The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.04.2009, 13:24
Lech z nami na R22 nie wygral od 15 lat i wszyscy dobrze wiemy jak to sie dla nas skonczylo, w Odrze Wodzislaw tez nam sie nie gralo dobrze i co i wygralismy.
Coz gra ta Arka w tym sezonie zeby sie ich bac? mecz pewnie piekny nie bedzie ale wygramy o to sie nie martwie.
,
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 16.04.2009, 13:29
Statystyka to tylko statystyka ,ale sa takie mecze w ktorych jest trudniej Wisle niz innym druzynom (to samo dotyczy Legii , Lecha i innych druzyn). Dwa posty wyzej wysmial ktos to ,ze w lidze tam nie przegralismy ale z drugiej strony nie podal kiedy ostatnio tam wygralismy . Ty pamietasz 1-0 dla Arki i 1-1 , a ja pamietam jeszcze jak za Kasperczaka Arka nas wyeliminowala z PP. Tylko tyle i az tyle.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.04.2009, 13:40
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Statystyka to tylko statystyka ,ale sa takie mecze w ktorych jest trudniej Wisle niz innym druzynom (to samo dotyczy Legii , Lecha i innych druzyn). Dwa posty wyzej wysmial ktos to ,ze w lidze tam nie przegralismy ale z drugiej strony nie podal kiedy ostatnio tam wygralismy . Ty pamietasz 1-0 dla Arki i 1-1 , a ja pamietam jeszcze jak za Kasperczaka Arka nas wyeliminowala z PP. Tylko tyle i az tyle.
jeśli to się tyczy mnie to chyba nie czytasz ze zrozumieniem...

Nie wygraliśmy też 300 lat z Milanem Milanówek :( faktycznie ciężko nam się tam musi grać
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 16.04.2009 o godz. 13:46.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 16.04.2009, 13:42
Człowieku kiedy tam ostatnio mieliśmy wygrać czy przegrać (oprócz już wymienionych wyników)jak Arka grała w II lidze?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.04.2009, 13:46
weźta nie srajta

TYLKO WISŁA
choćbyśmy z Brazylią czy Włochami grali to do 90 minuty wierze w naszych

a wy panikujecie przed Arka.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 16.04.2009, 13:55
Jak wygramy 3-0 to was uznam za pilkarskich ekspertów ,ale poki co nie bede hurra optymista przed tym meczem
Odpowiedz cytując
ziooom
Member

Od: 07.2007

Stary 16.04.2009, 14:04
Jak nie wygramy to wstyd będzie, to co Arka gra ostatnio to skandal.
A to ze będą zmotywowani nowym trenerem nie ma dla mnie znaczenia bo Wiślacy powinni również grać na 100% . A poza tym zmiana trenera = chaos w grze i nawet jeśli bramkę stracimy to powinniśmy minimum 2 strzelić.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.04.2009, 14:06
Jak wygramy 3-0 to was uznam za pilkarskich ekspertów ,ale poki co nie bede hurra optymista przed tym meczem
omg, ale kto niby twierdzi że wygramy tam 3-0? Po prostu chodzi mi o to że twierdzenie że Gdynia nam jakoś wyjątkowo nie leży jest wg mnie mocnym nadużyciem. Ja osobiście 1-0 biorę z pocałowaniem ręki.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.04.2009, 14:42
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
omg, ale kto niby twierdzi że wygramy tam 3-0? Po prostu chodzi mi o to że twierdzenie że Gdynia nam jakoś wyjątkowo nie leży jest wg mnie mocnym nadużyciem. Ja osobiście 1-0 biorę z pocałowaniem ręki.
Wyjątkowo to nam większość wyjazdów w tym sezonie nie leży, więc też bym był przeciwny podkreślaniu wyjątkowości akurat tego wyjazdu.
Recepta?.Zagrać tak jak w Bełchatowie tyle że skuteczniej.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 16.04.2009, 15:17
Ludzi troche optymizmu i wiary w naszych chlopakow bo zaniedlugo bedziemy srac w pory jak przyjdzie nam zagrac mecz z IV ligowym zespolem.
Wiecznie przed kazdym meczem jest tylko nazekanie na wszystko i wszystkich.

Co tydzien jest dokladnie to samo, przed Jagielonia co niektorzy sie przescigali ile to nam Franek bramek strzeli i wogole co z nami nie zrobia. Wystarczylo by zeby skutecznosc byla lepsza a bramkarz nie mial meczu sezonu i wyjechali by z R22 z 5 bramkami na koncie.
Ale coz ponazekac mozna toz toprzeciez nasza cecha narodowa
,
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.04.2009, 15:30
to nie zaden mecz sezonu, Gikiewicz ładna runde juz rozegrał, a jak Wisla gra to bramkarze zawsze maja mecze zycia, nie zauwazyles ?

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.04.2009, 15:52
Bez jaj, jedyny plus który jest za Arką, to zmiana trenera - zazwyczaj wtedy wszyscy się spinają i grają lepiej. A tak to co? Lepsi jesteśmy, trzeba wreszcie zacząć te wyjazdy wygrywać.
Odpowiedz cytując
goly78
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.04.2009, 18:17
A ja pamiętam mecz Arka-Wisła w II lidze , wynik 0:2 . I jakie ma to znaczenie ?
I tak wygramy i tak .
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 16.04.2009, 20:15
Uprawiacie zwykłe wróżenie z fusów.
Historia meczów ma znikome znaczenie (najbliższy mecz jest niezależny od wcześniejszych).
Z mobilizacją graczy można sobie przyjmować jak się chce: drużyna równie dobrze może zagrać lepiej po zmianie trenera (mobilizacja, chęć pokazania się), gorzej (skutek zmian) lub... tak samo jak w poprzednich meczach (chyba najbardziej prawdopodobne).

Więc biorąc pod uwagę kilka czynników (formę obydwu drużyn, determinację, umiejętności i inne takie) przewidywania w totalizatorze sportowym powinny wyglądać tak:
Arka - Wisła (1 X 2) 2 3 5

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.04.2009, 20:20
a wg mnie 3.50 3.00 2.40

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.04.2009, 16:12
Czegoz ten mag Chojnacki moze ich nauczyc przed meczem z nami

Nic.

Jedynie co moga to wykazac wiecej walki i ambicjii by potem powiedziec "Tak trener Chojnacki zdzialal cuda. ."ale licze ze nasi nie ustapią ,a ze czysto pilkarsko górujemy to musimy wygrac ,bo od listopada na wyjazdach jest kaszanka.

Szybko strzelic gola ,pilnowac sie i bedzie dobrze.To jeszce nie te czasy zeby srac po gaciach przed meczem ze sledziami.
Wiec cieszmy sie co mamy i jedziemy po 3 pkt!!!
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 17.04.2009 o godz. 16:14.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 17.04.2009, 21:46
zawsze jak wszyscy piszą uuuuuuu dzisiaj wygramy z 3 - 0 i rozdaja bramki zawodnikom ja choz z gory jestem optymistom chcialbym spisac najgorszy scenariusz :

No Wisła nie bedzie mogla dlugo strezlic bramki i wtedy jedna akcje przeprowadzi Arka i po meczu. Sadze że nie damy rady tam dobrze zagrac.
Pozdrawiam
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 17.04.2009, 21:57
wygląda na to ze zeby zachowas status quo w tabeli to trzeba ten mecz wygrac. a kolejki uciekają...
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 17.04.2009, 22:09
Jeśli dopisze nam ODROBINA szczęścia to wygramy. Patrzcie na Ległą, po 2 głupich błedach gospodarzy oni już 2 wyjazd z rzędu wygrywają. Myśmy niemiłosiernie BOT cisnęli i ch*j z tego. Mimo tego jestem optymistą. Ale powiem wam jeszcze z czego jestem zadowolony. Zawsze uważałem(tzn od początku sezonu) że Lech nie istnieje bez Stilica a Legia bez Astiza. Nie chciałem tego głośno mówić bo jak wiadomo my też byliśmy troche zależni od Pawła. Ale tu mnie czekała miła niespodzienka. My bez Pawła zdobyliśmy już 7 pkt w 3 meczach(w tym remis w Poznaniu). A co oglądam mecz Legii(kto oglądał widział jak Rzeźniczak za wszelką cenę próbował asytować...któremuś z Gliwiczan przy bramce) to widzę że bez Astiza w każdym meczu Warszafka by traciła 1-2 bramki.(Na potwierdzenie-Na początku sezonu Astiza nie było-Legia w 2 meczach 4 bramki stracili). To samo Lech. Nie pamiętam kżdego ich meczu , ale co oglądam to on ma decydującą bramkę lub asystę. Dlatego pod tym względem jestem bardzo dumny z naszych chłopaków!
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 17.04.2009, 22:34
Suche fakty. W 8 ostatnich meczach tylko dwukrotnie strzelilismy wiecej niz jedna bramke. Tylko dwa mecze zakonczylismy z czystym kontem (Jaga i BOT). W tej rundzie bilans wyjazdowy mamy 0-3-1 (wraz z PP). To nie jest bilans na mistrza na ta chwile. Przebudzenie? Tylko czy my naprawde mamy sie z czego przebudzic? Potrzebni sa napastnicy, ktorzy beda strzelac z dystansu, a nie pakowac sie w pole karne z pilka w celu wjechania(?) do bramki. Mamy takiego tylko jednego, i licze na jego na powrot w ndz, ale czy bedzie juz w takiej formie, zeby poprowadzic Wisle do wygranej...

ps. co z tego, ze cisnelismy BOT? w poprzek boiska grac moze kazdy. ile strzalow bylo w Belchatowie, ile sytuacji? no wlasnie, praktycznie zadnej
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
krzysio999qqq
Junior Member

Od: 02.2008

Stary 18.04.2009, 10:07
Ten mecz spokojnie powinniśmy wygrać... a jeśli nie to możemy zapomnieć o mistrzostwie...

ANTY (L)EGIA!!
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 18.04.2009, 10:14
3rider napisał(a):Wyświetl post
ps. co z tego, ze cisnelismy BOT? w poprzek boiska grac moze kazdy. ile strzalow bylo w Belchatowie, ile sytuacji? no wlasnie, praktycznie zadnej

Że tak Ci wylicze:

100% sytuacja Ćwielonga, którą bramkarz sparował na słupek'
1000% Sytuacja Sobola, który nie wiedzieć czemu pokusił się o lobowanie stojącego bramkarza.
dwie, dosyć dobre okazje Beto.

Jeżeli przynajmniej jedna z nich w pierwszej połowie by tam wpadła, to jestem pewny, że wygralibysmy, i że Brożek nie odniósł by kontuzji.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
buters87
Member

Od: 10.2007

Stary 18.04.2009, 10:57
rafalek napisał(a):Wyświetl post

Jeżeli przynajmniej jedna z nich w pierwszej połowie by tam wpadła, to jestem pewny, że wygralibysmy, i że Brożek nie odniósł by kontuzji.
a co ma strzelenie gola do kontuzji Pawła? że niby wtedy by już nie biegał po polu karnym, nie walczył o górne piłki z bramkarzem?
Odpowiedz cytując
Waldi69
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 18.04.2009, 11:36
zastanawiam się dlaczego w Młodej Wiśle nie gra Michał Jończyk? Chyba nie dlatego że się nie łapie...
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 18.04.2009, 12:03
buters87 napisał(a):Wyświetl post
a co ma strzelenie gola do kontuzji Pawła? że niby wtedy by już nie biegał po polu karnym, nie walczył o górne piłki z bramkarzem?
Przy prowadzeniu nie poszedl by do tej pilki, bo to juz byla desperacja zeby tylko cos strzelic. Tylko dla tego poszedl Pawel do tej pilki, choc z gory byl skazany na nie powodzenie w konfrontacji z bramkarzem.
,
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 18.04.2009, 12:20
Wiecie czego się najbardziej boję? Nie tego że może nie udać się wygrać ale tego, żeby nie odnowiła się kontuzja Pawła w jakimś starciu...
Odpowiedz cytując
buters87
Member

Od: 10.2007

Stary 18.04.2009, 12:35
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Przy prowadzeniu nie poszedl by do tej pilki, bo to juz byla desperacja zeby tylko cos strzelic. Tylko dla tego poszedl Pawel do tej pilki, choc z gory byl skazany na nie powodzenie w konfrontacji z bramkarzem.
taaaa, w 45 minucie z nożem na karku byliśmy? poza tym to był starcie jakich setki.. no ale koniec z tym coby było gdyby...

@Arkas
Też mam nadzieje, że się nic nie stanie Pawłowi, ale jeśli okaże się że popełniono błąd w leczeniu w jakim kolwiek stopniu to lekarzy powinno się zlinczować, ale ufam w to że był pod dobrą opieką i wszystko będzie dobrze..

co do meczu to tylko zwycięstwo, przyszły MP a za takiego się uważamy, nie może bać się Arki, liczę wkońcu na Boguskiego i 15 minut Pawła z jakąś brameczką co by mu pewien pan z (L) nie uciekł za daleko
Odpowiedz cytując
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Stary 18.04.2009, 15:30
Niech Paweł wraca i strzela bramki!
Musi przegonić w bramkach tą czarną mał.. yyy... mambe z Legii!
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.04.2009, 15:38
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Że tak Ci wylicze:

100% sytuacja Ćwielonga, którą bramkarz sparował na słupek'
1000% Sytuacja Sobola, który nie wiedzieć czemu pokusił się o lobowanie stojącego bramkarza.
dwie, dosyć dobre okazje Beto.

zapomniałeś jeszcze o 2 wybiciach piłki przez obrońców praktycznie z linii bramkowej
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
Waldi69
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 18.04.2009, 19:08
Ale ten Lech to ma farta. Znowu bramka w 90 minucie. No ale jutro mamy szanse zbliżyć się do czołówki
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów