|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
spokojnie panowie, najwazniejsze abysmy wygrali kolejne 4 mecze i zgarneli 12 pkt.. nie wierze aby Lech nie zgubil pkt z Polonia i Slaskiem a Legie pokonac trzeba i tyle
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Jakkolwiek też jestem mocno wk**** (szczególnie na wyczyny Ćwielonga pod bramką) - proponuję wszystkim zerknąć na tabelę i wstrzymać się z histerią do niedzielnego popołudnia.
Na razie nikt Lechowi ani Legii przed ich meczami punktów nie dopisał, a żadna z tych drużyn nie błyszczy tak, żeby być murowanym faworytem do zwycięstwa w każdym meczu. Aczkolwiek nawet jak zdobędziemy Mistrza w tym roku, to przyznać trzeba bez bicia, że będzie to mistrz wymęczony nieprawdopodobnie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
Nie naród polski jest chory, tylko Ty masz zbyt duże kompleksy ![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Dokladnie wszystko od meczu z Legia zależy. Tylko musimy od poczatku atakować. I przez ten tydzien, gracze musza poprawic skutecznosc. Niech im Skorża ustawi jakies przeszkody i po 2 godziny kazdy do bramki strzelac puki sie nie nauczą... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
do końca będzie kocioł... w ostatniej kolejce mamy Śląska a lech cracowie... będzie ciekawie... gorzej z moim sercem!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Chłopaki dali z siebie wszystko, co mogli dzisiaj dać!Troche pecha mieli przy bramce dla Piasta, troche pecha przy strzale Pepe.Wku*iony mogę być na efekt, ale nie na zaangażowanie.Co do Pepe-to będzie najlepszy polski napastnik w sezonie 2009/2010!.Jeszcze L i L nie wygrały-więc do jutra jesteśmy LIDEREM!
Amen |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ja tam jestem bez kompleksowy, ale niech ci będzie. Ty nie skreślasz Wisły, ale połowa tutaj tak. Teraz trzeba na spokojnie zanalizować cały mecz. Poprawić skuteczność i do końca sezonu zdobyć tyle punktów ile się da;> |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
caps celowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Żal czytać ostatnie kilka stron komentarzy. K***, kibice czy dzieci z piaskownicy?
A wiecie co? Piast zagrał zajebiste spotkanie. Do Wisły na wiosnę wygrał m.in. z ŁKSem i GKSem (który wszystko teraz wygrywa) i napsuł cholernie krwi Lechowi i Legii. Paradoksalnie, na tle Piasta to Wisła prezentowała się najkorzystniej, tylko nie miała farta (albo inaczej - Piast nie miał szczęścia zwłaszcza z Lechem i Legią). Piast tak gra - świetna obrona (chyba najlepsza obok Wisły w lidze, a dzisiaj nie było przecież Kowalczyka) i też chyba najlepsze w lidze kontry, co było widać zwłaszcza w pierwszej połowie. Może nie miał 100procentówek, ale miał mnóstwo akcji, z których przy ostatnim dokładnym podaniu mogła paść kolejna bramka, choćby zajebiste dogranie Olszara piętą. Niewidoczny Brożek, Boguski. A nie pomyśleliście do cholery, że może dlatego, bo piłkarze Piasta go wyłączyli? Wisła zagrała naprawdę niezłe zawody i tyle w temacie, zaś Piast się utrzyma i pokazał, że jest lepszy od innych kandydatów do spadku. I dodam, że jeśli się nie wyprzeda po sezonie (Glik, Wilczek, Smektała - po 21 i 23 lata), to w przyszłym sezonie mogą nieźle namieszać. Glik do Wisły, Kasprzik może też. Aha, jak słyszę o tych ciężkich wyjazdach z Lechią, ŁKSem, skoro nawet z Piastem remisujemy. Piast wygrał na wyjeździe z ŁKSem, z Lechią chyba też (czy też remis - a na jesień grał słabo). To dzisiejszy mecz był IMO najcięższy. PS a Lech nie ma ławki i jeszcze powinni coś stracić. |
|
|
|
Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
pech ajk w całym seznie...co wy macie do ĆWIELĄGA ZROBIŁ CO DO NEIGO NALEŻAŁO zamknoł trafił w bramke ...a to ze bramkarz sie tam rzucał to poprostu pech...co inego w meczu z lechem gdzie poprostu zachwoał sie jak amator ale tutaj zrobił wszytko dobrze szkoda bo naprawde ma przebłyski Pep i mzoe jakby cos stzrelil to by poszło ....Łobodzinski musi byc próbowany bo wkoncu zarabia tyle co bogus cwielag mały razem...juz wiem zdecydowanie to drugi po dawidowski najgorszy transfer w ostatnich kilku latach....
![]()
CZY WYGRYWASZ CZY NIE ZAWSZE JA KOCHAM CIE W SERCU MOIM WISŁA I NA DOBRE I NA ZŁE!!!
MYSŁOWICE WIERNE WISLE!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Winni są wszyscy. Plus dodatkowo cały menagment (który nota bene jest tragiczny). Winny jest system selekcji zaowdników. Im po prostu w większości jest brak cech wolincjonalnych. Akurat najmniej dotyczy to Małego, Sobola czy Baszcza, którym charakteru nie można odmówić. Ale to jest Polska. Ściągając zawodników liczy się cena, cena, potem cena, dalej umiejętności techniczne a na końcu charakter i ewentualne wpasowanie do drużyny. Nie jesteśmy finansową potęgą. Grają tak jak potrafią, a, że lepiej nie umieją.... cóż. Abstrahując od tego czy uda się obronić tytuł w tej rundzie akurat ja nie zarzucałbym im braku chęci....
Ostatnio edytowane przez spartan : 01.05.2009 o godz. 21:49.
![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Ehhh jak to Wisła lubi utrudniać sobie życie, wygraliby i byłby spokój a tak to tracimy mamy 3 miejsce (nie liczę by Lech i Legia przegrały swoje mecze u siebie). Pierwsza połowa do bani, kopanina w ogóle niepoukładana gra i ta bramka stracona z dupy! Z Legią zwycięstwo musi być gdy kopacze zafundują nam inny wynik to mistrzostwo oddali się i to w dalekie.... . A nie łudźmy się bo z ŁKS-em na wyjezdzie oraz z braćmi w Gdańsku nie będzie łatwo, panowie koniec sezonu i teraz każdy zespół walczy, oni będą gryźć trawę by wygrać bo walczą o utrzymanie. Optymistyczne jest to tylko, że Legie czeka mecz arcyważny ze Śląskiem a Pyrusów z Polonią i również ze Śląskiem. Jedno jest pewne z Legią muszą być 3 punkty jeśli chcą myśleć o mistrzostwie !!
Z Wiślackim Pozdrowieniem!
Ostatnio edytowane przez NHwiernyTS : 01.05.2009 o godz. 21:55.
![]() ![]() Wybór Był Prosty - Wiara w Jednego Boga, Krakowska Wisła To Naszego Życia Droga! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
||
Piszesz że nie skreślasz Wisły więc ci przytoczę twoje wypowiedzi:Cytat:
Cytat:
PS. Tydzień temu pisaliście że Małecki bez formy itp., dzisiaj robicie go mega bohaterem. Podobnie tydzień temu pisaliście po asyście Łoba że wraca do formy dzisiaj znów na niego ciśniecie. Radziłbym niektórym ochłonąc bo momentami to przekraczacie dopuszczalne normy pisania głupot. Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez konrad1991tsw : 01.05.2009 o godz. 21:51.
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Dobrze gral dzisiaj. Trochę wolno ale dobrze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A ja proponuje aby tematy meczowe były zamykane w czasie jego trwania i otwierany dopiero następnego dnia. Bo takich głupot to się nie da czytać. Najlepiej to jest narzekać że wszystko źle, pół składu wymienić trenera zwolnić i jeszcze jakiego szejka z kasą do klubu ściągnąć.
Przez ostatni tydzień nie wiadomo skąd wszyscy nagle zrobili z nas wielkiego faworyta do mistrzostwa, normalnie po jednym meczu z Górnikiem polska Barcelona się narodziła. Teraz oczywiście wszyscy zdziwieni jakim cudem mogliśmy nie wygrać i oczywiście szans na mistrzostwo już nie ma. Ktoś na forum już raz napisał i ja się z tym zgadzam: Mistrzostwo zdobyte przez Wisłe w tym składzie będzie wielkim sukcesem. Co do spotkania to nie graliśmy jakoś strasznie słabo ale wszystko było jakby o jedno tempo za wolno, nie było w tym dynamiki. Przespaliśmy pierwszą połowę, wyszliśmy zbyt rozluźnieni graliśmy za spokojnie. Przydarzył się błąd w obronie przez co straciliśmy głupio bramkę. Widzę że jednym z głównych winowajców jest Łobodziński to ja w takim razie pytam się co dzisiaj takiego dla drużyny zrobili Zieńczuk, Boguski i Paweł Brożek cała ta trójka zrobiła tyle co Łobodziński czyli NIC. Dobra gra Jirsaka i Małeckiego który rozruszał naszą grę. Szkoda że Ćwielong nie trafił, ciężko też mówić że on nie ma umiejętności w przeciwieństwie do Boguskiego piłka mu od nogi nie odskakuje. Szanse na mistrzostwo są i należy w to wierzyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Szzkoda remisu bo naprawde zasluzylismy na zwyciestwo. Piast jedyna sytuacja i strzelili giola.Co by nie powiedziec trudny teren ale czolowka Legia I Lech tam wygraly,najwazniejsze by w niedziele nie wygral Lech,Legie wkoncu mmay u siebie
Pozdrawiam |
|
|
|
Banita
Od: 09.2007
Offline |
|
|
damy rade wygrywamy wszystkie mecze , amica przegrywa ze Śląskiem i mamy Mistrza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
Wyjmujesz wypowiedzi, z konteksu, i wmawiasz mi jeszcze, że napisałem, że nie mamy szans. pogratulować
Ostatnio edytowane przez Zieniu17 : 01.05.2009 o godz. 21:56.
![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Popatrz sobie na tabelę i zobacz, ile stracili bramek. Oglądnij sobie mecz z Lechem i Legią i zobacz na ich sytuacje. Obronę Piast ma mega solidną, a o kontrach to sobie posłuchaj, co Skorża przed meczem mówił. Sory, ale jedziecie po Wiśle tak, jakby tylko Wisła była na boisku i jakieś kukiełki. Wisła nie grała do 60 minuty? A może to Piast grał dobrze, ambitnie, a potem się zmęczył, bo końcówka to była miazga. Ochłońcie po prostu, Piast na wiosnę gra dobrze i nie zdziwiłbym się, gdyby wygrali wszystkie mecze do końca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Lubie czytać to forum zwłaszcza po meczach bo można się sporo pośmiać.Ludzie po wygranych meczach przeżywają niesamowity orgazm a po remisach to szkoda gadać.Jedni chcą zwalniać trenera, inni piłkarzy znowu jeszcze inni twierdzą że gramy jakbyśmy walczyli o utrzymanie
.Co do meczu wiadomo wynik nieciekawy ale jak czyta się posty typu po mistrzostwie itp to ręce opadają. Nasza liga jest taka że każdy z każdym może wygrać.Co do naszej gry nie była zła i nie ma co płakać brakło skuteczności a Kasprzik zagrał bardzo dobry mecz i śmiem twierdzić że to dzięki niemu Piast ma ten remis.Do końca pozostały 4 kolejki i trzeba wierzyć a nie płakać nad rozlanym mlekiem.O wynik z Legią jak co roku u siebie jestem spokojny. Co do Kasprzika wszyscy go chwalą po tym meczu ale przypominam sobie sytuacje np ze Stachowiakiem,Fabiniakiem gdzie po dobrych meczach wszyscy go w Wiśle widzieli a wpadki mieli i już nie było tak różowo. Nie ocenia się piłkarzy po jednym meczu. Co do naszych grajków to tak gra całkiem dobra tylko że ciężko się gra drużynie która muruje bramke (ostatnie 20 minut). I takie pytanie do was czy też zauważacie że Diaz potrafi sobie wypracować sytuacje a ostatnie podanie to jest u niego porażka? Inną prawidłowość to taka że Łobo jest bez formy i absloutnie nie zasługuję na grę w pierwszej 11. Zostały 4 kolejki i trzeba wierzyć a nie płakać... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
za tydzien: "spoko, Legia i Lech jeszcze zgubią punkty a my wygramy wszystkie 3 mecze
za dwa tygodnie: "spoko, Legia i Lech moze jeszcze raz wygrają a my pozostalem 2 mecze i mistrz u nas za trzy tygodnie: "Lech i Legia juz nic nie wygra, my wygrywamy 11-0 ze Slaskiem i mamy mistrza..." |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Co sądzicie o grze Jirsaka dzisiaj?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Szkoda,naprawdę szkoda. We Wrocławiu pomożemy Wam jak możemy za tydzień,a ja jestem dziwnie spokojny ,że Amica jedyne co może u Nas ugrać to remis. Ciśnienie na ten mecz niesamowite,chlopaki na boisku dadzą z siebie wszystko
Mam nadzieję ,że w ostatniej kolejce bedziemy świętować Wasz kolejny tytuł mistrzowski,a w przyszłym sezonie...walczymy jak równy z równym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wg mnie Jirsak całkiem dobry mecz zagrał, powinien zastąpić Diaz'a w następnym spotkaniu, choć jeśli nie będzie Baszcza i Diaz zejdzie na lewą obronę, to powienien po prostu wskoczyć do pierwszej jedenastki. Posyłał dobre piłki i ładnie czytał grę.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez JacobusTSW : 01.05.2009 o godz. 22:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja wielkiego cisnienia na mistrza w tym roku nie mialem, dlatego na szczescie nerwy mnie nie ponosza.
Nieprzerwanie za to wierzylem, ze uda sie zakwalifikowac do pucharow i w dalszym ciagu sa na to spore szanse. Dolujaca sprawa jest jednak fakt, ze jedno szczesliwie udane dosrodkowanie, przesadza o wywalczeniu sobie miejsca w jedenastce trenera Skorzy. No ale widocznie Lobo ostatnio za dlugo siedzial na lawie i dobre serce pana Macieja tego nie wytrzymalo :/ PS. podejrzewam, ze gdybysmy mieli w skaldzie takiego Dawida Nowaka, to juz dawno bylibysmy mistrzami. Niestety zamiast niego mamy Piotra PEPE Cwielonga, ktory podejrzewam, ze nie pokazal jeszcze pelni swoich umiejetnosci i pudlowanie z lini bramkowej dopiero przed nim ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Albo jakby grał u nas Frankowski albo Kosowski albo Żurawki albo Szymkowiak..
co post to lepszy ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
odpuscie sobie Cwielonga...on jeszcze wam pokaze ze potrafi grac...
Ciekawe czy bedzie wam glupio jak bedzie bramki strzelal... pamietam jak wszyscy jechali na forum Brozka...ze kaleka...ze grac nie potrafi...ze z metra strzelic nie umi...ze do rezerw go...itp ale jakos dostal szanse i wykorzystal... a ze wszyscy marudza...to jest norma...od tego forum jest...ja takze marudze... ale dajmy szanse Cwielongowi.. mowisz ze Nowak? taki super...ale on jest bardzo kontuzjogenny... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No już nie przesadzajmy....Przy wszystkich żalach i pretensjach to akurat ta sytuacja to tyle zasługa bramkarza co pech Pepe. A, że on jakiś pechowy jest to fakt....
![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|