The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.05.2009, 18:46
Plastman napisał(a):Wyświetl post
A wy cały czas nie nauczyliście się do 10 liczyć! Po 8 jest jeszcze 9 proszę Pana.
Jakie bylo orzeczenie sadu? Moze mi pan powiedziec?
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.05.2009, 18:47
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Kolego napisałeś o "kryzysie polskiej piłki". Żeby był kryzys, musiało kiedyś być lepiej... Pytam się kiedy (oprócz wspomnianego 10 lecia w 80 letniej historii związku)?

Cóż, kwestia gustu...

Paweł Brożek, Robert Lewandowski, Bosacki, Murawski i pfu! pfu! Roger...

Plus Mucha, Diaz (Słowacja i Kostaryka maja realne szanse na mundial), i Rengifo który gra w 11 przeciw Brazylii...

Ja postęp dostrzegam...
Wybacz ale Wisła jaką prowadził Kasperczak, z Frankowskim, Żurawskim, Kosowskim, Uche, Szymkowiakiem prawdopodobnie wygrałaby z obecną w cuglach. Ja postępu nie dostrzegam...
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 03.05.2009, 18:47
Kolego napisałeś o "kryzysie polskiej piłki". Żeby był kryzys, musiało kiedyś być lepiej... Pytam się kiedy (oprócz wspomnianego 10 lecia w 80 letniej historii związku)?

Cóż, kwestia gustu...

Paweł Brożek, Robert Lewandowski, Bosacki, Murawski i pfu! pfu! Roger...

Plus Mucha, Diaz (Słowacja i Kostaryka maja realne szanse na mundial), i Rengifo który gra w 11 przeciw Brazylii...

Ja postęp dostrzegam...
Ano grali, wtedy gdy Polska reprezentacja kończyła swoje przygody na eliminacjach...
Czyli to, że podskoczyliśmy w rankingach, ma być argumentem, za kryzysem polskiej piłki?
O ile sie nie myle, to wtedy Legia czy Widzew graly w LM , a nasze zespoly nie odpadaly z ogorkami w europejskich pucharach. Stad tez od lat spadamy w rankingu klubowym. Przypomne, ze niedawno mielismy 4 miejsca w P. UEFA, ale przez slabe zespoly w naszej lidze spadlismy drastycznie.
Jeszcze jedno...ja twierdze, ze przezywamy od kilku lat kryzys pilki klubowej, bo pilkarzy mamy bardzo ciekawych.

P.S - I gdzie ta ilosc i to podstawowych pilkarzy 1-szej jedenastki naszej reprezentacji ?
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 03.05.2009, 18:48
GregorTS napisał(a):Wyświetl post
dla mnie ktoś kto pisze że w obecnym sezonie nit nie zasługuje namistrza manierówno pod sufitem! Liga jest najmocniejsza od dobrych 15 lat albo i dłuzej. .
dokładnie , nie ma gwiazd ale liga jest coraz mocniejsza i wyrównana trzeba być ślepym żeby tego nie widzieć

i Amica ma spory potencjał i Wisła a może największy Legia tylko ma jakiegoś takiego trenera

Stilic Lewandowski Murawski ,Głowacki Marcelo Sobolewski , Brożek , Roger, Iwański Mucha to nie sa klasowi zawodnicy a jest jeszcze kilku innych
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 03.05.2009, 18:50
Jeszcze sie zdziwicie, jak na koniec sezonu MP zdobedzie... GKS

Mam pytanie do osób które siedza w tym temacie: Czy te wszystkie magazyny na C+ ligi hiszpanskiej, angielskiej i polskiej to dają spora dawke wiedzy na temat akutalnych sytuacji klubów, czy to tylko strata czasu i lepiej poprzegladać sobie serwisy internetowe poswiecone danym ligą? I ile taki magazyn średnio trwa, bo jak patrzyłem na program TV to wynika, ze pół godziny, ale kumpel coś mi kiedys mówił, ze dłużej? Pytam bo ostatnio wróciłem do mojej pasji pt. ,,Piłka Nożna" po paru letniej przerwie
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 03.05.2009, 18:52
Dla mnie weryfikacja sily ligii sa europejskie puchary, a jak to wyglada wszyscy wiemy.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.05.2009, 18:53
kilzone napisał:
Cytat:
Jaki byl wyrok sadu? Moze mi pan powiedziec?
Co mają wyroki sądów do decyzji niezależnych związków piłkarskich takich jak UEFA czy PZPN ?
Powoływanie się na kupionego MP w 1993 r. pokazuje tylko, że korupcja w Legii ma dalej przyzwolenie kibiców. Wątku Wdowczyka z ostatnich lat i tego jego i waszego "mistrzostwa" nie ma co ciągnąć. Wnet amnestia.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 03.05.2009, 18:57
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie weryfikacja sily ligii sa europejskie puchary, a jak to wyglada wszyscy wiemy.
wygląda jak zawsze o wielu lat
Odpowiedz cytując
Plastman
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 03.05.2009, 18:59
killzone napisał(a):Wyświetl post
A nie nooo, spoko! Wyrok sądu...
Byłem na tym meczu i widziałem co się działo.
A może wy wszystkie tytułuy MP zdobyliście w ten sposób i po prostu nie widzicie różnicy?

Tak czy inaczej, na razie jeszcze złotej gwiazdki sobie nie naszyjecie nad herbem.

Swoją drogą, z innej beczki ale a propos sądów.
Może Wisła mogłaby uderzyć do sądu o przyznanie MP za rok 1951!
Przecież wygraliśmy wtedy ligę, UCZCIWIE.

P.S.
Widzę, że zaczynają się małe złośliwości, czyżby to już wstęp do niedzielnego meczu?
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 03.05.2009, 18:59
Dzięki rozstawieniom i rankingom trafiamy na leszczy i ich potrafimy ogrywać, ale przepaść pomiędzy Polską i najlepszymi zespołami świata jest największa od lat 70tychi (kiepsko orientuję się jak wyglądało to wcześniej). Ponawiam pytanie: jeśli jest tak dobrze, to dlaczego nasi zawodnicy są ignorowani przez średniej klasy kluby zagraniczne? Kiedyś transfer Citki do czołowego angielskiego klubu był realny, a czy dziś ktoś sobie wyobraża Brożka np. w Atletico Madryt? Młody Grzesiek Pater byłby gwiazdą aktualnej Wisły.
Odpowiedz cytując
seba
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 03.05.2009, 19:00
killzone napisał(a):Wyświetl post

chłopie nie rob siary... widzilaes ten mecz ? pewnie Cie jeszcze na swiecie nie bylo... i jeszcze smiesz sobie w podpisie napisac date 1993...

wstydu nie mnacie w tej warszawce...

Pozdrow Janusza W.
LECHIA GDAŃSK
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.05.2009, 19:14
i znów jałowa dyskusja o mistrzostwie z 93 roku.
i znów wypominanie czasów Wdowczyka

to może powopominamy czasy Pana Saksa? Dajcie spokój, nie nudzi Wam się to już?(obu stronom)
Odpowiedz cytując
Jazda
Member

Od: 09.2008

Stary 03.05.2009, 19:16
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post

to może powopominamy czasy Pana Saksa? Dajcie spokój, nie nudzi Wam się to już?(obu stronom)
Niewygodna przeszłość... Prawda boli...
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 03.05.2009, 19:21
Jazda napisał(a):Wyświetl post
Niewygodna przeszłość... Prawda boli...
widocznie Ciebie też boli, skoro ani słowa w Twojej wypowiedzi o 3 aspekcie mojego komentarza
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 03.05.2009, 19:23
to może powopominamy czasy Pana Saksa?
Nie krępuj się i opisz kiedy dzięki Saksowi dochodziło do przekrętów. Śmiało.
Odpowiedz cytując
bb.1906
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.05.2009, 19:23
Jazda napisał(a):Wyświetl post
Nie zgadzam się z tym że "żadna z drużyn nie zasługuje na mistrza". Po prostu liga stała się bardziej wyrównana , przez co z resztą dużo ciekawsza (chociaż moje serce do końca może tego nie wytrzymać ). Owszem sezony w których zdobywaliśmy mistrza z dużą przewagą punktową były bezcenne , ale nie uważam że wtedy bardziej Wisła na tego mistrza zasługiwała niż np. teraz. W niedzielę 10 maja około godziny 19 będziemy wiedzieć kto na prawdę zasługuje na Mistrza Polski,i nie mam wątpliwości że będzie to... Wisełka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chyba wszyscy równają poziomem w dół. Ten nasz lider to w podobnym składzie nie tak dawno odpadł z pucharów z jakimiś ruskimi ogórkami.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 03.05.2009, 19:25
jova napisał(a):Wyświetl post
Nie krępuj się i opisz kiedy dzięki Saksowi dochodziło do przekrętów. Śmiało.
Ty również się nie krępuj i powiedz o przekrętach Wdowczyka w Legii. Jako, że jesteś u 'siebie' to daję Ci pierwszeństwo w odpowiedzi. Śmiało
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 03.05.2009, 19:27
Ty również się nie krępuj i powiedz o przekrętach Wdowczyka w Legii. Jako, że jesteś u 'siebie' to daję Ci pierwszeństwo w odpowiedzi. Śmiało
yyy... a czemu sądzisz, że ja mam jakieś zastrzeżenia do wdowczykowej Legii?
rok 93 to już inna bajka.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 03.05.2009, 19:28
Tzn chyba Wójcika....

ToTylkoJa
Masz rację w tym, że nie było procesu, a jak wytłumaczysz fakt, że po tym meczu z Wisłą rozstało się połowę drużyny?Wyjebano ich z klubu tylko dlatego, że dostaliśmy 6-0?
Współczuje legioniście, który jeszcze nawiązuje do tego 93, bo musi być naprawdę wielkim hipokrytą...

http://www.youtube.com/watch?v=U2XRJjXxykU
Jeśli ktokolwiek widzi tu normalny mecz, to polecam zmienić lekarza.

Naprawdę, chcielibyscie mieć tego mistrza w 93?
Przecież sam Szczęsny mówił, że ten mecz był sprzedany...
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 03.05.2009 o godz. 19:34.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 03.05.2009, 19:29
jova napisał(a):Wyświetl post
yyy... a czemu sądzisz, że ja mam jakieś zastrzeżenia do wdowczykowej Legii?
rok 93 to już inna bajka.
a czemu Ty sądzisz, że ja mam problem z 93 rokiem? Mam problem z tym, że zarzuca się Legii przekręty za Wdowca i tyle. Ktoś wypomniał Wdowca, to ja Saksa lub Blache mogę (taka sama śmieszna logika)

Pablo z kimś mnie pomyliłeś. Ja już kiedyś napisałem, że w 93 roku powinno być bezkrólewie. I to na tym forum. A za innych nie odpowiadam
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 03.05.2009, 19:30
ciekawe jak bedzie wyglądał Śląsk bez Tarasiewicza na ławce trenerskiej w meczu z Lechem
Odpowiedz cytując
Jazda
Member

Od: 09.2008

Stary 03.05.2009, 19:33
bb.1906 napisał(a):Wyświetl post
Chyba wszyscy równają poziomem w dół. Ten nasz lider to w podobnym składzie nie tak dawno odpadł z pucharów z jakimiś ruskimi ogórkami.
W niedzielę za tydzień będzie zmiana lidera
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 03.05.2009, 19:35
Fojut ewidentnie specjalnie wbil tego samoboja.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 03.05.2009, 19:39
a czemu Ty sądzisz, że ja mam problem z 93 rokiem?
bo tu:
to może powopominamy czasy Pana Saksa?
wymieniłeś go w jednym ciągu razem z Wdowczykiem i Saksem. To wyglądało tak, jakbyś uznawał te zdarzenia za równoważne.
Zwyczajnie się nie zrozumieliśmy.
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.05.2009, 19:45
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
ciekawe jak bedzie wyglądał Śląsk bez Tarasiewicza na ławce trenerskiej w meczu z Lechem
To nieistotne, Lech chyba nie jest już w stanie zawalczyć o Mistrzostwo... Dziś raptem 2-3 ładne akcje (ta przy golu, naprawdę brawo dla Sławka Peszko, chyba powinien szukać innego pracodawcy ... ). Do tego najlepsi kibice w Polsce dali wyraźnie odczuć, że w Majstra już nie wierzą. Ja się teraz bardziej Bełchatowa obawiam. Polonia też nam dzisiaj odpadła. Zostały Legia, Wisła i GKS (biorąc pod uwagę zwycięstwa Wisły i GKS za tydzień, zrobi się niewiarygodnie ciekawie... ;] )
Odpowiedz cytując
warszawiak&vendeta
Member

Od: 06.2003

Stary 03.05.2009, 20:00
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę, chcielibyscie mieć tego mistrza w 93?
Przecież sam Szczęsny mówił, że ten mecz był sprzedany...
Ja bym nie chciał. Niesmak pzostaje tylko dlatego, że był to jednorazowy wyskok. Wszyscy wiedzieli, że liga jest co roku ustawiana i jakoś wcześniej ani później nikomu to nie przeszkadzało. Dziwne prawda?
A wyniki były ustawiane regularnie conajmniej od lat 60-tych. Sam Oślizło, czy jak mu tam, opowiadał jak ustawiali z Górnikiem mecz przeciw Legii. Gdyby Legia była takim centrum korupcji, to by miała więcej sukcesów. Jak się mają nasze 4 mistrzostwa do 14 mistrzostw Górnika w tym samym czasie? Wystarczy zobaczyć jak to się potem przekładało na wyniki międzynarodowe. Dla mnie więcej znaczy to co ugrali w pucharach, niż w ustawianej rokrocznie lidze. A na naszym podwórku każdy ma coś za uszami i nie ma się co spierać kto więcej bo i tak się tego nie dowiemy.

Lucjan Brychczy-pół wieku z Legią!
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.05.2009, 20:04
Ktoś pisał o przekrętach to jednak największy był w Białym, przeciez to wygladało jakby cała Jagiellonia sprzedała mecz nie mówiąc nic Frankowi i Grosickiemu. Stoperzy sobie stoja w polu karnym, "przypadkowe straty" 30 metrow od bramki, wykładanie piłki napastnikom Odry i nie wracanie. Nasza liga jednak nie jest czysta...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.05.2009, 20:08
Aro1234 - ja bym jednak nie przesądzał tak kategorycznie a to dla tego że każdy pracuje po równo na to by mistrza prędko nie poznać.

Amica już dawno mogła mieć bezpieczną przewagę ale zapomniała jak się mecze wygrywa,Legia mogła dobić Amice a tylko zremisowała w meczu z nimi,my powinniśmy wygrać i spokojnie czekać na Legie i też nic z tego nie wyszło.Jedynie Bełchatów jedzie z koksem ale trochę za późno odpalili.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 03.05.2009 o godz. 20:13.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 03.05.2009, 20:12
Z forum Lecha.

... Jedyne co mnie śmieszy to zachowanie Kotła. Hmm może nie śmieszy - złe słowo. Jak można 85 minut pozytywnie dopingować szajs ? :| Były okresy lepszej gry, ale druga połowa była dnem totalnym. Najlepsi kibice w Polsce dopingują przeciętnych kopaczy,którzy albo nie wiedzą po co są na boisku ( vide Bandrowski - po grzyb mu biegać 13 km w meczu jak ma same straty ? :| ) albo im się nie chce biegać ( Bosy i niestety Maniek w obronie ). Tak nie gra przyszły MP. Tak nie grał Lech Poznań. A na wiosnę ? Ile pkt straciliśmy ? Ile meczy w fatalnym stylu zagrali ? Szkoda klawiatury...

No wy mi powiedzcie, jak "najlepsi kibice w Polsce, mogą dopingować przeciętnych kopaczy"
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 03.05.2009, 20:34
Widzialem w powtorce interwencje Kotorowskiego,cofnal rece w ostatniej fazie lotu pilki ,jakby tego nei zrobil to moze by obronil
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów