The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.04.2009, 19:09
MOJE marzenia sie spełniły możemy za tydzien w piatek bytc liderem a dzin pozniej byc wiceliderem i miec tyle samo punktow co Legia ale jutro trzeba wygrać
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 18.04.2009, 19:44
Umówmy się, Arka jest teraz bardzo słaba więc nie ma lepszej okazji na przełamanie się na wyjeździe.

Jedyny problem to skuteczność naszych napastników. Może Brożek coś pomoże, choć jego forma to wielka niewiadoma.

W każdym razie po tym meczu wiele się wyjaśni. Jeśli się nie wykorzystuje takich prezentów od rywali, to nie ma szans na MP.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.04.2009, 19:59
Dokładnie. Trochę boję się o Pawła, nie grał, może mieć problemy ze skutecznością...
Za tydzień możemy być liderem(zrównać się z Legią konkretnie), wystarczy dziś zwycięstwo oraz remis Lecha i Legii (co wg jest bardzo możliwe). I mamy przecież ich jeszcze u siebie.

Do boju Wiślacy!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.04.2009, 19:59
Trzeba pamiętać, że Arka to najbardziej skorumpowany klub ostatnich lat. Opłacane od lat sympatie i układy sędziowskie zostały. Tam są przyzwyczajeni, ze sędziowie im sprzyjają. Nie wiem czy pamiętacie obrazek sprzed lat Baszcza szarpanego przez ich tzw. ochronę w czarnych chełmach ? To oczywiście otoczka spotkania, które trzeba wygrać bez dwóch zdań.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.04.2009, 20:15
jak dla mnie jest to dla nas mecz o mistrzostwo czas wreszcie wykorzystac kolejny prezent od Lecha
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.04.2009, 20:19
Nie chciałbym remisu, bo Legia już by dociułała do majstra.
Polonia i Lech zrobiły prezent, trzeba bez dwóch zdań wykorzystać.

Lech będzie miał już ciężko, Polonia podrażniona i Legia - Legia, Wisła - te dwie drużyny będą walczyć
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 18.04.2009, 20:20
Musimy pokonać śledzi! Niech Wisła zrobi to dla siebie ale i też dla Lechii. ...My wierzymy...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.04.2009, 20:58
Mocniejszego kopa niż dzisiejsze wyniki nasz zespół dostać nie mógł.Gigant w innym temacie napisał bardzo ważną rzecz - jeśli jutro nie wygramy to znaczy że na mistrza nie zasłużyliśmy a ja dodam od siebie że w takim przypadku mistrza raczej nie zdobędziemy.Paweł wraca - reszta zdrowa, Arka ma bardzo przeciętny zespół.
Wygrać- pozostać w grze - wywrzeć presje na konkurencji ,pognębić Arke, pomóc Lechii...
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Schabek
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 18.04.2009, 21:22
Nie chciał bym krakać tfu tfu ale ostatnio jeżeli rywale gubią punkty to Wisła znając ich wyniki też często lubi zremisować :/ No ale los się musi odmienić !! Trzeba zmniejszyć straty. Arka ostatnio gra piach więc musimy ich pokonać
95% idiotów czyta posty z reką na myszce ... Nie zdejmuj teraz ręki za późno

Wisła Kraków!
Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.04.2009, 21:28
Waldi69 napisał(a):Wyświetl post
Ale ten Lech to ma farta. Znowu bramka w 90 minucie.

W 93.
Znowu mecz jak tydzień temu przedłużony o 4 minuty nie wiadomo dlaczego...
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
michalo28
Member

Od: 08.2004

Stary 18.04.2009, 21:52
Jutro mam nadzieję, że skończy się zabawa a zacznie prawdziwa gra. Trzeba pokazać Śledziom gdzie ich miejsce. Ważne też, że nasza wygrana pomoże Lechii w utrzymaniu!
Typuję 2:0 dla Wisełki po bramkach Zieńczuka i Pawła
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.04.2009, 22:00
Wrona napisał(a):Wyświetl post
W 93.
Znowu mecz jak tydzień temu przedłużony o 4 minuty nie wiadomo dlaczego...
spisek!.....
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 18.04.2009, 22:15
Sytuacja ułożyła się przedziwnie.
Zakładając zwycięstwo Wisły jutro z Arką i w następnej kolejce remis w meczu Legia-Lech jest szansa na dogonienie lidera. Jest to o tyle ważne, że gramy u siebie ważny mecz z Legią - sytuacja staje się o tyle klarowna, że szanse na mistrzostwo będą mogły wtedy zależeć tylko od Białej Gwiazdy, bez oglądania się na wyniki rywali!
Ale warunkiem bezwzględnie koniecznym jest wygrana w Gdyni. Niech ten mecz będzie sprawdzianem, czy tą drużynę naprawdę stać na walkę o mistrzostwo Polski pomimo braku odpowiednich środków.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 18.04.2009, 22:30
Jesli nie wykorzystamy tego prezentu Lecha i kryzysowego momentu Arki to nie ma generalnie o czym rozmawiac. W teorii nadal bedzie wszystko mozliwe, ale pozostanie 6 kolejek, z ktorych np. Legia zgara az 4 mecze u siebie. Jesli teraz cos stracimy dodatkowo to szanse zmaleja

Legia Warszawa - Lech Poznań
Legia Warszawa - Łódzki KS
Wisła Kraków - Legia Warszawa
Legia Warszawa - Polonia Bytom
Śląsk Wrocław - Legia Warszawa
Legia Warszawa - Ruch Chorzów

Legia Warszawa - Lech Poznań
Lech Poznań - Ruch Chorzów
Śląsk Wrocław - Lech Poznań
Lech Poznań - Lechia Gdańsk
Polonia Warszawa - Lech Poznań
Lech Poznań - Cracovia
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
PrzemyślABG
Senior Member

Stary 18.04.2009, 23:02
Dodam jeszcze wszystkie nasze mecze.

Arka Gdynia - Wisła Kraków
Wisła Kraków - Górnik Zabrze
Piast Gliwice - Wisła Kraków
Wisła Kraków - Legia Warszawa
ŁKS - Wisła Kraków
Lechia Gdańsk - Wisła Kraków
Wisła Kraków - Śląsk Wrocław

Z tych meczy Legii to pewniakami do ich straty punktów są mecze z nami i ze Śląskiem.
Lech pewnie w Dyscopolii straci i z WKSem, lecz znając zamiłowanie obu klubów do prezentów dla WISŁY, na pewno stracą więcej...
Krakowska Wisła !
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.04.2009, 23:51
element napisał(a):Wyświetl post
To MP będzie smakować najlepiej ze wszystkich odkąd przybył do nas Boss.
Daj Boże.
Co do meczu, nowy trener, wyjazd, ciężki teren coś a'la Wodzisław, remis biorą w ciemno. I w razie czego wcale on nie przekreśli naszych szans (dzisiejszy mecz Amici z ŁKS-em)
Wszystko się może zdarzyć, JJJBG!

hehe tez tak sobie dzis pomyslalem.jaby pieknie smakował Mstrz wywalczony kiedy media niejako namascily na tytuł przekręciaży z pod szyldu kuchenek mikrofalowych.

A przy dzisjszych "prezentach" jutro nasi musza maksymalnie sie sprezyc i skonczyc pitolenie "Jakto w tej Gdyni ciezko"....niech sie przełamią w koncu ,

JJJBG!!!
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.04.2009, 00:06
Jestescie fazowi.Dziekuje
Kuchenki mikrofalowe
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 19.04.2009, 08:03
Jezus, nie spodziewalem sie ze Wislacy zadrżą przed szparkowcami!! Daliscie rade z amica to i ze szparka dacie!! Wisla gra coraz lepsza pilke i wraca Brozek!! WIECEJ WIARY!!!!!!!!!!
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.04.2009, 08:38
Musimy dzisiaj wygrać! MUSIMY!

Według mnie w walce o Mistrza liczy się już tylko Legia i Wisła. Tak wiem, wiem, że nawet jeśli wygramy to mamy punkt straty, ale popaytrzmy obiektywnie na grę Lecha. Aż z 5(!) meczów w tej rundzie wywozili punkty tylko dzięki golom w końcówkach. Ten fart MUSI się już skończyć. A termianarza nie mają wesołego. 3 wyjazdy - Legia, Polonia Warszawa i Śląsk. W tych meczach na pewno stracą punkty.

A pamiętacie zimą? Jak ci "eksperci" mówili jaki Lech to wspaniała drużyna, jak to "poznańska lokomotywa" będzie zmiatać kolejnych rywali... A co mówili o Wiśle? Że wypaleni zawodnicy(zwłaszcza widać to po Baszczynskim), że brak młodej krwi(to mnie śmieszy najbardziej- Marcelo, Małecki, Ćwielong- to przecież 1 skład).

Dzisiaj z Arką ja wystawiłbym następujący skład:
Pawełek
Baszczyński Głowacki Marcelo Diaz
Łobodziński Jirsak Sobolewski Zieńczuk
Boguski(Paweł Brożek- zależy od dyspozycji) Ćwielong

Dziwi was zapewne obecność Łobo. Otóz przyznać trzeba, że powiniśmy raczej się gościa pozbyć, ale jego dośrodkowania w dziosiejszym meczu mogą być bardzo pomocne. A Małecki? Póki co, oprócz niezłej szybkości, odwagi i walki, ten gośc pokazuje bardzo mało. Niewiele dobrych dośrodkowań, udanych dryblingów. Ale powinno coś z Małego być.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 19.04.2009, 09:24
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post

Dziwi was zapewne obecność Łobo. Otóz przyznać trzeba, że powiniśmy raczej się gościa pozbyć, ale jego dośrodkowania w dziosiejszym meczu mogą być bardzo pomocne.
Jego dośrodkowania mogą się przydać o ile dobrze pamiętam on na swoim wyposażeniu nie ma takiej funkcji jak dośrodkowanie i kiwka więc niech lepiej zagra Mały przynajmniej jest szybszy i więcej może zrobić.

Wracając do meczu to najwyższy czas wygrać na wyjeździe, bo ile można , wynik 1-0 biorę w ciemno zapewne będzie taka kopanina że dramat, ale najważniejsze są teraz w każdym meczu 3 punkty!! A o stylu nikt nie będzie pamiętał.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 19.04.2009, 09:39
Nie no bez jaj żebyśmy się bali jechać na Arkę która jest dodatkowo w fatalnej formie...
Ludzie , MY o Mistrzostwo walczymy!Dobrze powiedział Paweł Brożek - TYLKO ZWYCIĘSTWO!
Amica pewnie dostanie baty za tydzień na Legii i wtedy będzie trzeba na R22 wygrać z legionistami!
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.04.2009, 09:43
W meczu Legia - Lech najlepiej dla nas gdyby padł remis. Wtedy w przypadku naszego zwycięstwa w następnej kolejce (z Górnikiem Zabrze) mamy tyle samo punktów co Legia i wyprzedzamy Lecha o 1 punkt. Zakładając, że dzisiaj również wygramy
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.04.2009, 10:06
Dziś mecz musimy wygrać i zdobyć 3 pkt, każdy inny wynik będzie porażką jak wiecie. Musimy pokazać że mistrza zdobywa się walką i determinacją, a nie fartem w doliczonym czasie gry.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 19.04.2009, 10:14
prober napisał(a):Wyświetl post
Zakładając zwycięstwo Wisły jutro z Arką i w następnej kolejce remis w meczu Legia-Lech jest szansa na dogonienie lidera.
W meczu Legia - Lech najlepiej dla nas gdyby padł remis. Wtedy w przypadku naszego zwycięstwa w następnej kolejce (z Górnikiem Zabrze) mamy tyle samo punktów co Legia i wyprzedzamy Lecha o 1 punkt. Zakładając, że dzisiaj również wygramy

sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Dziś mecz musimy wygrać i zdobyć 3 pkt, każdy inny wynik będzie porażką jak wiecie. Musimy pokazać że mistrza zdobywa się walką i determinacją, a nie fartem w doliczonym czasie gry.
Zauważ, że bramki w ostatnich minutach są najczęściej efektem właśnie walki i determinacji.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.04.2009, 10:37
Co by nie mówić, o bramce Lecha z ŁKS nie można mówić, że to nie był fart. Rzut rożny, zamieszanie i ktoś wepchnął piłkę do bramki. Gdyby to była jakaś piękna akcja, albo strzał z dystansu to tak.

Co do naszego meczu - na szczeblu 1 ligi nie wygraliśmy tam od 28 lat, ale znowu tak często nie graliśmy. Trzeba tą passę przerwać, tak jak to zrobiliśmy w Wodzisławiu. Jeżeli wygramy, to na prawdę, droga do mistrzostwa staje przed nami otworem
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
namiotnik
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 19.04.2009, 10:44
Przestańcie już kalkulować, że jeśli w meczu Legia - Lech będzie remis to Wisła musi wygrać i będzie kontakt z czołówką ble ble ble. Wisła nie może patrzeć na wyniki innych meczy. W każdy, ale to w każdym meczu powinna wygrywać, albo przynajmniej grać od pierwszej do ostatniej minuty. Gadacie że Wisła jeszcze nigdy nie wygrała w Gdyni i że źle im tam się gra. A w Wodzisławiu to co? Ponoć też tam się słabo im gra a jakoś dali radę wygrać. A Lech W Krakowie? Nie wygrał z Wisła od parunastu lat, a wszyscy wiedzą jak to się skończyło... Także nie ma co gdybać, tylko grać na całego, walczyć, walczyć i jeszcze raz walczyć.
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 19.04.2009, 10:59
Tak wiem, wiem, że nawet jeśli wygramy to mamy punkt straty, ale popaytrzmy obiektywnie na grę Lecha. Aż z 5(!) meczów w tej rundzie wywozili punkty tylko dzięki golom w końcówkach. Ten fart MUSI się już skończyć.
Czlowieku daj spokoj z tym fartem, bo Lech powinien prowadzic po pierwszej polowie z LKS-em i byloby pewnie po meczu. Podobnie bylo w meczu z Arka, gdzie Stilic trafil w poprzeczke majac pusta bramke. Dlaczego wtedy nie pisales, ze Lech ma pecha? Szczescie moze i ma znaczenie w przypadku jednego meczu, ale w dluzszym okresie czasu (np. sezon) nie ma wplywu na rywalizacje.

Co do dzisiejszego meczu to jesli Wisla wygra to dla mnie bedzie faworytem do zdobycia mistrzostwa Polski ze wzgledu na korzystny kalendarz (potrzebne jest zwyciestwo z Legia).
Odpowiedz cytując
Wiesiek
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.04.2009, 11:07
Jak Wisła ma nie patrzeć się na innych. Jestem pewien, że nasi piłkarze oglądają każdy mecz rywala na żywo i emocjonują się nimi nie mniej niż my. Musimy się patrzeć na innych, piłkarze muszą się patrzeć...

Jedno jest pewne. Za tydzień w meczu Legia - Lech, co najmniej jedna z drużyn straci punkty... jakoś trudno jest mi nie brać tego pod uwagę.

Wisełko, gramy swoje !
Iskra Opole ....

Ja Iskre tralalala....

Iskra Opppolee .....
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 19.04.2009, 11:12
Tylko żeby Pawłowi nic się nie stało. Tak się pali do gry że to może się źle skończyć a niewiadomo co z tym kolanem dokładnie jest.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 19.04.2009, 11:28
Na moje oko Brozek wejdzie w drugiej polowie do gry gdyby wynik byl niekorzystny.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów