The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
shad
Senior Member

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.04.2009, 13:36
Tak swoją drogą, ni cholery nie mogę znaleźć informacji o głosowaniach w PE. Wszystko pięknie, transparentnie, ale naprawdę to nic nie ma.
Niszcz socjalizm!
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.04.2009, 13:37
Cytat:
Tak swoją drogą, ni cholery nie mogę znaleźć informacji o głosowaniach w PE. Wszystko pięknie, transparentnie, ale naprawdę to nic nie ma.
W tej chwili obrażasz swoją inteligencję
Szukasz czegoś konkretnego , czy ogólnie ?
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.04.2009, 13:40
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Myślę , że od 35 % do 40 % , to jest w miarę chłodne kalkulowanie sytuacji .
Bliżej 30 niż 40 będzie moim zdaniem i to znacznie bliżej a przy tak marnej frekwencji wytypować zwycięzce jest ciężko.
Posiłkując się historia niedawną ,można nawet zaryzykować stwierdzenie że może Pis nie wygra ale będzie blisko.

-pierwsze wybory po elesdowskie - niska frekwencja i podwójna wygrana Pisu
-drugie - atmosfera paniki - bardzo wysoka frekwencja i wynik znany

teraz , nie dość że takie wybory sa traktowane po macoszemu, to jeszcze brak cisnienia na cokolwiek, nie zdziwił bym się gdyby wykształciuchy zostały w domach i pytanie tylko można postawić czy Pis a szczególnie ojczulek odwiert zmobilizuje lud do ruszenia dupska.

Ogólnie rzecz biorąc ,abstrahując już od tych konkretnie wyborów ,Donek powinien stanąć na rzęsach by wszystkie przyszłe wybory były dwu dniowe - Ja rozumiem że to Pisowi nie w smak, także większości panów z tego tematu ale jak chcemy by wybory odzwierciedlały w jakimś tam stopniu to co lud chce , to jest to racjonalne wyjście, do tego przyjazne dla obywatela a tak przecież powinno być.
94 - Allah Akbar!!
shad
Senior Member

Stary 17.04.2009, 13:40
Zazwyczaj nie ma rzeczy, jakiej nie mogę znaleźć w internecie, więc nie obrażaj mnie. Znalazłem takie stworzenie jak Dziennik Urzędowy Seria C, ale co mi po tym, jak to jest odpowiednik Monitora Polskiego? Nie znalazłem nic o tym kto głosował za, kto się wstrzymał i kiedy a wyszukiwarka PE dotycząca rezolucji nie działa.
Niszcz socjalizm!
Mareq
Senior Member

Stary 17.04.2009, 13:49
Przecież głosowań w polskim parlamencie nie szukasz w dzienniku ustaw , tylko na stronie parlemetu

http://www.europarl.europa.eu/sides/...PL&language=PL

To są głosowania z tego dnia kiedy była przyjmowana ta rezolucja anty-totalitarna

Ta rezolucja to pkt 18 , ale o wiele ciekawszy jest pkt 16 czyli ta sławetna dyrektywa antydyskryminacyjna.

Jeżeli masz przy jakimś głosowaniu ,,gi'' , to sobie wchodzisz na ten link
http://www.europarl.europa.eu/sides/...PL&language=PL

I tam masz rozpisane już nazwiskami .

Cytat:
teraz , nie dość że takie wybory sa traktowane po macoszemu, to jeszcze brak cisnienia na cokolwiek, nie zdziwił bym się gdyby wykształciuchy zostały w domach i pytanie tylko można postawić czy Pis a szczególnie ojczulek odwiert zmobilizuje lud do ruszenia dupska.
Może kongres EPL(EPP) w Warszawie pod koniec kwietnia coś ruszy.
Wszak wydarzenie medialne to będzie spore , więc powinno zwrócić uwagę .
To będzie chyba ta granica , kiedy machina wyborcza ruszy na dobre.
shad
Senior Member

Stary 17.04.2009, 13:58
Mareq, ale na cholerę mi jakiś biuro-euro-bełkot? Czarno na białym - głosowanie - kto za, kto przeciw, kto się wstrzymał, kto wnioskował.
Niszcz socjalizm!
Mareq
Senior Member

Stary 17.04.2009, 14:26
Shad napiałeś , że za cholere nie możesz znaleźć informacji o głosowaniach w PE , to Ci je wystawiłem jak na talerzu . Radź sobie .
Poprawki dotyczące Witolda Pileckiego to nr 2 , 3 i 12 .
Przy okazji chciałbym zwrócić honor Pani posłance Foltyn-Kubickiej .
Analizując pewne fakty można jasno stwierdzić , że w sprawę się anagażuje i to nie od wczoraj i nie można oskarżać jej motywacji przez pryzmat kampanii wybroczej do PE

Cytat:
PS.
Wlasnie doczytalem ze w tym samym glosowaniu Brytyjczycy byli ZA.
Na marginesie . Nie ocenia się przez pryzmat nacji głosowań , które nie dotyczą danej nacji .
Częśc posłów z UK była za i chwała im za to a inna część była przeciwko.
Nie można napisac , Brytyjczycy byli za .
Tak jak przy głosowaniu na temat krytycznej rezolucji w sprawie gazociągu północnego część posłów nimieckich byla za rezolucją a część przeciwko
Nie jest poprawne napisać Niemcy byli za , albo Niemcy byli przeciwko .

http://www.pis.org.pl/multimedia.php

Polecam najnowsze dzieło
Ktoś ostatnio o goebbelsie wspominał
Ostatnio edytowane przez Mareq : 17.04.2009 o godz. 15:26.
bb.1906
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.04.2009, 16:37
Mareq zastanawia mnie jedno. Dlaczego polscy deputowani, którzy głosowali przeciwko tej poprawce tak pokrętnie się tłumaczą?

Janusz Onyszkiewicz (ALDE)
Cytat:
Opowiedzieliśmy się za tym, co zostało uzgodnione, nawet jeśli było to bolesne
To jak to jest, że nie wszyscy z ALDE, w której jest Onyszkiewicz głosowali przeciwko poprawce? Za byli:
Budreikaite, Degutis, Dičkute, Gentvilas (Litwa) Donnici (Włochy). Wychodzi na to, że Litwini bardziej niż Onyszkiewicz cenią sobie dokonania rotmistza Pileckiego.

To samo tyczy się socjalistki Geringer de Oedenberg (PSE).
Cytat:
Wykorzystywanie pamięci bohatera, jakim był Rotmistrz Pilecki do politycznego judzenia ewidentnie wplecionego w przedwyborczą grę uważam za hańbiące.
Socjaliści z PSE wszyscy przeciwko, a mimo to Rosati i Pinior zagłosowali ZA (jako jedyni)! To co, ich instrukcje nie obowiązywały? A może też wzięli udział w politycznym judzeniu?

No i klasyka Jacek Saryusz-Wolski ( PPE-DE)
Cytat:
Od początku zapowiadaliśmy, że poprzemy tę poprawkę. Ale na skutek technicznego błędu doszło do pomyłki. Stąd korekta głosowania.
Europosłowie tłumaczą się pomyłką w ściągawce, którą dostają przed głosowaniami.

Dlaczego ZA byli: Handzlik, Kaczmarek, Korhola (Finlandia), Kušėis (Litwa), Vernola( Włochy)? Pewnie dostali inne ściągawki...

No i na szczególną uwagę zasługuje Jan Masiel z UEN ( Unia na Rzecz Europy Narodów) w Polsce PSL "Piast" wcześniej Samoobrona, który jako jedyny Polak z tego ugrupowania zagłosował przeciwko, choć wszyscy byli ZA.
shad
Senior Member

Stary 17.04.2009, 18:30
Mareq, jak mi tak dajesz na talerzu, to już możesz dać pod nos. Nie tylko daj linka ale skopiuj do posta listę europosłów, którzy głosowali ZA.
Niszcz socjalizm!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.04.2009, 20:43
Dla Marqa na dobranoc:
http://www.onet.tv/by-zylo-sie-lepie...51,1,klip.html#
Mareq
Senior Member

Stary 17.04.2009, 20:48
Shad ciężki mi skopiować coś z pdf.
Jeżeli chcesz nazwiska Polaków , to są na stronie posłanki Foltyn Kubickiej.
Jeżeli chcesz wszystkie nazwiska , to musisz sobie radzić sam .

bb.1906
Nie wiem , ale jeżeli ktoś się wije , to zapewne ma coś na sumieniu.
Chociaż Onyszkiewicz i de Oedenberg mówią raczej jasno , nie glosowaliśmy bo nie .
Natomiast w przypadku takich posłów jak Wolski czy Sonik bardziej jestem skłonny uwierzyć w jakiś jak oni to nazywają ,,bład techniczny'' aniżeli w celowe działanie. Po pierwsze taką postawę można wyinterpretować z ich dotychczasowy działań . Po drugie jak już wspomniałem dyskutujemy o sprawie symbolicznej i za jaja by ich w klubie za to głosowanie nie powiesili , co pokazuje przykład Handzlik i Kaczmarka .

Gwiaździsty po pierwsze już wspomniałem o tym arcydziele na poprzedniej stronie , a po drugie wolę coś innego oglądać na dobranic niż kiepski pokaz propagandy.
Jeżeli PiS z czymś takim wchodzi do kampanii wybroczej do PE , to proszę bardzo
Ja raczej licze na dyskusje o Europie a nie o tym jak prezydent Warszawy nad głowami biedaków walcząćych o żywność rozdawała premie , bo tego typu retoryka jest żałosna.
Mam nadzieje , że Kurski zdaje sobie sprawę , że nie kandyduje do parlamentu anty-powskiego , tylko do parlamentu europejskiego .
Ja rozumiem ,że Jarosław Kaczyński jest pod wrażeniem jego wyczynów z 2004 r , ale tym razem może obudzić się z ręką w nocniku .
Już jeden spot prezydencki Kurski spier na całej lini .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 17.04.2009 o godz. 21:01.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 17.04.2009, 21:00
Mareq napisał:
Cytat:
a po drugie wolę coś innego oglądać na dobranic niż kiepski pokaz propagandy.
A co tam było nieprawdziwego ? Chodzi Ci o to , że zabrakło kumpla z drużyny Tuska, niejakiego Karnowskiego ?
Mareq
Senior Member

Stary 17.04.2009, 21:08
Chodzi mi o to , że śmierdzi Kurskim na kilometr .

,,Kaczyński i jego klub PiS zagłosowali przeciwko ustawie , która odbiera pieniądze jego partii.
Pieniądze za które można nakarmić mnóstwo głodujących a marnują się na materiały reklamowe w kampanii wybroczej.
Czy Kaczyński i jego kumple są aż tak łasi na zawartość partyjnego portfela ? ''

Napisałem coś nieprawidzwego ?
Nie
Ale styl Kurskiego został zachowany.
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 17.04.2009, 21:13
zresztą, zawsze ze sobą można zestawić dwa fakty, które są prawdziwe i wzburzają przez swoje zestawienie - tak robił np. Michael Moore w tym swoim filmie o Bushu - najpierw scena z przyjęcia na którym Bush wbity w smoking zajada homara, chwilę później scena jak irackie dziecko umiera na rękach zapłakanej matki. Czego by nie powiedzieć, to jest to manipulacja
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 18.04.2009, 10:46
Gwiaździsty

Mareq z resztą wolą takie wolne od retoryki kurskiego spoty http://www.youtube.com/watch?v=i2kPz...eature=related

PS: Obama i Chaves - ciekawe, ciekawe - polityka zmierzająca do odcięcia Chinom państw eksportujących surowce wkracza w nową fazę. Irak zdobyty, uregulowanie Sudanu to kwestia czasu teraz Wenezuela i ostra jazda tranzytowa z Pakistanem i Afganem. Iran - jeszcze nie tak dawno państwo osi zła zaczyna być tolerowane i czasami wcale nie jest takie złe.

Ciekawe czy się ten cały plan im powiedzie

PS2: PALCE LIZAĆ http://blogrzeczpospolitej.salon24.pl/564441.html
Ostatnio edytowane przez sambo : 18.04.2009 o godz. 11:47.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.04.2009, 14:18
jeśli to co powiedziała Nelly Rokita dla Faktu jest prawdą to Jan Maria powinien jej wystawic walizki przed drzwi.http://www.efakt.pl/politycy/artykul.asp?artykul=44117
sambo
dziarski chłop

Stary 18.04.2009, 16:57
UWAGA _ TEKST NIEPRZEZNACZONY DLA WYKSZTAŁCIUCHA!!!

http://www.rp.pl/artykul/61991,29261...ja_Tuska_.html
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.04.2009, 12:22
co do blogu Rafała

wspaniały sarkazm i ironia)))))))
cudeńko na swój sposób
może by się przyjął na etat przy Czerskiej
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.04.2009, 22:15
Cenzura? W Europie?
Stare wraca?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.04.2009 o godz. 10:03.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Mareq
Senior Member

Stary 19.04.2009, 23:56
Jakie stare ? Czyje stare ?
Zakładając nawet , że są jacyć wyjąkowo zaślepieni lewaccy fanatycy kontrolujący szeroko pojętą działalność kulturalną we Włoszech , którzy utrudniają rozpowszechnianie filmu , to jakie stare to ma oznaczać ?
Rozumiem gdyby tego typu ruchu miały masowy charakter , wynikały z działania instytucji rządowych itp itd .
A ja moge znaleźć w internecie radykalnie inne działania opierający się na radykalnie innym spojrzeniu na sprawę . Zresztą wywiad został przeprowadzony dla gazety Berlusconiego a sam Berlusconi był filmem zachwycony.
Nie tylko on .
Można z łatwością znaleźć jak najbardziej przychylną filmowi wypowiedź Poetteringa

Cytat:
Zbrodnia w Katyniu jest częścią europejskiej historii - oświadczył przewodniczący Parlamentu Europejskiego Hans- Gert Poettering w przesłaniu do uczestników pokazu filmu "Katyń" w reżyserii Andrzeja Wajdy w PE.

"Symbolem tej przeszłości, o której zapomnieć nie powinniśmy i nie możemy, dla każdego Polaka jest Katyń. Powinien on jednak stać się takim symbolem dla każdego Europejczyka" - napisał Poettering w okolicznościowym liście.

"My, Europejczycy, potrzebujemy wiedzy na temat Katynia, gdyż stanowi on integralną część europejskiej historii oraz naszego wspólnego dziedzictwa" - dodał.
, który objął honorowy patronat nad pokazem filmu zorganizowanym w PE .

Oddaj fanatycznemu zaślepieniu części lewicy europejskiej , to co im się należy , ale nie zapominaj też , że są ludzie którzy bronią prawdy i tego filmu . Nie generalizuj i nie histeryzuj o jakimś starym(?) nadciągającym na Europę

btw: Europa z małej , to przykład małostkowości czy nieuwagi ?
Ostatnio edytowane przez Mareq : 20.04.2009 o godz. 00:12.
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.04.2009, 06:57
Moj ulubieniec z braku argumentu stosuje chyba wszystkie dostepne techniki mydlenia oczu
- rzuca haslem w stylu "A ja moge znaleźć w internecie radykalnie inne działania opierający się na radykalnie innym spojrzeniu na sprawę "
- albo udaje glupiego albo tak sprytnie miesza fakty, ze wychodzi na to ze Berlusconi to przedstawiciel wloskiej lewicy
- udaje brak zrozumienia dla slowa "stare" a jesli nie udaje - tym gorzej dla niego
- i najwazniejszy, niezbuty argumenty - ORTOGRAFIA !

Powaliles na kolana argumentacja, jak zwykle zreszta
WISŁA PANY !!
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 20.04.2009, 07:52
Cytat:
Janusz Palikot wychylający na jeden raz „małpkę” wódki – kulminacyjny moment konferencji prasowej uwielbiającego happeningi posła PO pokazały w niedzielę wszystkie telewizje i portale internetowe. Czy to przypadek, że pił akurat… wódkę żołądkową gorzką, której jest producentem?
http://www.tvn24.pl/-1,1596336,0,1,p...wiadomosc.html

jakby nie było dobry marketingowiec
wolfy
Senior Member

Stary 20.04.2009, 10:08
Mareq, będę szczery - nie chce mi się z Tobą dyskutować. Mnie za to nie płacą, ja to robię czysto hobbystycznie, więc nie mam obowiązku tracić na to czasu.

Wkleiłem artykuł, dyskutuj sobie z jego autorem. Albo recenzentem "Katynia" z "Le Monde".
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
sambo
dziarski chłop

Stary 20.04.2009, 12:43
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Mareq, będę szczery - nie chce mi się z Tobą dyskutować. Mnie za to nie płacą, ja to robię czysto hobbystycznie, więc nie mam obowiązku tracić na to czasu.

Wkleiłem artykuł, dyskutuj sobie z jego autorem. Albo recenzentem "Katynia" z "Le Monde".

No cóż - słowa Poeteringa maja większą moc od słów Chrystusa - dlaczego? Ano dlatego, że słowa Chrystusa sprawiły, że chleb sie rozmonożył po to, żeby inni go jedli. Słowa Poeteringa zaś sprawiają, że chleb już jest w żołądkach ludzi...

Poetering powiedział, więc film Katyń (nawiasem mówiąc, gdyby nie ostatnia scena byłby filmem kiepskim) jest we wszystkich kinach Europy i koniec kropka - Marqowi wiecej nie potrzeba ( prócz zryczałtowanej opłaty he he)
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 20.04.2009, 17:15
Chciałbym tutaj bronić Marqa .....
Stał się bardziej wyrafinowany ! dokonał wpisu sportowego o meczu Arka - Wisła. Może nawet oglądnął mecz, chociaż pewnie przeczytał strzeszczenie w GW
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.04.2009, 17:21
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post

Marketing marketingiem, ale prawo to wypadałoby przestrzegać. No chyba, że ostoi polityki miłości w wykonaniu PełO przyświeca to samo hasło co w przypadku PZPN
wolfy
Senior Member

Stary 20.04.2009, 18:45
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym tutaj bronić Marqa .....
Stał się bardziej wyrafinowany ! dokonał wpisu sportowego o meczu Arka - Wisła. Może nawet oglądnął mecz, chociaż pewnie przeczytał strzeszczenie w GW
Też to zauważyłeś?

A to wszystko przez 7 kotów.
Z drugiej strony - może mu się futbol spodoba?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Mareq
Senior Member

Stary 20.04.2009, 19:26
Wolfy

Cytat:

Chłopie czy Ty jesteś naprawde tak specyficzny , czy tylko sie zgrywasz skoro piszesz o tym ,,płaceniu''
Na jakim Ty świecie żyjesz ?

Z recenzentem Le Monde z tego co mi wiadomo , to Michnik polemizuje a dyskutować z autorem nie zamierzam bo on jest tam na miejscu i zapewne a racje . Zresztą nie mam powodów żeby mu nie wierzyć . Ja tylko polemizuje z tym jak Ty to błędnie oceniłeś .
Chyba , że źle zrozumiałem znaczenie słowa ,,stare wraca'' . Bo jeżeli miałeś na myśli , to iż nadchodzą czasy (jak za komuny) gdzie będzie istniał jedna odgórnie narzucona konkretna prawda odnośnie tego wydarzenia historycznego , to się nie pomyliłem i moja polemika jest jak najbardziej słuszna.
Jeżeli jednak miałeś na myśli coś innego (wątpie) , to w tym celu zapytałem o jakie stare Ci chodzi i to stare trzeba było mi przedstawić.

Cytat:
Z drugiej strony - może mu się futbol spodoba?
denny jesteś
Zresztą czego się spodziewać po kimś , kto banuje pod byle pretekstem za przedstawianie innych poglądów .
Bo nie będziesz wciskał mi kitu , że nie czekałeś tylko na moment aż popełnie chociażby najdrobniejsze wykroczenie regulamionwe , żeby mnie chociaż na jakiś czas udupić i pokazać kto jest szefem.

Gwieździsty

Cytat:
Mam Ci wkleić zdjęcie karnetu żeby takich potwornie głupich pierdół nie czytać ?
Przynajmniej mam pewność , że jeżeżeli szeroko pojęty świat analizujesz tak jak moją osobę , to jesteś w całkowitym błędzie .
Co nie ukrywam umacnia moje stanowisko argumetancyjne .
Chociaż większość Twoich dyskusji , to jest coś w stylu Róża Thun= Wojciech Jaruzelski i chwalenie się dennym spotem PiSu , więc wartość merytoryczną pzrejawia raczej zerową .

Orzeu

Cytat:
Moj ulubieniec z braku argumentu stosuje chyba wszystkie dostepne techniki mydlenia oczu
- rzuca haslem w stylu "A ja moge znaleźć w internecie radykalnie inne działania opierający się na radykalnie innym spojrzeniu na sprawę "
- albo udaje glupiego albo tak sprytnie miesza fakty, ze wychodzi na to ze Berlusconi to przedstawiciel wloskiej lewicy
- udaje brak zrozumienia dla slowa "stare" a jesli nie udaje - tym gorzej dla niego
- i najwazniejszy, niezbuty argumenty - ORTOGRAFIA !
pierwsza pauza .
Argument jak najbardziej słuszny W kontekście tego jak s Wolfy generalizuje i nie zwracając uwagi , że istnieje też druga strona . Strona , która wspiera tą prawdę i walczy o jej popularyzacje .
Jak już pisałem , gdyby takich działań dokonywała instytucja rządowa , to można by było pisać o jakimś starym , cenzurze itp itd

Druga pazua
Jakie mieszanie faktów ?
W dzienniku Berlusconiego ukazał się obszerny wywiad krytykuący lewackie środowiska za bojkot filmu . Jak w zwiazku z tym może wychodzić na to , że Berlusconi jest przedstawicielem lewicy ?
I Ty mi wypominasz logikę w argumentacji .

Trzecia
Tak najważniejsze , szczególnie , że napisałem to na samym końcu i ,,przy okazji" (wiesz co oznacza skrót btw ? czy nie bardzo ) ? To że piszesz jakobym używał tego argumentu na miejscu najważniejszym , to jest właśnie mydlenie oczów , nic więcej .

Orzeu mam prawo inaczje oceniać niż Ty i mam prawo o tym pisać .
A to , że zbywasz każdą moją argumentacje hasłkami o propagandzie , mydleniu oczów i brakiem logiki , mimo iż faktycznie to ja skutecznie podważam większość Twoich argumentów , jest niczym więcej niż żenadą .

Chociaż muszę Ci orzeu szacunek w jednej sprawie przyznać . Mimo iż powoływałeś się już na brak logiki , mydlenie oczów i propagandę , to chyba jako jedyny starsz się zachować resztki racjonalności i nie piszesz niż o opłatach zryczautowanych
Chyba , ze coś mi umknęło .

Sambo

Słowa Poetteringa wskazują , że nie ma przyzwolenia na jakąkolwiek polityczną cenzurę filmu , przynajmniej w tych środowiskach od których możemy oczekiwać racjonalości .
Mord Katyński jest prawdą i anty-totalitarna częśc Europy nigdy nie będzie od tej prawdy uciekała.
To , że lewackie środowiska staraja się bojktować ten film(o ile tak faktycznie jest) i dyskusję o równośći totalitaryzmu komunistycznego z nazistowskim (tak jesT) , to nie może rzutować na ocenę całej Europy.
To już jest totalne zaślepienie.

Krucjata oświeconych

W zasadzie poza Sambem , który dosyć ubarwiono i dosyć nisko(ale jednak!) starał się polemizować , każdy z was na mój post w którym była tylko i wylącznie moja opinia na błędne dostrzeganie pewnych faktów przez Wolfyego , odpowiedział jakimiś hasełkami o propagandzie , płaceniu , gw i mydleniu oczów.

I to ja prowadzę tutaj propagandową i nierzeczową polemikę ?

Jeżeli wszystkie zdania odmienne są traktowane jako mydlecznie oczu , albo płatna propaganda , to wasz przepis na świat jest kiepski .
\Wydaje mi się , że forum służy do wymiany różnych poglądów a nie tylko zaklepywania jednego spojrzenia na otoczenie i zjawiska w nim zachodzących.
Z tego co zwuważyłem praktycznie każda moja opinia , czego by nie dotyczyła jest tłamszona z miejsca przez krucjatę , tych którzy wyznają jedną oświeconą prawdę.
Najgorsze w tym jest to , że próba rzeczowej polemiki w tym przypadku jest b. rzadka(ostatnio b.b1906) a najczęściej sprowadza się do absurdalnych oskarżeń i niesprawiedliwych ocen.

Cytat:

Raczej ma dobrych ludzi i to nie tylko od marketingu w biznesowym tego słowa znaczeniu
Coś dziś na dla niego specjlanego przygotowali w ,,Teraz My" .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 20.04.2009 o godz. 20:00.
wolfy
Senior Member

Stary 20.04.2009, 20:02
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Chyba , że źle zrozumiałem znaczenie słowa ,,stare wraca'' . Bo jeżeli miałeś na myśli , to iż nadchodzą czasy (jak za komuny) gdzie będzie istniał jedna odgórnie narzucona konkretna prawda odnośnie tego wydarzenia historycznego , to się nie pomyliłem i moja polemika jest jak najbardziej słuszna.
Jeżeli jednak miałeś na myśli coś innego (wątpie) , to w tym celu zapytałem o jakie stare Ci chodzi i to stare trzeba było mi przedstawić.
Wracają starzy marksiści. W większości tacy, którzy prawdziwego komunizmu w życiu na oczy nie widzieli lub - byli przez niego opłacani.
Mają nowy Projekt.
Nowy Eden.
Zjednoczone Socjalistyczne Republiki Europejskie.

I tak - obawiam się, że wolność słowa i poglądów będzie coraz bardziej ograniczana, w imię "sprawiedliwości" i "równości".
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Mareq
Senior Member

Stary 20.04.2009, 20:16
Komuniści są przeciwnikami UE
Komuna i inni skrajni lewacy istnieją na zachodzie od dawien dawna i mieli już w swojej działalnośći zdecydowanie bardziej skrajne akcje niz bojktowanie filmu.
Więc nie mają skąd wracać .
Dlatego nie uważam , że to wydarzenie ma jakieś przełomowe znaczenie a tym bardziej , że jest symptomem odgórnego narzucania prawdy.
To może być jedynie rzut na ocene zaślepienia części lewicy europejskiej a nie próba generalizowania . Zaślepienie , które jest i które było od dawna .
Dlaczego mamy brać pod uwagę działania właścicieli kin (o ile faktycznie przemawiaja za tym jedynie ideologiczne zaślepienie a nie brutalne reguły rynku , które w tym wypadku są możliwe) a nie premiera Włoch czy przewodniczącego PE , przy określaniu tego o jaką prawdę Europa walczy a jaką stara się zataić ?
Sprawiedliwość i Równość to akurat wartości przemawiajace jak najbardziej na korzyść przy ocenie historycznej
Partie nie socjalistyczne starają się (i skutecznie vide ostatnia dyrketywa) wypersfadować co bardziej betonowej lewicy(z zachodnich krajów) , że między totalitaryzmami niezależnie czy faszytstowskimi czy komunistycznymi jest równość .
UE nie jest projektem ani komunistów ani marksistów , wystarczy poczytać jej historię.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 20.04.2009 o godz. 20:29.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów