The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.04.2009, 13:28
Norek napisał(a):Wyświetl post
Twoim zdaniem KSW lepsze
nie o to mi chodziło ;-) studiuje na uj na prawie, ale chyba nie jestem stworzony do tego g***a. Mam głęboką awersję i zmiany w psychice ;-) Tam jest po prostu tak jak napisałem - nudno i wogle do d**y. Moim zdaniem.

Ale ja będąc na drugim roku tegoż, dalej nie wiem na jakie studia isć i w ogóle po co poszedłem i w ogóle co chce robić i wgole i wogle. Także fejl. ; - )
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.04.2009, 13:38
nicolas napisał(a):Wyświetl post
nie o to mi chodziło ;-) studiuje na uj na prawie, ale chyba nie jestem stworzony do tego g***a. Mam głęboką awersję i zmiany w psychice ;-) Tam jest po prostu tak jak napisałem - nudno i wogle do d**y. Moim zdaniem.

Ale ja będąc na drugim roku tegoż, dalej nie wiem na jakie studia isć i w ogóle po co poszedłem i w ogóle co chce robić i wgole i wogle. Także fejl. ; - )
Taaa i jeszcze się uczyć trzeba może powiesz

Przedstaw swoją definicję nudy bo chyba mamy jakieś inne.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.04.2009, 14:13
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.03.2010 o godz. 12:39.

Odpowiedz cytując
Grzegorz z Sanoka
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.04.2009, 15:44
Fakt, że dopiero matura za 2 lata...

Edukuję się ktoś na UJ (historia) ? i jak ;>
Armia Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
wojtek90059
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.04.2009, 16:04
Widzę szerokie grono maturzystów geografów Ja też piszę gegrę rozszerzoną i matematykę podstawową. Co do polaka, to przeczytałem jedynie Granicę Nałkowskiej przez całe liceum, ale jakoś zawsze mi się udaję Na razie na próbnych odpowiednio 33 i 41%, więc jest zapas Na ile się czujecie z tej gegry rozszerzonej i ile się uczycie, bo ja dzisiaj 3h, ale ostatni miesiąc przewaliłem pzdr
Odpowiedz cytując
kubamusial
Member

Od: 02.2005

Stary 27.04.2009, 16:14
Bartosz napisał(a):Wyświetl post
Zależy na kogo się trafi.
znasz kogoś na prawie UJ ?
KOPER
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 27.04.2009, 16:20
Ja osobiście regularne przygotowania do matury obiecywałem sobie od września. Wyglądało to mniej więcej tak:

- wrzesień - "Dopiero wrzesień, gdzie tam do matury. Zacznę sobie od nowego roku"
- 1 stycznia - "Hmmm, nowy rok... do matury 5 miesięcy. Za wcześnie, pozapominam! Po Studniówce"
- 1 luty, dzień po Studniówce - "Jaka nauka?! Spokojnie, zacznę we ferie"
- początek ferii - "A pierwszu tydzień posiedzę sobie w domu, pogram trochę na hali w piłę, na kompie. Drugi pojadę z dziewczyną za miasto odpocząć"
- po feriach - "Cholera, już koniec lutego. 2 miesiące...A przedmioty bieżące? Muszę przypilnować żeby sobie nie zawalić wszystkiego". Tutaj się pouczyłem trochę WOSu, całe dwa dni
- 1 kwietnia - "Trzeba już coś zacząć się uczyć, już naprawdę nie dużo czasu". Nic bardziej mylnego. Początek kwietnia aż do +/- połowy miesiąca przespany

Finał: do matury, na dzień dzisiejszy, umiem 100 na 250 stron WOSu (sam podręcznik). Mam dwie przerobione dobrze lektury (na 28 utworów). Praca na ustny polski nie zaczęta.

Ile się uczę?

Od ok 8:00 do 12:00 (lektury) oraz od 21:00 do 01:00 (lektury i WOS).

Ale wierzę w siebie I jestem bardzo pewny siebie, nie boję się.

Ciekawostka: ustna matura z polskiego 11 maja. 10 maja mecz z Legią. Nie odpuszczę jak żadnego innego Reszta standard- polski 4.05, angielski 5.05, WOS 6.06, polski ustny 11.05, angielski ustny 20.05. Damy radę?

Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Od: 06.2004

Stary 27.04.2009, 17:54
Ja nieznoszę pedosfery i litosfery. Te dwa działy z geografii zupełnie mnie zniechęcają. A zdaję polski, ang i właśnie geo, wszystko na podstawie. Baardzo chcę na dzienne, ale wiem, że chcieć to ja SE mogę Może zaoczne nie takie straszne jak je malują?
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 27.04.2009, 17:57
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Ja osobiście regularne przygotowania do matury obiecywałem sobie od września. Wyglądało to mniej więcej tak:

- wrzesień - "Dopiero wrzesień, gdzie tam do matury. Zacznę sobie od nowego roku"
- 1 stycznia - "Hmmm, nowy rok... do matury 5 miesięcy. Za wcześnie, pozapominam! Po Studniówce"
- początek ferii - "A pierwszu tydzień posiedzę sobie w domu, pogram trochę na hali w piłę, na kompie. Drugi pojadę z dziewczyną za miasto odpocząć"
- po feriach - "Cholera, już koniec lutego. 2 miesiące...A przedmioty bieżące? Muszę przypilnować żeby sobie nie zawalić wszystkiego". Tutaj się pouczyłem trochę WOSu, całe dwa dni
- 1 kwietnia - "Trzeba już coś zacząć się uczyć, już naprawdę nie dużo czasu". Nic bardziej mylnego. Początek kwietnia aż do +/- połowy miesiąca przespany

Finał: do matury, na dzień dzisiejszy, umiem 100 na 250 stron WOSu (sam podręcznik). Mam dwie przerobione dobrze lektury (na 28 utworów). Praca na ustny polski nie zaczęta.

Ile się uczę?

Ciekawostka: ustna matura z polskiego 11 maja. 10 maja mecz z Legią. Nie odpuszczę jak żadnego innego Reszta standard- polski 4.05, angielski 5.05, WOS 6.06, polski ustny 11.05, angielski ustny 20.05. Damy radę?
Nie jestem sama, nie jestem sama

A tak na serio, to ja mam 11 biologię także też po meczu. Więc teraz chłopacy wiedzą,że za żadne skarby nie mogą przegrać,bo będą mieli naszą przyszłość na sumieniu
Gdyby tak ktoś jeszcze dał mi z miesiąć dłużej,to byłabym wniebowzięta.
O lekturach się nie wypowiadam. "Pan Tadeusz" to moje marzenie

Pisze ktoś z biologii, chemii, fizyki?
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
wojtek90059
Senior Member

Stary 27.04.2009, 17:58
A ja właśnie powtórkę robię z litosfery Ale pedosfery też nie znoszę i w sumie biosferą również gardzę No z tymi podstawami to trochę ciężko będzie na coś dobrego się dostać.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 27.04.2009, 17:58
Lupo napisał(a):Wyświetl post
Może zaoczne nie takie straszne jak je malują?
Ja powiem tak- znam baaaaardzo wielu studentów, osobiście i poznanych przez grę. Zdecydowana większość studiuje zaocznie. Ci którzy studiują dziennie bardzo żałują takiej decyzji. Również ich znajomi. Studia zaoczna dają Ci możliwość jednoczesnej nauki i pracy. Studia dzienne takiej możliwości Ci nie dadzą. Odpowiedz sobie sam co lepsze- czy zapłacić 2000 zł / pół roku (mniej więcej jedna Twoja pensja) i mieć resztę kasy dla siebie, czy lepiej nie płacić nić i zarabiać 400(?) zł miesięcznie?

Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 27.04.2009, 18:05
Odpowiedz sobie sam co lepsze- czy zapłacić 2000 zł / pół roku (mniej więcej jedna Twoja pensja) i mieć resztę kasy dla siebie, czy lepiej nie płacić nić i zarabiać 400(?) zł miesięcznie?
Hahahahaha, a gdzie ty chcesz tyle zarobić? Jako żigolak?
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 27.04.2009, 18:13
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
Hahahahaha, a gdzie ty chcesz tyle zarobić? Jako żigolak?
Mniej więcej napisałem. Niektórym uda się tyle wyciągnąć, naprawdę. Nie mówię o sobie ale jest taka możliwość.

Odpowiedz cytując
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 27.04.2009, 19:15
Zola napisał(a):Wyświetl post
Ja polski i angielski -> podstawa i geografia -> rozszerzona (tego sie boje najbardziej) :/
Planuje AWF -TiR, badz AGH badz UJ (rowniez TiR), oczywiscie dzienne (jak Bog da )
Jeszcze na UP masz TiR, chyba ze od razu skreslasz

Ja w tym roku poprawiam WOS roz i pisze pierwszy raz Geografie roz.

Nic sie nie uczyłem, kupa czasu
Odpowiedz cytując
bimbam
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 27.04.2009, 19:25

Ile się uczę?

Jakie plany ... zdawałem nowa mature jako 1 rocznik - nie pamietam dokładnie w których dniach ona była, ale
- ustny polski - przygotowania 2 dni - napisana w tydzień
- ustny ang - przygotowania 2 dni
(ustne miałem przed pisemnymi w kwietniu)

a do pisemnych zacząłem sie przygotowywać od 1 maja. (polski, ang, matma i geo - wszystko oprócz pol na poziomie rozszerz. - tylko my pisalismy 2 czesci - podst i rozszerz.)

zdane wszystko bardzo dobrze i spokojnie na dizenne sie dostałem na UEK..

Takze nie ma co panikować, bo matura to bzdura
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki"
Odpowiedz cytując
IndykTSW
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 27.04.2009, 19:43
Ja pisze z gegry rozsz. , polski i angielski podstawa. Z geografii jestem na etapie biosfery, najgorsze żebym nie pozapominał i podobnie jak koledzy, od kwietnia dopiero zaczałem myśleć poważniej na ten temat Najgorszy chyba polski bo nie czytałem lektur, angielski na luzie.
Perkele!
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Stary 28.04.2009, 08:29
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.03.2010 o godz. 12:38.

Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Stary 28.04.2009, 08:32
W ogóle to na polskim mowiła nauczycielka, że od tego roku przy sprawdzaniu pisemnych PL ci egzaminatorzy(czy tam sprawdzający) zwracają szczególną uwagę na błędy rzeczowe... i za np. umieszczenie Mickiewicza w złej epoce leci automatycznie 30pkt z wypracowania.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 28.04.2009, 08:46
Zola napisał(a):Wyświetl post
Polski - też nie czytam lektur
Ale w liceum pewnie byłeś znimi na bieżąco, ja niekoniecznie
W ogóle to na polskim mowiła nauczycielka, że od tego roku przy sprawdzaniu pisemnych PL ci egzaminatorzy(czy tam sprawdzający) zwracają szczególną uwagę na błędy rzeczowe... i za np. umieszczenie Mickiewicza w złej epoce leci automatycznie 30pkt z wypracowania.
Dlatego tak naprawdę trzeba uważać co się pisze Przede wszystkim nie pisać za dużo, bo granica pomyłki przy błędzie rzeczowym jest bardzo cienka

Odpowiedz cytując
mariano710
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 28.04.2009, 09:06
dlaczego akurat 30pkt?
Odpowiedz cytując
KamAr
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 28.04.2009, 09:20
Dlatego nie mam zamiaru nic pisać o epokach^^ U Nas na próbnej kolega pomylił sobie imię (Wiktora Judyma z Tomaszem) i... praktycznie przez to nie zdał matury;|
Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Stary 28.04.2009, 09:21
Bo nie oceniają wtedy treści i czegoś jeszcze. Sam styl, kompozycje i zapis.
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Stary 28.04.2009, 13:46
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.04.2010 o godz. 18:26.

Odpowiedz cytując
Szyszunia_ABG
Member

Od: 03.2009

Stary 28.04.2009, 13:54
Heh.... To ja mam polski i angielski podstawę i chemie tez podstawę i tak mi sie nie chce uczyć że szok. A najlepszym sposobem na epoki to po prostu kojarzyc z lekturami i wtedy na 100% się nie pomylicie

A co do polskiego to taka mała rada, trzymajcie się bardzo szczegółowo treści tematu, analizujcie go tysiąc razy krok po kroku i wypełniajcie to co oni tam pisza, tak możecie zdobyc maksimum punktów
Dla przyjaciół:

Alea iacta est
... Carpe diem
, quam minimum credula postero.
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 28.04.2009, 14:07
Widział ktoś gdzieś w necie jakąś stronę typu http://www.wosna5.pl/ z tym, że z tematyką geografii... ?
Odpowiedz cytując
wojtek90059
Senior Member

Stary 28.04.2009, 18:57
Idzie ktoś do Poznania na studia?;>
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 28.04.2009, 18:59
hmm duzo osob geo zdaje ja zdaje rozszerzona i nie mam pojecia gdzie isc na studia scharakteryzuje mi ktos jakies kierunki tylko nie piszcie popatrz na strony uczelni tylko prosze zeby ktos mi opowiedzial czy jest ciezko i co po tym mozna robic pozdrawiam
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 28.04.2009, 19:03
Ja zdaje WOS rozszerzony. Pisze tak gdzieś na 60%, ale mogłby być lepiej. Ang podst. to banał i ok. 90%. Najbardziej w sumie boje się polaka, że dadzą jakieś dziady albo wesele i będzie dupa zbita. Generalnie taktyka taka żeby I cz. napisać na gdzieś 15 pkt, a z wypracowania jakoś utłamśić te 6 pkt żeby mieć te 30%

będzie dobrze!
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.04.2009, 20:49
http://matura2009.edu.pl/przeciek_maturalny_2009
Odpowiedz cytując
LuKiTS89
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.04.2009, 21:13
Ja Wam zycze Jak Najlepszego zdania matury
Już się to przeżywało rok temu aż tak tragicznie nie było
Jedyna uwaga jak ktoś sie boi lektur to lepszy jest poziom rozszerzony z polaka bo tam ledwo co z lektur jest trzeba umiec cos samemu opisac
Powodzenia
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów