|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Viva Mauro!
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Właśnie zabrałam się za pisanie prezentacji z polskiego.... Jest jakieś minimum czasowe dla takiej prezentacji? Np. powyżej iluś tam minut?
![]() ![]()
"Zawodnicy odchodzą, a miłość do klubu pozostaje na zawsze..." Ola7
|
|
|
|
TWSD FOTO
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Musisz mówić od 7 do 15 minut. Jak będziesz mówić mniej to możesz mieć problem
A jak się w 15 nie zmieścisz to przerywa Ci komisja. No i wiadomo, że na korzyść to raczej nie działa, choć nic wielkiego się nie stanie.![]()
©
|
|
|
|
Viva Mauro!
Offline |
|
|
No ta górna granica to raczej mi nie grozi
Ok, to musze jeszcze pomyśleć i cos dopisać, żeby tak do 12 min dobić ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Ech chciałbym się pouczyć z angielskiego ale nie wiem nawet z czego. Macie jakieś strony albo rady?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
tam jest napisane(w tej rozpisce z lekturami ) "wybór wierszy" to skąd mam wiedzieć jakie ?
![]()
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
wszędzie są inne. genralnie to ważne żeby wiedzieć o czym koleś pisał w swoich wierszach, np. że Wacek Potocki napiedalał na naród i społeczeństwo
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
mam pytanie dotyczące Ludzi Bezdomnych.
Proszę wytłumaczcie mi o co chodzi z; Bezdomność Moralna: Tomasz Judym odrzuca możliwość założenia rodziny, obawiając się, że zakiełkuje w nim nasienie dorobkiewicza. z góry dziękuje ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
eee....no więc taak. Ogólnie rzecz biorąc to ten Tomasz był mocno zajawiony na prace dla ludzi. ale to zapewne wiesz. no i odrzucil ostatecznie tą Joasie(?) chyba tak miała na imie. Nigdy nie myslalem ze ją odrzucił z w/w powodów ale jesli tka no to łatwo rozkminic ze bał sie ze stała praca i kobita w domu sprawią, że porzuci gdzieś swoje ideały które w rutynie dnia codziennie łatwo ulegaja deprecjacji. no przynajmniej ja bym tak napisał.
ale za wzór to mnie nie bierz proszę ![]() ![]()
http://img472.imageshack.us/img472/6682/bild0085ta.jpg <==== wycieczka do warszawy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Też mam temat, o którym można gadać i gadać,więc to 15 min mi jakoś nie na rękę :/ ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Chyba Ci nie przerywa, lecz jak zbytnio przekroczysz te 15, wtedy lecą ci punkty za kompozycję.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nam nauczyciele mówili, że dają Ci do zrozumienia często przez "chrząknięcie" czy jakieś inne środki perswazji, żebyś się już zbliżał do końca, ewentualnie powiedzą, abyś przedstawił wnioski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Czy wybiera się ktoś na studia na UP? Bardzo jest ta uczelnia oblegana, czy raczej łatwo się tam dostać?
|
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
I jest stres, zaczyna się u mnie ujawniać
![]() ![]() |
|
|
|
Viva Mauro!
Offline |
|
|
Pewnie to dlatego, że mecz się zbliża
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
A kto z maturzystów był wczoraj na meczu? Ja byłem
![]() ![]() Towarzystwo Sportowe
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obowiązuje nas znajomość nowel Konopnickiej i Orzeszkowej.
Ale których nowel? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jeśli posiada ktoś podręcznik " z pegazem " do 1 klasy liceum proszę o szybki kontakt na priv !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzięki serdeczne. Jestem w transie, siedzę nad tymi lekturami i nawet Dżumę zrozumiałem
Natomiast przede mną jeszcze Ferdydurke, mam nadzieję że mi nie zryje psychiki. I tak się powinniśmy cieszyć ze nie obowiązuje nas Quo Vadis ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Quo Vadis to przecież jedna z najprostszych lektur w liceum...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak, ale dzięki temu że nie ma jej w spisie mamy jedną lekturę mniej
![]() A czy przypadkiem nie obowiązują nas encykliki JP II? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Miała obowiązywać ale nie obowiązuję. Legutko chciał i była w kanonie, ale Sawicki ją usunął.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.cke.edu.pl/images/stories...9_matura_a.pdf
Ten jest aktualny. Ja sobie muszę zrobić przerwę bo zaraz zajdę. Przez 3 lata się nie nauczyłem tyle ile przez ostatni tydzień, a przecież jeszcze jutro, i poniedziałek, i wtorek ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ile jest punktów za kompozycję ? Właśnie się zorientowałem że mam inną kolejność w planie ramowym wypowiedzi który oddałem a inną w prezentacji. W planie czwarta lektura powinna iść na pozycję drugą, a druga za czwartą tym samym. Zero za kompozycję ? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
|
a przypadkiem plan ramowej wypowiedzi nie jest tylko i wylacznie dla ciebie i nie jest oceniany? takze wydaje mi sie ze mozesz w jakiej chcesz kolejnosci opowiadac
Powód: info nie telefoniczne i nie potwierdzone ;)
Ostatnio edytowane przez Kamil : 02.05.2009 o godz. 13:04.
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
omg ludzie jaki stres, ja zadnej lektury jeszcze nie umiem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
ja dzisiaj od rana zły jak nigdy. Nikt się ze mną nie może dogadać. Chyba sobie uświadomiłem, że w poniedziałek matura...;>
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|