The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ABG NH
Member

Od: 01.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.05.2009, 10:24
Macie gdzieś klucz odpowiedzi już ? albo jakie pytania były ?

gry :

A
B
C
A
A
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 05.05.2009, 10:47
listening troche dziwny. list banalny - pierwsze odczucia
Odpowiedz cytując
jgw
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 05.05.2009, 10:47
Miałem dziwną sytuację jak oddawałem maturę podszedł do mnie członek komisji i sprawdza poprawność kodowania itp. po tym zamknął arkusz ale nagle go otworzył na brudnopisie. Miałem tam napisane "Chojnice=100% Lechia" spojrzał na mnie dziwnym wzrokiem. Ja do niego że to tylko brudnopis a on nie zamknął arkusza i podszedł do przewodniczącej komisji, ja już wtedy wyszedłem. Jak myślicie o co mu chodziło? Może jest za Arką? najgorsze jest to że mam go na ustnej i żeby nie było tak że będzie chciał mnie oblać
Odpowiedz cytując
kaftan
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.05.2009, 11:02
jgw - buahahahhaha , może był za Bałtykiem Gdynia ;D

DO " WOSowców "

mógłby ktoś wymienić najważniejsze daty Waszym zdaniem ?

Typu, praska wosna,sierpien `80 no i wszystkie ważne daty ' europejskie '

rozszerzenie nato, ue, traktaty wszystkie itd..

prosiłbym, o wklejenie tutaj jak ktoś ma taką liste
Odpowiedz cytując
Młyniu_Miechów
Wiślacki Miechów

Od: 07.2004

Stary 05.05.2009, 11:05
kaftan napisał(a):Wyświetl post

DO " WOSowców "

mógłby ktoś wymienić najważniejsze daty Waszym zdaniem ?

Typu, praska wosna,sierpien `80 no i wszystkie ważne daty ' europejskie '

rozszerzenie nato, ue, traktaty wszystkie itd..

prosiłbym, o wklejenie tutaj jak ktoś ma taką liste

dołączam się do prośby, jak macie może jakąś stronke to podzielcie się
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 05.05.2009, 11:17
ABG NH napisał(a):Wyświetl post
Macie gdzieś klucz odpowiedzi już ? albo jakie pytania były ?

gry :

A
B
C
A
A
nie ma co podawać odpowiedzi bo rożne były na testach(różna kolejność)

2 i 3 listening zjebany,reszta ok
Odpowiedz cytując
IndykTSW
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 05.05.2009, 11:24
2 listening kopnięty. Mam tylko jedno pytanie, ogólnie wszystko jest ok ale taka chora sytuacja, w poleceniu podobno było napisać do kolegi a ja przyzwyczajony przez 3 lata napisałem Dear Kate odejmią coś?
Perkele!
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.05.2009, 11:33
Poczytajcie sobie opinię dyrektora CKE na temat wczorajszej matury :
Cytat:
Jego zdaniem matura z języka polskiego na poziomie podstawowym nie była łatwa. - Zadanie o Zosi i Telimenie, po przeczytaniu tekstu, mogło być wykonane tylko na prymitywnym poziomie - podkreśla Konarzewski. W takim wypadku uczeń może dostać nawet "tylko pięć punktów".

- Żeby dobrze odpowiedzieć na to pytanie, trzeba było znać "Pana Tadeusza" i wiedzieć z grubsza w jakiej sytuacji Mickiwicz pisał to dzieło i jak ono się ma do tradycji romantycznej. Żeby to zauważyć, trzeba było naprawdę znać kontekst historyczno-literacki - wyjaśnia dyrektor CKE. Tu pojawia się jednak problem, bo okazuje się, że uczeń, który wykaże za dużo inicjatywy, może nie zmieścić się w kluczu egzaminacyjnym i w efekcie nawet oblać maturę.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos..._Chlopow_.html

Tam wyraźnie było napisane na podstawie fragmentów, a nie w oparciu o całą lekturę....
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.05.2009, 11:39
A o co chodzi z Chłopami?

Odpowiedz cytując
IndykTSW
Senior Member

Stary 05.05.2009, 11:43
To są już jaja. W poleceniu chodzi tylko o fragment teraz wyskakują że trzeba było opierać sie o cały utwór. Wczoraj na TVP3 jakaś kobieta strasznie oburzona mówiła że tak niski poziom matury to skandal, teraz koleś że matura nie była łatwa i będa problemy.
Perkele!
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 05.05.2009, 12:02
Wielcy polonisci a zadan maturalnych porządnie ułozyć nie umieją ;/ Wystarczyło dodać jedno zdanie "odwołaj się do całości utworu" i po problemie a skoro bez tego wiec większość pewnie na podstawie samych fragmentów pisała a to teraz wygląda jakby nagle zmienili polecenie ;/ Poziom rzeczywiście byl zbyt niski jak dla mnie ale oby nie chcieli "poprawić" odsetka zdających przez takie cos ;/
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Młyniu_Miechów napisał(a):Wyświetl post
dołączam się do prośby, jak macie może jakąś stronke to podzielcie się
ja bym zwrócił uwagę na to, że w tym roku jest rocznica przystąpienia Polski do UE (piąta), do NATO (dziesiąta) oraz okrągłego stołu (dwudziesta) więc może być coś z tego ...
Odpowiedz cytując
kaftan
Senior Member

IndykTSW napisał(a):Wyświetl post
To są już jaja. W poleceniu chodzi tylko o fragment teraz wyskakują że trzeba było opierać sie o cały utwór. Wczoraj na TVP3 jakaś kobieta strasznie oburzona mówiła że tak niski poziom matury to skandal, teraz koleś że matura nie była łatwa i będa problemy.

s****ysyństwo i tyle !!!

teraz Konarzewski mówi, że Ci co pisali P. Tadeusza mogą się nie zmieścić w kluczu, bo ****a w tvn-ie powiedzieli, że człowiek z ulicy mógłby zdać maturę z polskiego...i teraz ta siwa pała nas straszy ;-/
Odpowiedz cytując
TSW_PDW
Member

Stary 05.05.2009, 12:06
ILe BYŁO GRUP Z ANGIELSKIEGO

W 3 ZADANIU O GRZE MIAŁO BYĆ W 1 PRZYKŁADZIE ,ŻE BOOK (miał ktoś odpowiedź A ) A POŹNIEJ że AFRYKA TEŻ ODPOWIEDŹ TAM W JAKIEJŚ GRUIPIE MIELIŚCIE ?
Odpowiedz cytując
mlynnek
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 05.05.2009, 12:07
nie spinajcie nie zrobią sobie kuku o jakiś wiadomosci o epoce mogli wymagac o tyle odniesienia do całości utworu nie nie strzelą sobie samoboja zmienianiem reguł gry po jej zakończeniu chłopu sie pod dupą pali to pier**** głupoty
Odpowiedz cytując
FilipUT
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.05.2009, 12:14
Nie s****ysyństwo, a taka prawda. Nie rozumiem tylko niektórych co po napisaniu pisali na wszelkich forach "banałka, banałka", a klucz dopiero układany jest po pewnym czasie, więc teraz przyjebią nam taki, że momentalnie spadnie liczba punktów, a co za tym idzie procent. Osobiście dla mnie to logiczne że trzeba odwołać się do całości lektury (w tym przypadku Pana Tadeusza), nawet jak jest napisane "tylko na podstawie fragmentów". Pisanie tylko z czterech fragmencików i liczenie na 50 pkt to moim zdaniem troche naiwne myślenie.
Unia Tarnów&Wisła Kraków

Odpowiedz cytując
IndykTSW
Senior Member

Stary 05.05.2009, 12:18
Tylko że z tą matura jest tak - że nie wiadomo jak ja pisać. Za dużo napiszesz - źle, za mało tez źle. Nie mozna pisać indywidualnie bo klucz, najlepiej tak jak ktoś tam z góry powiedział: "mieszanka", czyli jestes w kropce bo nie wiadomo czy masz mieszac i lać im wode z fragmentów czy jednak dac odwołania, ale znowu jak dasz to mozna sie pomylić i stracić pkt. Matura z polskiego to jedno wielkie nieporozumienie.
Perkele!
Odpowiedz cytując
kaftan
Senior Member

Stary 05.05.2009, 12:23
FilipUT napisał(a):Wyświetl post
Nie s****ysyństwo, a taka prawda. Nie rozumiem tylko niektórych co po napisaniu pisali na wszelkich forach "banałka, banałka", a klucz dopiero układany jest po pewnym czasie, więc teraz przyjebią nam taki, że momentalnie spadnie liczba punktów, a co za tym idzie procent. Osobiście dla mnie to logiczne że trzeba odwołać się do całości lektury (w tym przypadku Pana Tadeusza), nawet jak jest napisane "tylko na podstawie fragmentów". Pisanie tylko z czterech fragmencików i liczenie na 50 pkt to moim zdaniem troche naiwne myślenie.

no ja we wstępie odwołałem się do całości Pana Tadeuszu, ale Inni ?
Raczej nie
Odpowiedz cytując
wojtek90059
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.05.2009, 12:26
Będą dzisiaj odpowiedzi do angola?
Odpowiedz cytując
mlynnek
Senior Member

Stary 05.05.2009, 12:26
nikt nie liczył na 50 więc nie koloryzuj ten Pan jednak mówiąc ze ktoś ZA CAŁE wypracowanie może dostac tylko 5 punktów pokazuje jak duże pojęcie ma o sposobie oceniania takowej pracy
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.05.2009, 12:31
O 16 odp.z angla na interii.
Odpowiedz cytując
wojtek90059
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.05.2009, 12:35
A jak tam niedowiarkowie, co mówili, że wszyscy mają te same listeningi i czytania? Ciekawe jak ściągaliście
Odpowiedz cytując
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 05.05.2009, 12:42
mlynnek napisał(a):Wyświetl post
nie spinajcie nie zrobią sobie kuku o jakiś wiadomosci o epoce mogli wymagac o tyle odniesienia do całości utworu nie nie strzelą sobie samoboja zmienianiem reguł gry po jej zakończeniu chłopu sie pod dupą pali to pier**** głupoty
Raczej mu chodziło o punkty za tresc.

Nie miejcie pretensji do niego, tylko najwyżej do tych jebniętych nauczycieli, którym wydaje się że znanie na pamięć Chłopów jest dowodem na dojrzałość.

Te 7% co zdaje rozszrzony powinno znać, ale reszta powinna udowodnić że umie pisać po polsku i z grubsza kumać o co chodzi.

Chore ambicje mają belfrzy, co samo z matematyką.
Odpowiedz cytując
mlynnek
Senior Member

Stary 05.05.2009, 12:45
zaryzykuje stwierdzenie ze polski podstawowy wszyscy tu obecni zdali wątpie tez aby komuś sie liczył na studia także nie widze problemu
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.05.2009, 12:55
rozszerzony angielski jak tam?

Ja powiem tyle,że próbna styczniowa była 100 razy łatwiejsza. Gramatyka w sumie prosta, rozprawka banalna,ale słuchanie to był megakosmos i czytanie wcale też nie było proste:/

Na który temat pisaliście?
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 05.05.2009, 13:01
Wczoraj było ok na podstawie polaka(Chłopi) , dziś to było awesome (jedynie listening z tym kolesiem od gry był troszkę trudniejszy-szczególnie 2 ostatnie pytania) na podstawie z angola .
Oby nie zgłupieli na rozszerzeniach (biola ;chemia; fiza ) . U mnie prawdziwy maraton zaczyna się w pon
Let other people be who they want to be. Remember, someday, somehow U can be in the minority ...
Odpowiedz cytując
IndykTSW
Senior Member

Stary 05.05.2009, 13:05
IndykTSW napisał(a):Wyświetl post
Mam tylko jedno pytanie, ogólnie wszystko jest ok ale taka chora sytuacja, w poleceniu podobno było napisać do kolegi a ja przyzwyczajony przez 3 lata napisałem Dear Kate odejmią coś?
podbijam
Perkele!
Odpowiedz cytując
TSW_PDW
Member

Stary 05.05.2009, 13:08
MIAŁ KTOŚ W 3 ZADANIU 1.1 ODPOWIEDŻ A coś z książkami , ta odpowiedź jest poprawna ?

w 3 wyszło mi tak :

ABCAA
miał ktoś takie odpowiedzi , grupę ?
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.05.2009, 13:10
unpredictable_wislaczka napisał(a):Wyświetl post
rozszerzony angielski jak tam?

Ja powiem tyle,że próbna styczniowa była 100 razy łatwiejsza. Gramatyka w sumie prosta, rozprawka banalna,ale słuchanie to był megakosmos i czytanie wcale też nie było proste:/

Na który temat pisaliście?
Paranoja... ;] Jeśli chodzi o słowotwórstwo to jako tako, druga część grammaru dla mnie trudna. Pisałem opis - nie wiem jak to będzie listening o magiku prosty - 4 lub 5 pkt, ten o tych odkryciach yyy... ;] parodia, no i ta wyprawa też taka sobie... ;/ raczej za cały listening te 8-9 pkt może mam. Jeśli chodzi o reading to ten o GPS taki w miarę ale poczekam na odp, to opowiadanie o tej pojebanej rodzince takie jak i rodzinka. Mam może z tego 2 pkt... No i ten o butelkach, to totalna parodia

Podsumowując - zdałem, ale raczej słabo.
Odpowiedz cytując
Ola7
Viva Mauro!

Od: 02.2005

Stary 05.05.2009, 13:23
Jeśli chodzi o pierwszą cześć to w sumie w miare przystępna była. Wybrałam rozprawke i za dużo napisałam, więc punkty mi polecą na pewno

Co do drugiej częsci to tak: 1 i 3 listening w miare, w tym 2 miałam małe problemy... Jeśli chodzi o reading to ten tekst o rodzince całkiem przyjemny jak dla mnie i ten o GPS też, ten o butelkach beznadziejny

Ogólnie w miare zadowolona jestem
"Zawodnicy odchodzą, a miłość do klubu pozostaje na zawsze..." Ola7
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów