The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.04.2009, 08:54
Górnik jak dziś wygra to jest na równi z Cracovia... A Cracovia miała tyle okazji na gola że to jest śmiech na sali że dali Śląskowi ten punkt. No i ten doping. Po tym golu dla Śląska zamieszanie jedni się cieszą z gola sędzia gwiżdze. Na trybunach "taki ****" a tu gol uznany hahahaha

Legia jak to Legia 1:0 i znów mają 3 pkt. :/ Lipa
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.04.2009, 10:27
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Oj jak oglądam grę Legii, Lecha i Wisły i pomyślę, że o mistrza walczy też Polonia, to stwierdzam jedno. Kto by tym mistrzem nie został, będzie to najsłabszy mistrz od wielu, wielu lat, nawet Zagłębie było lepsze.

Ktoś wie, co tam legioniści na meczu wyprawiali, ponoć czymś strzelali w piłkarzy Piasta?
W czym to Zagłębie było lepsze od dzisiejszego Lecha czy Legii? I jeśli któraś z tych 2 drużyn zostanie mistrzem, to słabsza od Zagłębia nie będzie.
Owszem, Wisła i Polonia są na poziomie Zagłębie (ale czy słabsze?) Ale jeśli nawet słabsze to mistrzem niestety zostanie najprawdopodobniej Legia (układ gier). Dziwią mnie takie oceny i przejaskrawienia. To mocne Zagłębie Lubin które nie było wstanie nawiązać jakiejkolwiek walki z będącą w kryzysie Steauą miałoby być mocniejsze od Legii i Lecha?

Jak pamiętam - za czasów Zagłębia większość klubów ze środka tabeli nie stawiało żadnego oporu czołówce, bo grali już o nic. Teraz środek tabeli to 1 drużyna (Śląsk) która o "nic" nie gra. A i ci słabeusze poza kilkoma mają teraz dużo lepsze składy (Górnik Z, Jagiellonia itd) Stąd jak myślę ta iluzja mocy Zagłębia które rozjeżdżało słabeuszy
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.04.2009, 10:46
Zagłębie miało wtedy rok konia i ewidentną pomoc Siejewicza w ostatnim meczu z nami. To co wtedy wyczyniał Surma i s-ka wołało o pomstę do nieba. W dwumeczu ze Steauą pokazali jak są naprawdę mocni. Nawet Iwański nie dał rady fizycznie i psychicznie. A gdzie są teraz ci wielcy zawodnicy z Lubina? Iwański gra nieźle w Legii, Piszczek wrócił do Herthy, a Łobodziński jest cieniem dawnego zawodnika w Wiśle. Cała reszta się nie liczy.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 18.04.2009, 10:53
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Oj jak oglądam grę Legii, Lecha i Wisły i pomyślę, że o mistrza walczy też Polonia, to stwierdzam jedno. Kto by tym mistrzem nie został, będzie to najsłabszy mistrz od wielu, wielu lat, nawet Zagłębie było lepsze.
Bla, bla, co roku te same gadki.

Trzy drużyny z kibicami, sponsorami, stadionami (już nie długo) i paroma kadrowiczami w składzie (w tym Kostaryki i Peru ), a wy ciągle narzekacie na poziom...
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Za tydzien graja z Lechem ,jak wygraja to na pewno beda liderami.. Jesli chodzi o terminarz to maja zdajsie 4 mecze u siebie i tylko 2 wyjazdy ,wiec maja najlepsza sytuacje ,tymbardziej ze Lech gra wyjazd z nimi , z Polonia W. i chocby Slaskiem na Oporowskiej. My mamy mecze teoretycznie i latwe i trudne .3-cie miejsce dla Nas chyba najbardziej realne ,choc Polonia W tez sie nei poddaje.W sumie wszystko sie moze zdarzyc w pierwszej 4 ce
czy mi się wydaję, czy Legia gra jeszcze z Lechem i Wisłą? I to ma być łatwiejszy terminarz?

A Polonii jakos nie widzę w roli mistrza...
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
W czym to Zagłębie było lepsze od dzisiejszego Lecha czy Legii? I jeśli któraś z tych 2 drużyn zostanie mistrzem, to słabsza od Zagłębia nie będzie.
Owszem, Wisła i Polonia są na poziomie Zagłębie (ale czy słabsze?) Ale jeśli nawet słabsze to mistrzem niestety zostanie najprawdopodobniej Legia (układ gier). Dziwią mnie takie oceny i przejaskrawienia. To mocne Zagłębie Lubin które nie było wstanie nawiązać jakiejkolwiek walki z będącą w kryzysie Steauą miałoby być mocniejsze od Legii i Lecha?
Dlaczego uważasz Wisłę, za słabszą od Lecha i Legii? To wczorajsze 1-0 z Piastem cie tak przekonało?
Ddf
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 18.04.2009, 10:59
może i Legia nie rzuca na kolana swoją grą, no ale kto rzuca? Wisła? Polonia? Lech miał fajny okres w rundzie jesiennej. Teraz od kilku spotkań też gra dość słabo (taki Piast w meczu z Lechem miał kilka setek, z Legią tylko jedną i to po błędzie obrony-Rzezniczak)
Owszem, taka Wisła gniotła np GKS Bełchatów i powinna wygrać. Ale czy Legia nie cisneła Górnika Zabrze? Oba spotkania jak wiemy zakończyły się niesprawiedliwymi remisami.
Sądzę, że Wisłą, Lech i Polonia wygrają swoje spotkania i wszystko wróci do stanu przed tą kolejką.

A co do samego spotkania Piast-Legia. Niektórzy piszą, że mecz był wyrównany, nawet ze wskazaniem na Piast. No sorry, ale wg statystyk C+ jasno wynikało, kto prowadził grę i kto przeważał. Posiadanie piłki 62%-38% dla Legii. Strzały 16-4 dla Legii, sytuacje 8-2 dla Legii (mogłem się gdzieś pomylić, ale wyglądało to mniej więcej właśnie tak) No i jeszcze kontrowersja z karnym dla Legii.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 18.04.2009 o godz. 11:02.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 18.04.2009, 11:09
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego uważasz Wisłę, za słabszą od Lecha i Legii? To wczorajsze 1-0 z Piastem cie tak przekonało?
Bo mamy za dużo słabych punktów - Lech ma silną 11 ale nie ma ławki, Legia ma największą kadrę równorzędnych piłkarzy. (pomijam kontuzje itd)

U nas brakuje 2-3 dobrych kopaczy, bo za dużo zależy od 1 napastnika. Bez Pawła Brożka bylibyśmy słabsi od Polonii Warszawa, albo na ich poziomie. Wg mnie kadrowo jesteśmy na 3 miejscu (ze zdrowym Pawłem) ale różnice nie są znowu olbrzymie (bez skrajności). Jeśli przyjdzie latem Garguła i choćby 1 przyzwoity napastnik a nikt nie odejdzie - będziemy na poziomie Legii i Lecha
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 18.04.2009, 12:14
Jeśli przyjdzie latem Garguła i choćby 1 przyzwoity napastnik a nikt nie odejdzie - będziemy na poziomie Legii i Lecha
Jak nie odejdzie? Zieniu i Baszczu praktycznie na 100% odchodza. Jak Brozek zlapie forme pod koniec rundy to tez raczej go w Wisle nie zobaczymy, a i jeszcze Marcelo, ktorego manager probuje wcisnac do pierwszego lepszego klubu.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 18.04.2009, 12:18
ultr4 napisał(a):Wyświetl post
Jak nie odejdzie? Zieniu i Baszczu praktycznie na 100% odchodza. Jak Brozek zlapie forme pod koniec rundy to tez raczej go w Wisle nie zobaczymy, a i jeszcze Marcelo, ktorego manager probuje wcisnac do pierwszego lepszego klubu.
Czytaj kolego ze zrozumieniem!

Wiemy że odejdą - ale pytatnie Konrada było o moją ocenę siły Wisły gdzie (na zasadzie spekulacji - przykładu) napisałem "jak nie odejdzie nikt" + dodać 2 kopaczy to mamy poziom Lecha, Legii.
Wiem, wiem że odejdzie Baszczu, Zieńczuk. Pewnie Marcelo i Brożek też. Ale nie o tym była mowa - a o hipotetycznej sile Wisły (to był tylko przykład)
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 18.04.2009, 13:41
ma ktos zamiar ogladac Belchatow-Odra ? ja mam Kanal offline, macie ten sam problem ?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 18.04.2009, 14:13
. Jeśli przyjdzie latem Garguła i choćby 1 przyzwoity napastnik a nikt nie odejdzie - będziemy na poziomie Legii i Lecha
Chodzi o poziom sportowy, tak?
Na poziomie Legii i Lecha jesteśmy teraz.Wystarczy popatrzyć na tabele.Na innym poziomie to jest w stosunku do nas np ŁKS czy Górnik.
Ten inny poziom cudem remisuje z Górnikiem Zabrze, wygrywa z Piastem Gliwice w 92 minucie?
Wisła niestety zrównała do poziomu Polskiej czolówki.Niektórzy jak widać za bardzo przyzwyczaili się do czasow, gdy mieliśmy ponad 10 pkt przewagi nad 2 drużyną- Wtedy do faktycznie nie byliśmy na poziomie Lecha cz Legii.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 18.04.2009, 14:45
lodecki napisał(a):Wyświetl post
ma ktos zamiar ogladac Belchatow-Odra ? ja mam Kanal offline, macie ten sam problem ?
Miałem to samo jak wchodziłem przez soccer-live.pl potem wszedłem przez meczyki.pl i tam śmiga normalnie
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 18.04.2009, 15:36
A ten Nowak strzela i strzela...
Odpowiedz cytując
grzesiu
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.04.2009, 16:08
ma ktos linka do meczu Górnik - Polonia ?

WISŁA LECHIA ŚLĄSK

A.C.A.B.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 18.04.2009, 16:17
grzesiu napisał(a):Wyświetl post
ma ktos linka do meczu Górnik - Polonia ?

sop://SOPCAST.SOCCER-LIVE.COM.PL:3912/65059 Wpisujesz w przegladarce lub sam adres juz w sopcast.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 18.04.2009, 16:29
Górnik jest mega słaby
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 18.04.2009, 16:53
ojj cieniusko ta ich gra wyglada... mialo byc spokojne utrzymanie , byly transfery.. jest Kasperczak ...iiiii wielka kiszka... z taka gra to utzymanie bedzie cudem..

ps: a nijaki Diego Tristan niechciany w Wiśle strzelil własnie gola dla West Hamu;P
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 18.04.2009, 16:57
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
ojj cieniusko ta ich gra wyglada... mialo byc spokojne utrzymanie , byly transfery.. jest Kasperczak ...iiiii wielka kiszka... z taka gra to utzymanie bedzie cudem..

ps: a nijaki Diego Tristan niechciany w Wiśle strzelil własnie gola dla West Hamu;P
Ten sam ktorego mam w avatarze ? Za Tristana mamy Beto
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 18.04.2009, 17:04
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Ten sam ktorego mam w avatarze ? Za Tristana mamy Beto
Zamienił stryjek siekierkę na kijek.

Będę zaskoczony jak Górnik dzisiaj wygra. Polonia B. ma naprawdę zabójcze kontry.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 18.04.2009, 17:14
jak za Tristiana mamy Beto?

Z tego co pamiętam to on nawet nie był u nas na testach..

Jak to było? Byly prowadzone jakies rozmowy czy cos? przypomnijcie mi proszę.

Świerczewski odpuści dzisaj Amice albo celowo czerwień zgarnie:]
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.04.2009, 17:19
no i 2-0 dla GZ
wystarczyło że Kasperczak wpuścił Jarkę
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 18.04.2009, 17:25
Gdzie ogladacie Amike?
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Stary 18.04.2009, 17:35
Amikorz pierwszy fuks, po wrzucie z autu Hajty do piłki na 6 metrze dochodzi Swierczewski, strzela z pierwszej pilki, ale piłka nieszczesliwi odbija sie od kolana jednego z kurzenkorza i piłka szybuje ponad poprzeczke...

Lewandowski sam na sam z Bodziem W, bramkarz wychodzi obronną ręką, teraz fuks Łksu
Ostatnio edytowane przez lucekj : 18.04.2009 o godz. 17:39.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 18.04.2009, 17:37
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Gdzie ogladacie Amike?
sop://sop.rojadirecta.com:3912/65059

adres na sopcast
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Stary 18.04.2009, 17:43
Groźna kontra Łkus, Świerczewski nagle łapie sie za bok nogi, oddaje piłke najbliższemu partnerowi i sam schodzi z boiska (utykając). Już wszedł za niego drumlau, Piotr widział zagrożenie dla amikorza, wiedział co robi symulując kontuzję

miejumy nadzieje ze Hajto nei spęka.

póki co mecz wyrównany
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 18.04.2009, 17:49
Jednak Górnik się obudził. No to może Amica dziś popłynie?
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Stary 18.04.2009, 17:59
ciężko będzie z Łksem u nich na wyjezdzie, bardzo dobrze grają.

ŁKS 1:0!!!!!! PROWADZĄ

edit2
Bodzio W. dwa razy ładnie broni
Ostatnio edytowane przez lucekj : 18.04.2009 o godz. 18:02.
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 18.04.2009, 18:01
Bravo ŁKS!!!
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 18.04.2009, 18:02
ŁKS gooooooooooooooool !!! Pięknie, oby tak dalej w tym meczu
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 18.04.2009, 18:03
Amica oby nie strzeliła już nic.....

Co ciekawe dzieki wygranej Górnika Starozakonni awansowali na 14 miejsce ale chyba nie bardzo sie z tego powodu ciesza
Odpowiedz cytując
Romek.TS
Banita

Od: 04.2009

Stary 18.04.2009, 18:04
moze ŁKS coś dziś uskubie, jak narazie całkiem dobrze...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów