|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
O kluczu...
http://www.dziennik.pl/wydarzenia/ma...yginalnie.html Cytat:
![]()
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do ok 22:00 mam w dupie maturę. Spektakl w Madrycie!
![]() |
|
|
|
Viva Mauro!
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Nie czytam teraz streszczeń
Bo ogólnie to większość książek przeczytałam (żeby nie było, że omijam literature )A tak w ogóle to nie po to chodziłam do takiego LO i przez 3 lata musiałam się uczyć, żeby teraz bać się matury... Zdać zdam, tylko największym bólem może sie okazac to, że zabraknie mi kilku %, żeby dostać się na wybrane studia. Ale już zapowiedziałam w domu, że jak nie w tym roku to w następnym ![]() ![]()
"Zawodnicy odchodzą, a miłość do klubu pozostaje na zawsze..." Ola7
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
A ja tak z innej beczki choć w pewnym sensie dotyczy nauki do matuy. Wy też macie wszystkich maturzystów niedostepnych na gg?
wszyscy sie uczą czy na niewidoku ![]()
Perkele!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
95% ukrytych - symulacja nauki ;] chociaż dzisiaj jest sobota, do tego wieczór więc połowa pewnie imprezuje. Dla nas przydałby sie jakiś czat/kanał na którym można by było pogadać wśród wiślaków.
Olu, nie ma co się martwic, jesteśmy pewni że będziesz miała kilkanaście procent nawiązki ponad tą wartością decydującą o przyjęciu. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
SAŁATKA SŁOWNA - http://www.dziennik.pl/wydarzenia/ma...yginalnie.html
a tak jaśniej ktoś mógłby życzliwy mi powiedzieć co to jest ? Sałatka to wiadomo mix różnych składników, ale sałatka słowna ? Olek_mchw - jest przeciez polchat, mozna się zgadać i tam wszyscy by weszli i pogadali hm ? Organizujemy coś ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zbiór 250 mających ze sobą mało wspólnego słów które po wymieszaniu dają jakiś "zjadliwy" efekt
Tak to widzę ;] ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
i ten efekt to klucz
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ZAPRASZAM NA CZAT:
http://czat.onet.pl/client.html?ch=Free proszę wpisywać swoje nicki z forum Wisły. wybrałem ten pokój, bo jest pusty. ZAPRASZAM MATURZYSTÓW ! ![]()
|
|
|
|
Viva Mauro!
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jak się udała wczoraj maturalna konferencja na chacie? (tak to sie pisze?)
Przypominam maturzystom o długopisach/piórach z czarnym atramentem(wkładem)! ![]()
"Zawodnicy odchodzą, a miłość do klubu pozostaje na zawsze..." Ola7
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Dobrze że dzisiaj czeka mnie jeszcze wyjazd na mecz to się trochę rozluźnie. Jak Was czytam to stwierdzam że przy Was nic nie wiem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
eeejjj słyszał ktos jakies prognozy takie pewniejsze odnosnie polaka ?
ja słyszałem o Lalce i Panu Tadeuszu to drugie mam do prezentacji wiec jestem za ![]()
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
do usunięcia
Powód: ort
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.04.2010 o godz. 18:25.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Przedwiośnia nie będzie. Zbyt łatwe.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Witajcie
Już za 24 godziny będziemy usatysfakcjonowani tematem wypracowania, lub będziemy kombinować jak uciułać 21 punktów. Wierzę głęboko że ta pierwsza opcja będzie tą rzeczywistą ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wbił chłopaczyna z pralek poznań i była wymiana poglądów ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poza tym że trzymamy z policją nie miał zbyt wielu argumentów więc szybko się zmył. ;]
Zapraszamy dzisiaj wieczorem w to samo miejsce. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Myślicie że mogą np. dać poezje Tetmajera lub Staffa? Bo wczoraj starałem sie ich zrozumieć ale jak dla mnie zbyt pesymistycznie i mi nie podeszli ![]()
Perkele!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
To była bardzo krótka wymiana poglądów
Poza tym zapomnieliście dodać,że interpretowaliśmy Dziady i całkiem dobrze nam szło No i piszemy 3-tomową powieść nt. Derbów, żeby przyszły pokolenia mogły się męczyć Wzięłam sobie arkusze od 2005 razem z próbnymi i z tych poważniejszych utworów nigdy nie pojawiła się Zbrodnia i kara, Król Edyp (to by było najlepsze ), Nad Niemnem, Wesele, Inny Świat i Dżuma. No i żadna lektura z maja poprzedniego roku się nie powtórzyła. A Lalka była w zeszłym, więc teraz raczej nie będzie No chyba,że kiedyś musi być ten pierwszy raz...![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Oficjalny piknik
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Ej no.... ale nie Lalka
Kurde... jedyna lektura, której STRESZCZENIA nie przeczytałem A dziś to już nie da rady ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja wejdę tu jutro przed maturą, przed wyjściem z domu - może będzie jakaś wyraźna sugestia czyjaś co będzie.
Nie ukrywajmy, nasi znajomi, znają na pewno jakiś nauczycieli, albo dzieci tych nauczycieli.. a wiadomo, że to nauczyciele sami proponują temat na matury. Owszem, ze wszystkich propozycji wybiera się jedną, ale zawsze można próbować. Poza tym druga sprawa.... gdzie są drukowane matury ? W normalnej drukarni... Jakby mieć brata który tam pracuje albo ojca...ajj.... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie, to jest niemożliwe. Na pewno przynajmniej 100 uczniów w całej Polsce, w klasach maturalnych, ma rodzica pracującego w CKE lub w OKE. Aż chyba pójdę kopać Google.
Polonistka powiedziała- Wesele lub Chłopi + np. Pan Tadeusz.
Ostatnio edytowane przez pirat.z.karaibow : 03.05.2009 o godz. 09:28.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
a mnie się wydaje że może być coś Słowackiego bo w końcu 2009 to Rok Słowackiego.. Jakaś poezja albo ten głupi Kordian. Wesele to jeszcze ujdzie, ale Pan Tadeusz... to już Potop chyba bym wolał
Ostatnio edytowane przez PrawdziwośćDlaGry : 03.05.2009 o godz. 10:14.
![]()
PdG.
TYLKO WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A jaki sens ma to,żebyśmy przyszli na 8? Przecież to więcej stresu niż organizacji :/
Nawet nie wiem czy będą wpuszczali nazwiskami czy klasami, a u mnie robi to wielką różnicę ![]() ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
A ja słyszałem że ma być Pinokio
![]() Ogólnie matura to bzdura |
|
|
|
Guest
|
|
|
wpuszczą na maturę z paszportem?
ps. nie, nie zdaję matury, ziomek ma problem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
do usunięcia
Powód: znow ort
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.04.2010 o godz. 18:24.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member