|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Lech z nami na R22 nie wygral od 15 lat i wszyscy dobrze wiemy jak to sie dla nas skonczylo, w Odrze Wodzislaw tez nam sie nie gralo dobrze i co i wygralismy.
Coz gra ta Arka w tym sezonie zeby sie ich bac? mecz pewnie piekny nie bedzie ale wygramy o to sie nie martwie. ![]() ,
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Statystyka to tylko statystyka ,ale sa takie mecze w ktorych jest trudniej Wisle niz innym druzynom (to samo dotyczy Legii , Lecha i innych druzyn). Dwa posty wyzej wysmial ktos to ,ze w lidze tam nie przegralismy ale z drugiej strony nie podal kiedy ostatnio tam wygralismy . Ty pamietasz 1-0 dla Arki i 1-1 , a ja pamietam jeszcze jak za Kasperczaka Arka nas wyeliminowala z PP. Tylko tyle i az tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Nie wygraliśmy też 300 lat z Milanem Milanówek :( faktycznie ciężko nam się tam musi grać
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 16.04.2009 o godz. 13:46.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
weźta nie srajta
TYLKO WISŁA choćbyśmy z Brazylią czy Włochami grali to do 90 minuty wierze w naszych a wy panikujecie przed Arka. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak wygramy 3-0 to was uznam za pilkarskich ekspertów ,ale poki co nie bede hurra optymista przed tym meczem
![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jak nie wygramy to wstyd będzie, to co Arka gra ostatnio to skandal.
A to ze będą zmotywowani nowym trenerem nie ma dla mnie znaczenia bo Wiślacy powinni również grać na 100% . A poza tym zmiana trenera = chaos w grze i nawet jeśli bramkę stracimy to powinniśmy minimum 2 strzelić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
omg, ale kto niby twierdzi że wygramy tam 3-0? Po prostu chodzi mi o to że twierdzenie że Gdynia nam jakoś wyjątkowo nie leży jest wg mnie mocnym nadużyciem. Ja osobiście 1-0 biorę z pocałowaniem ręki.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Recepta?.Zagrać tak jak w Bełchatowie tyle że skuteczniej. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ludzi troche optymizmu i wiary w naszych chlopakow bo zaniedlugo bedziemy srac w pory jak przyjdzie nam zagrac mecz z IV ligowym zespolem.
Wiecznie przed kazdym meczem jest tylko nazekanie na wszystko i wszystkich. Co tydzien jest dokladnie to samo, przed Jagielonia co niektorzy sie przescigali ile to nam Franek bramek strzeli i wogole co z nami nie zrobia. Wystarczylo by zeby skutecznosc byla lepsza a bramkarz nie mial meczu sezonu i wyjechali by z R22 z 5 bramkami na koncie. Ale coz ponazekac mozna toz toprzeciez nasza cecha narodowa ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
to nie zaden mecz sezonu, Gikiewicz ładna runde juz rozegrał, a jak Wisla gra to bramkarze zawsze maja mecze zycia, nie zauwazyles ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Bez jaj, jedyny plus który jest za Arką, to zmiana trenera - zazwyczaj wtedy wszyscy się spinają i grają lepiej. A tak to co? Lepsi jesteśmy, trzeba wreszcie zacząć te wyjazdy wygrywać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
A ja pamiętam mecz Arka-Wisła w II lidze , wynik 0:2 . I jakie ma to znaczenie ?
I tak wygramy i tak . ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Uprawiacie zwykłe wróżenie z fusów.
Historia meczów ma znikome znaczenie (najbliższy mecz jest niezależny od wcześniejszych). Z mobilizacją graczy można sobie przyjmować jak się chce: drużyna równie dobrze może zagrać lepiej po zmianie trenera (mobilizacja, chęć pokazania się), gorzej (skutek zmian) lub... tak samo jak w poprzednich meczach (chyba najbardziej prawdopodobne). Więc biorąc pod uwagę kilka czynników (formę obydwu drużyn, determinację, umiejętności i inne takie) przewidywania w totalizatorze sportowym powinny wyglądać tak: Arka - Wisła (1 X 2) 2 3 5 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
a wg mnie 3.50 3.00 2.40
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Czegoz ten mag Chojnacki moze ich nauczyc przed meczem z nami
Nic. Jedynie co moga to wykazac wiecej walki i ambicjii by potem powiedziec "Tak trener Chojnacki zdzialal cuda. ."ale licze ze nasi nie ustapią ,a ze czysto pilkarsko górujemy to musimy wygrac ,bo od listopada na wyjazdach jest kaszanka.Szybko strzelic gola ,pilnowac sie i bedzie dobrze.To jeszce nie te czasy zeby srac po gaciach przed meczem ze sledziami. Wiec cieszmy sie co mamy i jedziemy po 3 pkt!!!
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 17.04.2009 o godz. 16:14.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
zawsze jak wszyscy piszą uuuuuuu dzisiaj wygramy z 3 - 0 i rozdaja bramki zawodnikom ja choz z gory jestem optymistom chcialbym spisac najgorszy scenariusz :
No Wisła nie bedzie mogla dlugo strezlic bramki i wtedy jedna akcje przeprowadzi Arka i po meczu. Sadze że nie damy rady tam dobrze zagrac. Pozdrawiam ![]() ![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
wygląda na to ze zeby zachowas status quo w tabeli to trzeba ten mecz wygrac. a kolejki uciekają...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Jeśli dopisze nam ODROBINA szczęścia to wygramy. Patrzcie na Ległą, po 2 głupich błedach gospodarzy oni już 2 wyjazd z rzędu wygrywają. Myśmy niemiłosiernie BOT cisnęli i ch*j z tego. Mimo tego jestem optymistą. Ale powiem wam jeszcze z czego jestem zadowolony. Zawsze uważałem(tzn od początku sezonu) że Lech nie istnieje bez Stilica a Legia bez Astiza. Nie chciałem tego głośno mówić bo jak wiadomo my też byliśmy troche zależni od Pawła. Ale tu mnie czekała miła niespodzienka. My bez Pawła zdobyliśmy już 7 pkt w 3 meczach(w tym remis w Poznaniu). A co oglądam mecz Legii(kto oglądał widział jak Rzeźniczak za wszelką cenę próbował asytować...któremuś z Gliwiczan przy bramce) to widzę że bez Astiza w każdym meczu Warszafka by traciła 1-2 bramki.(Na potwierdzenie-Na początku sezonu Astiza nie było-Legia w 2 meczach 4 bramki stracili). To samo Lech. Nie pamiętam kżdego ich meczu , ale co oglądam to on ma decydującą bramkę lub asystę. Dlatego pod tym względem jestem bardzo dumny z naszych chłopaków!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Suche fakty. W 8 ostatnich meczach tylko dwukrotnie strzelilismy wiecej niz jedna bramke. Tylko dwa mecze zakonczylismy z czystym kontem (Jaga i BOT). W tej rundzie bilans wyjazdowy mamy 0-3-1 (wraz z PP). To nie jest bilans na mistrza na ta chwile. Przebudzenie? Tylko czy my naprawde mamy sie z czego przebudzic? Potrzebni sa napastnicy, ktorzy beda strzelac z dystansu, a nie pakowac sie w pole karne z pilka w celu wjechania(?) do bramki. Mamy takiego tylko jednego, i licze na jego na powrot w ndz, ale czy bedzie juz w takiej formie, zeby poprowadzic Wisle do wygranej...
ps. co z tego, ze cisnelismy BOT? w poprzek boiska grac moze kazdy. ile strzalow bylo w Belchatowie, ile sytuacji? no wlasnie, praktycznie zadnej ![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ten mecz spokojnie powinniśmy wygrać... a jeśli nie to możemy zapomnieć o mistrzostwie...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Że tak Ci wylicze: 100% sytuacja Ćwielonga, którą bramkarz sparował na słupek' 1000% Sytuacja Sobola, który nie wiedzieć czemu pokusił się o lobowanie stojącego bramkarza. dwie, dosyć dobre okazje Beto. Jeżeli przynajmniej jedna z nich w pierwszej połowie by tam wpadła, to jestem pewny, że wygralibysmy, i że Brożek nie odniósł by kontuzji. ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
zastanawiam się dlaczego w Młodej Wiśle nie gra Michał Jończyk? Chyba nie dlatego że się nie łapie...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przy prowadzeniu nie poszedl by do tej pilki, bo to juz byla desperacja zeby tylko cos strzelic. Tylko dla tego poszedl Pawel do tej pilki, choc z gory byl skazany na nie powodzenie w konfrontacji z bramkarzem.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Wiecie czego się najbardziej boję? Nie tego że może nie udać się wygrać ale tego, żeby nie odnowiła się kontuzja Pawła w jakimś starciu...
|
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
@Arkas Też mam nadzieje, że się nic nie stanie Pawłowi, ale jeśli okaże się że popełniono błąd w leczeniu w jakim kolwiek stopniu to lekarzy powinno się zlinczować, ale ufam w to że był pod dobrą opieką i wszystko będzie dobrze.. co do meczu to tylko zwycięstwo, przyszły MP a za takiego się uważamy, nie może bać się Arki, liczę wkońcu na Boguskiego i 15 minut Pawła z jakąś brameczką co by mu pewien pan z (L) nie uciekł za daleko ![]() |
|
|
|
Voyage! Voyage!
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Niech Paweł wraca i strzela bramki!
Musi przegonić w bramkach tą czarną mał.. yyy... mambe z Legii! ![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Ale ten Lech to ma farta. Znowu bramka w 90 minucie. No ale jutro mamy szanse zbliżyć się do czołówki
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|