nie dała(1:4 w grupie, 0:3 w półfinale). Myśle, że tym razem też tak się skończy - awansuje Barcelona.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
W.Star
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 06.05.2009, 16:45
W Lidze Mistrzów grają najlepsze drużyny, że to akurat są drużyny z Anglii to co? Ich wina? No ich, bo grać w piłkę potrafią i to pokazują. Niech się reszta drużyn z innych lig zbliży do ich poziomu to będzie ok, a przecież można o czym świadczy właśnie Barcelona, która z resztą może nawet nie tylko się zbliżyła do poziomu, co już lekko odstaje na plus.
A co do tego płaczu, że Czelsi się zamurowało to aż mi się śmiać chciało jak zobaczyłem na różnych portalach takie wiadomości. No bez jaj, mieli ich zaprosić do stołu, ugościć i jeszcze może kapcie podać?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.05.2009, 18:19
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Zobaczymy co Holender zrobi, jak mu Barca dziś pierwsza gola strzeli. To jest to niebezpieczeństwo, gdy gra się na 0-0 na wyjezdzie.
Trochę dziwne co napisałeś,ale uważam,że 0-0 na wyjeździe w meczu pucharowym to korzystny wynik. I to raczej Barcelona ma problem a nie The Blues. I tak jak spokojny jestem o taktykę CHFC na ten mecz,tak samo spokojny jestem tego,że jak CHFC pierwsza ukłuje to będzie pozamiatane. Bo pytanie wybacz, ale powinno brzmieć. Co zrobi Guardiola jak Barcelona pierwsza straci bramkę?. Bo Hiddink to stary lis,spod nie jednego toporka uciekał. A Guardiola to nowicjusz,który nic poważnego w piłce jako trener nie osiągnął. Więc obawy należy mieć w kontekście "żółtego" trenera Harlem Barcelona, niż Hinddinka.

Cytując klasyka. W górę pały i golimy frajerów.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.05.2009, 19:05
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Trochę dziwne co napisałeś,ale uważam,że 0-0 na wyjeździe w meczu pucharowym to korzystny wynik. I to raczej Barcelona ma problem a nie The Blues. I tak jak spokojny jestem o taktykę CHFC na ten mecz,tak samo spokojny jestem tego,że jak CHFC pierwsza ukłuje to będzie pozamiatane. Bo pytanie wybacz, ale powinno brzmieć. Co zrobi Guardiola jak Barcelona pierwsza straci bramkę?. Bo Hiddink to stary lis,spod nie jednego toporka uciekał. A Guardiola to nowicjusz,który nic poważnego w piłce jako trener nie osiągnął. Więc obawy należy mieć w kontekście "żółtego" trenera Harlem Barcelona, niż Hinddinka.

Cytując klasyka. W górę pały i golimy frajerów.
ale dlaczego dziwne? Wg mnie bardzo sensowne. Barca strzeli gola i Chelsea w tym momencie musi odpowiedzieć dwoma golami, aby awansować.
Pep to nowicjusz, to jakim dobrym trenerem musi być, skoro w pierwszym swoim profesjonalnym sezonie potrafił stworzyć taki zespół? I zaraz padnie argument, że z takim składem, to każdy by umiał. Otóż nie, gwiazdy trzeba umieć trzymać w szeregu i je prowadzić (Ryjkowi się to wymkneło spod kontroli).
Co zrobi Guardiola, gdy Chelsea strzeli pierwsza gola? Zapewne poleci piłkarzom atakować jeszcze bardziej (szczególnie w drugiej połowie). I Barcelonie wystarczy wtedy 1 gol, Chelsea jak straci, to będzie musiała strzelić aż 2. Więc mogę zadać identyczne pytanie- co zrobi Guus, gdy Londyńczycy stracą gola jako pierwsi?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.05.2009, 19:20
Ja bym tak Marszałku nie demonizował pozycji trenera.Ok dobry trener to dużo ale jednak grunt to dobry zespół.

I na prawdę jestem strasznie ciekaw jak to Hiddink rozegra bo jeśli to będzie miało wyglądać tak jak tydzień temu to jestem przekonany że Chelsea polegnie , bo 90 minut to z fartem mozna sobie pomurować ale 180...To tylko Valerenga potrafi
Reasumując - niezależnie od wszystkiego Barca gola dziś strzeli według mnie...pytanie czy Londyńczycy strzelą przynajmniej 2...
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów