The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.04.2009, 21:26
Illargui napisał(a):Wyświetl post
No właśnie -ostatnio się zdzwiłam, gdy rozdawali za darmo GW w pociągu, ale z tegpo co piszesz to jest widocznie praktyka częstsza i pewnie element nowej strategii marketingowej
Raczej marketingu politycznego. Wspierany przez nich rząd mianuje szefem IC gościa który kupuje hurtem parę tysięcy egzemplarzy GW dziennie z przeznaczeniem do linii Intercity. Podróżny (kupując bilet) chcąc nie chcąc finansuje Agorę.
W końcu Donek musi spłacać długi zaciągnięte wobec lobbies. A przecież nie będzie płacił ze swojego.
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.04.2009, 21:29
Z Intercity domyslam sie ze tak wlasnie jest. Ale darmowa Wyborcza w McDonaldzie? Zdarzylo mi sie ze trzy razy dostac.
WISŁA PANY !!
orzeu
Senior Member

Stary 14.04.2009, 21:55
na wyborcza.pl jest
WISŁA PANY !!
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 14.04.2009, 22:11
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Czytalem dzisiaj w pociagu odpowiedz Michnika. Zgadzam sie z nim raz na sto lat, tutaj nawet mu wyszlo.
macie to, bo ciekawie musi to wyglądać...
prosiłbym o wrzutkę jak będzie... bo u mnie GW jest tylko za pieniądze

edit:
spoko już znalazłem
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 14.04.2009, 22:14
A gazete znowu mi dali za darmo, chyba juz totalnie nie schodzi gazeta. A tak przy okazji, na pierwszej stronie GW byla informacja:
"Drodzy czytelnicy, podnosimy cene gazety bo kryzys, bo reklam mniej, bo papier drogi, bo costam, bo deszcz pada". W sumie sie nie dziwie ze slowa nie bylo o spadku nakladu ale zeby tak oklamywac siebie samych? No i jeszcze to rozdawanie za darmo. Naprawde smiech

Jeśli nic się nie zmieniło w pierwszym kwartale br., to wcale tak źle nie jest:

http://www.press.pl/raportypdf/www-d...dz_og_w_08.pdf

Konkurujące "Dziennik" i "Rz" nawet po zsumowaniu, wciąż mają 100 tys. sprzedanych egz. mniej...
Chyba że zakładasz, że główna pozycja sprzedaży GW, to rozdawanie w IC :]
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 15.04.2009, 09:18
Orzeu - nie od dziś wiadomo, że w McDonaldzie podają same niezdrowe rzeczy.
Skipper
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 15.04.2009, 12:26
(...) No i jeszcze to rozdawanie za darmo. Naprawde smiech
To chyba nic dziwnego? GW można też było dostać choćby w samolocie Centralwingsu (jak jeszcze istniał) przynajmniej mi się trafiło.
Rzepę też się rozdaje tylko w innych miejscach, oni polują na takie niby bardziej intelektualne typu uczelnie, biblioteki.
Co kto lubi (a raczej która gazeta gdzie lubi).
everybody on earth wanna rap
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.04.2009, 12:51
Skipper napisał(a):Wyświetl post
To chyba nic dziwnego? GW można też było dostać choćby w samolocie Centralwingsu (jak jeszcze istniał) przynajmniej mi się trafiło.
Rzepę też się rozdaje tylko w innych miejscach, oni polują na takie niby bardziej intelektualne typu uczelnie, biblioteki.
Co kto lubi (a raczej która gazeta gdzie lubi).
"GW" i "Dziennik" rozdaje się w McDonald'sie, żeby zmniejszyć liczbę zwrotów i ratować wpływy z reklam. Żadnej tajemnicy tu nie ma, "GW" płaci za utratę wiarygodności.
Biorąc pod uwagę rozpaczliwe ruchy ostatnio wykonywane na "Czerskiej" tendencja spadkowa musiała się mocno nasilić.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.04.2009 o godz. 13:00.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
shad
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 15.04.2009, 15:54
"Porozumienie Organizacji Kombatanckich i Niepodległościowych w Krakowie wzywa wszystkich polskich eurodeputowanych, którzy nie poparli 2 kwietnia podczas głosowania w Parlamencie Europejskim zgłoszonych przez Hannę Foltyn-Kubicką poprawek do rezolucji "Świadomość europejska a totalitaryzm" - mających na celu wpisanie rotmistrza Witolda Pileckiego do tekstu dokumentu oraz ustanowienie dnia 25 maja (rocznicy jego śmierci) Europejskim Dniem Bohaterów Walki z Totalitaryzmem - do publicznego ogłoszenia rezygnacji z dalszego udziału w życiu politycznym"

komentarz:
http://crusader.salon24.pl/507928.html

i lista europosłów szubienicznych:
Czarnecki Marek,
Onyszkiewicz,
Piskorski,
Staniszewska,
Wielowieyski,
Buzek,
Chmielewski,
Gacek,
Jałowiecki,
Lewandowski,
Olbrycht,
Protasiewicz,
Saryusz-Wolski,
Siekierski,
Zaleski,
Zwiefka,
Geringer de Oedenberg,
Grabowska,
Liberadzki,
Masiel,
Sonik,
Gierek,
Niszcz socjalizm!
orzeu
Senior Member

Stary 15.04.2009, 17:34
"Geringer de Oedenberg," co to za wynalazek?
powyzsza liste mozna skitowac jednym slowem - ****y.
WISŁA PANY !!
shad
Senior Member

Stary 15.04.2009, 19:08
Najlepsze ich tłumaczenie jest... że im się przyciski pomyliły. Tzn. nie im tylko komputerowi.

Orzeu, to ten wynalazek:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Lidia_G...r_de_Oedenberg
SLDówka
Ostatnio edytowane przez shad : 15.04.2009 o godz. 19:41.
Niszcz socjalizm!
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.04.2009, 20:01
Chyba nie chodzi o to , że się komputer pomylił , tylko że głosowali za kluczem grupowym . Przecież kiedy się czyta jaka poprawka będzie głosowana , to nie odczutuje się jej merotyrycznej zawartości.
Jeżeli PiS nie poinformował pozostałych polskich posłów , że ta poprawka zgłoszona przez UEN ma zawartość historyczno-narodowo-symboliczną , to to by było s-syństwo z ich strony i czysta kiełbasa wyborcza.
Jeżeli jednak poinformował , że tak będzie , to widocznie pozostali posłowie uznali , że w kwestiach personalnych w ramachogólnej zasady , że na nazwiska nie głosujemy , wyłamu nie będzie.

Chyba jednak zdajecie sobie sprawę , że głosowanie w tej kwestii miało by wymiar czysto symboliczny , ponieważ żadne nawet największe nazwisko Polaka , Francuza czy Luksemburczyka nie przeszło by w rezolucji tego typu . To jest sprawa raczej oczywista.

W każdym razie wypowiedź posłanki de Oedenberg (lewicowej bardzo) jest raczej na żenującym poziomie.
Ponieważ żadna inicjatywa mająca na celu upamiętnienie wielkich bohaterów ryzykujących swoje życie dla innych nie niesie , ze sobą ani krzty hańby. Chyba , że jest to wykorzystywane tylko i wyłącznie do gierki przedwyborczej . Wtedy , to jest czyste s-syństwo .

Zresztą przy okazji tej reozolucji mieliśmy bardzo ciekawą sytuację ,,politologiczną(?)'' bo mieliśmy przykład anty-totalitarno , rozliczeniowego sojuszu od Zielonych poprzez liberałów i chadeków po neo-gaulistów (UEN) , którzy przygotowali wspólną rezolucję http://www.europarl.europa.eu/sides/...PL&language=PL ostatecznie przyjętą , w opozycji do której stał projekt socjalistów http://www.europarl.europa.eu/sides/...64&language=PL , którzy chcieli przejść nad sprawą raczej do ,,porządku dziennego'' . Bynajmniej nie oskarżam socjalistów o jakieś skłonnności totalitarystyczne , to raczej ich niechęć do głębszych rozliczeń historycznych i sięgania wstecz co bywa momentami słuszne ,ale w zdecydowanej większośći przypadków jest sporym błędem .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 15.04.2009 o godz. 20:29.
wolfy
Senior Member

Stary 16.04.2009, 11:27
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli PiS nie poinformował pozostałych polskich posłów , że ta poprawka zgłoszona przez UEN ma zawartość historyczno-narodowo-symboliczną , to to by było s-syństwo z ich strony i czysta kiełbasa wyborcza.
No tak, ja coś czułem, że to wina PiS-u.

Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.04.2009, 11:50
powyzsza liste mozna skwitowac jednym slowem - ****y.
nic dodac nic ujac - k***y do potegi n-tej

--------------------------------------------------------------------------
Milionerzy z KE http://www.kapitalizm.org/?action=sh...le&art_id=5576
Ostatnio edytowane przez cpc : 16.04.2009 o godz. 12:17.
Mareq
Senior Member

Stary 16.04.2009, 13:48
Cytat:
No tak, ja coś czułem, że to wina PiS-u.
To źle czułeś , bo wyraźnie napisałem , że może tak być . Jest to jedna z opcji i przedstawiłem też opcję alternatywną , więc nie wybieraj sobie pojedyńczych fragmentów potrzebnych pod Twoją interpretację , bo to nie ma żadnego sensu
orzeu
Senior Member

Stary 16.04.2009, 16:41
I tak spoko ze dopuszczasz wersje ze MOZE to nie byc wina PiSu

Sory ale jesli w europarlamencie sa poslowie ktorych przed glosowaniem trzeba wg ciebie INFORMOWAC O CZYM BEDZIE GLOSOWANIE ( ) to znaczy ze sa ta .......one nieroby ktore nawet nie racza sie zastanowic przez sekunde na co przycisk wciskaja. Ewentualnie maja gleboko w dupie to za czym glosuja. Tak czy siak znowu mnie zmiazdzyles. Ja jesli za czyms sie opowiadam/pod czyms sie podpisuje to staram sie wiedziec o tym wszystko bo bore odpowiedzialnosc za swoj podpis, swoje nazwisko lub tez wycofuje sie gdy nie wiem o czym jest sprawa. Dla tych kurew z listy wyzej i najwyrazniej tez dla ciebie obca jest zasada "nie wiem o co chodzi - nie robie nic".
"Poinformowac"
WISŁA PANY !!
wolfy
Senior Member

Stary 16.04.2009, 17:54
To źle czułeś , bo wyraźnie napisałem , że może tak być . Jest to jedna z opcji i przedstawiłem też opcję alternatywną , więc nie wybieraj sobie pojedyńczych fragmentów potrzebnych pod Twoją interpretację , bo to nie ma żadnego sensu
Sensu, to nie ma w ogóle cała Twoja wypowiedź, począwszy od fragmentu nakładającego obowiązek informowania przez europosłów PiS-u pozostałych naszych reprezentantów jak należy głosować.
Chyba, że lenistwo bądź wtórny analfabetyzm przedstawicieli Twojej partii traktujesz jako okoliczność usprawiedliwiającą

Ja mam generalnie luźny stosunek do jednych, jak i do drugich, ale ewidentnie przeginasz już przysłowiową pałę szukając na siłę winy PiS-u. Kiedy dają ciała, to dają, ale robienie z nich politycznego "czarnego luda" już dawno przekroczyło granice śmieszności.

No chyba, że Ci w sms-ie tak kazali pisać, wtedy zwracam honor. Nie dopuszczam możliwości, żebyś mógł sprzeciwić się poleceniu Partii kierując się własnym rozumem i sumieniem, więc jesteś wtedy rozgrzeszony
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.04.2009 o godz. 17:57.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Mareq
Senior Member

Stary 16.04.2009, 19:24
Cytat:
I tak spoko ze dopuszczasz wersje ze MOZE to nie byc wina PiSu

Sory ale jesli w europarlamencie sa poslowie ktorych przed glosowaniem trzeba wg ciebie INFORMOWAC O CZYM BEDZIE GLOSOWANIE ( ) to znaczy ze sa ta .......one nieroby ktore nawet nie racza sie zastanowic przez sekunde na co przycisk wciskaja. Ewentualnie maja gleboko w dupie to za czym glosuja. Tak czy siak znowu mnie zmiazdzyles. Ja jesli za czyms sie opowiadam/pod czyms sie podpisuje to staram sie wiedziec o tym wszystko bo bore odpowiedzialnosc za swoj podpis, swoje nazwisko lub tez wycofuje sie gdy nie wiem o czym jest sprawa. Dla tych kurew z listy wyzej i najwyrazniej tez dla ciebie obca jest zasada "nie wiem o co chodzi - nie robie nic".
Tak nie jest jedynie w europarlamencie , tylko z tego co mi wiadomo w każdym parlamencie vide ostatnie głośne głosowanie na temat ograniczenia finansowania partii politycznych z budżetu i pomyłka posłów PSL .
Każdy poseł dostaje ściąge do głosowania lub głosuje za posłem prowadzącym.
Nie pisz ,że nie zdwałeś sobie z tego sprawy

Cytat:
Sensu, to nie ma w ogóle cała Twoja wypowiedź, począwszy od fragmentu nakładającego obowiązek informowania przez europosłów PiS-u pozostałych naszych reprezentantów jak należy głosować.
Chyba, że lenistwo bądź wtórny analfabetyzm przedstawicieli Twojej partii traktujesz jako okoliczność usprawiedliwiającą
Według mnie istniał taki moralny obowiązek. Jednak nie stwierdziłem , że go nie dopełnili . Szczególnie , że istnieją przesłanki wskazujące iż kilku polskich posłów z poza UEN wiedziało czego dotyczy ta poprawka.
W PE działa nieformalny klub Polski w ramach którego posłowie informują się o sprawach mających jakieś odnieśnie do naszego kraju , w których powinni zajmować wspólne stanowisko , ewentualni forosować te stanowisko we własnych klubach. Do tej kilkunastopuktowej rezolucji było zgłoszonych kilkadziesiąt poprawek i chyba nie jesteś kolejnym , który wmówi mi , że myślał do tej pory iż posłowie znają merytoryczą zawartość każdej z poprawek ?
Moja partia ?
Nie jestem właścicielem żadnej partii i nie należe do żadnej partii

Cytat:
ewidentnie przeginasz już przysłowiową pałę szukając na siłę winy PiS-u. Kiedy dają ciała, to dają, ale robienie z nich politycznego "czarnego luda" już dawno przekroczyło granice śmieszności.
To nie jest szukanie na siłe , tylko analizowanie dziwnych zbiegów okoliczności.
Posłanka Kubicka zgłasza w imieniu klubu UEN tego typu poprawkę , która szans na znalezienie się w tej rezolucji nie ma żadnych , przy tym zgłasza wniosek o głosowanie imienne a kilkanaście dni później z dumą na swoim blogu ogłasza , kto był zdrajcą Polski.
Nie śmierdzi Ci to zagrywką przedwyborczą ?
Ja na ich miejscu raczej zagłosował bym za , ale jestem daleki od nazywania tych , którzy zagłosowali przeciwko latarnicami.

Przede wszystkim inną metodą powinni dbać o pamięć o takich bohaterach jak Rotmistrz Pilecki .
Np zamiast drukować jakieś durne broszury o żydach , powinni przygotować broszury upamiętaniające życie i działalność Witolda Pileckiego pozsypywać nimi skrzynki pocztowe innych parlamentarzystów , zorganizować jakąś wystawę w parlamencie np w rocznicę jego śmierci itp .

Cytat:
No chyba, że Ci w sms-ie tak kazali pisać, wtedy zwracam honor. Nie dopuszczam możliwości, żebyś mógł sprzeciwić się poleceniu Partii kierując się własnym rozumem i sumieniem, więc jesteś wtedy rozgrzeszony
Obrażasz poczucie mojej wolnośći
Jakby mi ktoś w smsie napisał co mam mówic/pisać , to mógłbym się co najwyżej głośno zaśmiać .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 16.04.2009 o godz. 19:31.
orzeu
Senior Member

Stary 16.04.2009, 19:32
O Pileckim i o tym glosowaniu wiedzialo pol Polski, lacznie z telewizja i gazetami, wiec nie wymyslaj tutaj dyrdymałów, że "klub Polski im pewnie nie powiedział".
A nawet jesli nie powiedzial, nawet jesli mieli glosowac z klucza partyjnego to strach sie bac jesli sa w tym europarlamencie dwie partie polityczne ktore nie maja ANI JEDNEGO przedstawieciela ktory by sie zainteresowal za czym dzisiaj bedzie klikał. Przyjsc, kliknac, odbebnic bez zastanowienia i pojsc sobie do domu - ot, rzad fachowcow.

Ewentualnie jesli nie wiedzieli o czym jest to glosowanie to skad sie wziely tlumaczenia o pomyleniu przyciskow? Wez sie nie pograzaj chlopie tylko przyznaj ze goscie dali plame na calej linii albo najlepiej zamilcz.

I ostatnia sprawa, znamiennym jest ze istnieje cala grupa ludzi ktorzy nigdy w zyciu nie wyszliby nawet z taka inicjatywa, to jest glownie pod adresem najwiekszych kurew sposrod kurew czyli (p)oslow z sld.
WISŁA PANY !!
Mareq
Senior Member

Stary 16.04.2009, 19:55
Kiedy pół Polski wiedziało ?.Dowiedziało się bodajże wczoraj czy przedwczoraj w każdym razie w ciągu ostatnich dni . Głosowanie było chyba 2 kwietnia. Sam jak czytałem podczas tamtej sesji plenarnej projekty poszczególnych klubów odnośnie tej rezolucji , to się zdziwiłem tym Pileckim i nie przypominam sobie ,żeby wtedy jakiekolwiek większe media w Polsce się nawet zająkneły na ten temat . Sprawa wyszła na jaw bo posłanka , która wniosła poprawkę napisała o tym na blogu .
To była rezolucja//bardzo ważna , przynajmniej dla mnie// ale jedna z wielu , te poprawki były jednymi z kilkuset zgłoszonych na tamtym posiedzeniu parlamentarnym
To nie było oczko w głowie na którym były skupione umysły i palce wszystkich parlamentarzystów , tylko jeden z epizodów .
Więc prawodpopodobieśtwo , ze nie wszyscy Polscy posłowie wiedzieli jaka zawrtosć merytoryczną niesie ta poprawka jest całkiem możlliwe .

Cytat:
A nawet jesli nie powiedzial, nawet jesli mieli glosowac z klucza partyjnego to strach sie bac jesli sa w tym europarlamencie dwie partie polityczne ktore nie maja ANI JEDNEGO przedstawieciela ktory by sie zainteresowal za czym dzisiaj bedzie klikał. Przyjsc, kliknac, odbebnic bez zastanowienia i pojsc sobie do domu - ot, rzad fachowcow
Brawo poznajesz tajniki demokracji parlamentarnej
Chociaż to , że w parlamencie nie każdy jest od wszystkiego jest bardzo racjonalnym podejściem.
Do tej samej rezolucji było kilkadziesiąt poprawek i po to są ściągi czy poslowie prowadzący , żeby każdy poseł nie musiał znać na pamięć zawartości merytorycznej każdej poprawki .
Tak jest w polskim parlamencie w europejskim i pewnie nawet w amerykańskim
Zresztą napisałem też taką wersję w której posłowie są poinformowani i nie głosują z innych względów.
Mogło tak być tak samo jak mogło być tak , że nie znali merytorycznej zawartości tej poprawki.
W PE głosowania ustala się przeważnie zgodnie z linią klubów PE a nie z linią klubów krajowych , więc nie dziwie się , że nie ma przedstawicieli reprezentujących polskie partie , którzy by się dopytywali czy będzie jakieś głosowanie interesujące w kontekście ich spraw krajowych.
Tego typu obowiązek poinformowania a przynajmniej etyczny obowiązek poiformowania leżał po stronie posłanki , która była autorką poprawki .

Cytat:
Ewentualnie jesli nie wiedzieli o czym jest to glosowanie to skad sie wziely tlumaczenia o pomyleniu przyciskow? Wez sie nie pograzaj chlopie tylko przyznaj ze goscie dali plame na calej linii albo najlepiej zamilcz.
Jeżeli ktoś się tłumaczył , że pomylili przyciski a ja prawdę powiedziawszy takiego tłumaczenia nie czytałem , to jest bardzo możliwe , że poprostu robi w uja , bo istnieje możliwość korekty głosu.
Ale jak piszę ja takiego tlumaczenia nie czytałem , jak gdzieś znalazłeś to możesz zapodać.
Ciekawy jestem kto się tak może wić .
No właśnie tym się różnimy , że ja staram się przekładać ratio nad emovere.
Ty chcesz wieszać k*** na latarni a ja wole podejść do tego stonowanie.
Mam prawo mieć inne zdanie niż Ty ?

Cytat:
I ostatnia sprawa, znamiennym jest ze istnieje cala grupa ludzi ktorzy nigdy w zyciu nie wyszliby nawet z taka inicjatywa, to jest glownie pod adresem najwiekszych kurew sposrod kurew czyli (p)oslow z sld.
Też troche emocjonalne podejście.
Jest pewna grupa osób, które by z taką inicjatywą nigdy nie wyszły , nie świadczy to o nich dobrze.
Ale np taki Rostai czy Pinior mimo że lewicowi , mimo że są w partii socjalistycznego , to zagłosowali za tą porawką.
I jeszcze chciałbym dodać , że jeżeli posłanka Kubicka wyszła z tą poprawką jedynie w celu wywołania zawieruchy i zbicia punktów w ramach kampanii wybroczej do PE , to świadczy to o niej jeszcze gorzej niż o tych którzy by nie wyszli z taką inicjatywą ,,bo nie'' .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 16.04.2009 o godz. 20:06.
orzeu
Senior Member

Stary 16.04.2009, 20:07
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/rot...opy_91732.html
pierwszy z brzegu super express, zdaje sie ze drugi naklad w Polsce. w kazdym razie dociera do wielu ludzi. Sam czytalem o tym chyba w Dzienniku albo w Wyborczej, w kazdym razie w ktorejs z tych "darmowych" gazet w KFC.
albo np tu:
http://www.polskieradio.pl/krajiswia...ykul37448.html

Ironia z tajnikami demokracji parlamentarnej jest zenujaca. Po pierwsze uwazasz za zabawne cos co jest tragiczne i cos co dzieki takim jak ty staje sie standardem, a byc nim nie powinno gdyz istnieje duzo politykow ktorzy dobrze sa zorientowani w sprawach w ktorych glosuja, a nie sa tylko wyrobnikami swojej partii. Np. taki Ron Paul, dla mnie swietny polityk, dla ciebie zajebisty jest pewnie anonimowy Jasiu Kowlaski z ostatniego rzedu bo o nic nie pyta tylko robi co sie mu kaze. Skoro pasuja ci bylejakie standardy-twoja sprawa, nie narzucaj jednak chlopaku innym ludziom swojej bylejakosci i zgody na dziadostwo.

Ostatnia sprawa, skoro Rosati zaglosowal "za" - znaczy ze ktos z lewicowych srodowisk o tym wiedzial. Skoro wiedzial on i jesczze ktos, znaczy ze skads sie dowiedzial, zatem albo "PiS poinformował" () albo o tym rozmawianio.
Pograzasz sie coraz bardziej a mi sie juz znudzilo tlumaczenie ci oczywistosci i pokazywanie kolejnego braku logiki w twoim mysleniu.
A ten zarzut pod adresem tej posłanki to juz szczyt zenady. A podobno to pis szuka wszedzie spiskow
Ostatnio edytowane przez orzeu : 16.04.2009 o godz. 20:16.
WISŁA PANY !!
Mareq
Senior Member

Stary 16.04.2009, 20:24
Cytat:
pierwszy z brzegu super express, zdaje sie ze drugi naklad w Polsce. w kazdym razie dociera do wielu ludzi. Sam czytalem o tym chyba w Dzienniku albo w Wyborczej, w kazdym razie w ktorejs z tych "darmowych" gazet w KFC.
Głównie chodziło mi o to , że przed publikacją notki na blogu nie było afery o te różnice w głosowaniu.
Ale i o samym głosowaniu nie czytałem w mediach , ty podajesz link i mówisz , że czytałeś w Wybroczej albo DZienniku , wiec masz rację

Cytat:
Ironia z tajnikami demokracji parlamentarnej jest zenujaca. Po pierwsze uwazasz za zabawne cos co jest tragiczne i cos co dzieki takim jak ty staje sie standardem, a byc nim nie powinno gdyz istnieje duzo politykow ktorzy dobrze sa zorientowani w sprawach w ktorych glosuja, a nie sa tylko wyrobnikami swojej partii. Np. taki Ron Paul, dla mnie swietny polityk, dla ciebie zajebisty jest pewnie anonimowy Jasiu Kowlaski z ostatniego rzedu bo o nic nie pyta tylko robi co sie mu kaze. Skoro pasuja ci bylejakie standardy-twoja sprawa, nie narzucaj jednak chlopaku innym ludziom swojej bylejakosci i zgody na dziadostwo.
Ale po co te chłopie , chłopaku ?
Spokojnie.
Napisalem , że jest to racjonalne a nie zabawne.
Jeżeli ktoś uważa się za np speca od finansów i pracuje nad ustawami dotyczącymi tych sprawa w komisji finansów , to czy musi znać zawartość merytoryczną poprawki do ustawy dotyczącej np prawa zwiazanego z ochroną środowiska ? Po to się ustala takie sprawy wcześniej na klubie , odpowiednie osoby sporządzają odpowiednie ściągi , są prowadzący głosowanie itd.
Każdy od wszystkiego jest do dupy.
Myślisz , że Ron Paul ma zajebistą wiedzę od ochrony środowiska przez rolnictwo , infrastrukturę po finanse publiczne ?
Nie chcę się wgłębiac w zasady demokracji parlamentarnej , ale bynajmnie nie uważam , że jej konieczną przesłanką jest absolutna znajomość wszystkiego nad czym się głosuje przez każdego z posłów .
Są ogóły i są szczegóły.

Cytat:
Ostatnia sprawa, skoro Rosati zaglosowal "za" - znaczy ze ktos z lewicowych srodowisk o tym wiedzial. Skoro wiedzial on i jesczze ktos, znaczy ze skads sie dowiedzial, zatem albo "PiS poinformował" () albo o tym rozmawianio.
napisałem kilkanaście minut wcześniej

,,. Szczególnie , że istnieją przesłanki wskazujące iż kilku polskich posłów z poza UEN wiedziało czego dotyczy ta poprawka.
"

Ty czytasz moje posty co 10 słowo ?

Na marginesie dodam , że polscy posłowie wchodzący w skład EPP(EPL) czyli z PO i PSL skorygowali swoje głosowanie na ,,tak'' za tymi poprawkami.
Jak z posłami lewicowymi nie wiem , ale po wypowiedzi posłanki de Oedenber , raczej nic nie wskazuje na to by mieli korygować swoje głosowanie.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 16.04.2009 o godz. 20:30.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 16.04.2009, 21:57
Od dziś PO ma więcej dni rządzenia za sobą niż PIS.

Jeśli te wszystkie sondaże to prawda - a jest to nawet prawdopodobne - to Goebbels mógłby być co najwyżej uczniem propagandzistów PO.

Takiej nędzy III Polska nie doznała przez całe nędzne 20 lat a poparcie dla tej szkodniczej organizacji sięgnie za niedługo 99% i to wcale nie przy 99% frekwencji
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
shad
Senior Member

Stary 16.04.2009, 22:16
http://lidiageringer.blog.onet.pl/ jeszcze co do Pileckiego, pięknie się ełroposłanka broni
Niszcz socjalizm!
bb.1906
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.04.2009, 10:56
Jak to jest, że po dwóch latach autorytarnych rządów Jarosława Kaczyńskiego, gdy ponoć wszyscy już mieli dość polityki, frekwencja w wyborach parlamentarnych była najwyższa od 89r., a po rządach miłości do eurowyborów zamierza iść 13 % obywateli? Widać gołym okiem, że dzięki rządom Platformy tworzy nam się prawdziwie obywatelskie społeczeństwo...

Oczywiście wg obiektywnego dziennikarza o nazwisku Lis wina leży po stronie Kościoła i IPN-u...
http://wyborcza.pl/1,75968,6504146,2...ekwencji_.html
Rodzynki:
Cytat:
Ja się większości mającej wszystko w głębokim poważaniu nie do końca dziwię. Z jakiego to względu większość ma się przejmować donośnymi obchodami w sytuacji, gdy kraj zalewają odchody. Między prezydentem a premierem toczy się gorsząca wojenka, a prawicowo-lustracyjne oszołomstwo znowu jest w ofensywie i czego jeszcze nie zgnoiło, to za chwilę być może zgnoi, czego jeszcze nie skopało, za chwile wdepcze w błoto.
Cytat:
Politycy, którzy 20 lat pracowali, aby większość, jak w PRL-u, mówiła o nich "oni". Media zajęte sobą i gotowe złamać wszelkie standardy, aby sobie wzajemnie dopiec, tzw. eksperci, którzy psioczą, że w telewizyjnych studiach są politycy, a nie oni, zanim okazuje się, że eksperci o niczym tak nie marzą, jak by zostać politykami. Odpowiada za to Kościół, który totalnie abdykował, sprowadzając swą misję do roli odpustowo-rytualnej.
Mareq
Senior Member

Stary 17.04.2009, 11:18
Fajnie , że się wszyscy w kraju od Lisa po ,,Metro'' przejeli tym mitycznym 13 % , ale frekwencja będzie zdecydowanie wyższa. Ale taka nadmierna panika , tylko może frekwencji pomóc nie zaszkodzić , więc dobrze jest.
Oczywiście niewątpliwym jest , że frekwencja poniżej 50 % , to będzie wina PO
W żadnym wypadku nie jest , to niedoinfomowanie społeczeństwa o funkcjach , działalności i możliwości działania PE .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 17.04.2009 o godz. 11:22.
bb.1906
Senior Member

Stary 17.04.2009, 11:27
Fajnie , że się wszyscy w kraju od Lisa po ,,Metro'' przejeli tym 13 % , ale frekwencja będzie zdecydowanie wyższa. Ale taka nadmierna panika , tylko może frekwencji pomóc nie zaszkodzić , więc dobrze jest.
Oczywiście niewątpliwym jest , że frekwencja poniżej 50 % , to będzie wina PO
W żadnym wypadku nie jest , to niedoinfomowanie społeczeństwa o funkcjach , działalności i możliwości działania PE .
Ale jaka panika? Panika może tak, ale ze strony Lisa i jemu podobnych. Ja się tam cieszę, że do wybroów pójdą nieliczni, a nie tak jak ostatnio o tym kto rządzi państwem decydował bedzie elektorat więzienny i "oświeconych" licealistów typu- zabierz babci dowód.

A z tą frekwencją to tak raczej żartobliwie było, nie bierz tak wszystkiego na serio bo Cie życie przestanie cieszyć
Ostatnio edytowane przez bb.1906 : 17.04.2009 o godz. 11:33.
Mareq
Senior Member

Stary 17.04.2009, 11:39
No przecież pisałem , że medialna panika . Nie dotyczyło to Ciebie
Myślę , że od 35 % do 40 % , to jest w miarę chłodne kalkulowanie syutacji . Każdy wynik powyżej 40 % (a ta panika może wywołać takie zaangażowanie , że coraz bardziej będę przekonany iż możliwe jest przekroczenie tej grancyi ) będzie bardzo dobry .
Pomijam , że cieszenie się w demokracji z wyniku powyżej 40 % jest kpiną , ale taką mamy rzeczywistość .
Zresztą sam sondaż eurobarometru (przerowadzony na przełomie stycznia/lutego co też ma spory wkład w wynik) wcale nie mówił o 13 % frekwencji , tylko o 41 % .
Bo jeżeli zadają pytanie ,,czy pójdziesz na wybory odpowiedz w skali 1-10 ''(rozumiem , że to skalowanie jest na potrzeby jakichś specjalistycznych badań , bo ogólnie wydaj się dosyć zabawne) , to ja rozumiem , że jako na ,,tak'' powinno się zaliczać wyniki od 6 do 10 a nie 9 i 10

Ciężko wyczaić w tym temacie , która krytyka w strone PO jest z przymróżeniem oka .
Np do teraz nie wiem czy Sambo w poprzdednim poście sobie żartował , czy faktycznie tak ma.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 17.04.2009 o godz. 11:42.
bb.1906
Senior Member

Stary 17.04.2009, 11:59
Co do postu Sambo, to trudno się nie zgodzić, że propagandzistów PO ma pierwszorzędnych. No bo jaka partia utrzymałaby takie poparcie społeczne, przy takich "osiągnięciach".
Gdzieś ostatnio przeczytałem, że " Gdyby Trzecia Rzesza miała TVN, to do dziś Niemcy myśleliby że zwyciężyli pod Stalingradem"

http://niezalezna.pl/article/show/id/19576
i jak to skomentować?
Ostatnio edytowane przez bb.1906 : 17.04.2009 o godz. 12:02.
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 17.04.2009, 13:04
shad napisał(a):Wyświetl post
http://lidiageringer.blog.onet.pl/ jeszcze co do Pileckiego, pięknie się ełroposłanka broni
Ta baba z nazwiskiem po eksmezu to skandaliczny tluk.
Z rownym efektem mozna wyslac do europarlamentu sokowirowke.

"Wykorzystywanie pamięci bohatera, jakim był Rotmistrz Pilecki do politycznego judzenia ewidentnie wplecionego w przedwyborczą grę uważam za hańbiące. "

Gdybysmy zyli w sredniowiecznej Japonii to rzadzacy kampaku powinien wezwac obwiesi z tej listy do tradycyjnego seppuku. Bez mozliwosci honorowego pogrzebu i bez mozliwosci odzyskania posmiertnie honoru.

To co sie wyrabia jest obrzydliwe.

PS.
Wlasnie doczytalem ze w tym samym glosowaniu Brytyjczycy byli ZA.

...bez komentarza...
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 17.04.2009 o godz. 13:11.
Boia chi molla !

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów