![]() |
[23. kolejka] WISŁA Kraków - JAGIELLONIA Białystok, sobota 11.04.2009 17:30
Ten mecz Wisła musi wygrać, żeby utrzymać kontakt z czołówką (Lech ma 3 pkt więcej, Legia 2, Polonia tyle samo).
Przeciwnik atrakcyjny, ponieważ na Reymonta po raz pierwszy od odejścia z klubu (2005 r.) zagra Tomasz Frankowski, trzykrotny król strzelców Ekstraklasy. |
Cytat:
|
Cytat:
Ja bym nie był taki pewien rozszarpania Jagi. Faworytem oczywiście jesteśmy ewidentnym, ale mimo wszystko trochę się boję żeby Franek nam czegoś nie stuknął. Tak więc raczej podchodzę do sprawy ostrożnie, ale wygrać ze względów oczywistych trzeba :) |
Cytat:
Wydaje mi się że kluczową rolę odegra teraz Legia która gra jeszcze z nami jak i Kolejorzem. Liczmy na remis w Wawie lub niespodziankę a nam pozostaje Legię pokonać. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Pozostaje nam 8 kolejek, jak dotad niestety utrzymuje sie status quo z wiosny. Jaga bedzie trudnym przeciwnikiem, takze przez wglad na srodowy PP, bo nie wierze, zeby Skorza odpuscil puchar. Ale nasz glowny problem lezy i tak w meczach wyjazdowych, w ostatnich pieciu w lidze zdobylismy 3pkt...
Zobaczymy jaki sklad desygnuje na PP Skorza i co bedzie w Poznaniu w srode, a potem bedzie mozna snuc plany na Jage |
obawiam się trochę franka w tym meczu bo chłopak na starość się trochę rozkręcił :)
|
Cytat:
Ciekaw jestem czy Diaz jak zapauzuje z Lechem w PP to czy będzie mógł zagrać w lidze z Jagą? |
W lidze Diaz nie będzie mógł grać.
|
No Franio jest w gazie ostatnio. Moze cos tam znajdzie w polu karnym.Na tego liska trzeba uważać. Oj gdybyśmy go mieli teraz w składzie...hmmm
|
Może Franek nie zagra, pójdzie na "chorobowe". nie daj Boże jeszcze by bramke strzelil :P
|
Gramy tym razem bez Diaza i Głowackiego. Wróci Marcelo i Pietia, ale znowu zdaje się Singlar na prawej, Baszczu i Marcelo środek, Pietia na lewej. Nie ma innej opcji niż 3 pkt. Martwi, że w zasadzie wszyscy z pierwszej czwórki grają z kimś znacznie słabszym i raczej drastycznie sytuacja w tabeli nie zmieni się po tej kolejce.
|
Diaz moze grac bo nie dostal czerwonej kartki tylko 2 zolte
Liga i Puchar Polski to zupełnie 2 inne rozgrywki, arboleda musi w nich pauzowac a w lidze moze grac |
a ja wam powiem, żebyście co poniektórzy ochłonęli... Bo Jaga jest w na prawdę dobrej dyspozycji. Kto wie, czy nawet nie lepszej niż Wisła? oO ... Tak więc, ja wolę spokojnie zaczekać na mecz :D Ale 3pkt są konieczne! Bez względu na jakie kolwiek okoliczności!
Wiadomo jednak, że my musimy tez liczyć na innych, by pourywali pkt lechowi i legii... Tylko czy w następnej kolejce możemy liczyć na Piasta (Górnik Z. nie dał rady, to Piast da? oO), czy craxe (choć bronią się przed spadkiem i potrzebują pkt jak nigdy, to legii na jej terenie sprostać będzie im trudno) ?! ... No ale miejmy nadzieję, że te [w/w] mecze, będą "meczami cudów" ;P... |
Cytat:
|
Cytat:
|
jaga zagrala dzisiaj dobrze bo lks sie beznadziejnie zaprezentowal.. na tle naszych graczy na R22 juz tak dobrze nie beda wygladac
|
Sytuacja jest prosta i klarowna. Zostało 8 kolejek. Chcemy mistrzostwa, musimy wygrać 8 razy.
Jaga jest pierwszą przeszkodą. 1-0 i będę zadowolony. |
Mecz o 3 pkt, Jestem ciekaw jak zostanie przyjęty Frankowski. Co do samego meczu to trzeba go wygrać.
|
myśle ze nawet w pełnym składzie (z Brożkami i Marcelo) nie bedzie to łatwy mecz.
|
Myślę że wygramy, ale musimy mieć dobrą skuteczność. Jagiellonia to w tej chwili ma najlepszy duet napastników ligi za to obrona, szczególnie boki jest bardzo słaba, więc spodziewam się sporo goli po obu stronach, ale po Wiślackiej przynajmniej jednego więcej.
|
Cytat:
|
a jak bedzie wygladal doping?chodzi mi tu czy bedzie ciupanie na jage no bo zgody juz nie ma ale sentyment pozostaje i jak wyglada tez sytuacja z frankiem bo niby glupio sie zachowal odchodzac ale z drugiej strony bylo na forum wyjasnione przez niego osobiscie to wszystko i za to wielki szacunek dla niego
|
Ogladam dzis sobie skrot meczu Jaga-Lks i od razu w oczy rzucaja mi sie dwie postacie.
Grosicki i Frankowski.Dobrze wspolpracuja ,generalnie ogladam Jage na Orange Sport i naprawde na nich trzeba bedzie uwazac. Zwlaszcza ze w kazdym z 8 meczy musimy wygrac.Limit tracenia punktow ,dawno juz wyczerpany.:) |
A mnie bardzo nurtowało to miganie Siejewicza...
I takie pytanie czemu nie mógł grać Piotrek Brożek ? |
Cytat:
Za regulaminem: Cytat:
Nie ma nigdzie w regulaminie wyjątku dla Mistrzostwa. A to o drużynach z miejsc 1 i 2 to nie wiem skąd wziąłeś. |
Cytat:
|
Nie lekceważmy Jagi,naprawdę. Wygrali z Legią, roznieśli Łks... 1:0 i będę zadowolony,na fajerwerki nie ma co liczyć.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl