The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.04.2009, 21:29
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Aż tak zależy Ci na siedzeniu na kiblu Lepiej dołożyć kilka złotych i kupić coś dobrej marki.
Doświadczenia z Ostrowią mam raczej dobre więc siedzenia na kiblu się nie spodziewam. Z tego co wiem Ostrowia jeśli chodzi o skład i jakość białka nie odbiega niczym od innych WPC. Na pewno jest do dupy ze względu na smak i rozpuszczalność ale na tym mi szczególnie nie zależy.

FTC1899 napisał(a):
Jakie posiłki i picie polecacie, a jakie odradzacie, trenując 3 razy tygodniowo na siłowni? nie chodzi mi tu o jakąś specjalistyczną dietę, bo na taką na razie nie ma szans, chodzi o jakieś podpowiedzi co jeść i pić do treningu, a czego nie
Jeśli chodzi o picie to powinieneś unikać wszelakich słodzonych napojów gazowanych. Najlepiej w takiej sytuacji jest pić dużo wody mineralnej (takiej która ma powyżej 1g substancji mineralnych na 1l np. Muszynianka, Kryniczanka).

W przypadku jedzenia to napiszę to w wielkim skrócie:
1. 5-6 posiłków dziennie.
2. W każdym przynajmniej 20g białka pochodzenia zwierzęcego (mięso, wędliny, produkty mleczne, odżywki białkowe).
3. Należy unikać tzw. szybkich węglowodanów, w które obfitują białe pieczywo, pizza czy frytki. Najlepiej jeść ryż brązowy, makaron razowy czy płatki owsiane.
4. Należy spożywać produkty zawierające nienasycone kwasy tłuszczowe np: orzechy włoskie i arachidowe, sezam, siemię lniane.
5. Nie zapominać o warzywach, które w przypadku spożywania dużej ilości białka stanowią przeciwwagę dla jego kwasowego odczynu.
6. Zawsze jeść tuż przed snem białko (samo białko. np twaróg chudy czy odżywka białkowa).

FTC1899 napisał(a):
Druga kwestia, pierwsze 3 miesiące jadę na sucho, później myślałem o zapodaniu jakiejś kreatynki, coś przy okazji jej zażywania w posiłkach należy zmienić ?
Nie trzeba nic zmieniać. Musisz tylko pamiętać żeby nie brać kreatyny tuż przed lub po posiłku bo wtedy większość z niej zostanie strawiona. Najlepiej robić to w odstępie 30-60 minut od posiłku. Kreatynie może towarzyszyć napój zawierający glukozę np sok winogronowy lub rozpuszczona dekstroza. Poprawia to wchłanianie kreatyny.
Ostatnio edytowane przez Arked : 22.04.2009 o godz. 22:28.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.04.2009, 22:08
WiślakNH napisał(a):Wyświetl post
Ja polecam Eden na Lotnisku w Hucie - sprzęt wystarczający - rowerki,bieżnie rozdzielone od reszty maszyn,szatnie z prysznicami zadbane
Do tego fitness,solarka
W sali fitness widziałem kiedyś jak dwóch gości sparowało sobie na rękawice takie urozmaicenie
dodam jeszcze do tego, że niestety zdarza się że jest tłoczno i dla osób które lubią aeroby machać trochę małe tv
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 23.04.2009, 12:12
FTC1899 napisał(a):Wyświetl post
Temat jest dość długi, i nie bardzo mam czas go całego przewertować, więc jeżeli ktoś będzie tak miły i odpowie mi na 2 pytania:

Jakie posiłki i picie polecacie, a jakie odradzacie, trenując 3 razy tygodniowo na siłowni? nie chodzi mi tu o jakąś specjalistyczną dietę, bo na taką na razie nie ma szans, chodzi o jakieś podpowiedzi co jeść i pić do treningu, a czego nie

Druga kwestia, pierwsze 3 miesiące jadę na sucho, później myślałem o zapodaniu jakiejś kreatynki, coś przy okazji jej zażywania w posiłkach należy zmienić ?

Pozdrawiam.
FTC a jaki masz w ogóle staż treningowy.
No i dieta zależy w dużej mierze od tego co chcesz osiągnąć.

Jak jedziesz na masę, to kurczaki, ryż, dużo białka ogólnie
jak redukujesz to musisz ograniczyć węglowodany, czyli wywalasz np makaron, ryż i jasne pieczywo z diety.

Co do Kreatyny, to na niej samej raczej Ci nie przybędzie Pomyśl nad jakimiś aminokwasami, no i białeczkiem.
No i wyczytałem ostatnio rewelacje, że przyswajanie Kreatyny poprawia - Tauryna!
Odpowiedz cytując
olsza2
Member

Od: 08.2007

Stary 23.04.2009, 13:20
Mam pytanie co do ćwiczenia brzucha- czy to prawda, że brzuch powinno się robić codziennie i nie dawać mu odpocząć, czy można robić maksymalnie 3 razy w tygodniu brzuch? (słyszałem dwie wersje i nie wiem która jest prawdziwa)
Odpowiedz cytując
felix.
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.04.2009, 13:35
z tym 3 razy w tygodniu to jakaś bzdura rób codziennie
Odpowiedz cytując
olsza2
Member

Stary 24.04.2009, 12:23
No i teraz dalej nie wiem komu mam wierzyć
Odpowiedz cytując
mb_1906
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 24.04.2009, 12:52
Powiem tak, ja robie brzuch zawsze jak jestem na silowni. Nie odczuwam zmeczenia, moim zdaniem brzuch ma zdolnosc do bardzo szybkiej regenracji. Także, rób go zawsze gdy jesteś na siłowni, chybaże czujesz, że akurat w konkretnym dniu masz za duże zakwasy, aby cokolwiek z nim zrobić. Większej filozofii tu chyba nie ma.
Odpowiedz cytując
fcz1985
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.04.2009, 13:08
Alkohol jednak szkodzi i osłabia... chlalem przez 2 tygodnie codziennie (ale ćwiczyłem zgodnie z rozpiską) i na klate biorę prawie 10 kg mniejsze obciążenia dzisiaj:/
Odpowiedz cytując
pietras1234
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.04.2009, 17:30
olsza, Ci co mówią o tym że brzuch inaczej się regeneruje, albo że oni mięśni brzucha ni czują więc ćwiczą codziennie za przeproszeniem gówno wiedzą, albo źle ćwiczą. Mięsień brzucha jak każdy inny, włókna te same itd. to, że podczas wykonywania brzuszków ktoś przy 50 powtórzeniu go nie czuje, oznacza, że źle wykonuje te ćwiczenia. Po prawidłowym wykonaniu serii ok. 20-25 brzuszków powinieneś czuć okropne palenie (ew. jeśli robisz 5 poziom treningu ABS to nie poczujesz zbyt wiele, ale w takim wypadku byś tu o nic nie pytał).

Jest filozofia jak przy każdym innym mięśniu.
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.04.2009, 10:34
fcz1985 napisał(a):Wyświetl post
Alkohol jednak szkodzi i osłabia... chlalem przez 2 tygodnie codziennie (ale ćwiczyłem zgodnie z rozpiską) i na klate biorę prawie 10 kg mniejsze obciążenia dzisiaj:/
ja wypijam 2-3 piwka codziennie i nie widze większych spadków.Owszem jak w weekend sobie ostro popije to potem jest dramat bo wiadomo że alkohol odwadnia organizm i traci sie power.
Odpowiedz cytując
Devan
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 25.04.2009, 21:44
slyszal ktos o tej silowni http://www.purepoland.com/cracow/ Jesli tak to prosilbym o jakis opis i opinie
FORZA WISLA
Odpowiedz cytując
rafiABG
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 25.04.2009, 22:16
Devan napisał(a):Wyświetl post
slyszal ktos o tej silowni http://www.purepoland.com/cracow/ Jesli tak to prosilbym o jakis opis i opinie
ja tam chodze i jestem bardzo zadowolony,nie jesteś "anonimowy",zawsze możesz poradzić sie trenera,rozpisują ci treningi na każdą partie ciała,ogolnie zajebista siłownia.Tylko jednak trzeba troche wybulic

Odpowiedz cytując
Bojar
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 26.04.2009, 09:23
Oglądnąłem filmik, który tam jest i zastanawia mnie jedna sprawa. Od huja maszyn, a tylko jedna ławeczka do wyciskania sztangą? No i nie widziałem też miejsca, gdzie można martwe ciągi, przysiady itd. robić, no chyba że coś przeoczyłem. Ogólnie taka "fitnessowa" siłownia jak dla mnie.
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Stary 28.04.2009, 11:11
No dokładnie... chyba najwyższy level spośród wszystkich krakowskich siłek... Dużo płacisz, ale też i masz inny komfort

A widzieliście to?
http://www.sfd.pl/Promocja_-_Activla...h-t492300.html
Odpowiedz cytując
FTC1899
Ave Wisła !

Od: 02.2006

Stary 07.05.2009, 00:11
jakie białko (o najlepszym stosunku cena/jakość) polecacie ?

2 sprawa, białko bierze się tylko w dni treningu (3 razy tygodniowo w moim wypadku) czy codziennie ?

3 gdzie takie białko najlpiej kupować w Krakowie/internecie?

Odpowiedz cytując
Gieerzet
Guest

Stary 07.05.2009, 01:38
WPC Ostrowia tanie dobre białko.
Białko bierze się w zależności od braków w diecie
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Stary 07.05.2009, 14:36
Gieerzet zlituj się Ostrowia to największe gówno przecież jest...
Tanie bo tanie, ale bez jaj

FTC1899
Białko powinno się aplikować codziennie w zależności od potrzeb 1 do 3 razy dziennie.
Najlepiej zarzucać przed i po treningu. Na noc też jest dobrym rozwiązaniem szamać takie białko.

Ja Ci z własnego doświadczenia polecam Whey Protein 80 Plus Authentic

W Wandzie w NH masz fajny sklep - gościu prowadzi też sklep internetowy www.mocnysklep.pl
Odpowiedz cytując
godzilla
Senior Member

Stary 07.05.2009, 14:51
chodzi/chodzil ktos do ENERGYM niedaleko kleparza? i jak tam jest?
Odpowiedz cytując
pietras1234
Senior Member

Stary 08.05.2009, 13:13
Wzrostu, chodzi Ci o twój wzrost? Jeśli masz poniżej 16 roku życia to jest to dla Ciebie niebezpieczne, jeśli poniżej 25 to bezużyteczne a jeśli jesteś po 25 do bierz, tylko pamiętaj, że to wpływa na Twoją gospodarkę hormonalną. A z tym zawsze trzeba uważać. Nie pytaj o to na forum tylko np. dietetyka lub farmaceuty. Pzdr.
Odpowiedz cytując
pietras1234
Senior Member

Stary 08.05.2009, 13:24
Skutki uboczne? Na przykład brak jakiejkolwiek poprawy (co jest na pewno skutkiem ubocznym bo to kosztuje), oczywiście zależy co chcesz osiągnąć. Jeśli byś wziął np. tribulusa to później pała stoi bez odwołania.
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Stary 08.05.2009, 13:41
JLB: a po co Ci to w ogóle?

Co do tribulusa, libido rośnie jak ta pała hehhe
Odpowiedz cytując
pietras1234
Senior Member

Stary 08.05.2009, 14:26
To zapodaj to coś tam ciekawego napisał.

Ale ja jestem kretyn, walnałem się nieźle. Pomyliłem sobie hormony HGH z prohormonami. No to inna sprawa. Sory za wprowadzenie w błąd.
Powód: Debil
Ostatnio edytowane przez pietras1234 : 08.05.2009 o godz. 14:30.
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Stary 08.05.2009, 15:04
Ciekawa dyskusja o HGH
http://www.goldenline.pl/forum/silownia/781434/?hl=hgh

JLB masz artykuł na mailu.
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 11.05.2009, 19:32
Mam pytanie odnośnie prostowników-robiłem martwy ciąg a słyszałem opinie,żeby tego nie robić,bo 'nie zdrowo',albo żeby robić mniejszym ciężarem.Jak to jest?
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
wisłaWieczysta
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 11.05.2009, 19:48
jak wykonujesz to poprawnie i nie jesteś już w okresie dojrzewania to możesz spokojnie to robić
Odpowiedz cytując
hudinho
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.05.2009, 14:42
co sądzicie o takim treningu na mase?

PONIEDZIAŁEK :
KLATA:
- wyciskanie sztangi na lawce prostej (4 serie 12,10,8,8 powt.)
- wyciskanie sztangi na lawce skosnej glowa w dół (4 serie 10,10,8,8 powt.)
- rozpiętki na maszynie (4 serie po 12 powt.)
TRICEPS:
- wyciskanie sztangi na ławce w wąskim uchwycie leżąc (3 serie 12,10,8,8 powt.)
- prostowanie ramion na wyciągu nachwytem (4 serie po 10 powt.)
- wyciskanie „FRANCUSKIE” hantelki W SIADZIE (3serie po 10powt.)

ŚRODA :
PLECY:
- podciąganie się na drążku szerokim nachwytem 4x max
- ściąganie wyciągu w siadzie szerokim nachwytem do karku (4 serie 10, 10,8,8, powt.)
- podciąganie na drążku podchwytem 4x max
- szrugsy (3 serie 10,8,8, powt.)

BICEPS:
- uginanie przedramion ze sztangą podchwytem (4 serie 12,10,8,8 powt.)
- uginanie przedramion na ławce skośnej z supinacją(4 serie 12,12, 10,10 powt.)
- uginanie przedramion sztangielkami na modlitewniku (3serie 12, 10, 8powt.)

PIĄTEK :
BARKI:
- unoszenie hantli bokiem w góre w opadzie tułowia (3 serie po 10 powt.)
- unoszenie hantli bokiem w górę (3serie po 10)
- podciąganie sztangi do brody (3 serie 12,10,8, powt.)
- na maszynie wyciskanie z karku (3 serie 10,8,8, powt.)
NOGI:
- prostowanie nóg w siadzie (4 serie 12,10, 10,8, powt.)
- wypychanie na suwnicy (3 serie 12,10,8, powt.)
- uginanie leżąc (3 serie 12,10,8, powt.).
- wspięcia na palce w staniu (4 serie 12,10,10,10 powt.)
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.05.2009, 20:20
JLB napisał(a):Wyświetl post
a jeśli jestem w przedziale 16 - 25 to?

jakie mogą wystąpić skutki uboczne?
ed: skutki uboczne w sensie zdrowotnym
Stosowanie somatotropiny (hormon wzrostu) w jakiejkolwiek formie w celu uzyskania pozytywnego efektu metabolicznego jest szczerze mówiąc...KRETYŃSKIM ROZWIĄZANIEM.

Owszem przystymulujesz wzrost pewnych partii kosztem zaburzeń przysadkowo-podwzgórzowych w mózgu i sprzeżeń zwrotnych związanych z tym układem.

Między innymi możesz wpłynąć na gospodarkę jonową i elektrolitową organizmu poprzez zaburzenie wydzielania wazopresyny (intensyfikacja) powodując zatrzymanie wody, obciążenie nerek i niedokrwienie pewnych partii ciała (organy lub jednostki mięśniowe).

Dłubanie przy hormonach przysadkowych to jeden z największych kretynizmów domorosłych specjalistów od rozwoju kultury fizycznej.

Chłopy, weźcie wy (pisze Wam ktoś kto wie to i owo bo skończył normalną uczelnię pod tym względem) kupcie sobie książkę:
Fizjologia człowieka w zarysie - Władysław Traczyk.
Poczytajcie i wtedy dyskutujcie - podstawy trzeba opanować a nie brać bo koledzy tak napisali i mówili że nic im nie było.

****a jak czytam niektóre wypowiedzi w tym temacie to naprawdę....no szok w trampkach.

Pozdrawiam
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Stary 18.05.2009, 09:10
Szok, szokiem.... ale ćwiczyć trzeba
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.05.2009, 09:19
Trzeba,ale nie wpierd..syf,który może i Ci pomoze,ale wyrzadza spustoszenie w organizmie.
Jest masa odzywek,wiec po cholere sie bawic w jakis hormony.Ja rozumiem ten procent pajaców w każdej siłce,chodzi to wypakowane jak świnie,łyse i zazwyczaj tępe jak sie przysłuchasz pogawędce takich dwóch "orłow"...Oni to niech jedzą wszystko,to chociaż spokój na świecie będzie.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Stary 18.05.2009, 09:37
A ja myślę, że oni to akurat nie jedzą, tylko wstrzykują
HGH jest naturalną substancją pobudzającą hormon wzrostu - nie jest to zakazane, ani uznane jako doping.

Natomiast co do nalanych gości.. to po niektórych od razu widać na czym jadą.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów