|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Mógłby mi ktoś coś o tym powiedzieć
Chciałbym spróbować swoich sił by być lepszy, ale chciałbym wiedzieć więcej. Jaki tam jest poziom, jacy trenerzy, jak wygląda test sprawdzający. Z góry dzięki |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Najlepiej By Bylo Jak Bys poprostu przeszedl sie na taki trening i zobaczyl jak on wyglada porozmawiac z zawodnikami trenerem itd
![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
a ważna jest umiejętność kapkowania
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Wydaję mi się, że musisz grać dobrze w piłkę, bo gra to nie konkurs "kapek". W czasie meczu robić tego chyba nie będziesz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
W Wiśle z tego co wiem chłopcy zaczynaja treningi w wieku 6 lat, wiec na pewno 12 latkowie są już nieźle zaawansowani technicznie jak na swój wiek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Gdy ja chciałem iść na Wisłę to wszyscy moi koledzy mówili, że mnie nie przyjmią bo trzeba umieć ponad 100 kapek... gówno prawda! W takich klubach trenerzy patrzą kto jakim autem jeździ.. jeśli jeździsz BMW Q7 pomyśli sobie, że masz dużo kasy i będą ciągneli od Ciebie kase... jak przyjedziesz maluchem terner będzie Cie zlewał... wiem, bo sam doświadczyłem, co nie należało do przyjemności. ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
. Poziom w Wiśle 97 jest średni. Z tego co mi wiadomo trener spoko.Jeżeli chodzi o dostanie sie do Wisły 97 to przychodzisz na trening , chodzisz potem z 3 treningi i trener mówi czy Cię przyjmie.Przynajmniej ja tak miałem jak dochodziłem do Wisły 96. |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
Wybacz ale 12-letnie dzieci raczej nie wożą sie BMW czy innymi samochodami... Powiem ci z własnego doświadczenia : (kiedyś pogrywałem w Wisełce , gdy byłem w twoim wieku) Żonglerka piłką czyli popularne "kapki" w znaczącym stopniu kształtują technike młodego zawodnika. A właśnie w takim wieku powinno się nabywać niezbędnę umiejętności w tej dziedzinie.Oczywiście kapki nie są najważniejsze , ale uwierz mi : Jak sie nauczysz dobrze "kapkować" to ci się będzie lepiej piłka nogi trzymać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Chodziło mi o to czym rodzice jeźdżą... po za tym decyzja do chłopaka należy i jego rodziców. Jak tylko napisałem jak było, gdy ja chodziłem.
Co do żonglerki może masz racje, ale nie w moim wypadku. Nie potrafie kapek,a mimo wszytsko piłka trzyma mi się nogi, z podaniami, strzałami również nie ma problemu... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Troche to przykre że tak jest bo większośc dobrych piłkarzy wywodzi sie z dołów społecznych.Takie traktowanie przez trenera jest uważam niedopuszczalne. Co do żonglerki to jeśli ktoś jest zaawansowany technicznie to kapkowanie nie sprawia mu najmniejszych problemów.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.04.2009 o godz. 14:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
jemu pewnie chodzi o to że żeby się dostać trzeba umieć ileś tam kapek ale to tylko plotki :]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Zaawansowane technicznie w Wiśle to jest urządzanie o nazwie laptop w pawilonie multimedialnym. A już na pewno nie piłkarze, tym bardziej 12 letni. Na turnieju Grabki piłkarze z Dortmundu pokazali jakie to zaawansowanie jest na Reymonta. W takie bajki o kapkach też nie wierz. Większość mitologie uprawia, i to nie tylko w tym temacie. Tacy ludzie. Dlatego nie słuchając innych idź i spróbuj. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Najważniejsza jest ambicja i pewność siebie. Ambicja, bo jak już się zapiszesz to nie mózesz olewać trningów, nie iśc bo ci się nie chce. A pewność, by umieć pokazać swoje umiejętności, by nogi ci się nie plątały podczas treningu
PS wiem bo sam gram piąty rok w Jadwidze Kraków w trapkarzach starszych (poziom nie najgorszy, I liga) ![]() ![]()
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
No bo wiecie ja nie jestem jakiś rewelacyjny tylko że tak to ujmę "w miarę dobry", ale trenuje 12 godzin na dobę i uwielbiam ten sport, a bardzo bym się chciał tam dostać i się szkolić
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
i nie wiem czy iść czy nie narobie tylko wstydu
|
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Zawsze powtarzam: "Ambicja ponad umiejętności"
Idź spróbuj, a nuż się uda Nawet jak sobie narobisz wstydu to i tak nic się nie stanie... Pewnie ostatni raz zobaczysz tego trenera i zawodników ![]() Powodzenia ![]() ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Wielkie Dzięki
![]() Spróbuję, no bo co mi szkodzi |