The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2009, 19:48
Giza, co nie potrafi przeciw innym drużynom z 2 metrów do pustej bramy władować piłki, dziś strzelił swoim pobratymcom spod znaku braku napletka... GŁOWĄ.

Dola garbata...
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.04.2009, 19:51
Nawet eks-icek Piotruś Giza strzelił... nieprawdopodobne

A ja tam bym chciał Cracovię nadal w ekstraklasie, tak w okolicach miejsc spadkowych. Bo taka marność ich zabija, a jak po paru latach awansują to się zacznie znowu 'odrodzenie' i jeszcze chłopaki pomyślą że umieją grać a dziewczyny z Kałuży uwierzą że są fanatycznymi kibicami
the end
Odpowiedz cytując
Norek28
Member

Od: 11.2008

Stary 11.04.2009, 19:54
Czytam sobie forum pasiaków, na prawde niezła lektura na kabaret Chłopaki się spocą jeszcze... Pejsy są na Legii w ogóle? CHodzi mi o kibiców
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.04.2009, 19:54
Nie rozczulajcie się za bardzo nad zdeformowanymi nazwami Wisły i Legii? Mnie ogarnia wyłącznie śmiech jak widzę takie zabawne słówka

Czy to naprawdę jest takie ważne?

A co do naszej gry z żenująco słabą Craxą to jest nieźle.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 11.04.2009, 19:56
Norek28 napisał(a):Wyświetl post
Czytam sobie forum pasiaków, na prawde niezła lektura na kabaret Chłopaki się spocą jeszcze... Pejsy są na Legii w ogóle? CHodzi mi o kibiców
Znowu to nasza wina ?

Legia nie przyjmuje kibicow,

dobrze ze napisales ze chodzi Ci o kibicow
Odpowiedz cytując
Norek28
Member

Stary 11.04.2009, 20:00
Aktualnie zrzucają wine na Stefanka, zresztą, ich do końca się nie zrozumie, przykładowy post:

"Zamiast klepać starych pasiaków to trzeba sie grojkami zająć i to pilnie bo innego lekarstwa już chyba nie ma, niech wiedz aże gra w Cracovii to nie teatrzyk." - jak nie teatrzyk to co?

"
TO JEST QRWA SPISEK!! ONI CHCA SPECJALNIE NAS DO 1 LIGI SPUSCIC , NAWET JUZ NAM KOSZULKI ZMIENIAJA NA 1 LIGOWA FIRME JAKO!!! TO SA JAJA!!!"

Polecam
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 11.04.2009, 20:01
a swoją drogą to ciekawe zjawisko psychologiczne, że z nami bramkarze dzień konia mają, a gdy grają z naszymi najgroźniejszymi rywalami to im prezenty robią.
Aż tak bardzo nas nie lubią? Czemu, przecież nas trzeba kochać, choćby za całokształt.
Dziwni ci ludzie są

Odpowiedz cytując
puszek06
Banita

Stary 11.04.2009, 20:03
mnie zastanawia jedno. Nie lubie cisnąć nikomu na lewo i prawo i wynik Legii z pasami przyjmuje nieco obojętnie (chciałem remis - dla nas korzyść) ale gdzie sie podziała Cracovia z wypowiedzi trenerow zawodników i działaczy. Od zawsze jak koleżanka zza błoń przegra jest tłuczanie "sędzia" "byliśmy o wiele lepsi" "nie ma sprawiedliwości" itd - od 2004 roku czytając wypowiedzi trenerów mam wrażenie że oni zawsze są lepsi, mają cudowne akcje, Filipiak to geniusz a tak naprawde to cały swiat nie lubi Cracovii bo to jest niewygodny klub dla wszyskich... Jak przewalili 4-1 z nami pare tygodni temu to dowiedziałem się że - 20 min po meczu wypowiedzi - W 1 polowie mecz na remis... 2 godziny po meczu - w 1 połowie lepsza gra Cracovii... następny dzien - Wisła w 1 połowie nie istaniła... o coś takeigo mi chodzi, to jasne że każdy patrzy subiektynie na swój klub ale to co się dzieje u nich przekracza granice zdrowego rozsądku dlatego nie zdziwię sie komentarze we wtorek w gazetach "gdybyśmy...." lub "była szansa bo...."... dlatego jeżeli polecą do tej 1 ligi (lub do 2 - też jest to możliwe) to nie będzie mi wcale żal derbów (derby są i tak tylko u nas)... chyba po prostu nasz ulubiony klub nie dorósł do gry w 1 lidze.. kibicowsko i piłkarsko a przedewszystkim organizacyjnie...... co do tematu - mam nadzieje że murzyn więcj nie strzeli - Paweł musi byc królem w tym roku
Odpowiedz cytując
bigi333
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.04.2009, 20:09
puszek06 napisał(a):Wyświetl post
co do tematu - mam nadzieje że murzyn więcj nie strzeli - Paweł musi byc królem w tym roku
Jestem za tym żeby wprowadzić zasadę że bramki strzelone Pasom nie liczą sie do klasyfikacji strzelców
Pamiętaj pasiasta niewiasto - Kraków to nasze miasto

...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę...

KLIKAJ TUTAJ CODZIENNIE
W ten sposób pomagasz innym, tracąc zaledwie 30 sekund

Piotr Reiss To prawdziwa legenda Lecha Poznań
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 11.04.2009, 20:20
Mnie w meczu parchów każdy wynik zadowoli.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 11.04.2009, 20:21
puszek06 napisał(a):Wyświetl post
mnie zastanawia jedno.................
to co kibice by chcieli, a co jest możliwe przy takim a nie innym budżecie to są dwie zupełnie różne sprawy. W tym budżecie jest Hund begraben.

A że ich kibice życzeniowo idealizują fakty to nic dziwnego. Na trochę innej półce my też to robimy, ukochany klub jest ponad skrzeczącą rzeczywistość.

Ale z jednym zgadzam się w 100% : no nie może ten cały Czinji czy jak mu tam królem strzelców zostać. Z najróżniejszych powodów to się nie godzi
Ostatnio edytowane przez harthausen : 11.04.2009 o godz. 20:23.

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 11.04.2009, 20:27
Ewidentna czerwien dla Nowaka.Oni naprawde maja cos z glowami
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 11.04.2009, 20:28
Komentator mnie rozwalił:

"Cracovia naostrzyła kosy"

Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 11.04.2009, 20:30
madenn napisał(a):Wyświetl post
można się tylko załamać....
czy Lech straci kiedyś punkty
Traci je często i gęsto. Niestety my robimy to jeszcze częściej.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 11.04.2009, 20:31
Cracovia woli spasc z ligi niz "pomoc Wisle" w meczu z Legia,bo przeciez oni sa zawsze uciemiezeni,nikt ich nie lubi ,stroje im zmieniaja na 1szo ligowe ,komuna ich bila itd Taka ich karma
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 11.04.2009, 20:40
A Amica oczywiście strzela w doliczonym czasie gry. Powoli sie przyzwyczajam , ale wkońcu musi im sie ten fart skończyć .
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.04.2009, 20:44
Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu Sląsk wbije m kolejnego gwoździa do trumny. Zabawne, że po kupieniu kilku kopaczy główki na kałuzy tak się zagotowały, że widzili się juz co najmniej w środku tabeli. Zbawca internacjonał Śusario tak się rozstrzelał, ze nastepną bramkę strzeli im w .....II lidze
Oni do dzisiaj nie wpadli na to, ze zamiast gry w piłkę nożną grają "piłkę nożną kobiet"
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 11.04.2009, 20:50
Tylko_Wisła! napisał(a):Wyświetl post
A Amica oczywiście strzela w doliczonym czasie gry. Powoli sie przyzwyczajam , ale wkońcu musi im sie ten fart skończyć .
Pewnie się skończy w przyszłym sezonie
Niestety ale takie bramki i wyciąganie wyników, w końcówkach meczów, straszliwie dodaje pewności i wpływa bardzo mobilizująco na drużynę. U nich zaczęło się to z Austriakami a na nasze nieszczęście trwa do dziś. Sytuacja jako żywo przypominająca Legię Wdowca tylko, że oni mieli jeszcze podpórkę u sędziów. Meczy coraz mniej a dystans spory. Trzeba wygrywać i wierzyć.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Stary 11.04.2009, 20:53
spartan napisał(a):Wyświetl post
Pewnie się skończy w przyszłym sezonie
Niestety ale takie bramki i wyciąganie wyników, w końcówkach meczów, straszliwie dodaje pewności i wpływa bardzo mobilizująco na drużynę. U nich zaczęło się to z Austriakami a na nasze nieszczęście trwa do dziś. Sytuacja jako żywo przypominająca Legię Wdowca tylko, że oni mieli jeszcze podpórkę u sędziów. Meczy coraz mniej a dystans spory. Trzeba wygrywać i wierzyć.

Obyś się mylił ...
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 11.04.2009, 20:54
Przestańcie z tym fartem bo aż się odechciewa czytać takich wynurzeń - jak sama nazwa wskazuje - fart to coś co się zdarza nie często i jest wynikiem jedynie szczęścia.
Amica gra każdy mecz do samego końca,im bliżej ostatniego gwizdka, tym bardziej podkręca tempo.Oczywiście ma trochę szczęścia w tym że aż tyle goli im wpada w samej końcówce ale podstawa to zapierdalanie do ostatniego gwizdka.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.04.2009, 20:56
gigant napisał(a):Wyświetl post
Mnie w meczu parchów każdy wynik zadowoli.
Właśnie też tak mi koleżanka mówiła przed meczem, że się obawia, że Legia wygra, a ja jej na to, iż i tak nie będzie tego złego, bo przynajmniej Pasy nadal zostaną na miejscu premiowanym awansem do 1.ligi...

Legia na tle Cracovii wyglądała olśniewająco. Szybkie trzy gole i po meczu. Cóż, cała czołówka zgodnie z przewidywaniami dopisała sobie po 3 pkt. Szkoda, no ale takie życie. Za tydzień kolejna kolejka, a Legia jedzie do Gliwic...
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 11.04.2009, 20:56
Tymbardziej ,ze nie uznali im gola Cueto ale z drugiej strony Piast tez mial setke przy stanie 1-1.Trudno. W nastepnej kolejce:
Piast - Legia x2
Lech - ŁKS 1
Polonia W. - Lechia 1
no i my z Arka ,moze byc roznie bo w Gdyni zawsze jest ciezko
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Stary 11.04.2009, 20:58
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Tymbardziej ,ze nie uznali im gola Cueto ale z drugiej strony Piast tez mial setke przy stanie 1-1.Trudno. W nastepnej kolejce:
Piast - Legia x2
Lech - ŁKS 1
Polonia W. - Lechia 1
no i my z Arka ,moze byc roznie bo w Gdyni zawsze jest ciezko
Co do meczu Lecha z Łks-em to nie był bym pewien zwycięstwa lecha. Łks gra w tej rundzie przyzwoicie i może uda mu sie coś ugrać...
Powód: WISŁA KRAKÓW !!!- BIAŁA GWIAZDA!!
Ostatnio edytowane przez Tylko_Wisła! : 11.04.2009 o godz. 20:59.
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 11.04.2009, 21:01
To mi przypomina sezon 2005/06 kiedy Legia notorycznie strzelała bramki w samych końcówkach spotkań, które były na wage 3pkt, a potem wszyscy wiemy została Mistrzem...

Jestem jednak dobrej myśli i mam nadzieje, że walka będzie trwała do końca sezonu, a Wisła użyje KERS-u w postaci Pawła Brożka na ostatniej prostej i przechyli szale na swoją(naszą) korzyść
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.04.2009, 21:02
4:0 dla Legii, a to i tak najmniejszy wymiar kary.
Za tydzien w roli faworyta, do pasow przyjezdza Slask z zamiarem zakonczenia ich ekstraklasowych meczarni i tym samym polepszenia kiepskiej sytuacji Lechii.
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.04.2009, 21:03
A może mnie ktoś uświadomić dlaczego w naszych szykach obejrzeliśmy dzisiaj Juniora Diaza, skoro miał on czerwoną kartkę w poprzednim meczu?

Dzięki !
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 11.04.2009 o godz. 21:06.
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Stary 11.04.2009, 21:04
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
A może mnie ktoś uświadomić dlaczego w naszych szykach obejrzeliśmy dzisiaj Juniora Diaza, skoro miał on czerwoną kartkę w poprzednim meczu?
Bo dostał 2 żółte kartki. Czyli wylatuje tylko z tego meczu co dostał te kartki a w następnym może grać
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.04.2009, 21:05
Bo Diaz nie dostał czerwonej od razu, lecz po dwóch źółtych. W tym drugim przypadku nie ma ekstra kary, wyleciał z meczu i ma dwie żółte na koncie.

Gdyby czerwień zebrał za jednym zamachem wówczas by pauzował.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 11.04.2009, 21:12
Bo dostał 2 żółte, a nie bezpośrednio czerwo. Pomyśleć jakie wyniki miałby Lech na wiosnę, gdyby nie te 90 minuty.

GKS 1 pkt
Jaga 3 pkt.
Górnik 0 pkt.
Arka 1 pkt.
Wisła 1 pkt.
Piast 1 pkt.

A jeszcze jakby dodać ten wolny Stilicia z nami...
Lech musi stracić pkty w co najmniej 2 meczach, my musimy wygrać wszystko do końca. Nie mozna oczywiście zapomnieć o Legii i Polonii. Takie zwycięstwa cholernie podbudowują, oby teraz Lech się nie rozpędził bo będzie już za późno na gonienie. Jak grają bez Rengifo i Murawskiego to kiedy mają tracić punkty jak nie teraz? Szkoda,że dziś Piast nie urwał punktów bo byśmy mieli do Lecha stratę 1 remisu. Pewnie potraci jeszcze ta czołówka punkty, bylebyśmy my głupio nie remisowali na wyjazdach...
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 11.04.2009, 21:18
Wszyscy Lech i Lech a patrzac na mecze to Legia moze wygrac lige . Lech ma wyjazdy 2 do Wawy i na Slask Wroclaw .Chociaz teraz co kolejke moze byc tak ze ktoras druzyna bedzie tracic i 1 punkt zdobyty bedzie cenny. Polonia W Bobo Kaczmarka tez nie sklada broni
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów