The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2009, 08:44
mam przeczucie ze po tej kolejce legia bedzie liderem a my doskoczymy do leszka na 1 punkt...
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.04.2009, 09:10
Kasprzik latem trafi do Lecha?

Lech chce w przerwie letniej ściągnąć bramkarza. - Nie ukrywamy, że szukamy zawodnika na tę pozycję - przyznaje dyrektor sportowy Kolejorza Marek Pogorzelczyk. Bardzo wysoko stoją akcje Grzegorza Kasprzika z Piasta Gliwice.

- Dotarły do mnie informacje o zainteresowaniu ze strony Lecha. Jeśli tak jest faktycznie, to jestem z tego powodu bardzo zadowolony - przyznał 26-letni zawodnik beniaminka Ekstraklasy. - Przecież już w przyszłym sezonie drużyna Franciszka Smudy będzie grać w Lidze Mistrzów - wyjaśnił jakby przekonany o tym, kto zostanie mistrzem kraju.

http://www.futbol.pl/artykul/48810.html

Kolejorz szuka bramkarza ze względu na to, że po sezonie może nie zostać przedłużona umowa z Krzysztofem Kotorowskim. Na pewno jednak poznaniacy nie będą na siłę robić transferu.

- Interesuje nas tylko zawodnik, który będzie lepszy od Krzyśka Kotorowskiego i Ivana Turiny. W przeciwnym razie nie będzie miało to sensu - uważa Pogorzelczyk. A ponieważ klub chciałby, aby na tej pozycji akurat grał Polak, żeby nieco zrównoważyć przewagę obcokrajowców w kadrze zespołu, skauci obserwują od kilkunastu tygodni kilku zawodników z polskiej ekstraklasy. A wśród nich, i to na czołowym miejscu, jest Kasprzik, którego wycenia się na pół miliona złotych.
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 11.04.2009, 11:05
Mam takie pytanie, czy ktoś może oglądał jakieś mecze Piasta w tej rundzie? Bo ja akurat nie mialem tej wątpliwej przyjemności, a podobno nasz Kowalski bardzo dobrze sobie tam radzi. A to byłby pierwszy chyba wychowanek grający w składzie Wisły od dawna.(Z tego co pamiętam jak go Skorża wystawił z BOT-em to radził sobie całkiem nieźle)
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 11.04.2009, 11:14
Proximus napisał(a):Wyświetl post
Mam takie pytanie, czy ktoś może oglądał jakieś mecze Piasta w tej rundzie? Bo ja akurat nie mialem tej wątpliwej przyjemności, a podobno nasz Kowalski bardzo dobrze sobie tam radzi. A to byłby pierwszy chyba wychowanek grający w składzie Wisły od dawna.(Z tego co pamiętam jak go Skorża wystawił z BOT-em to radził sobie całkiem nieźle)
Ogladalem moze z 2 mecze ligowe i jeden w PE z Odra, radzil sobie calkiem przyzwoicie, chociaz czasem przytrafialy mu sie juniorskie bledy (np karny z Odra). Jak wroci do Wisly i zacznie grac regularnie to bedzie z niego pewnie duzy pozytek
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 11.04.2009, 11:25
mic napisał(a):Wyświetl post
Ogladalem moze z 2 mecze ligowe i jeden w PE z Odra, radzil sobie calkiem przyzwoicie, chociaz czasem przytrafialy mu sie juniorskie bledy (np karny z Odra). Jak wroci do Wisly i zacznie grac regularnie to bedzie z niego pewnie duzy pozytek
O ile nie podąży sladem Kokoszki. Dobrze by też było, by nie wpadł za wcześnie w oko Benhałerowi, bo niektórym po takiej akcji zaczyna się w głowach przewracać.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.04.2009, 11:56
Smuda w środe podpisze długoletni kontrakt z Lechem.

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...l?ticaid=17d4c
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.04.2009, 12:14
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Sorry ale z tego co wiem to on przejmował tą drużynę jako 5 zespól drugiej ligi, personalnie to nie wiele się tam pozmieniało także moim zdanie Arka i tak jest wysoko.
Cytat za stroną oficjalną Zagłębia Lubin:
Cytat:
Po tak fatalnym starcie w rozgrywkach ligowych rada nadzorcza Zagłębia podjęła decyzję o zwolnieniu Drażena Beska i zatrudnieniu Franiszka Smudy. Na efekty pracy popularnego "Franza" nie trzeba było długo czekać drużyna pięła się w ligowej tabeli grając ładna i skuteczną piłkę. Lubinianie bardzo dobrze radzili sobie na własnym stadionie, gdzie w rundzie wiosennej nie stracili choćby bramki i odnieśli komplet ligowych zwycięstw. Miedziowi łącznie zdobyli 49 punktów w 30. ligowych meczach, a wicekrólem strzelców został Michał Chałbiński z 16. golami na koncie. Po sezonie kibice Zagłębia mogli być zadowoleni ze świetnej formy swoich piłkarzy, którzy po kilku latach ponownie zagrają w europejskich pucharach po tym jak Franciszek Smuda doprowadził ich do trzeciego miejsca w lidze.
A potem Franz przeszedł do Poznania.

PS. Tak mi teraz wpadło do głowy, że może Tobie chodzi o Lecha za kadencji Michniewicza?
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Od: 02.2009

Stary 11.04.2009, 13:01
Chojnacki nowym trenerem Arki ?

http://ekstraklasa.net/news,16627,ch...tunek_arki.htm
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 11.04.2009, 15:59
Polonia Warszawa pod wodza Bobo Kaczmarka bedzie jeszcze groznia w tym sezonie ,z tego co widze co sie dzieje w meczu z Ruchem
Odpowiedz cytując
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 11.04.2009, 18:37
Nie nooo... Ten Lech jest zboczony z tymi bramkami w ostatnich minutach !
W życiu ważne są tylko chwile...
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.04.2009, 18:38
Lech po raz kolejny strzela bramkę w ostatniej minucie, tym razem na 2-1.
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 11.04.2009, 18:39
można się tylko załamać....
czy Lech straci kiedyś punkty
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Stary 11.04.2009, 18:40
madenn napisał(a):Wyświetl post
Jak do tej pory to stracił ich cała masę, z tym że my straciliśmy jeszcze więcej.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 11.04.2009, 18:40
Cóż trzeba przyznać że sprawiedliwy wynik (a nienawidzę Amici z calego serca) bo wcześniej piłka zdaje się przekroczyła jednak linię.Ale z dwojga złego wolałbym już wiedzieć wczesniej ze wygrają niż w ostatniej sekundzie jak już się cieszyłem :/ No nic Legia na remisik i będzie dobrze
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 11.04.2009, 18:41
można się tylko załamać....
Stracił w ostatnich 3 meczach. Ten fuks musi im sie kiedyś skończyć. W 3 meczu w tej rundzie ratują dupsko w 90 minucie. Zaczyna mi to przypominać jak Legia 3 lata temu rozstrzygała wynik w 90 min. Oby nie stało się tak, że taki jeden mecz z wielu zadecyduje o mistrzostwie.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 11.04.2009 o godz. 18:43.
Odpowiedz cytując
Neon
Member

Od: 05.2008

Stary 11.04.2009, 18:42
w 3 poprzednich meczach stracili 6pkt. 4 remis z rzędu to byłaby już niezła beka No ale fuksło im sie znowu ...
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 11.04.2009, 18:43
jedno pewne, po tej kolejce Lech dalej liderem. Dobrze Piastowi żarło, ale w doliczonym czasie gry lechici zwycięstwo wyszarpali.
Cóż, szacunek. Gra się do końca.
Nasi dalej w grze, Polonia z cicha się czai. Jeszcze na wieczór kibicowanie Craxie zostało. Dobrze, że sytuacją podbramkową mają, bo jeszcze by na złość mamie uszy chcieli odmrozić i się w Wawce podłożyć, byleby hasło "Antywisła" miało zastosowanie w praktyce .

Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Stary 11.04.2009, 18:43
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Cóż trzeba przyznać że sprawiedliwy wynik (a nienawidzę Amici z calego serca) bo wcześniej piłka zdaje się przekroczyła jednak linię.
Przekroczyć przekroczyła- fakt. Szkoda tylko, że Piast zmarnował conajmniej 2 dobre sytuacje w końcowej fazie meczu. W 1 sytuacji głupi spalony, a potem dziecinnie zmarnowana sytuacja 2na1.
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Stary 11.04.2009, 18:52
Ano prawda i chwała Piastowi, że walczył do końca. A Łobo jak to Łobo- miałem dziwne przeczucie, że tego nie strzeli i niestety się nie pomyliłem.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 11.04.2009, 18:55
Szkoda ze nie dowiezli remisu w Gliwicach. Sytuacja jest naprawde ciekawa , 4 druzyny sa niemal na styk i Belchatow goni . Slask samotny w srodku tabeli
Odpowiedz cytując
Shizuke
Member

Od: 08.2008

Stary 11.04.2009, 19:10
Czy transmituja nasza lige w innych krajach ? ;o
http://atdhe.net/live-tv-6146.html
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 11.04.2009, 19:23
Shizuke napisał(a):Wyświetl post
Czy transmituja nasza lige w innych krajach ? ;o
http://atdhe.net/live-tv-6146.html
Też się zdziwiłem nigdy nie widzialem naszej ligi z innym komentarzem niż Polski.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 11.04.2009, 19:25
3 lata temu Legia w taki sposób jak Lech teraz zdobywała punkty... każdy pamięta jak to się skończyło. Ileż można strzalać bramek w doliczonym czasie!?

Legia 1:0..
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Norek28
Member

Od: 11.2008

Stary 11.04.2009, 19:25
****a ledwo włączyłem i Chiniyama strzelił :| No to nic się nie zmienia, oprcz tego że korona raczej Brożka nie będzie ;/
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.04.2009, 19:31
Ten "fuks" Amiki to poprostu gra do samego końca czyli to co nam tradycyjnie brakuje w tej rundzie. A ostatnio np. w Bytomiu, Bełchatowie. Agregat w pralce Amiki i tak długo się zaciął bo na 3 kolejki. Punkty pogubią w Warszawie. Jeszcze sporo meczów do końca. Przy takiej różnicy to jest łeb w łeb. Ważne tylko, żeby nasze asiory wygrały w Gdyni.
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 11.04.2009, 19:34
Już 2:0. icki w drugiej lidze...
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 11.04.2009, 19:35
Z taką grą to dziewczyny dostaną z 5 do zera...z jednej strony cieszy a z drugiej...sami wiecie...
"wyginam śmiało ciało 3:0? - Mało" Boże co za żenada,rozumiem że nie ma dopingu ale z takimi przyśpiewkami wiejskimi to darowaliby sobie bo chcąc nie chcąc TV to transmituje :|
Ostatnio edytowane przez WILU TS : 11.04.2009 o godz. 19:40.
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 11.04.2009, 19:35
3:0 skończy się pogromem..
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 11.04.2009, 19:37
Craxa niezłą padakę dzisiaj w Wawce odstawia. Jak tak dalej pójdzie to rekord będzie - 30 minut trzy bramki to zapowiedź na niezły łomot.

Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.04.2009, 19:46
jest tu jakiś mod? temat o lidze więc trochę szacunku dla rywala by się przydało
gówniarzeria się rozpuściła trochę

a skoro Legia już punktów nie straci to niech idą na całość, tak ze 7-0 i będzie miło
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów