|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Macie gdzieś klucz odpowiedzi już ? albo jakie pytania były ?
gry : A B C A A |
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
listening troche dziwny. list banalny - pierwsze odczucia
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Miałem dziwną sytuację jak oddawałem maturę
podszedł do mnie członek komisji i sprawdza poprawność kodowania itp. po tym zamknął arkusz ale nagle go otworzył na brudnopisie. Miałem tam napisane "Chojnice=100% Lechia" ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
jgw - buahahahhaha , może był za Bałtykiem Gdynia ;D
DO " WOSowców " mógłby ktoś wymienić najważniejsze daty Waszym zdaniem ? Typu, praska wosna,sierpien `80 no i wszystkie ważne daty ' europejskie ' rozszerzenie nato, ue, traktaty wszystkie itd.. prosiłbym, o wklejenie tutaj jak ktoś ma taką liste ![]()
|
|
|
|
Wiślacki Miechów
Od: 07.2004
Offline |
|
dołączam się do prośby, jak macie może jakąś stronke to podzielcie się ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
nie ma co podawać odpowiedzi bo rożne były na testach(różna kolejność)
2 i 3 listening zjebany,reszta ok ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
2 listening kopnięty. Mam tylko jedno pytanie, ogólnie wszystko jest ok ale taka chora sytuacja, w poleceniu podobno było napisać do kolegi a ja przyzwyczajony przez 3 lata napisałem Dear Kate
odejmią coś?![]()
Perkele!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Poczytajcie sobie opinię dyrektora CKE na temat wczorajszej matury :
Cytat:
Tam wyraźnie było napisane na podstawie fragmentów, a nie w oparciu o całą lekturę.... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
A o co chodzi z Chłopami?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To są już jaja. W poleceniu chodzi tylko o fragment teraz wyskakują że trzeba było opierać sie o cały utwór. Wczoraj na TVP3 jakaś kobieta strasznie oburzona mówiła że tak niski poziom matury to skandal, teraz koleś że matura nie była łatwa i będa problemy.
![]()
Perkele!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Wielcy polonisci a zadan maturalnych porządnie ułozyć nie umieją ;/ Wystarczyło dodać jedno zdanie "odwołaj się do całości utworu" i po problemie a skoro bez tego wiec większość pewnie na podstawie samych fragmentów pisała a to teraz wygląda jakby nagle zmienili polecenie ;/ Poziom rzeczywiście byl zbyt niski jak dla mnie ale oby nie chcieli "poprawić" odsetka zdających przez takie cos ;/
![]()
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda |
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
ja bym zwrócił uwagę na to, że w tym roku jest rocznica przystąpienia Polski do UE (piąta), do NATO (dziesiąta) oraz okrągłego stołu (dwudziesta) więc może być coś z tego ...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
s****ysyństwo i tyle !!! teraz Konarzewski mówi, że Ci co pisali P. Tadeusza mogą się nie zmieścić w kluczu, bo ****a w tvn-ie powiedzieli, że człowiek z ulicy mógłby zdać maturę z polskiego...i teraz ta siwa pała nas straszy ;-/ ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
ILe BYŁO GRUP Z ANGIELSKIEGO
W 3 ZADANIU O GRZE MIAŁO BYĆ W 1 PRZYKŁADZIE ,ŻE BOOK (miał ktoś odpowiedź A ) A POŹNIEJ że AFRYKA TEŻ ODPOWIEDŹ TAM W JAKIEJŚ GRUIPIE MIELIŚCIE ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
nie spinajcie
nie zrobią sobie kuku o jakiś wiadomosci o epoce mogli wymagac o tyle odniesienia do całości utworu nie nie strzelą sobie samoboja zmienianiem reguł gry po jej zakończeniu chłopu sie pod dupą pali to pier**** głupoty ![]() ![]()
http://img472.imageshack.us/img472/6682/bild0085ta.jpg <==== wycieczka do warszawy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie s****ysyństwo, a taka prawda. Nie rozumiem tylko niektórych co po napisaniu pisali na wszelkich forach "banałka, banałka", a klucz dopiero układany jest po pewnym czasie, więc teraz przyjebią nam taki, że momentalnie spadnie liczba punktów, a co za tym idzie procent. Osobiście dla mnie to logiczne że trzeba odwołać się do całości lektury (w tym przypadku Pana Tadeusza), nawet jak jest napisane "tylko na podstawie fragmentów". Pisanie tylko z czterech fragmencików i liczenie na 50 pkt to moim zdaniem troche naiwne myślenie.
![]() ![]()
Unia Tarnów&Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko że z tą matura jest tak - że nie wiadomo jak ja pisać. Za dużo napiszesz - źle, za mało tez źle. Nie mozna pisać indywidualnie bo klucz, najlepiej tak jak ktoś tam z góry powiedział: "mieszanka", czyli jestes w kropce bo nie wiadomo czy masz mieszac i lać im wode z fragmentów czy jednak dac odwołania, ale znowu jak dasz to mozna sie pomylić i stracić pkt. Matura z polskiego to jedno wielkie nieporozumienie.
![]()
Perkele!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
no ja we wstępie odwołałem się do całości Pana Tadeuszu, ale Inni ? Raczej nie ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Będą dzisiaj odpowiedzi do angola?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nikt nie liczył na 50
więc nie koloryzuj ten Pan jednak mówiąc ze ktoś ZA CAŁE wypracowanie może dostac tylko 5 punktów pokazuje jak duże pojęcie ma o sposobie oceniania takowej pracy ![]() ![]()
http://img472.imageshack.us/img472/6682/bild0085ta.jpg <==== wycieczka do warszawy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
O 16 odp.z angla na interii.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A jak tam niedowiarkowie, co mówili, że wszyscy mają te same listeningi i czytania?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Nie miejcie pretensji do niego, tylko najwyżej do tych jebniętych nauczycieli, którym wydaje się że znanie na pamięć Chłopów jest dowodem na dojrzałość. Te 7% co zdaje rozszrzony powinno znać, ale reszta powinna udowodnić że umie pisać po polsku i z grubsza kumać o co chodzi. Chore ambicje mają belfrzy, co samo z matematyką. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zaryzykuje stwierdzenie ze polski podstawowy wszyscy tu obecni zdali
wątpie tez aby komuś sie liczył na studia także nie widze problemu ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
rozszerzony angielski jak tam?
Ja powiem tyle,że próbna styczniowa była 100 razy łatwiejsza. Gramatyka w sumie prosta, rozprawka banalna,ale słuchanie to był megakosmos i czytanie wcale też nie było proste:/ Na który temat pisaliście? ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Wczoraj było ok na podstawie polaka(Chłopi) , dziś to było awesome (jedynie listening z tym kolesiem od gry był troszkę trudniejszy-szczególnie 2 ostatnie pytania) na podstawie z angola .
Oby nie zgłupieli na rozszerzeniach ![]()
Let other people be who they want to be. Remember, someday, somehow U can be in the minority ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Perkele!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
MIAŁ KTOŚ W 3 ZADANIU 1.1 ODPOWIEDŻ A coś z książkami , ta odpowiedź jest poprawna ?
w 3 wyszło mi tak : ABCAA miał ktoś takie odpowiedzi , grupę ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
listening o magiku prosty - 4 lub 5 pkt, ten o tych odkryciach yyy... ;] parodia, no i ta wyprawa też taka sobie... ;/ raczej za cały listening te 8-9 pkt może mam. Jeśli chodzi o reading to ten o GPS taki w miarę ale poczekam na odp, to opowiadanie o tej pojebanej rodzince takie jak i rodzinka. Mam może z tego 2 pkt... No i ten o butelkach, to totalna parodia ![]() Podsumowując - zdałem, ale raczej słabo. |
|
|
|
Viva Mauro!
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o pierwszą cześć to w sumie w miare przystępna była. Wybrałam rozprawke i za dużo napisałam, więc punkty mi polecą na pewno
![]() Co do drugiej częsci to tak: 1 i 3 listening w miare, w tym 2 miałam małe problemy... Jeśli chodzi o reading to ten tekst o rodzince całkiem przyjemny jak dla mnie i ten o GPS też, ten o butelkach beznadziejny ![]() Ogólnie w miare zadowolona jestem ![]() ![]()
"Zawodnicy odchodzą, a miłość do klubu pozostaje na zawsze..." Ola7
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|