|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Tak swoją drogą, ni cholery nie mogę znaleźć informacji o głosowaniach w PE. Wszystko pięknie, transparentnie, ale naprawdę to nic nie ma.
![]()
Niszcz socjalizm!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Szukasz czegoś konkretnego , czy ogólnie ? ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Bliżej 30 niż 40 będzie moim zdaniem i to znacznie bliżej a przy tak marnej frekwencji wytypować zwycięzce jest ciężko.
Posiłkując się historia niedawną ,można nawet zaryzykować stwierdzenie że może Pis nie wygra ale będzie blisko. -pierwsze wybory po elesdowskie - niska frekwencja i podwójna wygrana Pisu -drugie - atmosfera paniki - bardzo wysoka frekwencja i wynik znany teraz , nie dość że takie wybory sa traktowane po macoszemu, to jeszcze brak cisnienia na cokolwiek, nie zdziwił bym się gdyby wykształciuchy zostały w domach i pytanie tylko można postawić czy Pis a szczególnie ojczulek odwiert zmobilizuje lud do ruszenia dupska. Ogólnie rzecz biorąc ,abstrahując już od tych konkretnie wyborów ,Donek powinien stanąć na rzęsach by wszystkie przyszłe wybory były dwu dniowe - Ja rozumiem że to Pisowi nie w smak, także większości panów z tego tematu ale jak chcemy by wybory odzwierciedlały w jakimś tam stopniu to co lud chce , to jest to racjonalne wyjście, do tego przyjazne dla obywatela a tak przecież powinno być. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zazwyczaj nie ma rzeczy, jakiej nie mogę znaleźć w internecie, więc nie obrażaj mnie. Znalazłem takie stworzenie jak Dziennik Urzędowy Seria C, ale co mi po tym, jak to jest odpowiednik Monitora Polskiego? Nie znalazłem nic o tym kto głosował za, kto się wstrzymał i kiedy a wyszukiwarka PE dotycząca rezolucji nie działa.
![]()
Niszcz socjalizm!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież głosowań w polskim parlamencie nie szukasz w dzienniku ustaw , tylko na stronie parlemetu
![]() http://www.europarl.europa.eu/sides/...PL&language=PL To są głosowania z tego dnia kiedy była przyjmowana ta rezolucja anty-totalitarna Ta rezolucja to pkt 18 , ale o wiele ciekawszy jest pkt 16 czyli ta sławetna dyrektywa antydyskryminacyjna. Jeżeli masz przy jakimś głosowaniu ,,gi'' , to sobie wchodzisz na ten link http://www.europarl.europa.eu/sides/...PL&language=PL I tam masz rozpisane już nazwiskami . Cytat:
Wszak wydarzenie medialne to będzie spore , więc powinno zwrócić uwagę . To będzie chyba ta granica , kiedy machina wyborcza ruszy na dobre. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mareq, ale na cholerę mi jakiś biuro-euro-bełkot? Czarno na białym - głosowanie - kto za, kto przeciw, kto się wstrzymał, kto wnioskował.
![]()
Niszcz socjalizm!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Shad napiałeś , że za cholere nie możesz znaleźć informacji o głosowaniach w PE , to Ci je wystawiłem jak na talerzu . Radź sobie .
Poprawki dotyczące Witolda Pileckiego to nr 2 , 3 i 12 . Przy okazji chciałbym zwrócić honor Pani posłance Foltyn-Kubickiej . Analizując pewne fakty można jasno stwierdzić , że w sprawę się anagażuje i to nie od wczoraj i nie można oskarżać jej motywacji przez pryzmat kampanii wybroczej do PE Cytat:
Częśc posłów z UK była za i chwała im za to a inna część była przeciwko. Nie można napisac , Brytyjczycy byli za . Tak jak przy głosowaniu na temat krytycznej rezolucji w sprawie gazociągu północnego część posłów nimieckich byla za rezolucją a część przeciwko Nie jest poprawne napisać Niemcy byli za , albo Niemcy byli przeciwko . http://www.pis.org.pl/multimedia.php Polecam najnowsze dzieło Ktoś ostatnio o goebbelsie wspominał ![]()
Ostatnio edytowane przez Mareq : 17.04.2009 o godz. 15:26.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
||
|
Mareq zastanawia mnie jedno. Dlaczego polscy deputowani, którzy głosowali przeciwko tej poprawce tak pokrętnie się tłumaczą?
Janusz Onyszkiewicz (ALDE) Cytat:
Budreikaite, Degutis, Dičkute, Gentvilas (Litwa) Donnici (Włochy). Wychodzi na to, że Litwini bardziej niż Onyszkiewicz cenią sobie dokonania rotmistza Pileckiego. To samo tyczy się socjalistki Geringer de Oedenberg (PSE). Cytat:
No i klasyka Jacek Saryusz-Wolski ( PPE-DE) Cytat:
Dlaczego ZA byli: Handzlik, Kaczmarek, Korhola (Finlandia), Kušėis (Litwa), Vernola( Włochy)? Pewnie dostali inne ściągawki... No i na szczególną uwagę zasługuje Jan Masiel z UEN ( Unia na Rzecz Europy Narodów) w Polsce PSL "Piast" wcześniej Samoobrona, który jako jedyny Polak z tego ugrupowania zagłosował przeciwko, choć wszyscy byli ZA. |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mareq, jak mi tak dajesz na talerzu, to już możesz dać pod nos. Nie tylko daj linka ale skopiuj do posta listę europosłów, którzy głosowali ZA.
![]()
Niszcz socjalizm!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Dla Marqa na dobranoc:
http://www.onet.tv/by-zylo-sie-lepie...51,1,klip.html# |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Shad ciężki mi skopiować coś z pdf.
Jeżeli chcesz nazwiska Polaków , to są na stronie posłanki Foltyn Kubickiej. Jeżeli chcesz wszystkie nazwiska , to musisz sobie radzić sam . bb.1906 Nie wiem , ale jeżeli ktoś się wije , to zapewne ma coś na sumieniu. Chociaż Onyszkiewicz i de Oedenberg mówią raczej jasno , nie glosowaliśmy bo nie . Natomiast w przypadku takich posłów jak Wolski czy Sonik bardziej jestem skłonny uwierzyć w jakiś jak oni to nazywają ,,bład techniczny'' aniżeli w celowe działanie. Po pierwsze taką postawę można wyinterpretować z ich dotychczasowy działań . Po drugie jak już wspomniałem dyskutujemy o sprawie symbolicznej i za jaja by ich w klubie za to głosowanie nie powiesili , co pokazuje przykład Handzlik i Kaczmarka . Gwiaździsty po pierwsze już wspomniałem o tym arcydziele na poprzedniej stronie , a po drugie wolę coś innego oglądać na dobranic niż kiepski pokaz propagandy. Jeżeli PiS z czymś takim wchodzi do kampanii wybroczej do PE , to proszę bardzo Ja raczej licze na dyskusje o Europie a nie o tym jak prezydent Warszawy nad głowami biedaków walcząćych o żywność rozdawała premie , bo tego typu retoryka jest żałosna. Mam nadzieje , że Kurski zdaje sobie sprawę , że nie kandyduje do parlamentu anty-powskiego , tylko do parlamentu europejskiego . Ja rozumiem ,że Jarosław Kaczyński jest pod wrażeniem jego wyczynów z 2004 r , ale tym razem może obudzić się z ręką w nocniku . Już jeden spot prezydencki Kurski spier na całej lini .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 17.04.2009 o godz. 21:01.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mareq napisał:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chodzi mi o to , że śmierdzi Kurskim na kilometr .
,,Kaczyński i jego klub PiS zagłosowali przeciwko ustawie , która odbiera pieniądze jego partii. Pieniądze za które można nakarmić mnóstwo głodujących a marnują się na materiały reklamowe w kampanii wybroczej. Czy Kaczyński i jego kumple są aż tak łasi na zawartość partyjnego portfela ? '' Napisałem coś nieprawidzwego ? Nie Ale styl Kurskiego został zachowany. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
zresztą, zawsze ze sobą można zestawić dwa fakty, które są prawdziwe i wzburzają przez swoje zestawienie - tak robił np. Michael Moore w tym swoim filmie o Bushu - najpierw scena z przyjęcia na którym Bush wbity w smoking zajada homara, chwilę później scena jak irackie dziecko umiera na rękach zapłakanej matki. Czego by nie powiedzieć, to jest to manipulacja
![]() |
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Gwiaździsty
Mareq z resztą wolą takie wolne od retoryki kurskiego spoty http://www.youtube.com/watch?v=i2kPz...eature=related PS: Obama i Chaves - ciekawe, ciekawe - polityka zmierzająca do odcięcia Chinom państw eksportujących surowce wkracza w nową fazę. Irak zdobyty, uregulowanie Sudanu to kwestia czasu teraz Wenezuela i ostra jazda tranzytowa z Pakistanem i Afganem. Iran - jeszcze nie tak dawno państwo osi zła zaczyna być tolerowane i czasami wcale nie jest takie złe. Ciekawe czy się ten cały plan im powiedzie PS2: PALCE LIZAĆ http://blogrzeczpospolitej.salon24.pl/564441.html
Ostatnio edytowane przez sambo : 18.04.2009 o godz. 11:47.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jeśli to co powiedziała Nelly Rokita dla Faktu jest prawdą to Jan Maria powinien jej wystawic walizki przed drzwi.http://www.efakt.pl/politycy/artykul.asp?artykul=44117
|
|
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
|
UWAGA _ TEKST NIEPRZEZNACZONY DLA WYKSZTAŁCIUCHA!!!
http://www.rp.pl/artykul/61991,29261...ja_Tuska_.html ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
co do blogu Rafała
wspaniały sarkazm i ironia )))))))cudeńko na swój sposób może by się przyjął na etat przy Czerskiej ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Cenzura? W Europie?
Stare wraca?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.04.2009 o godz. 10:03.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakie stare ? Czyje stare ?
Zakładając nawet , że są jacyć wyjąkowo zaślepieni lewaccy fanatycy kontrolujący szeroko pojętą działalność kulturalną we Włoszech , którzy utrudniają rozpowszechnianie filmu , to jakie stare to ma oznaczać ? Rozumiem gdyby tego typu ruchu miały masowy charakter , wynikały z działania instytucji rządowych itp itd . A ja moge znaleźć w internecie radykalnie inne działania opierający się na radykalnie innym spojrzeniu na sprawę . Zresztą wywiad został przeprowadzony dla gazety Berlusconiego a sam Berlusconi był filmem zachwycony. Nie tylko on . Można z łatwością znaleźć jak najbardziej przychylną filmowi wypowiedź Poetteringa Cytat:
Oddaj fanatycznemu zaślepieniu części lewicy europejskiej , to co im się należy , ale nie zapominaj też , że są ludzie którzy bronią prawdy i tego filmu . Nie generalizuj i nie histeryzuj o jakimś starym(?) nadciągającym na Europę btw: Europa z małej , to przykład małostkowości czy nieuwagi ?
Ostatnio edytowane przez Mareq : 20.04.2009 o godz. 00:12.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Moj ulubieniec z braku argumentu stosuje chyba wszystkie dostepne techniki mydlenia oczu
![]() - rzuca haslem w stylu "A ja moge znaleźć w internecie radykalnie inne działania opierający się na radykalnie innym spojrzeniu na sprawę " - albo udaje glupiego albo tak sprytnie miesza fakty, ze wychodzi na to ze Berlusconi to przedstawiciel wloskiej lewicy - udaje brak zrozumienia dla slowa "stare" a jesli nie udaje - tym gorzej dla niego - i najwazniejszy, niezbuty argumenty - ORTOGRAFIA ! Powaliles na kolana argumentacja, jak zwykle zreszta ![]() ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Cytat:
jakby nie było dobry marketingowiec ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mareq, będę szczery - nie chce mi się z Tobą dyskutować. Mnie za to nie płacą, ja to robię czysto hobbystycznie, więc nie mam obowiązku tracić na to czasu.
Wkleiłem artykuł, dyskutuj sobie z jego autorem. Albo recenzentem "Katynia" z "Le Monde". ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
No cóż - słowa Poeteringa maja większą moc od słów Chrystusa - dlaczego? Ano dlatego, że słowa Chrystusa sprawiły, że chleb sie rozmonożył po to, żeby inni go jedli. Słowa Poeteringa zaś sprawiają, że chleb już jest w żołądkach ludzi... Poetering powiedział, więc film Katyń (nawiasem mówiąc, gdyby nie ostatnia scena byłby filmem kiepskim) jest we wszystkich kinach Europy i koniec kropka - Marqowi wiecej nie potrzeba ( prócz zryczałtowanej opłaty he he)![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chciałbym tutaj bronić Marqa .....
![]() Stał się bardziej wyrafinowany ! dokonał wpisu sportowego o meczu Arka - Wisła. Może nawet oglądnął mecz, chociaż pewnie przeczytał strzeszczenie w GW ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A to wszystko przez 7 kotów. Z drugiej strony - może mu się futbol spodoba? ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||
|
Wolfy
Cytat:
Na jakim Ty świecie żyjesz ? Z recenzentem Le Monde z tego co mi wiadomo , to Michnik polemizuje a dyskutować z autorem nie zamierzam bo on jest tam na miejscu i zapewne a racje . Zresztą nie mam powodów żeby mu nie wierzyć . Ja tylko polemizuje z tym jak Ty to błędnie oceniłeś . Chyba , że źle zrozumiałem znaczenie słowa ,,stare wraca'' . Bo jeżeli miałeś na myśli , to iż nadchodzą czasy (jak za komuny) gdzie będzie istniał jedna odgórnie narzucona konkretna prawda odnośnie tego wydarzenia historycznego , to się nie pomyliłem i moja polemika jest jak najbardziej słuszna. Jeżeli jednak miałeś na myśli coś innego (wątpie) , to w tym celu zapytałem o jakie stare Ci chodzi i to stare trzeba było mi przedstawić. Cytat:
Zresztą czego się spodziewać po kimś , kto banuje pod byle pretekstem za przedstawianie innych poglądów . Bo nie będziesz wciskał mi kitu , że nie czekałeś tylko na moment aż popełnie chociażby najdrobniejsze wykroczenie regulamionwe , żeby mnie chociaż na jakiś czas udupić i pokazać kto jest szefem. Gwieździsty Cytat:
Przynajmniej mam pewność , że jeżeżeli szeroko pojęty świat analizujesz tak jak moją osobę , to jesteś w całkowitym błędzie . Co nie ukrywam umacnia moje stanowisko argumetancyjne . Chociaż większość Twoich dyskusji , to jest coś w stylu Róża Thun= Wojciech Jaruzelski i chwalenie się dennym spotem PiSu , więc wartość merytoryczną pzrejawia raczej zerową . Orzeu Cytat:
Argument jak najbardziej słuszny W kontekście tego jak s Wolfy generalizuje i nie zwracając uwagi , że istnieje też druga strona . Strona , która wspiera tą prawdę i walczy o jej popularyzacje . Jak już pisałem , gdyby takich działań dokonywała instytucja rządowa , to można by było pisać o jakimś starym , cenzurze itp itd Druga pazua Jakie mieszanie faktów ? W dzienniku Berlusconiego ukazał się obszerny wywiad krytykuący lewackie środowiska za bojkot filmu . Jak w zwiazku z tym może wychodzić na to , że Berlusconi jest przedstawicielem lewicy ? ![]() I Ty mi wypominasz logikę w argumentacji . Trzecia Tak najważniejsze , szczególnie , że napisałem to na samym końcu i ,,przy okazji" (wiesz co oznacza skrót btw ? czy nie bardzo ) ? To że piszesz jakobym używał tego argumentu na miejscu najważniejszym , to jest właśnie mydlenie oczów , nic więcej . Orzeu mam prawo inaczje oceniać niż Ty i mam prawo o tym pisać . A to , że zbywasz każdą moją argumentacje hasłkami o propagandzie , mydleniu oczów i brakiem logiki , mimo iż faktycznie to ja skutecznie podważam większość Twoich argumentów , jest niczym więcej niż żenadą . Chociaż muszę Ci orzeu szacunek w jednej sprawie przyznać . Mimo iż powoływałeś się już na brak logiki , mydlenie oczów i propagandę , to chyba jako jedyny starsz się zachować resztki racjonalności i nie piszesz niż o opłatach zryczautowanych Chyba , ze coś mi umknęło . Sambo Słowa Poetteringa wskazują , że nie ma przyzwolenia na jakąkolwiek polityczną cenzurę filmu , przynajmniej w tych środowiskach od których możemy oczekiwać racjonalości . Mord Katyński jest prawdą i anty-totalitarna częśc Europy nigdy nie będzie od tej prawdy uciekała. To , że lewackie środowiska staraja się bojktować ten film(o ile tak faktycznie jest) i dyskusję o równośći totalitaryzmu komunistycznego z nazistowskim (tak jesT) , to nie może rzutować na ocenę całej Europy. To już jest totalne zaślepienie. Krucjata oświeconych W zasadzie poza Sambem , który dosyć ubarwiono i dosyć nisko(ale jednak!) starał się polemizować , każdy z was na mój post w którym była tylko i wylącznie moja opinia na błędne dostrzeganie pewnych faktów przez Wolfyego , odpowiedział jakimiś hasełkami o propagandzie , płaceniu , gw i mydleniu oczów. I to ja prowadzę tutaj propagandową i nierzeczową polemikę ? Jeżeli wszystkie zdania odmienne są traktowane jako mydlecznie oczu , albo płatna propaganda , to wasz przepis na świat jest kiepski . \Wydaje mi się , że forum służy do wymiany różnych poglądów a nie tylko zaklepywania jednego spojrzenia na otoczenie i zjawiska w nim zachodzących. Z tego co zwuważyłem praktycznie każda moja opinia , czego by nie dotyczyła jest tłamszona z miejsca przez krucjatę , tych którzy wyznają jedną oświeconą prawdę. Najgorsze w tym jest to , że próba rzeczowej polemiki w tym przypadku jest b. rzadka(ostatnio b.b1906) a najczęściej sprowadza się do absurdalnych oskarżeń i niesprawiedliwych ocen. Cytat:
![]() Coś dziś na dla niego specjlanego przygotowali w ,,Teraz My" .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 20.04.2009 o godz. 20:00.
![]()
|
|||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mają nowy Projekt. Nowy Eden. Zjednoczone Socjalistyczne Republiki Europejskie. I tak - obawiam się, że wolność słowa i poglądów będzie coraz bardziej ograniczana, w imię "sprawiedliwości" i "równości". ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Komuniści są przeciwnikami UE
Komuna i inni skrajni lewacy istnieją na zachodzie od dawien dawna i mieli już w swojej działalnośći zdecydowanie bardziej skrajne akcje niz bojktowanie filmu. Więc nie mają skąd wracać . Dlatego nie uważam , że to wydarzenie ma jakieś przełomowe znaczenie a tym bardziej , że jest symptomem odgórnego narzucania prawdy. To może być jedynie rzut na ocene zaślepienia części lewicy europejskiej a nie próba generalizowania . Zaślepienie , które jest i które było od dawna . Dlaczego mamy brać pod uwagę działania właścicieli kin (o ile faktycznie przemawiaja za tym jedynie ideologiczne zaślepienie a nie brutalne reguły rynku , które w tym wypadku są możliwe) a nie premiera Włoch czy przewodniczącego PE , przy określaniu tego o jaką prawdę Europa walczy a jaką stara się zataić ? Sprawiedliwość i Równość to akurat wartości przemawiajace jak najbardziej na korzyść przy ocenie historycznej Partie nie socjalistyczne starają się (i skutecznie vide ostatnia dyrketywa) wypersfadować co bardziej betonowej lewicy(z zachodnich krajów) , że między totalitaryzmami niezależnie czy faszytstowskimi czy komunistycznymi jest równość . UE nie jest projektem ani komunistów ani marksistów , wystarczy poczytać jej historię.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 20.04.2009 o godz. 20:29.
![]()
|
|
|