|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
A wyniki z pisemnych kiedy będą oficjalnie ogłoszone ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ostatniego dnia czerwca jeśli się nie mylę. Trochę czekania będzie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
ChomikNH - 30 czerwca idziesz do sekretariatu szkoły i dostajesz w zalakowanej kopercie wynik.
Kamil - dzięki za cytat, ale wybacz że będę upierdliwy 9 pkt do zdobycia za rozmówki A,B,C Obrazek jest za 2 pkt, każde z pytań też za 2 pkt ( w sumie 6 pkt można mieć ) Czyli 9 pkt + 6 pkt + i 5 pkt za ocenę CAŁOŚCI językowej itd ? ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
a Mam pytanie jeśli na 3 pisemne zdam 2 i na jednym mi się noga powinie angielski to piszę poprawkę w sierpniu ale jeśli do tego powinie mi się jeszcze noga na angielskim ustnym to do matury podchodzę znowu za rok a w tym roku mam nie zdane ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kamil - dzięki za info.
ChomikNH - rok temu było tak, że jak zdawałeś 2/3 to matura zdana , amnestia od Romana Giertycha ![]() Teraz jak Ci się powinie przy pisemnym, to masz w sierpniu..Ale...Wyniki pisemnej masz 30 czerwca...a wyniki ustnej z angielskiego masz tydzień wcześniej ( zależy kiedy masz ustną ). Pytasz o powinięcie się w ustnej w sierpniu, czy w maju ? I czy to prawda, że jak się powinie komuś noga w ustnej w maju, to musi zdawać w sierpniu i ustną i pisemną ? ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
w Maju ustnej i od razu 2 godziny później u mnie w szkole masz wyniki z ustnej
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Słuchajcie to teraz walić jakie macie sposoby na ściąganie na angolu pisemnym
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A co się mam stresować wynikami? I tak nic nie zmieni się do tego czasu... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
nie ma żadnego Quo Vadis...
e;to chyba będzie na przyszłej maturze a nie tej...
http://i41.tinypic.com/v619qr.jpg http://i42.tinypic.com/20v13yh.jpg albo jestem ślepy... btw.tam jest napisane "wybór wierszy" to skąd mam wiedzieć jakie ?
Ostatnio edytowane przez South : 29.04.2009 o godz. 22:45.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
|
przegladam 6 raz liste lektur i nie widze .....mozesz pokazac gdzie to znalazles?
Ostatnio edytowane przez Kamil : 29.04.2009 o godz. 22:40.
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
ni chuja ni ma tego
A Przedwiośnie mogliby dać albo Tango ![]() TYlko nie wesele, dziady, tadka czy gombrowicza ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dajcie dżume!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Dajcie streszczenie sezonu 2008 /2009 w wykonaniu Wisły Kraków
chyba Panowie byśmy potrzebowali dodatkowych kartek od komisji a o zdanie matury i punkty byśmy się nie martwili "DŻUMA " MÓWIĘ TAK "INNY ŚWIAT " MÓWIĘ TAK Ale moim zdaniem na 80% nie będzie Innego Świata z tego powodu że najwięcej maturzystów wybrało temat 1 Cierpienie gdzie praktycznie każdy maturzysta ma w ustnej coś o "Innym Świecie " więc coś o tej książce wie i zapewne połowa przeczytała ,dlatego nie wierze w to , że pójdą nam na rękę i to dadzą a wręcz jestem przekonany . Pewnie coś z Dziadów , Pan Tadeusz lub Lalka co nie leży mi za bardzo ;/
Ostatnio edytowane przez ChomikNH : 29.04.2009 o godz. 23:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Jakby nie patrzeć to tematyka na czasie i mogą dać
Osobiście ucieszyłbym się, bo nie czytałem ale na lekcji nadrobiłem wszystko, ba! nawet mnie zaciekawiła.![]()
Perkele!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Powiem szczerze Chomiku, że chwilę bym się nad pewnymi kwestiami musiał zastanowić (przede wszystkim przypomnieć terminarz, gorsze i lepsze mecze...). Większość oczywiście pamiętam ale... za rozwinięcie mogłoby być 20/25 pkt a pasuje w tym wypadku mieć co najmniej 24...
![]() "Dżumie" mówię głośne NIE |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Jednak nie ma.
http://www.cke.edu.pl/index.php?opti...d=54&Itemid=69 Według tego na informatorze z polskiego jest Quo Vadis (strona 30 na tym wykazie), ![]() ale w aneksie, który jest wyżej już tego nie ma. Znaczy uznali, że jeszcze nie czas Mój błąd.
Ostatnio edytowane przez wisl@k_TS : 29.04.2009 o godz. 23:08.
![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
szczerze to ŁATWIEJSZEJ lektury w spisie niz DŻUMA nie ma panowie co jest z wami, no nie mowcie mi ze kminicie te wszystkie 'dziadowskie' kordiany :(
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tu masz przynajmniej mały gratis, bowiem nie obowiązuje Cię znajomość całego utworu a podanych fragmentów ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
czy tylko mi sie wydaje, że to wypracowanie da się napisac tylko
na podstawie tekstu który dostajesz? ![]()
http://img472.imageshack.us/img472/6682/bild0085ta.jpg <==== wycieczka do warszawy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja mogę powiedzieć tylko tyle- www.klp.pl Na chwilę obecną, dla mnie, błogosławieństwo i ósmy cud świata ![]()
Ostatnio edytowane przez pirat.z.karaibow : 29.04.2009 o godz. 23:52.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
no to jakieś tam pojęcie posiadam. w końcu to wszystko kiedyś tam się przeczytało
![]() ![]()
http://img472.imageshack.us/img472/6682/bild0085ta.jpg <==== wycieczka do warszawy
|
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Panowie, bez nerwów... ;-)
Z reguły jak już napiszecie wypracowanie na te 250 słów, to jest dobrze. Owszem, za treść jest całe 25 punktów, więc jeśli praca jest napisana nieco nie na temat, to można większość z nich stracić. Zresztą, jak naskrobiesz już jakieś wypracowanko, to napewno trafisz na coś z klucza. Za odwołanie do całego utworu (jeśli potrzebne) jest coś koło 6-12 punktów, nie wiem dokładnie. Następne 25 punktów czeka za styl, język, ortografię, itp. Więc jeśli ktoś nie idzie na studia, gdzie do rekrutacji liczą język polski, to nie ma się o co martwić... Ech. Ale i tak mam stresa. ;-) Spojrzałem z ciekawości na arkusze z maja 2008. Tematy, które tam były nie podobają mi się za bardzo. (Lalka oraz Oda do Młodości w porównaniu z czymśtam). |
|
|
|
Oficjalny piknik
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Opowiadania Borowskiego byłyby OK!
Dla rozluźnienia: http://www.joemonster.org/konkurs/72/pokaz/strona/1 A diś sniło mi się, że zapomniałem długopisu i mnie nie wpuścili <ściana> ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie ma co gdybać Panie i Panowie co będzie, a czego na pewno nie. Ważne żeby napisać na te 2 strony tak ? czy 1,5 strony A4 ? Na temat i zdać ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przyjaciele, Bracia Wiślacy. Odnośnie WOSu. Proszę Was, jeżeli wiecie, wypiszcie mi tutaj wszystko to co może być polecone do napisania jako zadanie ostatnie na maturze. Chodzi mi o tą formę wypowiedzi. Wiem że może być list, petycja, pit do wypełnienia. Czy coś jeszcze?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
co Ty gadasz, PIT :|: |:|:|| ?
No ku rwa...nam tego nauczyciel nie mówił. Zawsze dostawaliśmy list do napisania, np do gazety; wypisz + i - obecnej Polskiej Konstytucji. Albo założyłeś stowarzyszenie które organizuje dzieciom z gimnazjum czas po lekcjach, napisz list do odpowiedniego organu o rejestracji swojego stowarzyszenie itd.. Co do punktacji, bo to też ciekawe ; za podanie adresata i odbiorcy już są punkty. Pamiętaj żeby podpisać się JAN NOWAK, nigdy prawdziwych danych bo się mogą przyczepić o to ;p No i jak w Polskim, wstęp , rozwinięcie, zakończenie, weź też podaj np. wyniki ankiety / sondy z zadań poprzednich. Bo wtedy masz punkt, za to, że odniosłeś się do arkusza, to zadań z arkusza maturalnego. Zawsze były listy na prawdziwych maturach i na próbnych. Wyjątek był raz, jak miałem napisać do urzędu miasta informację, że chce zorganizować pikietę. No i napisać kto, gdzie, po co , ile osób i że czekasz na odpowiedź. Ale to też w postaci listu. Ządnych pitów :| ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|