|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Kiedy ja zaczynałem był już wielki poradnik i "eksperci" na forum. Ale błędów się nie ustrzegłem. Tej gry prawie każdy uczy się na błędach.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Właśnie jak to jest z tym treningiem ?
Bo ja ustawiłem raz na początku cośtam i po tygodniu wielu piłkarzom coś urosło (poświeciły się umiejętności na zielono) a teraz od 3 miechów nic ... Jak to i gdzie to cholerstwo ustawiać ? :/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Chce ktoś spara zagrać?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gonzo - jeśli trenujesz cały czas to samo to jest tak zwane "znużenie". prowadzi ono do drastycznego spadku efektów treningu.
Mój przepis na udany trening: Trener o umiejętnościach minimum 40 Asystent minimum 30 I Tydzień: 10 kratek gra w obronie, 5 1-1 II 10 rozgrywanie, 5 kondycja III 10 gra skrzydłami, 5 podania IV 10 bramkostrzelność, 5 technika Jak nie masz jakiegoś superowego młodego golkipera to trenuj 10/5 ewentualnie 9/6. To co przedstawiłem to trenowanie formacjami, czyli w pierwszym tygodniu trenują szczególnie obrońcy, drugim rozgrywający itd. Jak masz gościa z niską świeżoscią, a nie przypada jego trening to możesz go wyłączyć z treningu bez poważniejszych konsekwencji. EDIT: Gonzo, możliwe że zielony kolor zniknął tylko dlatego że wygasło Ci premium. Powiedziałbym nawet że jest to wielce prawdopodobne.
Ostatnio edytowane przez WislakP : 10.04.2009 o godz. 22:01.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ej własnie jak wykupić premium na nowym sklepie poprzez smsa?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
po sprzedaniu 5 ligowej drużyny założyłem sobie nową gram teraz w 9 lidze ale mam ubaw z ogrywaniem gosci z mojej ligi
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Beczarka za ile sprzedales 5 ligowa druzyne?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Chyba nie musze pisać jak podniesienie siły przekłada się na kaske i wartość zespołu, obecnie kupić 19 latka za kilkaset tysięcy to nie jest kłopot, za sezon siła mu skoczy o 0.8-1.0 a cena o 2-3 mln i tyle jesteśmy na czysto na jednym zawodniku. Teraz gdy są juniorzy to wcale nie trzeba nawet kupować takich gości tylko wyciągać 17-latków z juniorów i nawt jak są 0.8 to gwarantuje Ci że przy dobrym treningu w wieku 20 lat (3 sezony) bedą minium 3.0, a za 20-latka 3.0 na rynku płaci się po 10 mln![]() ![]() The Apostasy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
30 latkowie nie mają przyrostów?
zapewniam Cie , że mają , nie wiem , moze mniejsze , ale moi dwaj ostatnio 2.0 podskoczyli do 2.2 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nergal , poradz jakiś trening.
Obecnie trenuje cyklami 4x4 każdą umiejętność. Co polecasz? |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
ja zawsze trenuje 7x 8 i co tydzien zmiana gdy mam trenowac umiejentnosci bramkarskie wtedy bramkarskie 4 kondycja i forma 2 i i 7 dla innego skilla no to moje konto poszło za 76 zł
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Młodzież przede wszystkim, zawsze w nią inwestowałem i opłaciło się. Obecnie walczę o awans do piątej ligi a najstarszy mój zawodnik ma... 24 lata.
30-latkowie mają przyrosty, ale znikome. Ich WR spada w szalonym tempie. Prszyszłość... jaka przyszłość? Ja zwykle robie tak że trzymam gościa do 24-25 roku życia a potem go sprzedaje i zastępuje młodszym (często wychowankiem). Mam kasę na utrzymanie drogiego personelu (2 stówy tygodniowo) i obserwację juniorów (kolejne dwie stówy). Do tego postawiłem fajny stadion, który w sumie kosztował 6 milionów. Co do premium za sms: odradzam kupować, to nie jest warte 45 zł. Za jakiś czas powinien być nowy sklep, myślę że warto poczekać. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
zmniejsz sie przystrost trenigu zawodniką +27 lat a od 32 lat spadają skille zawodnikowi!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
forma - 2 kratki (cały czas) kondycja - 1 kratka (cały czas) 12 pozostałych kratek rozdzielam na 3 umiejętności po 4 kratki i tak przez 3 tygodnie, po 3 tygodniach przekładam te 12 kratek na umiejętności których nie trenowałem, po trzech tygodniach z powrotem itd itp. Znużenia nie ma, efekt całkiem całkiem. Ten sezon zaczynałem z siłą pierwszej jedenastki 37 a na dzień dzisiejszy mam siłę 43 a wartość zespołu wzrosła mi o około 30 mln. Inwestuj w trenera, najlepiej wziąc z um. 40 i od razu na szkolenie wysłać i taki trener pod 50 juz całkiem przyzwoity efekcik daje. Fizj. też minimum 50 i to pozwala grac ciągle na przeciętnym/wysokim zaangażowaniu i unikać kontuzji. Wiadomo że nie od razu człowieka stać na młokosów któymi zawojuje się ligę, ale taki 20 latek 1.4 jeśli będziemy cierpliwi spłaci nam się z nawiązką. Juniorzy to naprawdę kopalnia złota tylko trzeba zainwestować, ale to się zwraca Nie ma tez co żałowac na stadion.Oczywiście mój trening nie jest napewno najlepszy i idzie bardziej efektywnie wykorzystać potencjał który mamy no ale ja taki sobie wypracowałem, efekty mam widoczne więc póki co nie eksperymentuje Jeśli bierzesz jakiegoś zawodnika typowo na handel, tzn wyszkolić i sprzedać to koniecznie niech ma charakter gorliwy, naprawdę taki gorliwy 20 latek potrafi zaszokowac tempem rozwoju. Pamiętam jak kiedyś kupiłem za 70 tys 21 latka na środek obrony. Chłopak 1.2 bez szans na gre, po dwóch sezonach sprzedałem go za 5 mln, to mój najlepszy interes póki co Teraz też mam takiego obrońce gorliwego, dałem za niego 3 mln, nie dawno był wart 9 ale miał urodziny i spadł do 7.5, ale jeszcze ze o 0.4 do końca sezonu skoczy i mysle że pęknie 10 mln Także naprawde olej dziadków, sprzedaj ich w****ziet, uzyskane pieniądze zainwestuj w młodych (max 21/22 lat i koniecznie patrz czy mieli już urodziny w tym sezonie) gorliwych kolesi, wyciągaj 17/18 letnich juniorów, zainwestuj w trenera, na początek polecam mój sposób trenowania, z czasem pewnie znajdziesz na forum lepszy Odczekaj sezon, półtora i zobaczysz jak klub będzie rósł Ci w siłe pozdrawiamJeszcze jedna sprawa jeśli chodzi o trening, ja nie trenuje w ogóle bronienia, mam jednego bramkarza i wystarczy. Wydaje mi się że to marnotrawstwo, lepiej te 4 kratki przeznaczyć np. na technikę.
Ostatnio edytowane przez Nergal : 11.04.2009 o godz. 13:42.
![]() The Apostasy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja formy nie trenuje, prościej i taniej jest zatrudnić dobrego psychologa.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taniej? To znaczy? Ja mam i psychologa i forma na dwie kratki, jakaś stabilizacja w tym względzie musi być.
![]() The Apostasy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oficjalne info jest takie że forma na poziomie 70 jest dobra. Ja ostatni raz trenowałem formę prawie rok temu i formę mam na poziomie 70-80. Są pewne wyjątki ale jak podaje wielki poradni forma na poziomie 50 jest normalna więc problemu nie ma. Szkoda mi treningu na formę. Jak czytałem opinie graczy z czołówki to zauważyłem że mają podobne zdanie.
PS: Jakby kogoś to interesowało: mój psycholog ma skil 45 (po szkoleniu) i bierze 6 tysięcy ojro. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dzięki Nergal za ostatnie posty. Pierwszy sezon to wydaje mi się wystarczy często się logować i ustalać skład sadzając na ławce kontuzjowanych. takim działaniem w pierwszej trójce ligi nie ma bata, że się będzie. Myślę, że dopiero potem zaczynają się schody i dzięki takim podpowiedziom bardziej doświadczonych graczy można wyeliminować sporo błędów.
Końcówka ligi, od 1 kolejki jestem liderem. Dziś z 2 i 3 miejsca potracili punkty więc awans niemal pewny. Zacząłem stawiać na młodzież i dziś mój bramkarz - wychowanek obronił karnego a ma "siłę" 0,8. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Schody zaczynają się w szóstej lidze, awansować z niej to piąte piętro, utrzymanie w piątej - dziesiąte.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Wczoraj zakończyły się rozgrywki w "naszej" lidze WHITE STAR DIVISION. Gratulacje dla NBZ KRAKÓW. Skutecznie odparł ataki Niemca, który przez przypadek znalazł się w naszej lidze.
Jakieś nowe pomysły na kolejna edycję ligi? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
na następną edycję też się piszę.chyba zeby puchar tym razem |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żeby puchar wystartował trzeba 9 klubów.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Jakby co jestem chętny.
Tylko trzeba przypilnować tym razem by jakiś szkop znów się nie wcisnął ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja czekam na nowy sklep, żeby kupić premium za gice, więc na razie nie dam rady. Ale myślę że znajdzie się ktoś z KP.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Niestety nie mam konta premium. Zostało mi jakieś 200 giców więc na taki puchar czy ligę powinno wystarczyć.
EDIT: Nitrox mój klub to: T S WISŁA KRAKÓW Powód: tylko WISŁA!!!
Ostatnio edytowane przez ja_ka_ : 23.04.2009 o godz. 16:48.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ja moge założyc znowu lige, bo mam konto premium. Tylko napiszcie kto chce grac
![]() Zapisy: 1) Nitrox- Nancatsu 2) Ja_ka- T S WISŁA KRAKÓW 3) Rocco_1906- NBZ KRAKÓW 4) Zimka- ..::ELITE::.. Kto jeszcze chętny
Ostatnio edytowane przez Nitrox : 23.04.2009 o godz. 20:30.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A kiedy ta liga startuje? Bo ja biorę jeszcze udział w innej LZ.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
ja jestem chętny ..::ELITE::..
Ostatnio edytowane przez zimka : 27.04.2009 o godz. 16:57.
|
|
|