The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
I.G.I
Junior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.04.2009, 12:23. Wisła Kraków - Trampkarze 1997
Mógłby mi ktoś coś o tym powiedzieć
Chciałbym spróbować swoich sił by być lepszy, ale chciałbym wiedzieć więcej.
Jaki tam jest poziom, jacy trenerzy, jak wygląda test sprawdzający.
Z góry dzięki
Odpowiedz cytując
tembeltsw
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 09.04.2009, 22:02
Najlepiej By Bylo Jak Bys poprostu przeszedl sie na taki trening i zobaczyl jak on wyglada porozmawiac z zawodnikami trenerem itd

Odpowiedz cytując
I.G.I
Junior Member

Stary 11.04.2009, 11:52
a ważna jest umiejętność kapkowania
Odpowiedz cytując
maksinho
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 11.04.2009, 11:56
Wydaję mi się, że musisz grać dobrze w piłkę, bo gra to nie konkurs "kapek". W czasie meczu robić tego chyba nie będziesz Powodzenia
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.04.2009, 12:00
W Wiśle z tego co wiem chłopcy zaczynaja treningi w wieku 6 lat, wiec na pewno 12 latkowie są już nieźle zaawansowani technicznie jak na swój wiek.
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 11.04.2009, 12:04
I.G.I napisał(a):Wyświetl post
a ważna jest umiejętność kapkowania
Gdy ja chciałem iść na Wisłę to wszyscy moi koledzy mówili, że mnie nie przyjmią bo trzeba umieć ponad 100 kapek... gówno prawda!

W takich klubach trenerzy patrzą kto jakim autem jeździ.. jeśli jeździsz BMW Q7 pomyśli sobie, że masz dużo kasy i będą ciągneli od Ciebie kase... jak przyjedziesz maluchem terner będzie Cie zlewał... wiem, bo sam doświadczyłem, co nie należało do przyjemności.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
boro57
Junior Member

Od: 01.2006

Stary 11.04.2009, 12:15
I.G.I napisał(a):Wyświetl post
Mógłby mi ktoś coś o tym powiedzieć
Chciałbym spróbować swoich sił by być lepszy, ale chciałbym wiedzieć więcej.
Jaki tam jest poziom, jacy trenerzy, jak wygląda test sprawdzający.
Z góry dzięki
Idź , nic Cie to nie kosztuje a możesz zyskać . Poziom w Wiśle 97 jest średni. Z tego co mi wiadomo trener spoko.Jeżeli chodzi o dostanie sie do Wisły 97 to przychodzisz na trening , chodzisz potem z 3 treningi i trener mówi czy Cię przyjmie.Przynajmniej ja tak miałem jak dochodziłem do Wisły 96.
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Od: 02.2009

Stary 11.04.2009, 12:16
KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post
Gdy ja chciałem iść na Wisłę to wszyscy moi koledzy mówili, że mnie nie przyjmią bo trzeba umieć ponad 100 kapek... gówno prawda!

W takich klubach trenerzy patrzą kto jakim autem jeździ.. jeśli jeździsz BMW Q7 pomyśli sobie, że masz dużo kasy i będą ciągneli od Ciebie kase... jak przyjedziesz maluchem terner będzie Cie zlewał... wiem, bo sam doświadczyłem, co nie należało do przyjemności.
Rzeczywiście zacheciłeś chłopaka ,że nie ma co........
Wybacz ale 12-letnie dzieci raczej nie wożą sie BMW czy innymi samochodami...

Powiem ci z własnego doświadczenia : (kiedyś pogrywałem w Wisełce , gdy byłem w twoim wieku)
Żonglerka piłką czyli popularne "kapki" w znaczącym stopniu kształtują technike młodego zawodnika. A właśnie w takim wieku powinno się nabywać niezbędnę umiejętności w tej dziedzinie.Oczywiście kapki nie są najważniejsze , ale uwierz mi : Jak sie nauczysz dobrze "kapkować" to ci się będzie lepiej piłka nogi trzymać.
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 11.04.2009, 12:36
Chodziło mi o to czym rodzice jeźdżą... po za tym decyzja do chłopaka należy i jego rodziców. Jak tylko napisałem jak było, gdy ja chodziłem.

Co do żonglerki może masz racje, ale nie w moim wypadku. Nie potrafie kapek,a mimo wszytsko piłka trzyma mi się nogi, z podaniami, strzałami również nie ma problemu...
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.04.2009, 14:01
KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post

no faktycznie masz racje, jak kilkanaście lat temu grywałem w trampkarzach to trener skład zaczynał od takiego cienkiego bolka bo a jego stary miał dośc poważny biznes i nieraz sponsorował zespół.
Troche to przykre że tak jest bo większośc dobrych piłkarzy wywodzi sie z dołów społecznych.Takie traktowanie przez trenera jest uważam niedopuszczalne.

Co do żonglerki to jeśli ktoś jest zaawansowany technicznie to kapkowanie nie sprawia mu najmniejszych problemów.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.04.2009 o godz. 14:04.
Odpowiedz cytując
Kuba_WD
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 11.04.2009, 14:16
jemu pewnie chodzi o to że żeby się dostać trzeba umieć ileś tam kapek ale to tylko plotki :]
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.04.2009, 14:21
AYALA napisał(a):Wyświetl post

no faktycznie masz racje, jak kilkanaście lat temu grywałem w trampkarzach to trener skład zaczynał od takiego cienkiego bolka bo a jego stary miał dośc poważny biznes i nieraz sponsorował zespół.
Troche to przykre że tak jest bo większośc dobrych piłkarzy wywodzi sie z dołów społecznych.Takie traktowanie przez trenera jest uważam niedopuszczalne.
.
Takie zadupie. Dlatego tym bardziej nie masz czym się przejmować tylko twardo iść na trening. Nic złego nie robisz,wiec nie bój się ani nie wstydź. Poza tym nawet jak Cie oleją to się tym nie przejmuj. Po pierwsze pomyśl, że wybitni specjaliści Cie nie ocenili.

AYALA napisał(a):Wyświetl post

Co do żonglerki to jeśli ktoś jest zaawansowany technicznie to kapkowanie nie sprawia mu najmniejszych problemów.
Zaawansowane technicznie w Wiśle to jest urządzanie o nazwie laptop w pawilonie multimedialnym. A już na pewno nie piłkarze, tym bardziej 12 letni. Na turnieju Grabki piłkarze z Dortmundu pokazali jakie to zaawansowanie jest na Reymonta. W takie bajki o kapkach też nie wierz. Większość mitologie uprawia, i to nie tylko w tym temacie. Tacy ludzie. Dlatego nie słuchając innych idź i spróbuj.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
jaitylkoja
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 11.04.2009, 15:53
Najważniejsza jest ambicja i pewność siebie. Ambicja, bo jak już się zapiszesz to nie mózesz olewać trningów, nie iśc bo ci się nie chce. A pewność, by umieć pokazać swoje umiejętności, by nogi ci się nie plątały podczas treningu

PS wiem bo sam gram piąty rok w Jadwidze Kraków w trapkarzach starszych (poziom nie najgorszy, I liga)
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..

Odpowiedz cytując
I.G.I
Junior Member

Stary 12.04.2009, 17:02
No bo wiecie ja nie jestem jakiś rewelacyjny tylko że tak to ujmę "w miarę dobry", ale trenuje 12 godzin na dobę i uwielbiam ten sport, a bardzo bym się chciał tam dostać i się szkolić
Odpowiedz cytując
I.G.I
Junior Member

Stary 12.04.2009, 19:46
i nie wiem czy iść czy nie narobie tylko wstydu
Odpowiedz cytując
Wislak1906_TS
Member

Od: 11.2007

Stary 12.04.2009, 19:54
Zawsze powtarzam: "Ambicja ponad umiejętności" Idź spróbuj, a nuż się uda

Nawet jak sobie narobisz wstydu to i tak nic się nie stanie... Pewnie ostatni raz zobaczysz tego trenera i zawodników

Powodzenia
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
I.G.I
Junior Member

Stary 12.04.2009, 21:09
Wielkie Dzięki
Spróbuję, no bo co mi szkodzi
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna