|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
a kiedy oficjalny klucz?
![]()
http://img472.imageshack.us/img472/6682/bild0085ta.jpg <==== wycieczka do warszawy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
![]()
Let other people be who they want to be. Remember, someday, somehow U can be in the minority ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
zadanie 7 wogóle co to za podana odpowiedź
![]()
Perkele!
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Generalnie jestem zadowolony. Pisałem o Chłopach. Wyszedłem o 11:10 napisałem na ok. 400 słów także spoko. Mam nadzieję, że będzie dobrze
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A jak napisałem, że w 11 to funkcja ciekawostki, to ok? Ogólnie wyszło mi koło 15
A i co napisaliście w zadaniu 9, bo ja napisałem zupełnie odwrotnie niż gw, bo napisałem, że nie należy sobie przypominać tego, tylko zapomnieć
Ostatnio edytowane przez wojtek90059 : 04.05.2009 o godz. 15:18.
|
|
|
|
TWSD FOTO
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ma ktoś może klucz do wypracowań?
Jak ktoś znajdzie to go ozłoce jak wrzuci. ![]()
©
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
http://fakty.interia.pl/raport/matur...o,1300482,6089
Wg jest już o jeden punkt więcej, więc 14-15 pkt... ;] |
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Matura rozszerzona właściwie opiera się właśnie na nie tak dokładnej znajomości lektur. Jest z góry założone, że ci, którzy się na nią decydują, lektury mają w małym palcu. Dlatego też najczęściej są tam teksty nieprzerabiane na lekcjach, nieznane.
W tym roku był fragment z kamień na kamieniu - i tu konieczna była interpretacja metafory drogi. Drugi temat był o pieśni i trenie kochanowskiego i jego postawie w obu przypadkach (należało wykazać różnice zwracając uwage na budowe refleksji poety). Ja w życiu przeczytałam Balladyne i Króla Edypa. Pisałam rozszerzoną i jestem zadowolona raczej. Błędami rzeczowymi się nie przejmujcie. Jest błąd rzeczowy i BŁĄD rzeczowy [tzw kardynalny]. Jeżeli kilka razy powtarzają sie te kardynalne - kasuje się całą prace i do widzenia. Jak ktoś pomylił epoke czy imie - nie powinno być problemu. Dopiero gdyby ktoś napisał że pan tadeusz to bohater wesela, wyszło spod pióra Horacego i bylo to w średniowieczu to mógłby się martwić. Będzie dobrze. Musi być. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z interii mi wyszło 16 pkt
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Klucza nikt nie ma,będzie 30 czerwca to sie dowiecie
słyszałem ze rozszerzona mega trudna ![]() |
|
|
|
Oficjalny piknik
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Hm... według Interii 16/20
Nie tak źle ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z interii jakieś 14/ 20 kiepsko ;/ ...a w 6 tam gdzie trzeba teze napisałem że "pacjent zrobi to co zasugeruje mu hipnotyzer". Myslicie że to uznają? Jesli tak to miałbym 15 pkt.
![]()
Perkele!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To teraz megaaa pytanie, jakie macie sposoby na ściąganie na angolu pisemnym?
W końcu są jakieś tam pomieszane rzędy, jak się zorientować w tym?![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ta matura to: BANAŁ!!!! Tak łatwej jeszcze nie widziałem, a temat wypracowania (Pan Tadeusz) to sen!
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Każdy ma taki sam arkusz z anglika? Chodzi mi o to czy ryzykować i próbować porównywać z innymi?
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
no mi wyszło gdziś 17/20
wiadomo, że może być plus do góry albo w dół, ale jest dobrze ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
tak. każdy ma w tej samej kolejności, także można na migi się dogadywać ;-)
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
podbijam i zapraszam do rozmów na czacie. Na luzie, bez stresu. Popołudniowe pogadanki Wiślackie ;-) btw. wpisujcie proszę swoje nicki z forum. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.04.2010 o godz. 18:23.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
rok temu były 4 wersje
![]() ![]()
http://img472.imageshack.us/img472/6682/bild0085ta.jpg <==== wycieczka do warszawy
|
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
a mi wyszlo 17/18 na 20
zawsze moze wdać sie jakiś błąd więcl icze na troszke mniej. O dziwo cztanie tekstu i pytania do niego były bardzo proste jak dla mnie, nie wiem jak dla was. Bardzo fajnie się go czytało![]() ![]()
Dla przyjaciół:
![]() Alea iacta est... Carpe diem, quam minimum credula postero.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Najlepiej, żeby was jutro matura nie zaskoczyła... http://www.youtube.com/watch?v=isHPzLZygCQ
![]() My już ugadani jesteśmy co do zadań prawda fałsz, pokombinować która ręka szerzej itd itp i spokojnie można odpisać... Co do polskiego nie sprawdzam tego klucza, bo szkoda nerwów Wypracowanie akurat z tej lektury z której zdawałem 3x sprawdzian szczegółowy z treści więc jedyna książka, którą elegancko przerobiłem... Pan Tadek |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no to z odpisywanie prawda fałsz mowie Wam ze rok temu były 4 wersje. i niektórzy mieli zonka
![]() @jgw ogólnie o języki ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Johnny B napisał(a):
![]() Będą Chłopi! a czemu? Bo Reymonta Powodzenia hahaha zupełnie nie wiedzialem, ale czułem, ze bedzie motyw wiślacki ;P ![]()
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search= Banjo Boy is godlike >.<
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale powiedz mi jak cztery wersje, jeżeli zawsze ułożone jest chronologicznie co jest po kolei, a zdania muszą być te same, bo jak się to będzie miało z kluczem podanym w gazecie
Dla mnie to to jest pic na wodę fotomontaż... Listening i tak muszę ściągnąć, bo tego to nie trawie w ogóle... Jeszcze jak na korkach w domu sobie słucham na swoich głośnikach to jest dobrze, ale na tym szkolnym radyjku to dajcie ludzie spokój... |
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
co do Angielskiego to sa grupy, po prostu nie da się odpisać, ponieważ sa inaczej ułozone odpowiedzi do zadań np: Ty masz od do zad 1 na górze a Twój kolega po środku
![]()
Dla przyjaciół:
![]() Alea iacta est... Carpe diem, quam minimum credula postero.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiedz mi jak to 4 wersje? To by musieli puszczac 4 rozne dialogi na prawda falsz bo scenki sa po koleji. Pozdro
![]()
Moje Sety klubowe
NOWY SET! Buldus Hit Mix Vol 1! http://buldus.przeklej.pl//
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|