|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
W końcu Donek musi spłacać długi zaciągnięte wobec lobbies. A przecież nie będzie płacił ze swojego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Z Intercity domyslam sie ze tak wlasnie jest. Ale darmowa Wyborcza w McDonaldzie? Zdarzylo mi sie ze trzy razy dostac.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
na wyborcza.pl jest
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
prosiłbym o wrzutkę jak będzie... bo u mnie GW jest tylko za pieniądze ![]() edit: spoko już znalazłem ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Jeśli nic się nie zmieniło w pierwszym kwartale br., to wcale tak źle nie jest: http://www.press.pl/raportypdf/www-d...dz_og_w_08.pdf Konkurujące "Dziennik" i "Rz" nawet po zsumowaniu, wciąż mają 100 tys. sprzedanych egz. mniej... Chyba że zakładasz, że główna pozycja sprzedaży GW, to rozdawanie w IC :] |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Orzeu - nie od dziś wiadomo, że w McDonaldzie podają same niezdrowe rzeczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
To chyba nic dziwnego? GW można też było dostać choćby w samolocie Centralwingsu (jak jeszcze istniał) przynajmniej mi się trafiło.
Rzepę też się rozdaje tylko w innych miejscach, oni polują na takie niby bardziej intelektualne typu uczelnie, biblioteki. Co kto lubi (a raczej która gazeta gdzie lubi). ![]()
everybody on earth wanna rap
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Biorąc pod uwagę rozpaczliwe ruchy ostatnio wykonywane na "Czerskiej" tendencja spadkowa musiała się mocno nasilić.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.04.2009 o godz. 13:00.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
"Porozumienie Organizacji Kombatanckich i Niepodległościowych w Krakowie wzywa wszystkich polskich eurodeputowanych, którzy nie poparli 2 kwietnia podczas głosowania w Parlamencie Europejskim zgłoszonych przez Hannę Foltyn-Kubicką poprawek do rezolucji "Świadomość europejska a totalitaryzm" - mających na celu wpisanie rotmistrza Witolda Pileckiego do tekstu dokumentu oraz ustanowienie dnia 25 maja (rocznicy jego śmierci) Europejskim Dniem Bohaterów Walki z Totalitaryzmem - do publicznego ogłoszenia rezygnacji z dalszego udziału w życiu politycznym"
komentarz: http://crusader.salon24.pl/507928.html i lista europosłów szubienicznych: Czarnecki Marek, Onyszkiewicz, Piskorski, Staniszewska, Wielowieyski, Buzek, Chmielewski, Gacek, Jałowiecki, Lewandowski, Olbrycht, Protasiewicz, Saryusz-Wolski, Siekierski, Zaleski, Zwiefka, Geringer de Oedenberg, Grabowska, Liberadzki, Masiel, Sonik, Gierek, ![]()
Niszcz socjalizm!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Geringer de Oedenberg," co to za wynalazek?
powyzsza liste mozna skitowac jednym slowem - ****y. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najlepsze ich tłumaczenie jest... że im się przyciski pomyliły. Tzn. nie im tylko komputerowi.
Orzeu, to ten wynalazek: ![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/Lidia_G...r_de_Oedenberg SLDówka
Ostatnio edytowane przez shad : 15.04.2009 o godz. 19:41.
![]()
Niszcz socjalizm!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Chyba nie chodzi o to , że się komputer pomylił , tylko że głosowali za kluczem grupowym . Przecież kiedy się czyta jaka poprawka będzie głosowana , to nie odczutuje się jej merotyrycznej zawartości.
Jeżeli PiS nie poinformował pozostałych polskich posłów , że ta poprawka zgłoszona przez UEN ma zawartość historyczno-narodowo-symboliczną , to to by było s-syństwo z ich strony i czysta kiełbasa wyborcza. Jeżeli jednak poinformował , że tak będzie , to widocznie pozostali posłowie uznali , że w kwestiach personalnych w ramachogólnej zasady , że na nazwiska nie głosujemy , wyłamu nie będzie. Chyba jednak zdajecie sobie sprawę , że głosowanie w tej kwestii miało by wymiar czysto symboliczny , ponieważ żadne nawet największe nazwisko Polaka , Francuza czy Luksemburczyka nie przeszło by w rezolucji tego typu . To jest sprawa raczej oczywista. W każdym razie wypowiedź posłanki de Oedenberg (lewicowej bardzo) jest raczej na żenującym poziomie. Ponieważ żadna inicjatywa mająca na celu upamiętnienie wielkich bohaterów ryzykujących swoje życie dla innych nie niesie , ze sobą ani krzty hańby. Chyba , że jest to wykorzystywane tylko i wyłącznie do gierki przedwyborczej . Wtedy , to jest czyste s-syństwo . Zresztą przy okazji tej reozolucji mieliśmy bardzo ciekawą sytuację ,,politologiczną(?)'' bo mieliśmy przykład anty-totalitarno , rozliczeniowego sojuszu od Zielonych poprzez liberałów i chadeków po neo-gaulistów (UEN) , którzy przygotowali wspólną rezolucję http://www.europarl.europa.eu/sides/...PL&language=PL ostatecznie przyjętą , w opozycji do której stał projekt socjalistów http://www.europarl.europa.eu/sides/...64&language=PL , którzy chcieli przejść nad sprawą raczej do ,,porządku dziennego'' . Bynajmniej nie oskarżam socjalistów o jakieś skłonnności totalitarystyczne , to raczej ich niechęć do głębszych rozliczeń historycznych i sięgania wstecz co bywa momentami słuszne ,ale w zdecydowanej większośći przypadków jest sporym błędem .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 15.04.2009 o godz. 20:29.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
nic dodac nic ujac - k***y do potegi n-tej
-------------------------------------------------------------------------- Milionerzy z KE http://www.kapitalizm.org/?action=sh...le&art_id=5576
Ostatnio edytowane przez cpc : 16.04.2009 o godz. 12:17.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I tak spoko ze dopuszczasz wersje ze MOZE to nie byc wina PiSu
![]() Sory ale jesli w europarlamencie sa poslowie ktorych przed glosowaniem trzeba wg ciebie INFORMOWAC O CZYM BEDZIE GLOSOWANIE ( ) to znaczy ze sa ta .......one nieroby ktore nawet nie racza sie zastanowic przez sekunde na co przycisk wciskaja. Ewentualnie maja gleboko w dupie to za czym glosuja. Tak czy siak znowu mnie zmiazdzyles. Ja jesli za czyms sie opowiadam/pod czyms sie podpisuje to staram sie wiedziec o tym wszystko bo bore odpowiedzialnosc za swoj podpis, swoje nazwisko lub tez wycofuje sie gdy nie wiem o czym jest sprawa. Dla tych kurew z listy wyzej i najwyrazniej tez dla ciebie obca jest zasada "nie wiem o co chodzi - nie robie nic"."Poinformowac" ![]() ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chyba, że lenistwo bądź wtórny analfabetyzm przedstawicieli Twojej partii traktujesz jako okoliczność usprawiedliwiającą Ja mam generalnie luźny stosunek do jednych, jak i do drugich, ale ewidentnie przeginasz już przysłowiową pałę szukając na siłę winy PiS-u. Kiedy dają ciała, to dają, ale robienie z nich politycznego "czarnego luda" już dawno przekroczyło granice śmieszności. No chyba, że Ci w sms-ie tak kazali pisać, wtedy zwracam honor. Nie dopuszczam możliwości, żebyś mógł sprzeciwić się poleceniu Partii kierując się własnym rozumem i sumieniem, więc jesteś wtedy rozgrzeszony ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.04.2009 o godz. 17:57.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
|
Cytat:
Każdy poseł dostaje ściąge do głosowania lub głosuje za posłem prowadzącym. Nie pisz ,że nie zdwałeś sobie z tego sprawy Cytat:
W PE działa nieformalny klub Polski w ramach którego posłowie informują się o sprawach mających jakieś odnieśnie do naszego kraju , w których powinni zajmować wspólne stanowisko , ewentualni forosować te stanowisko we własnych klubach. Do tej kilkunastopuktowej rezolucji było zgłoszonych kilkadziesiąt poprawek i chyba nie jesteś kolejnym , który wmówi mi , że myślał do tej pory iż posłowie znają merytoryczą zawartość każdej z poprawek ? Moja partia ? Nie jestem właścicielem żadnej partii i nie należe do żadnej partii ![]() Cytat:
Posłanka Kubicka zgłasza w imieniu klubu UEN tego typu poprawkę , która szans na znalezienie się w tej rezolucji nie ma żadnych , przy tym zgłasza wniosek o głosowanie imienne a kilkanaście dni później z dumą na swoim blogu ogłasza , kto był zdrajcą Polski. Nie śmierdzi Ci to zagrywką przedwyborczą ? Ja na ich miejscu raczej zagłosował bym za , ale jestem daleki od nazywania tych , którzy zagłosowali przeciwko latarnicami. Przede wszystkim inną metodą powinni dbać o pamięć o takich bohaterach jak Rotmistrz Pilecki . Np zamiast drukować jakieś durne broszury o żydach , powinni przygotować broszury upamiętaniające życie i działalność Witolda Pileckiego pozsypywać nimi skrzynki pocztowe innych parlamentarzystów , zorganizować jakąś wystawę w parlamencie np w rocznicę jego śmierci itp . Cytat:
Jakby mi ktoś w smsie napisał co mam mówic/pisać , to mógłbym się co najwyżej głośno zaśmiać .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 16.04.2009 o godz. 19:31.
![]()
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O Pileckim i o tym glosowaniu wiedzialo pol Polski, lacznie z telewizja i gazetami, wiec nie wymyslaj tutaj dyrdymałów, że "klub Polski im pewnie nie powiedział".
A nawet jesli nie powiedzial, nawet jesli mieli glosowac z klucza partyjnego to strach sie bac jesli sa w tym europarlamencie dwie partie polityczne ktore nie maja ANI JEDNEGO przedstawieciela ktory by sie zainteresowal za czym dzisiaj bedzie klikał. Przyjsc, kliknac, odbebnic bez zastanowienia i pojsc sobie do domu - ot, rzad fachowcow. Ewentualnie jesli nie wiedzieli o czym jest to glosowanie to skad sie wziely tlumaczenia o pomyleniu przyciskow? Wez sie nie pograzaj chlopie tylko przyznaj ze goscie dali plame na calej linii albo najlepiej zamilcz. I ostatnia sprawa, znamiennym jest ze istnieje cala grupa ludzi ktorzy nigdy w zyciu nie wyszliby nawet z taka inicjatywa, to jest glownie pod adresem najwiekszych kurew sposrod kurew czyli (p)oslow z sld. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Kiedy pół Polski wiedziało ?.Dowiedziało się bodajże wczoraj czy przedwczoraj w każdym razie w ciągu ostatnich dni . Głosowanie było chyba 2 kwietnia. Sam jak czytałem podczas tamtej sesji plenarnej projekty poszczególnych klubów odnośnie tej rezolucji , to się zdziwiłem tym Pileckim i nie przypominam sobie ,żeby wtedy jakiekolwiek większe media w Polsce się nawet zająkneły na ten temat . Sprawa wyszła na jaw bo posłanka , która wniosła poprawkę napisała o tym na blogu .
To była rezolucja//bardzo ważna , przynajmniej dla mnie// ale jedna z wielu , te poprawki były jednymi z kilkuset zgłoszonych na tamtym posiedzeniu parlamentarnym To nie było oczko w głowie na którym były skupione umysły i palce wszystkich parlamentarzystów , tylko jeden z epizodów . Więc prawodpopodobieśtwo , ze nie wszyscy Polscy posłowie wiedzieli jaka zawrtosć merytoryczną niesie ta poprawka jest całkiem możlliwe . Cytat:
Chociaż to , że w parlamencie nie każdy jest od wszystkiego jest bardzo racjonalnym podejściem. Do tej samej rezolucji było kilkadziesiąt poprawek i po to są ściągi czy poslowie prowadzący , żeby każdy poseł nie musiał znać na pamięć zawartości merytorycznej każdej poprawki . Tak jest w polskim parlamencie w europejskim i pewnie nawet w amerykańskim ![]() Zresztą napisałem też taką wersję w której posłowie są poinformowani i nie głosują z innych względów. Mogło tak być tak samo jak mogło być tak , że nie znali merytorycznej zawartości tej poprawki. W PE głosowania ustala się przeważnie zgodnie z linią klubów PE a nie z linią klubów krajowych , więc nie dziwie się , że nie ma przedstawicieli reprezentujących polskie partie , którzy by się dopytywali czy będzie jakieś głosowanie interesujące w kontekście ich spraw krajowych. Tego typu obowiązek poinformowania a przynajmniej etyczny obowiązek poiformowania leżał po stronie posłanki , która była autorką poprawki . Cytat:
Ale jak piszę ja takiego tlumaczenia nie czytałem , jak gdzieś znalazłeś to możesz zapodać. Ciekawy jestem kto się tak może wić . No właśnie tym się różnimy , że ja staram się przekładać ratio nad emovere. Ty chcesz wieszać k*** na latarni a ja wole podejść do tego stonowanie. Mam prawo mieć inne zdanie niż Ty ? Cytat:
Jest pewna grupa osób, które by z taką inicjatywą nigdy nie wyszły , nie świadczy to o nich dobrze. Ale np taki Rostai czy Pinior mimo że lewicowi , mimo że są w partii socjalistycznego , to zagłosowali za tą porawką. I jeszcze chciałbym dodać , że jeżeli posłanka Kubicka wyszła z tą poprawką jedynie w celu wywołania zawieruchy i zbicia punktów w ramach kampanii wybroczej do PE , to świadczy to o niej jeszcze gorzej niż o tych którzy by nie wyszli z taką inicjatywą ,,bo nie'' .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 16.04.2009 o godz. 20:06.
![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/rot...opy_91732.html
pierwszy z brzegu super express, zdaje sie ze drugi naklad w Polsce. w kazdym razie dociera do wielu ludzi. Sam czytalem o tym chyba w Dzienniku albo w Wyborczej, w kazdym razie w ktorejs z tych "darmowych" gazet w KFC. albo np tu: http://www.polskieradio.pl/krajiswia...ykul37448.html Ironia z tajnikami demokracji parlamentarnej jest zenujaca. Po pierwsze uwazasz za zabawne cos co jest tragiczne i cos co dzieki takim jak ty staje sie standardem, a byc nim nie powinno gdyz istnieje duzo politykow ktorzy dobrze sa zorientowani w sprawach w ktorych glosuja, a nie sa tylko wyrobnikami swojej partii. Np. taki Ron Paul, dla mnie swietny polityk, dla ciebie zajebisty jest pewnie anonimowy Jasiu Kowlaski z ostatniego rzedu bo o nic nie pyta tylko robi co sie mu kaze. Skoro pasuja ci bylejakie standardy-twoja sprawa, nie narzucaj jednak chlopaku innym ludziom swojej bylejakosci i zgody na dziadostwo. Ostatnia sprawa, skoro Rosati zaglosowal "za" - znaczy ze ktos z lewicowych srodowisk o tym wiedzial. Skoro wiedzial on i jesczze ktos, znaczy ze skads sie dowiedzial, zatem albo "PiS poinformował" ( ) albo o tym rozmawianio.Pograzasz sie coraz bardziej a mi sie juz znudzilo tlumaczenie ci oczywistosci i pokazywanie kolejnego braku logiki w twoim mysleniu. A ten zarzut pod adresem tej posłanki to juz szczyt zenady. A podobno to pis szuka wszedzie spiskow ![]()
Ostatnio edytowane przez orzeu : 16.04.2009 o godz. 20:16.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Cytat:
Ale i o samym głosowaniu nie czytałem w mediach , ty podajesz link i mówisz , że czytałeś w Wybroczej albo DZienniku , wiec masz rację ![]() Cytat:
?Spokojnie. Napisalem , że jest to racjonalne a nie zabawne. Jeżeli ktoś uważa się za np speca od finansów i pracuje nad ustawami dotyczącymi tych sprawa w komisji finansów , to czy musi znać zawartość merytoryczną poprawki do ustawy dotyczącej np prawa zwiazanego z ochroną środowiska ? Po to się ustala takie sprawy wcześniej na klubie , odpowiednie osoby sporządzają odpowiednie ściągi , są prowadzący głosowanie itd. Każdy od wszystkiego jest do dupy. Myślisz , że Ron Paul ma zajebistą wiedzę od ochrony środowiska przez rolnictwo , infrastrukturę po finanse publiczne ? Nie chcę się wgłębiac w zasady demokracji parlamentarnej , ale bynajmnie nie uważam , że jej konieczną przesłanką jest absolutna znajomość wszystkiego nad czym się głosuje przez każdego z posłów . Są ogóły i są szczegóły. Cytat:
,,. Szczególnie , że istnieją przesłanki wskazujące iż kilku polskich posłów z poza UEN wiedziało czego dotyczy ta poprawka. " Ty czytasz moje posty co 10 słowo ? Na marginesie dodam , że polscy posłowie wchodzący w skład EPP(EPL) czyli z PO i PSL skorygowali swoje głosowanie na ,,tak'' za tymi poprawkami. Jak z posłami lewicowymi nie wiem , ale po wypowiedzi posłanki de Oedenber , raczej nic nie wskazuje na to by mieli korygować swoje głosowanie.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 16.04.2009 o godz. 20:30.
![]()
|
|||
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Od dziś PO ma więcej dni rządzenia za sobą niż PIS.
Jeśli te wszystkie sondaże to prawda - a jest to nawet prawdopodobne - to Goebbels mógłby być co najwyżej uczniem propagandzistów PO. Takiej nędzy III Polska nie doznała przez całe nędzne 20 lat a poparcie dla tej szkodniczej organizacji sięgnie za niedługo 99% i to wcale nie przy 99% frekwencji ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://lidiageringer.blog.onet.pl/ jeszcze co do Pileckiego, pięknie się ełroposłanka broni
![]()
Niszcz socjalizm!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
|
Jak to jest, że po dwóch latach autorytarnych rządów Jarosława Kaczyńskiego, gdy ponoć wszyscy już mieli dość polityki, frekwencja w wyborach parlamentarnych była najwyższa od 89r., a po rządach miłości do eurowyborów zamierza iść 13 % obywateli?
Widać gołym okiem, że dzięki rządom Platformy tworzy nam się prawdziwie obywatelskie społeczeństwo...Oczywiście wg obiektywnego dziennikarza o nazwisku Lis wina leży po stronie Kościoła i IPN-u... http://wyborcza.pl/1,75968,6504146,2...ekwencji_.html Rodzynki: Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fajnie , że się wszyscy w kraju od Lisa po ,,Metro'' przejeli tym mitycznym 13 % , ale frekwencja będzie zdecydowanie wyższa. Ale taka nadmierna panika , tylko może frekwencji pomóc nie zaszkodzić , więc dobrze jest.
Oczywiście niewątpliwym jest , że frekwencja poniżej 50 % , to będzie wina PO W żadnym wypadku nie jest , to niedoinfomowanie społeczeństwa o funkcjach , działalności i możliwości działania PE .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 17.04.2009 o godz. 11:22.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Panika może tak, ale ze strony Lisa i jemu podobnych. Ja się tam cieszę, że do wybroów pójdą nieliczni, a nie tak jak ostatnio o tym kto rządzi państwem decydował bedzie elektorat więzienny i "oświeconych" licealistów typu- zabierz babci dowód. A z tą frekwencją to tak raczej żartobliwie było, nie bierz tak wszystkiego na serio bo Cie życie przestanie cieszyć ![]()
Ostatnio edytowane przez bb.1906 : 17.04.2009 o godz. 11:33.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No przecież pisałem , że medialna panika . Nie dotyczyło to Ciebie
Myślę , że od 35 % do 40 % , to jest w miarę chłodne kalkulowanie syutacji . Każdy wynik powyżej 40 % (a ta panika może wywołać takie zaangażowanie , że coraz bardziej będę przekonany iż możliwe jest przekroczenie tej grancyi ) będzie bardzo dobry . Pomijam , że cieszenie się w demokracji z wyniku powyżej 40 % jest kpiną , ale taką mamy rzeczywistość . Zresztą sam sondaż eurobarometru (przerowadzony na przełomie stycznia/lutego co też ma spory wkład w wynik) wcale nie mówił o 13 % frekwencji , tylko o 41 % . Bo jeżeli zadają pytanie ,,czy pójdziesz na wybory odpowiedz w skali 1-10 ''(rozumiem , że to skalowanie jest na potrzeby jakichś specjalistycznych badań , bo ogólnie wydaj się dosyć zabawne) , to ja rozumiem , że jako na ,,tak'' powinno się zaliczać wyniki od 6 do 10 a nie 9 i 10 Ciężko wyczaić w tym temacie , która krytyka w strone PO jest z przymróżeniem oka . Np do teraz nie wiem czy Sambo w poprzdednim poście sobie żartował , czy faktycznie tak ma.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 17.04.2009 o godz. 11:42.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do postu Sambo, to trudno się nie zgodzić, że propagandzistów PO ma pierwszorzędnych. No bo jaka partia utrzymałaby takie poparcie społeczne, przy takich "osiągnięciach".
Gdzieś ostatnio przeczytałem, że " Gdyby Trzecia Rzesza miała TVN, to do dziś Niemcy myśleliby że zwyciężyli pod Stalingradem" ![]() http://niezalezna.pl/article/show/id/19576 i jak to skomentować?
Ostatnio edytowane przez bb.1906 : 17.04.2009 o godz. 12:02.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
Z rownym efektem mozna wyslac do europarlamentu sokowirowke. "Wykorzystywanie pamięci bohatera, jakim był Rotmistrz Pilecki do politycznego judzenia ewidentnie wplecionego w przedwyborczą grę uważam za hańbiące. " Gdybysmy zyli w sredniowiecznej Japonii to rzadzacy kampaku powinien wezwac obwiesi z tej listy do tradycyjnego seppuku. Bez mozliwosci honorowego pogrzebu i bez mozliwosci odzyskania posmiertnie honoru. To co sie wyrabia jest obrzydliwe. PS. Wlasnie doczytalem ze w tym samym glosowaniu Brytyjczycy byli ZA. ...bez komentarza...
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 17.04.2009 o godz. 13:11.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|