The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.04.2009, 18:02. [23. kolejka] WISŁA Kraków - JAGIELLONIA Białystok, sobota 11.04.2009 17:30
Ten mecz Wisła musi wygrać, żeby utrzymać kontakt z czołówką (Lech ma 3 pkt więcej, Legia 2, Polonia tyle samo).
Przeciwnik atrakcyjny, ponieważ na Reymonta po raz pierwszy od odejścia z klubu (2005 r.) zagra Tomasz Frankowski, trzykrotny król strzelców Ekstraklasy.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 05.04.2009, 18:17
prober napisał(a):Wyświetl post
Ten mecz Wisła musi wygrać, żeby utrzymać kontakt z czołówką (Lech ma 3 pkt więcej, .
Od dziś trzeba trochę inaczej patrzeć na tabelę. - amica ma 4 pkt. więcej. Jeśli będziemy mieć na koniec tyle samo pkt. co kuchenki to mistrza ma amica...
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 05.04.2009, 18:25
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Nie ma bata, żebyśmy nie wygrali tego meczu. Powiem nawet, że spodziewam się wysokiego wyniku z 4-1 albo coś koło tego.

Ja bym nie był taki pewien rozszarpania Jagi. Faworytem oczywiście jesteśmy ewidentnym, ale mimo wszystko trochę się boję żeby Franek nam czegoś nie stuknął. Tak więc raczej podchodzę do sprawy ostrożnie, ale wygrać ze względów oczywistych trzeba
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
kONwalia
Member

Od: 03.2009

Stary 05.04.2009, 19:10
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Od dziś trzeba trochę inaczej patrzeć na tabelę. - amica ma 4 pkt. więcej. Jeśli będziemy mieć na koniec tyle samo pkt. co kuchenki to mistrza ma amica...
Jak już to Lech i trzy a nie cztery co w naszej sytuacji jest niezmiernie ważne.

Wydaje mi się że kluczową rolę odegra teraz Legia która gra jeszcze z nami jak i Kolejorzem. Liczmy na remis w Wawie lub niespodziankę a nam pozostaje Legię pokonać.
a jeśli przyjedzie paść, to paść na szczycie...
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 05.04.2009, 19:30
kONwalia napisał(a):Wyświetl post
Jak już to Lech i trzy a nie cztery co w naszej sytuacji jest niezmiernie ważne.

Wydaje mi się że kluczową rolę odegra teraz Legia która gra jeszcze z nami jak i Kolejorzem. Liczmy na remis w Wawie lub niespodziankę a nam pozostaje Legię pokonać.
Rany boskie xxx rayz bylo tlumaczone, ze liczy sie przede wszystkim bilans meczow bezposrednich przy rownej liczbie punktow, w ktorym jestesmy w plecy...
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 05.04.2009, 19:31
Martinho napisał(a):Wyświetl post
Rany boskie xxx rayz bylo tlumaczone, ze liczy sie przede wszystkim bilans meczow bezposrednich przy rownej liczbie punktow, w ktorym jestesmy w plecy...
W przypadku jak wiecej zespolow ma rowna liczbe punkow, licza sie bramki.
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 05.04.2009, 19:52
Pozostaje nam 8 kolejek, jak dotad niestety utrzymuje sie status quo z wiosny. Jaga bedzie trudnym przeciwnikiem, takze przez wglad na srodowy PP, bo nie wierze, zeby Skorza odpuscil puchar. Ale nasz glowny problem lezy i tak w meczach wyjazdowych, w ostatnich pieciu w lidze zdobylismy 3pkt...

Zobaczymy jaki sklad desygnuje na PP Skorza i co bedzie w Poznaniu w srode, a potem bedzie mozna snuc plany na Jage
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
wisłaWieczysta
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 05.04.2009, 19:58
obawiam się trochę franka w tym meczu bo chłopak na starość się trochę rozkręcił
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 05.04.2009, 20:02
mic napisał(a):Wyświetl post
W przypadku jak wiecej zespolow ma rowna liczbe punkow, licza sie bramki.
Pierw liczą się punkty, póżniej mecze bezpośrednie między dróżynami z taką samą ilością pkt, póżniej dopiero stosunek bramek.

Ciekaw jestem czy Diaz jak zapauzuje z Lechem w PP to czy będzie mógł zagrać w lidze z Jagą?
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.04.2009, 20:07
W lidze Diaz nie będzie mógł grać.
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Stary 05.04.2009, 20:12
No Franio jest w gazie ostatnio. Moze cos tam znajdzie w polu karnym.Na tego liska trzeba uważać. Oj gdybyśmy go mieli teraz w składzie...hmmm
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Od: 12.2008

Stary 05.04.2009, 20:12
Może Franek nie zagra, pójdzie na "chorobowe". nie daj Boże jeszcze by bramke strzelil
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.04.2009, 20:20
Gramy tym razem bez Diaza i Głowackiego. Wróci Marcelo i Pietia, ale znowu zdaje się Singlar na prawej, Baszczu i Marcelo środek, Pietia na lewej. Nie ma innej opcji niż 3 pkt. Martwi, że w zasadzie wszyscy z pierwszej czwórki grają z kimś znacznie słabszym i raczej drastycznie sytuacja w tabeli nie zmieni się po tej kolejce.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.04.2009, 21:03
Diaz moze grac bo nie dostal czerwonej kartki tylko 2 zolte

Liga i Puchar Polski to zupełnie 2 inne rozgrywki, arboleda musi w nich pauzowac a w lidze moze grac
Odpowiedz cytując
fanKA92
Member

Od: 06.2007

Stary 05.04.2009, 21:38
a ja wam powiem, żebyście co poniektórzy ochłonęli... Bo Jaga jest w na prawdę dobrej dyspozycji. Kto wie, czy nawet nie lepszej niż Wisła? oO ... Tak więc, ja wolę spokojnie zaczekać na mecz Ale 3pkt są konieczne! Bez względu na jakie kolwiek okoliczności!
Wiadomo jednak, że my musimy tez liczyć na innych, by pourywali pkt lechowi i legii... Tylko czy w następnej kolejce możemy liczyć na Piasta (Górnik Z. nie dał rady, to Piast da? oO), czy craxe (choć bronią się przed spadkiem i potrzebują pkt jak nigdy, to legii na jej terenie sprostać będzie im trudno) ?! ... No ale miejmy nadzieję, że te [w/w] mecze, będą "meczami cudów" ;P...
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.04.2009, 21:43
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
W lidze Diaz nie będzie mógł grać.
Mylisz sie, była to pierwsza i druga żółta kartka Diaza, a więc z Jagą może grać. Jest to już napisane na stronie w którymś z newsów
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.04.2009, 21:57
Pierw liczą się punkty, póżniej mecze bezpośrednie między dróżynami z taką samą ilością pkt, póżniej dopiero stosunek bramek.

Ciekaw jestem czy Diaz jak zapauzuje z Lechem w PP to czy będzie mógł zagrać w lidze z Jagą?
Ogólnie masz racje ale z jednym wyjątkiem - dzieje sie tak w każdym przypadku, z wyjątkiem mistrzostaw Polski. Jeśli na koniec sezonu 2 pierwsze drużyny mają tyle samo punktów o MP dcyduje tzw. mecz mistrzowski na neutralnym terenie. Chyba że tyle samo punktów ma więcej druzyn wtedy w takim meczu biorą udział 2 które wedłóg normalnych regół były by na miejscach 1. i 2.
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 05.04.2009, 22:06
jaga zagrala dzisiaj dobrze bo lks sie beznadziejnie zaprezentowal.. na tle naszych graczy na R22 juz tak dobrze nie beda wygladac
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 05.04.2009, 22:09
Sytuacja jest prosta i klarowna. Zostało 8 kolejek. Chcemy mistrzostwa, musimy wygrać 8 razy.
Jaga jest pierwszą przeszkodą.

1-0 i będę zadowolony.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.04.2009, 22:13
Mecz o 3 pkt, Jestem ciekaw jak zostanie przyjęty Frankowski. Co do samego meczu to trzeba go wygrać.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 05.04.2009, 22:30
myśle ze nawet w pełnym składzie (z Brożkami i Marcelo) nie bedzie to łatwy mecz.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.04.2009, 22:43
Myślę że wygramy, ale musimy mieć dobrą skuteczność. Jagiellonia to w tej chwili ma najlepszy duet napastników ligi za to obrona, szczególnie boki jest bardzo słaba, więc spodziewam się sporo goli po obu stronach, ale po Wiślackiej przynajmniej jednego więcej.
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 05.04.2009, 23:16
AYALA napisał(a):Wyświetl post
myśle ze nawet w pełnym składzie (z Brożkami i Marcelo) nie bedzie to łatwy mecz.
Ja bym wolał żeby Paweł jednak nie grał, albo chociaż nie od początku. Niech nie wraca za wcześnie bo faktycznie się skontuzjuje na pół roku. Ale niemniej jednak popiram wypowiedź kogoś z forum że Jaga wygrała 4:0 bo jednak ŁkS grał beznadziejnie.
Odpowiedz cytując
adamone2
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 05.04.2009, 23:17
a jak bedzie wygladal doping?chodzi mi tu czy bedzie ciupanie na jage no bo zgody juz nie ma ale sentyment pozostaje i jak wyglada tez sytuacja z frankiem bo niby glupio sie zachowal odchodzac ale z drugiej strony bylo na forum wyjasnione przez niego osobiscie to wszystko i za to wielki szacunek dla niego
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.04.2009, 23:48
Ogladam dzis sobie skrot meczu Jaga-Lks i od razu w oczy rzucaja mi sie dwie postacie.

Grosicki i Frankowski.Dobrze wspolpracuja ,generalnie ogladam Jage na Orange Sport i naprawde na nich trzeba bedzie uwazac.

Zwlaszcza ze w kazdym z 8 meczy musimy wygrac.Limit tracenia punktow ,dawno juz wyczerpany.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.04.2009, 23:51
A mnie bardzo nurtowało to miganie Siejewicza...
I takie pytanie czemu nie mógł grać Piotrek Brożek ?
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 06.04.2009, 00:37
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Ogólnie masz racje ale z jednym wyjątkiem - dzieje sie tak w każdym przypadku, z wyjątkiem mistrzostaw Polski. Jeśli na koniec sezonu 2 pierwsze drużyny mają tyle samo punktów o MP dcyduje tzw. mecz mistrzowski na neutralnym terenie. Chyba że tyle samo punktów ma więcej druzyn wtedy w takim meczu biorą udział 2 które wedłóg normalnych regół były by na miejscach 1. i 2.
Ogólnie Angmir to nie masz racji.
Za regulaminem:
Cytat:
9.2. W przypadku uzyskania równej liczby punktów przez dwie lub więcej drużyn, o zajętym miejscu decydują:
9.2.1 przy dwóch zespołach:
a. liczba zdobytych punktów w spotkaniach między tymi drużynami,
b. przy równej liczbie punktów korzystniejsza różnica między zdobytymi i utraconymi bramkami w spotkaniach tych drużyn,
c. przy dalszej równości, według obowiązującej reguły UEFA, że bramki strzelone na wyjeździe liczone są „podwójnie,” korzystniejsza różnica między zdobytymi i utraconymi bramkami w spotkaniach tych drużyn,
d. przy dalszej równości, korzystniejsza różnica bramek we wszystkich spotkaniach z całego cyklu rozgrywek,
e. przy dalszej równości, większa liczba bramek zdobytych we wszystkich spotkaniach z całego cyklu,
f. przy dalszej równości, wyższe miejsce w klasyfikacji Fair Play w sezonie 2008/2009
g. przy dalszej równości, w przypadku, gdy dwoma zespołami o jednakowej liczbie punktów są zespoły zajmujące pierwsze i drugie miejsce w tabeli Ekstraklasy, zespoły rywalizujące o miejsce w rozgrywkach UEFA, a także zespoły których kolejność decyduje o spadku bądź o miejscu barażowym w Ekstraklasie, zarządza się spotkanie barażowe na neutralnym, wyznaczonym przez Ekstraklasę SA, boisku. W przypadku remisowego wyniku spotkania w regulaminowym czasie zarządzona będzie dogrywka 2 x 15 minut, a w przypadku dalszej równości sędzia zawodów zarządza wykonanie rzutów karnych według obowiązujących przepisów.

Nie ma nigdzie w regulaminie wyjątku dla Mistrzostwa. A to o drużynach z miejsc 1 i 2 to nie wiem skąd wziąłeś.
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 06.04.2009, 07:20
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Ogólnie Angmir to nie masz racji.
Za regulaminem:

Nie ma nigdzie w regulaminie wyjątku dla Mistrzostwa. A to o drużynach z miejsc 1 i 2 to nie wiem skąd wziąłeś.
Dokładnie. Mamy 4 pkt straty do amiki a nie 3 jak się wydaje i nic tego nie zmieni. Musimy wszystko wygrać a oni muszą raz przegrać i raz zremisować i dopiero wtedy mamy mistrza.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 06.04.2009, 08:02
Nie lekceważmy Jagi,naprawdę. Wygrali z Legią, roznieśli Łks... 1:0 i będę zadowolony,na fajerwerki nie ma co liczyć.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
kerim
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.04.2009, 14:15
Dokładnie. Mamy 4 pkt straty do amiki a nie 3 jak się wydaje i nic tego nie zmieni. Musimy wszystko wygrać a oni muszą raz przegrać i raz zremisować i dopiero wtedy mamy mistrza.
nie wiem dlaczego piszecie 4 pkt straty,wystarczy że dojdzie ktoś trzeci z taka samą ilościa punktów lub czwarty ? i rozwazania biorą w łeb, biorąc pod uwagę 3 pkt pomiędzy pierwszą a czwartą drużyną ,jest to możliwe
"jakubowska.kwiatkowski,czarzasty.nikolski "grupa trzymajaca sie

JAKUBOWSKA SIEDZI! KTO NASTĘPNY?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów