The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.04.2009, 19:27
daniello1987 ekspercie, a kogo Skorza mial wprowadzic na boisko ? Cebanu ?
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 05.04.2009, 19:29
Prawdą jest to co zostało kiedyś powiedziane że Junior Diaz gra wszędzie dobrze byle nie na lewej obronie.
Nie wiem jak nazwać to co zrobili z niego piłkarze Lecha. Faulował bez sensu, kopał ich po głowach, nie potrafił zablokować żadnego dośrodkowania, wybijał piłkę tak że lądowała w naszym polu karnym. Podsumowując fatalny mecz Diaza, wyglądał jakby jeszcze spał, zero żywotności. Ale cóż każdemu może się zdarzyć słabszy mecz zwłaszcza zważając na okoliczności czyli długo podróż i dwa mecze repry w nogach.

Zawiodłem się na Mauro myślałem że da drużynie trochę wiecęj, nie chcę oceniać jak wypadł na tle Sobola bo będzie to dla niego autentycznie przykre. Moim zdaniem aż prosiło się aby dać mu zmiane i wprowadzić kogoś do pomocy dla Sobola bo momentami to zamiast Mauro i Sobola to w środku mieliśmy dwóch Sobolewskich bez Mauro. Przykre jest że sprowadzili kolesia za ponad pół miliona euro i Skorża boi się go wpuści na boisko. Naprawdę coś tu było nie tak. Moim zdaniem Skorża reagował za wolno, przecież ta bramka wisiała w powietrzu, nikt nie potrafił przytrzymać piłki i wszystko szlo na lagę.
Zawiodłem się jeszcze trochę na Boguskim ale to już inna histriona.

I jeszcze raz to napisze RESPEKT dla SOBOLA.
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 05.04.2009, 19:32
mic napisał(a):Wyświetl post
powidzialem ze nie chce uchodzic za eksperta!! ale mogl np wprowadzi Jirsaka. nieprawdaz jest on pomocnikiem. ale dobra.moze zabardzo filozofuje. zle nie jest. wazne ze bez porazki.
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 05.04.2009, 19:41
GRAMY DALEJ i to jest najwazniejsza sprawa. Wielu wrozylo koniec Wisly dzisiaj w Poznaniu, tymczasem KKS z trudem zremisowal z Wisla bardzo mocno eksperymentalna. Z mojej strony brawa dla Skorzy i calego zespolu za walke. Naprawde byla gigantyczna.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 05.04.2009, 19:45
Bardzo mi się podobała dzisiaj waleczność naszych grajków.
Może gra nie układa się nad zbyt dobrze ale pokazaliśmy w niektórych momentach, że grać w piłkę potrafimy.
Pozwolę sobie skomentować niektórych zawodników.

Pawełek - Dzisiaj bardzo pewny, wielkie brawa. Oby udało mu się wreszcie osiągnąć równą formę. Przy bramce dla kuchenek nie miał większych szans.

Baszczyński - królował w obronie. Chyba najlepszy jego mecz w tym sezonie.

Diaz - bardzo pewny, bardzo twardy (pomimo warunków fizycznych), szkoda czerwienia:/

Singlar - w pierwszych minutach wykazywał "zaskoczenie, że w ogóle wyszedł na boisku", ale później grał bardzo pozytywnie.

Sobolewski - wielkie serce do walki, ale brakuje mu tego sprytu sprzed paru sezonów.

Ćwielong - dobra technika, zwinny, szybki. Podobał mi się na boisku.

Reszta drużyny - poniżej moich oczekiwań, a Zieniu potwierdził, że drewno totalne się z niego zrobiło - straty, brak celnych podań, zero walki, a także Głowacki, który bodaj jedną górną piłkę potrafił wygrać:/
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.04.2009, 19:46
Czy tylko ja obwiniam Beto za puszczoną bramkę Na powtórce było wyraźnie widać jak przeszło mu między nogami.
Odpowiedz cytując
Nitrox
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.04.2009, 19:48
Kamyk napisał(a):Wyświetl post
Bardzo mi się podobała dzisiaj waleczność naszych grajków.
Może gra nie układa się nad zbyt dobrze ale pokazaliśmy w niektórych momentach, że grać w piłkę potrafimy.
Pozwolę sobie skomentować niektórych zawodników.

Pawełek - Dzisiaj bardzo pewny, wielkie brawa. Oby udało mu się wreszcie osiągnąć równą formę. Przy bramce dla kuchenek nie miał większych szans.

Baszczyński - królował w obronie. Chyba najlepszy jego mecz w tym sezonie.

Diaz - bardzo pewny, bardzo twardy (pomimo warunków fizycznych), szkoda czerwienia:/

Singlar - w pierwszych minutach wykazywał "zaskoczenie, że w ogóle wyszedł na boisku", ale później grał bardzo pozytywnie.

Sobolewski - wielkie serce do walki, ale brakuje mu tego sprytu sprzed paru sezonów.

Ćwielong - dobra technika, zwinny, szybki. Podobał mi się na boisku.

Reszta drużyny - poniżej moich oczekiwań, a Zieniu potwierdził, że drewno totalne się z niego zrobiło - straty, brak celnych podań, zero walki, a także Głowacki, który bodaj jedną górną piłkę potrafił wygrać:/

Chyba inny mecz oglądałeś !! !! Diaz zagrał dzisiaj słabo, w drugiej połowie to tylko faule robił. Głowa bardzo dobry mecz, świetnie krył Lewandowskiego i nie dał mu pograć

Odpowiedz cytując
wisłaWieczysta
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 05.04.2009, 19:49
Kamyk napisał(a):Wyświetl post

nie zgodzie się z tobą że Głowa zagrał kiepski mecz. przez całe spotkanie pilnował lewandowskiego i bardzo dobrze mu to wychodziło
Odpowiedz cytując
elomike
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 05.04.2009, 19:51
bearex napisał(a):Wyświetl post
Czy tylko ja obwiniam Beto za puszczoną bramkę Na powtórce było wyraźnie widać jak przeszło mu między nogami.
Nie, nie tylko ty. Beto jest dla mnie największą pomyłką Bednarza w jego karierze. Przecież ten gość NIC nie potrafi, a Skorża jeszcze go wpuszcza zamiast Ćwieląga, który przynajmniej próbuje grać...

Naprawdę, zawsze popierałem Maćka, ale czasami nie rozumiem jego zachowania- tak jak na dzisiejszym meczu.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 05.04.2009, 19:52
elomike napisał(a):Wyświetl post
Nie, nie tylko ty. Beto jest dla mnie największą pomyłką Bednarza w jego karierze. Przecież ten gość NIC nie potrafi, a Skorża jeszcze go wpuszcza zamiast Ćwieląga, który przynajmniej próbuje grać...

Naprawdę, zawsze popierałem Maćka, ale czasami nie rozumiem jego zachowania- tak jak na dzisiejszym meczu.
Pewnie jedyne co potrafi Beto, to poprawnie napisac nazwisko zawodnika za ktorego wchodzil
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 05.04.2009, 19:54
Cytat:
Sorry Kamyk ale chyba za dużo wypiłeś podczas meczu i nie mówię tego złośliwie.

I w kwestii Arka Głowackiego to dzisiaj przegrał praktycznie tylko jeden pojedynek z Lewandowskim, niestety jak się potem okazało niezwykle kosztowny.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.04.2009, 19:57
Beto zawalił mecz.Nie wiem co Skorża w nim widzi, już mógł prędzej wpuścic Jirsaka żeby zagęścic środek pola.Ehhhh.... no ale teraz to już jest musztarda po obiedzie.
Beto powinien za kare wraca na własny koszt do Krakowa na piechote a na mecz w pucharze polski załączyc do kadry młodego Leszczaka albo jakiegoś juniora.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.04.2009 o godz. 20:00.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 05.04.2009, 19:58
Biorąc pod uwagę przebieg meczu to wynik znakomity. Lech cisnął przez całe spotkanie, a w drugiej połowie to już było przegięcie. Bramka dla pyr to była kwestia czasu. Obwinianie Beto za tą bramkę to dziecinada.

Nie rozumiem stwierdzenia że Skorża przegrał ten mecz. O ile mnie pamieć nie myli Diaz dostał kartke juz po golu, więc o co chodzi ? A tak w ogóle to niby na kogo miał go zmienić ?

Sprawa MP niby otwarta ale moim zdaniem wielkich szans nie mamy, jestem pewny ze zarówno Lech jak i Legia stracą jeszcze punkty ale niestety my również.
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 05.04.2009 o godz. 20:00.
Odpowiedz cytując
elomike
Senior Member

Stary 05.04.2009, 19:59
Pewnie jedyne co potrafi Beto, to poprawnie napisac nazwisko zawodnika za ktorego wchodzil
Pamiętam jak na którymś meczu wydzierał się: "Baść, Baść!" ze swoją ręką w górze... Nie, jeżeli chcemy wygrywać to won z Beto, niech jeszcze poćwiczy.

Pawełek zagrał świetny mecz, Sobolewski też bardzo dobrze, Cantoro powinien zostać zmieniony jak mu któraś kuchenka ucho uszkodziła. Nie wykazywał się niczym, a był kontuzjowany- kolejna dziwna decyzja pana Maćka, że pozwolił mu grać
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 05.04.2009, 20:00
Jak po strzeleniu bramki nie idzie sie za ciosem tylko cofa i broni wyniku to takie są efekty .. Beton dał dupy bo stał w murze i poszła przez niego dziura co nie zmienia faktu ze kartofle tak cisneły że zasłuzyli na tą bramke...... i chyba tyle na temat tego meczu
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 05.04.2009, 20:01
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Beto zawalił mecz.Nie wiem co Skorża w nim widzi, już mógł prędzej wpuścic Jirsaka żeby zagęścic środek pola.Ehhhh.... no ale teraz to już jest musztarda po obiedzie.
Beto powinien za kare wraca na własny koszt do Krakowa na piechote a na mecz w pucharze polski załączyc do kadry młodego Leszczaka albo jakiegoś juniora.

A gdyby wpuścił być może pisałbyś to samo co o Beto.

Odpowiedz cytując
elomike
Senior Member

Stary 05.04.2009, 20:06
Beto, nie Beto, Skorża, nie Skorża... Jak dla mnie, to w poważnym osłabieniu remis z pyrami to nie jest zły wynik. Szczerze mówiąc to nawet bardzo dobra gra, ale bramka dla kuchenek była nieunikniona...
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 05.04.2009, 20:09
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Sorry Kamyk ale chyba za dużo wypiłeś podczas meczu i nie mówię tego złośliwie.
Nie piłem w czasie meczu Poważnie.
Dobrze, może przesadziłem rzeczywiście, ale fakt faktem pierwsza połowa w jego wykonaniu była dobra.
Druga faktycznie przespana.

Zwracam honor.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.04.2009, 20:11
elomike napisał(a):Wyświetl post
Pawełek zagrał świetny mecz
chłopie.. zlituj się.. ja znów dostawałem palpitacji serca. Kilkukrotnie wychodził z bramki, później wracał... był przepotwornie niepewny... gol z wolnego pomijając zachowanie muru, też jest poniekąd jego, bo piłka wpadła w środek bramki... ;/

ogólnie mecz w naszym wykonaniu na +4 (w skali 6-stopniowej). Rewelacja w destrukcji - Sobol, Głowacki i Baszczyński to naprawdę majstersztyk. Singlara przed moim gromem uratował tylko gol, facet czasem nie potrafił podać prostej piłki, Diaz - widać, że jest zmiana stref czasowych, zmęczony itd, dał mimo wszystko dużo z siebie, błędów się nie wyrzekł, ale chwała za walkę z szybkim Peszką. Cantoro jak na człowieka który ostatnio grał tragicznie, spisał się całkiem przyzwoicie. Zieńczuk tak sobie, Ćwielong, Mały i Boguski bardzo dobrze. Brakło tylko gola Ćwielonga w pierwszej połówce.
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 05.04.2009 o godz. 20:14.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 05.04.2009, 20:19
"Boguski bardzo dobrze"

Huh? Jesli to byla dobra gra to przepraszam bardzo ale nie chce ogladac zlej gry...

3 pkty straty do amici ! Dacie rade ! A my juz bez zielinskiego i chwala za to !
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Czesław
Senior Member

Stary 05.04.2009, 20:19
Niedzielana albo w ostateczności Jirsaka, byłaby mniejsza szansa na to, że nie opanują piłki i nie będą jej zagrywać do tyłu zamiast na bok, jak na środkowegp napastnika przystało.
Powód: anty Brasilia & Deci front ;)
Ostatnio edytowane przez Czesław : 05.04.2009 o godz. 20:28.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki"
- Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.04.2009, 20:22
Trzeba było przesunąć Zieńczuka na lewą obronę, a jeśli Skorża bał się tego wariantu, należało wpuścić Łobodzińskiego na prawą obronę (Lech nie grał nic lewą stroną), a Singlara przesunąć na lewą obronę. Każdy zagrałby lepiej od mało zwrotnego, słaniającego się na nogach Diaza.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.04.2009, 20:27
Zgadzam się z przedmówcami, nie wiem co w Wiśle robi Beto. Ten chłop w ogóle nic nie gra. Jaki on ma start do piłki, zero zwrotności, zero przyspieszenia, nawet przytrzymaj jej nie umie, ani odegrać. Nawet w murze nie potrafi stanąć porządnie. Niestety nie trafiony transfer. Lepszy był Dudu.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 05.04.2009, 20:28
Widze ze macie juz kozła ofiarnego a jest nim: Beto . Rzut wolny byl z 17 metrow na wprost bramki ,wiec wyborna sytuacja dla Stilica.Wszyscy sadzili ze uderzy gora ,a on strzelil specjalnie po ziemii.Pech chcial ze miedzy nogami Beto.Gdyby Beto stal an bacznosc i pilka przelciala obok to byscie tez mieli pretensji .To bylo za silno ,za szybko i zbyt fartownie zeby Beto czy Pawelek mogl cos zrobic.Pretensje to trzeba miec do tych co sie miszali w srodku z Lechem i stracili pilke na rzecz Lewandowskiego
Ostatnio edytowane przez AS82 : 05.04.2009 o godz. 20:31.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 05.04.2009, 20:31
mecz zblizal sie ku koncowi, wszyscy byli juz bardzo zmeczeni wiec logiczne jest, ze trener wpuszcza zawodnika ktory potrafi przytrzymac pilke z przodu. Dzieki temu obrona mogla troche odetchnac, manewr jak najbardziej prwidlowy. Nie zmienia to jednak faktu, ze Beto jest wg mnie kiepskim zawodnikiem. Juz Radovanovic byl lepszy.
Odpowiedz cytując
Szary007
Member

Od: 07.2008

Stary 05.04.2009, 20:32
Mnie to rozwaliło, jak "świeży" Beto po wejściu na boisko, został prześcignięty przez
Arbolede. Gościa, który zasuwał na boisku 70 minut więcej.
Wielkie Derby Krakowa
- są częścią polskiej piłki, a w ich losach, niczym w lustrze, odbija się historia Polski. Przetrwały zabory i dwie wojny światowe. Nie udało się ich zniszczyć nawet Adolfowi Hitlerowi.
Odpowiedz cytując
Szymek1
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 05.04.2009, 20:33
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Widze ze macie juz kozła ofiarnego a jest nim: Beto . Rzut wolny byl z 17 metrow na wprost bramki ,wiec wyborna sytuacja dla Stilica.Wszyscy sadzili ze uderzy gora ,a on strzelil specjalnie po ziemii.Pech chcial ze miedzy nogami Beto.Gdyby Beto stal an bacznosc i pilka przelciala obok to byscie tez mieli pretensji .To bylo za silno ,za szybko i zbyt fartownie zeby Beto czy Pawelek mogl cos zrobic.Pretensje to trzeba miec do tych co sie miszali w srodku z Lechem i stracili pilke na rzecz Lewandowskiego

Dokładnie a widziałeś kto mieszał w środku?

As napisał(a):Wyświetl post
mecz zblizal sie ku koncowi, wszyscy byli juz bardzo zmeczeni wiec logiczne jest, ze trener wpuszcza zawodnika ktory potrafi przytrzymac pilke z przodu. Dzieki temu obrona mogla troche odetchnac, manewr jak najbardziej prwidlowy. Nie zmienia to jednak faktu, ze Beto jest wg mnie kiepskim zawodnikiem. Juz Radovanovic byl lepszy.

Lepiej bym tego nie ujął
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 05.04.2009, 20:35
Dla mnie Beto ,choc jeszcze ligowych meczach nei zagral w sumie 90 minut (,krotko z Bytomiemdruga polowa z Belchatowem,15 minut w derbach i dzis 10 minut), jest naprawde ciekawym zawodnikiem jak na nasza lige . Jest silny dzis w jednym ze starc Arboleda sie od niego odbil jak od sciany.To typowy pilkarz na przetrzymanie pilki i rozrzucenie akcji do skrzydlowych .Trzeba mu dac szanse i nie tylko w tej rundzie ,ale w przyszlym sezonie bo chlop sie napewno powoli aklimatyzuje.Jak juz iweszac psy na transferach to bardziej na Jirsaku czy Lobodzinskim,bo juz ci darmowi pilakrze sa lepsi od zakupow Bednarza
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 05.04.2009, 20:36
Dla mnie to jeden z tych meczow, w ktorych dobry trener, dzieki swoim decyzjom moze znacznie wplynac na wynik. Czasem jest 0-3 to wiadomo, ze geniusz na lawce nic nie zrobi, ale dzis az prosilo sie o pewne zmiany w 2 polowie, ktore moim zdaniem Skorza przeoczyl i druzynie nie pomogl.
Po pierwsze co robil na boisku tak dlugo Cantoro jak pod koniec meczu nie mial sil juz biegac i wyraznie odstawial noge aby nie zarobic czerwieni... Dobrym pomyslem moglby byc Jirsak, ktory kiedy ma miejsce potrafi pokazac duze umiejetnosci, a tak bylo pod koniec kiedy Lech sie otworzyl. Rowniez w destrukcji jako swiezy zawodnik nie bylby slabszy od Mauro. To samo tyczy sie Diaza, ktory dopoki mial sile gral dobrze, a pozniej powinien zostac zmieniony (mozna bylo cofnac Zienczuka na obrone i wpuscic Lobodzinskiego).
Cwielong powinien grac, bo taki typ zawodnikow lubi grac z konty, szybki, dynamiczny, ruchliwy. A Lech jak pisalem pod koniec sie odslanial. Beto przy takich przestrzeniach ze swoja szybkoscia raczej nie byl imo dobrym pomyslem.

Inna sprawa, ze myslalem, ze przy takich ubytkach kadrowych druzyna zaprezentuje sie gorzej co nie znaczy, ze nie mozna Skorzy konstruktywnie skrytykowac, bo wg mnie popelnil wyrazne bledy jesli chodzi o personalia w 2 polowie.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.04.2009, 20:42
co wy się tak tego Beto czepiacie? Popatrzcie jak około 84 minuty wywalczyl w środku pilkę i zabrakl się z nią do przodu jak czołg albo krążownik a trzech lechitow opadało z niego jak psy z odyńca. To prawda, że dalej nic nie bylo, bo nie mał za bardzo komu podać. Ma chlop krzepę. Mocno stoi na nogach, technike ma też niezlą. Brakuje mu szybkości
Oglądałem mecz ze znajomymi Finami (Btw - jestem do czerwca w Finlandii i całe szczęście, że są transmisje w necie) i drwal Beto im się podobał. Ogolnie biorąc pod uwage ich ligę to nasza OE, a zwlaszcza dzisiejszy mecz, przypadl im do gustu.

Szkoda, że nie udalo się utrzymać wyniku.
Z wprowadzonych pilkarzy w ogole nie zagral chyba ani jednej pilki Niedzielan, a Łobo - świeży dał się ogrywać zmęczonym lechitom.
Potrzebne wzmocnienia
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów